Ambilicious LLP

 • Gevonden Voorwerpen:

  In Magazijn076, een plek die nieuw perspectief biedt voor mensen met autisme in een gelijkwaardige samenwerking, hebben de schrijver Frans A. Brocatus en de illustrator Laura Zandbergen elkaar ontmoet.

  Frans A. Brocatus schreef vijftig verhalen over concrete voorwerpen zoals: een agenda, een boek, chocolade, een deur, een jukebox, een lamp, parfum, een stofjas, een vulpen, wijn, zeep ... Die verhalen liet hij lezen aan Laura Zandbergen met daaraan de vraag gekoppeld om zich te laten inspireren en, naar eigen inzicht, tekeningen bij de verhalen te maken.

  In het eindresultaat zijn er bij twintig van de vijftig verhalen tekeningen gekomen. Ze gaan de verhalen vooraf of ze duiken op in het midden van een verhaal. Daarnaast heeft Laura ook het cover-ontwerp van het boek voor haar rekening genomen.

  Dat deze samenwerking tot een verrassend resultaat heeft geleid is het minste wat ervan gezegd kan worden. Overtuig uzelf, koop, lees en laat je meevoeren in de sfeer van deze unieke verhalen!


  Frans A. Brocatus (1957):

  dichter - schrijver

  Na zeven gedichtenbundels en een roman is "Gevonden Voorwerpen" zijn eerste verhalenbundel.
  Over zijn poëzie:
  "Poëzie van een ongewone muzikaliteit, soepel, weerbarstig en zwanger van geheimen." (Menno Wigman, dichter)
  "Brocatus is de dichter die schrijft met het penseel, die beitelt met woorden, die het werk van anderen nauwkeurig observeert en dan hertekent." (Rose Vandewalle, dichter)
  Over zijn proza:
  "Aan zijn stem, dierlijk en poëtisch, fysiek en precies, voel ik me verwant: lees Brocatus'prachtige "Luna"! (Sasja Janssen, dichter - schrijver)
  "Het romanpersonage Toon is dusdanig geraffineerd, meerlagig en rijkgeschakeerd opgebouwd dat de psychiatrisch - diagnostische invalshoek ten enenmale tekortschiet om hierover verstandige uitspraken te doen. In dat opzicht verheft Toon zich als protagonist, als tragische held met magische krachten, ver boven het maaiveld van de psychiatrische werkelijkheid. Een groot compliment voor het illusionisme, het vakmanschap en de scheppende kracht van F.A.Brocatus is dan ook terecht en welverdiend." (Philip L.Teepe, psychiater)
  (profielfoto: Sabrina Maes)

 • Stem van de Stilte:

  Een familieroman Het verhaal schildert een portret van Gerard Cornelis Hamoen, een wijs mens voor wie niets vanzelfsprekend is. Opgegroeid in een arm boerengezin, klimt hij op van boerenarbeider, metselaar, melkhandelaar tot jeugdwerker en pastor. Twee wereldoorlogen, de maatschappelijke veranderingen in de twintigste eeuw en een traumatische gebeurtenis hebben grote impact op zijn leven.

  Terwijl de kanker zijn lichaam langzaam sloopt, deelt hij in intieme keukentafelgesprekken zijn herinneringen met zijn dochter.

  Op integere wijze beschrijft Elisabeth Riphagen het leven van haar charismatische vader, de vele gevechten die hij voerde en de kracht waarmee hij als spiritueel mens afscheid neemt van het leven.


  Elisabeth Riphagen:

  Elisabeth is theologe, verhalenverteller, ontwikkelingswerker en auteur van verschillende boeken. Ze schreef onder andere:

  - 'Achter de eeuwige glimlach' (2014)
  - 'Zoekend onder een vreemde hemel' (2015)
  - 'Vliegen zonder vleugels' (2018)

 • Noblesse oblige

  Leonardo Pisano

  Johannes Hamstra, speciaal agent Binnenlandse Veiligheidsdienst, overtuigt Lodewijk van Loosduyne het werk van zijn broer Olivier voort te zetten. Na een zware commandotraining reist Lodewijk af naar Engeland. Hij is vastberaden zijn broer, die twee jaar geleden van de aardbodem verdwenen is, te vinden en uit te zoeken wat zijn link is met een criminele organisatie.

