Ambilicious LLP

 • Randfiguren:

  In de eeuwenoude Engelenborg, aan de voet van de Waddenzee, vestigt zich een zorginstelling voor afgegleden jongeren. Het tij is gunstig: in de tijd van paarse kabinetten en melkertbanen reiken de