  Mariska Veendijk, een ambitieuze journaliste, wordt door Hamstra ingeschakeld om Lodewijk in de gaten te houden. Hamstra heeft hier zo zijn redenen voor.

  Tijdens de vermaarde Royal Henley Regatta komt Lodewijk in contact met de Engelse adel. Zelf van adel, weet hij snel vrienden te maken. Op een Venetiaans bal krijgen de gebeurtenissen een verrassende wending.

  Tegen de achtergrond van een Europa dat over een jaar zijn interne grenzen zal openstellen, staat het oprollen van de criminele organisatie onder grote politieke druk. Met zijn ondiplomatieke gedrag en verleden als Brusselse klokkenluider is Hamstra de ideale zondebok ...

 • Medisch contrast

  Femke Veldman

  In Medisch Contrast neemt Femke Veldman je mee in haar ervaringen, verwondering en stijgende verbazing over de verschillen en onverwachte overeenkomsten binnen de zorg in Afrika en Nederland.

  Korte verhalen over de bomvolle wachtkamers, al te hulpvaardige familie-
  leden, vlotte vertalers, gregoriaanse gezangen en lotsbepalende kippen.

  Ontdek samen met Femke hoe vanzelfsprekendheden in de Nederlandse zorg als sneeuw voor de zon verdwijnen in de tropen.

  Medisch Contrast is een relativerend debuut van Femke Veldman.

  -----  Femke Veldman (1981) studeerde geneeskunde en vertrok in 2008 als arts naar Ghana. In 2009 startte zij met de opleiding tot tropenarts in Nederland, die zij in 2011 met succes afrondde.

  Femke werkte en woonde nadien samen met haar gezin drie jaar in Afrika.

 • Viola ontdekt dat haar mama kanker heeft. Opa sprak ooit over zijn kameraad Jacques
  in Compostela, een tovenaar die wonderen en mirakelen verricht. Zou die man nog leven?

  Hij kan vast mama genezen!

  Met een noodgedwongen ommetje langs de Efteling gaan ze er samen stiekem vandoor.
  Als de bizarre Poppea op hun pad verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Net als opa heeft die zo haar eigen redenen om mee te willen.

  Zullen ze slagen in hun missie?

 • DB, die erfenis aannemen, dat was geen goed plan ...
  Tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom keert Johan terug naar zijn geboortedorp. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. Letterlijk. Hij ziet nog één uitweg om niet zo te eindigen als zijn moeder: een afspraak met Van Praag, zijn vroegere psycholoog.

  Een lichtpunt in zijn duistere nachten is Caroline, een patiënt van Van Praag met haar eigen rugzak aan problemen. Strijdvaardig proberen ze elkaar te ondersteunen in het verwerken van hun trauma's. Maar is dat wel zo verstandig?

  Zijn therapie en nachtmerries dwingen Johan terug naar de tijd die hij zelf verdrongen heeft. De genadeloze confrontatie in zijn dromen legt hij voor aan Van Praag. Die legt het naast zich neer. Langzaam verliest Johan de grip op de realiteit. Wat is waar en wat niet? Het antwoord is aan jou: Zinnig of krankzinnig?

  'Dagboek op doktersrecept' is een thriller met een griezel en een lach. Ervaar de ervaringen van Johan, raadpleeg net als hem zijn bronnen. Stap in zijn wereld en durf de grenzen van de realiteit langzaam voor je ogen te laten vervagen.

 • Take away Kim

  Monica Vanleke

  Antwerpen, 1980. Eerste liefde.

  Als Monica de knappe Henri ontmoet kan ze amper geloven dat hij interesse in haar toont. Negentien jaren van tanden bijten en binnen blijven zitten erop. Eindelijk kan haar leven beginnen. Ze laat zich door hem tot Kim omdopen, als statement van deze nieuwe start.

  Henri komt echter met een uitdaging: hij houdt van vrouwen, zoals Kim van chocola. Kim gaat creatief de strijd aan en haalt alles uit de kast om haar adonis te blijven boeien.

  Als ze na vijftien jaar de jacht op Henri's liefde en erkenning opgeeft, neemt hun verhaal een tragische wending.

  Over de auteur
  Monica Vanleke debuteerde in 2011 met Pelgrimstocht op hoge hakken. Fashionista Fanny was geboren en vervolgde haar reis in De vrouw die een stad kan verlichten (2012) en In bed met Boeddha (2013).

  Om uit ervaring te kunnen schrijven gooit Monica zich in allerlei avonturen, wat haar verhalen echt uniek maakt. Met haar humor en vlotte pen, gedreven door een onstilbare honger naar bewustzijnsverruiming weet zij haar lezers op een speelse manier te verrassen.

 • De ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen.
  Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong. Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-,
  dat letterlijk 'schatdrager' betekent. Hij draagt inderdaad een
  grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron
  te bereiken.

  Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven.

  ... Niet elke mens heeft een menselijke ziel ...  Biografie

  Terrence Lauerhohn is geboren op
  31 mei 1960, en lag in een Brabantse wieg te 's Hertogenbosch.

  Pas op zijn 51-jarige leeftijd is hij gaan schrijven.

  Met zijn donkere pen weet hij thriller- en fantasylezers tot de laatste punt geboeid te houden.

 • De zaligen

  Robert Beernink

  Schrijver Bendrik Freek wordt achtervolgd door zijn lezers. Hij vindt toevlucht op het Landgoed Heem, waar wetenschappers en vrijdenkers de geheime van de universele harmonie proberen te ontrafelen.

  Tegelijkertijd zoeken de met uitsterven bedreigde Soulmates even genadeloos als nietsontziend naar de sleutel tot het eeuwige leven.  Een treffen lijkt slechts een kwestie van tijd en de beslissende slag om leven of dood onafwendbaar.

  De sagenrijke Lage Landen vormen het magische decor voor dit fantasieverhaal vol intrigerende vraagstukken, bijzondere personages en bloedstollende spanning.

  Robert Beernink is verhalenschrijver met een luchtige, onverbloemd relativerende tragi-hilarische fileerpen.
  Tevens heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan.

  Als #BinnenDoorDenker publiceert Robert columns tot 250 woorden.

  Robert verwelkomt de lezer in zijn wereld, waarin alles lijkt wat het is en wat niets is wat het lijkt.

 • De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze
  haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een
  hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur
  in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert.

  Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten.
  Of is er meer aan de hand?

  In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam
  ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin.

  Dit kan iedereen overkomen, ook jou als je niet uitkijkt ...

  Over de auteur
  Saskia M. Oudshoorn schreef eerder 'Zie jij mij?' waarmee ze de finale van de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd bereikte.
  'Op eenzame hoogte' werd Vrouwenthriller van het jaar. Met 'Recept voor geluk' won zij de Kobo Talent schrijfwedstrijd.
  'Dubbele Agenda' is een echte thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten en je aan het denken zet over wat nu echt belangrijk in het leven is.

 • Hope & Faith

  Emma Leads

  Hope & Faith:

  Richard Hart, kroongetuige in een rechtszaak tegen Carlos Gombuono, staat samen met zijn gezin onder de bescherming van de FBI. Wanneer zij overgebracht worden naar een veilig onderkomen, gaat het mis. Een van de agenten is een handlanger van Carlos.
  Mary Coultier, FBI-agente, wordt samen met de driejarige tweeling Hope & Faith gedwongen met de moordenaar mee te gaan. Wanneer hij dreigt hen te vermoorden, weet ze ternauwernood samen met Hope te ontsnappen. Met hulp van een trucker John neemt ze een nieuwe identiteit aan: Maggie Spring.
  Twaalf jaar later heeft ze nog steeds last van nachtmerries. Zij wil maar één ding: Faith vinden. Maar of haar dit lukt is nog maar de vraag.
  In deel 1 neemt Emma Leads je mee in het leven van Maggie Spring en haar dochter Hannah.
  In deel 2 ontvouwt zich het mysterie. Het leven van meerdere personen staat op zijn kop. Zowel in het verhaal, als letterlijk in het boek.
  Zullen Hope & Faith herenigd worden?


  Emma Leads:

  Emma Leads (1964) heeft weinig nodig om een nieuw verhaal te vinden. Ze komen tot haar in haar dromen, ze vangt ze in een alledaagse situatie. Met haar eenvoudige schrijfstijl tovert zij letters en woorden om tot spannende verhalen. Verhalen die je verrassen en soms tot een traan laten verleiden.

 • Hoe ik liefde vergat te geven:

  In deze bundel zijn twintig van zijn verhalen verzameld.
  Mabelus' stijl is provocerend, teder, controversieel en over the top, maar vooral authentiek. Hij weet een dichterlijke stijl vlekkeloos te combineren met kort door de bocht.
  Net wanneer je dreigt verontwaardigd te worden, haalt Mabelus met een grijns je ongemak onderuit door een geniale inval of uitsmijter.
  Dompel onder in een wereld van liefde: de eenmalige, de ontbrekende, de onvoorwaardelijke, de ondefinieerbare en ...


  Peter Mabelus:

  Peter Mabelus (1965) publiceerde naast zijn zinderende debuutroman "Kathmandu Hipsters", verhalen in verzamelbundels, tijdschriften en op websites. Die verhalen hadden iets bijzonders en leidden tot eindeloze polemieken op social media. Al snel werd Peter Mabelus de Nederlandse Houellebecq genoemd.

 • Verbroken Verbond:

  Mijn naam is Emilie Acronius, en ik ben nogal het buitenbeentje van de familie. Mijn broer Frederik is een huurmoordenaar voor het hof van Radèl en mijn zus Helena is een spion. En eerlijk? Ik ben blij dat ik in hun ogen "saai" ben. Avontuur, dat is helemaal niets voor mij.
  Op een dag komt Helena niet meer thuis na een missie. Ik zou de hulp van mijn familie willen inroepen, maar mijn vader is bij de Ridderoorlog van Radèl gesneuveld en mijn moeder heeft het te druk met tegen de elfjes spreken.
  Frederik heeft een idee: ik ga naar de gevechtsschool. Maar of mijn allereerste avontuur goed komt, is nog maar de vraag. Want wie kan ik nog vertrouwen als de oorlog nadert? Zeker als je niet meer kan weten wie je echte familie is.


  Rani De Mondt:

  Rani De Mondt (1999) is een Vlaamse schrijfster in het YA- genre.
  Naast alles dat glittert, geniet ze van haar studie en wegdromen in een fantasiewereld.
  Met een speelse pen vereeuwigt zij haar verhalen.
  Jong en een tikje eigenwijs heeft zij voor het Vlaams gekozen. Een van de vele avonturen die zij niet uit de weg gaat.

 • Tegenwicht:

  Tegenwicht bundelt 21 spannende verhalen die het leven in al zijn tinten tonen. Ontdaan van hun schutkleur gaan Conny's vertellingen over échte mensen. Ze gaan over relaties vol passie, wantrouwen en woede. Maar ze verhalen ook van intense hartstocht en vreugde. Conny sleept je mee. Wat ze schrijft is vaak verrassend herkenbaar. Ze raakt, ontroert, roept emoties op.

  Linda Jansma, bestsellerauteur van o.a. 'Vrij Spel en Verbroken', over Tegenwicht:
  'Sfeervolle verhalen, spannend, ontroerend, die je het liefst in één ruk wilt uitlezen.'

  Karin Meinen, Samenlezenisleuker over Tegenwicht:
  Hoogendoorns schrijfstijl is fantastisch. Beeldend, staccato, met korte krachtige zinnen, maar het leest zo vloeiend als water weg. Haar briljante verhalen zorgen ervoor dat je lachend, tenenkrommend, walgend, grijnzend, ontroerd en totaal voldaan de bladzijden omslaat.
  Conny werd door auteur Louise Flint tot Koningin van het Korte Verhaal benoemd. Wij zeggen liever Keizerin. Een parel van een bundel en op alle fronten 5 sterren waard.'


  Conny Hoogendoorn:

  Conny Hoogendoorn begon in 2012 met schrijven van verhalen. Inmiddels zijn er tientallen gepubliceerd. Ze won de Calami Literatuurprijs, werd derde in de verhalenwedstrijd van The Crime Compagnie, eerste in de Sestra verhalenwedstrijd en tweede in de schrijfwedstrijd van het Nederlands Dagblad.

 • Blauwe bonen:

  Aan mijn ontreddering
  Men zegt over mij dat ik een monster onder mensen ben... Genade, het woord ken ik, de betekenis eveneens, en verschillende synoniemen. Daar houdt het op, voor mij is het verder een onbelangrijk woord. Ik ben doof voor de schreeuwers in mij. Zoek in mij, maar ik beloof u een hopeloze speurtocht naar menselijkheid. Weeg mij en mijn loden hart zal u verpletteren. Verander mij, het zal uw laatste daad zijn. Ik heb mijn leven lief zoals het is, donker en eenzaam.

  (De Crooner)

  Daer gy in 't geraes en gedonder van 't geschut moet staen, dat u de blauwe bonen om de ooren vliegen.
  (Desiderius Erasmus)

  "Een intrigerend en meeslepend verhaal over een wereld die we zelden zien."
  (auteur Anthonie Holslag)


  Terrence Lauerhohn:

  Terrence Lauerhohn is geboren in 1960 en lag toen in een Brabantse wieg te 's Hertogenbosch. Tegenwoordig woont hij in Rilland (Zeeland). Pas op 51 jarige leeftijd is hij gaan schrijven. Met zijn donkere pen weet hij Thriller - en horrorliefhebbers tot op de laatste punt geboeid te houden.

 • Thuisreis:

  De man met de donkere krullen doemt op. Net als afgelopen dagen krabt hij aan de rand van haar bewustzijn. Op haar netvlies verschijnt het beeld van oma. Haar gezicht, vlak nadat ze stierf. Heeft de man, die steeds in haar dromen terugkeert, met haar oma te maken? Ligt de oplossing dertig jaar geleden? Ze graaft verder, een harde windvlaag blaast een stuk papier tegen haar gezicht en de beelden verdwijnen. Het is bijna donker. Ze ritst haar jas dicht en staat op. Tijd om naar huis te gaan.

  Haar oma vertrok eind jaren dertig van de vorige eeuw uit Ierland en niemand sprak er nog over. Eileen is begin vijftig als ze besluit naar Ierland af te reizen om uit te zoeken wat er toen is gebeurd. Haar camperreis door Engeland en Ierland naar de westkust van het groene eiland wordt een ontdekkingsreis naar zichzelf, naar haar oma en naar de man die steeds nadrukkelijker verschijnt in haar dromen.


  Marceline de Waard:

  Sinds 2017 maakt Marceline de Waard (1964) haar kinderdroom waar: schrijver zijn. Iedere zondag verschijnt een kort verhaal van haar op haar website:
  marcelinedewaard.nl.
  Juni 2019 verscheen haar bundel 'Schandalig en andere zondagverhalen'.
  'Thuisreis' is haar debuutroman.

 • Toen was je weg:

  Janine en haar zoon Jack zijn nog steeds op de vlucht voor haar ex-man, Sjaak. Nu ze samen is met een nieuwe man, Harry, hoopt ze dat er eindelijk rust komt. Het tegendeel is waar.
  Haar ex weet hun elke keer weer te vinden.
  De sluipmoordenaar 'onverwerkt trauma' wacht tot hij rustig zijn slag kan slaan.

  Een aangrijpend verhaal, gebaseerd op waarheid, dat je ontroert, een traan geeft en laat beseffen hoe groot de veerkracht van een mens is.


  Anya van der Gracht:

  Anya van der Gracht (1957) schrijft het liefst op waarheid gebaseerde romans.
  Positiviteit, doorzettingsvermogen en humor vormen de rode draad in aangrijpende verhalen.

  In 2017 debuteerde Anya met 'Achter tralies beland'.

 • 3 oktober:

  Sjaak laat niets aan het toeval over. Alles heeft hij uitgestippeld. Totdat hij Janine ontmoet en ontdekt dat in een relatie niet alles verloopt zoals gepland. Het 'Ik zal je krijgen' wordt met de dag sterker in zijn hoofd. Op 3 oktober neemt hij een cruciale beslissing. Zal zijn droom waarheid worden?

  Een verhaal dat je gevangen houdt tot aan de laatste pagina en de handgeschreven brief van Sjaak.

  "3 oktober, een beklijvend verhaal, vlot en ietwat brutaal geschreven. Na het lezen ervan is mijn conclusie: Kerel, dat had je veel eerder moeten doen."
  Marc Kerkhofs


  /> Anya van der Gracht:

  Anya van der Gracht (1957) put voor haar verhalen uit het leven, zoals het op haar pad komt. In 'Toen was je weg' neemt zij je mee in een dodelijke relatie gezien door de ogen van een vrouw. In '3 oktober' kruipt zij in het hoofd van de dader.
  Anya, een schrijfster met lef en humor.

 • Kruipruimte:

  Dirk Hoefslag, net afgestudeerd, gaat vol nietsontziende ambitie aan de slag bij Van Balsteren. Hij raakt verstrikt in de verstikkende intriges die de familie en het bedrijf omgeven.
  Na een persoonlijke tragedie verliest Dirk de grip op zijn wereld. In een zoektocht naar de waarheid achter de angstaanjagende spookbeelden die hem achtervolgen, verdwaalt hij tussen waan en werkelijkheid. Verbergt de kruipruimte onder zijn huis het antwoord?


  Robert Beernink:

  Robert Beernink (1958) schrijft verhalen,lichtgedichten, lied- en toneelteksten. In zijn werk is de werkelijkheid altijd het uitgangspunt.
  Door zijn ongebreideld associëren creëert Robert meerdere lagen die frapperen, confronteren en relativeren.

 • Lava

  Fenne van Heemstede

  Lava:

  Fleur is een levenslustige, poly-amorische, jonge vrouw, die samen met haar partner een kunstgalerie runt. Prettig in de omgang, aantrekkelijk en bruisend van energie legt ze makkelijk contacten. Connecties die vaak verder gaan dan gebruikelijk, want Fleur houdt van de goede dingen van het leven én van erotiek. In tegenstelling tot het woord 'delen' komt 'ontrouw' in haar woordenboek niet voor.
  Fleur is een groot liefhebber van verleiden en verleid worden en deelt dit gul met degenen die haar na aan het hart liggen. Innemende mannen en aantrekkelijke vrouwen om mee te praten, te lachen, te eten, maar zeker ook om met veel plezier de liefde mee te bedrijven. Van nature is ze wat verlegen, maar als haar altijd sluimerende vlindertjes zich eenmaal roeren, gaat ze er volledig voor.


  Fenne van Heemstede:

  Fenne van Heemstede (1979-2019) geboren in Vlaanderen en groeide op in Nederland. De kosten voor haar studie Rechtsgeleerdheid knipte ze als goedlachse kapster bij elkaar. Hoewel ze meer dan bang is in het donker, vindt ze juist daar de inspiratie voor haar succesvolle oeuvre. Meditatieve momenten brengen haar naar een verborgen wereld vol erotiek die ons via haar pen en potlood bereikt. Haar schrijfstem is zacht, haar verhalen vol genot.

  Nog vol levenslust verloor ze het leven in 2019.

  Libris literatuurprijs winnaar Abdelkader Benali roemde haar verhalen: 'Ze raakte me in het hart!'

 • Wervelstof

  Suzanna Esther

  Wervelstof:

  De 24-jarige Suzan ontmoet in het Amsterdamse Vondelpark de Amerikaan Steve. Er ontstaat een band en nadat Steve is teruggekeerd naar Amerika ontvangt Suzan na een langdurige briefwisseling een open ticket met het aanbod naar Amerika te komen. Na haar opleiding besluit ze zijn aanbod aan te nemen. In Amerika ontstaat een relatie tussen beiden, die door het verleden van zowel Steve als Suzan getekend wordt. Wanneer Steve zich steeds vreemder begint te gedragen neemt Suzan een beslissing. Is dit wel zo verstandig?
  Wervelstof is een spannende ontwikkelingsroman, die gebaseerd is op deels waargebeurde feiten.

  'Wervelstof' is een meeslepend verhaal, met warme stem en beeldend geschreven. Suzanna Esther neemt ons in een wervelstorm aan emoties mee op reis naar Amerika, route 66, de liefde, eenzaamheid, verdriet, boosheid, twijfel, angst en op zoek naar zichzelf.' Mieke Wijnants

  'Wervelstof' is een intrigerend boek met fraaie zinssamenstellingen. De auteur hanteert een plezierige schrijfstijl, haar dialogen zijn geloofwaardig en natuurlijk.' Hanneke Tinor-Centi


  Suzanna Esther:

  Suzanna Esther (1966) is auteur, columnist en kunstenaar. Als jong meisje leest Suzanna veel en vanaf haar tiende houdt ze dagelijks een dagboek bij. Haar passie voor taal zet zij later om in de studie Literatuurwetenschap en haar interesse in het analyseren van de mens in een studie Psychologie. Wervelstof is voor het eerst uitgegeven in maart 2017 door Ambilicious.

 • Congo

  Mili van Veegh

  Congo _ Artikel 15:

  Charles Oostende, verbeten door zijn verleden, heeft een schuilplaats gevonden in Kinshasa. Op zijn vaste plek in 'Café Anderhalf Leven' noteert hij de verhalen van verdwaasden.
  Een peilloze leegte vult hij met aanvankelijk fragiele relaties: een moeder-overste, een hoerenmadam, de patron van het café, een dandy en andere illustere figuren.
  Charles' leven breekt als Handicap, zijn eeuwige schaduw, door de nacht getroffen wordt. Hij ontdekt nieuwe contouren in de spiegel waarin hij zichzelf bekijkt, terwijl hij angstvallig waakt over een donker geheim.

  Bolingo, die van hogerhand Charles' geheim moet ontrafelen, verleidt hem meer voor zichzelf dan voor de haar toebedeelde opdracht.
  "Congo - Artikel 15 is een exorbitante vertelling. De zinnen kronkelen als klimplanten in je geest en het verhaal neemt je mee op een waanzinnige reis, waarvan je niet meer wil dat het stopt."


  Mili van Veegh:

  Mili van Veegh heeft acht reizen naar de DR Congo gemaakt. Zij maakte onderdeel uit van een team dat onderzoek deed naar in Nederland woonachtige Congolezen die misdaden tegen de mensheid in hun thuisland pleegden.
  Vervolgens was zij tweemaal verkiezingswaarneemster en voorzag een school in Kinshasa van boeken.

 • Ik weet wat je deed:

  Jef is meer dan twintig jaar gelukkig gehuwd met Mia. Ze hebben een zoon, Tim. Op een dag gebeurt het ondenkbare: Jef gaat vreemd. Dat creëert voor hem een intens groot dilemma. Hij staat voor de keuze. Gaat hij zijn misstap opbiechten of zwijgt hij? Hij neemt de verkeerde beslissing. De gevolgen zijn niet te overzien.

  Viviane Gerits beschrijft in een meeslepende vorm het lief en leed van een alledaags gezin dat geconfronteerd wordt met huiveringwekkende consequenties van een misstap. De gedachtegangen van het hoofdpersonage zorgen ervoor dat je met hem mee gaat leven. Anya van der Gracht (schrijfster)


  Viviane Gerits:
  />
  Viviane Gerits (1956) is geboren in Antwerpen en studeerde gezondheidspsychologie. Haar fascinatie, proberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is terug te vinden in haar verhalen. Ze schreef naast kortverhalen twee feelgood romans: `Hond in een Kegelspel', 2015 en `Witte zwanen, grijze zwanen', 2016.

 • Geheim van de Geest:

  Peter reisde veel en belde mij altijd op als hij weer voor enkele weken thuis was. Dan reed ik naar hem toe en vertelde hij over zijn reis. Peter was jurist en had altijd zijn woordje klaar. Tot hij haperde als hij iets vertelde. Soms verontschuldigde hij zich door te zeggen dat hij niet op het woord kon komen. Later, toen het vaker voorkwam, noemde hij het een 'storing' in zijn hoofd.
  Met 'Geheim van de geest' belicht Titia de wonderlijke verandering van iemand die zijn geest verliest.


  Titia de Vries:

  Titia de Vries publiceerde eerder de roman 'Virtueel verleid' en haar gedichtenbundels 'Het was wit' en 'Het was zwart' en een bundel met korte verhalen 'Dwalen door letters tot er zich woorden vormen'.
  Voor kinderen: 'Was het een droom en ...
  De rups en de olifant'.

empty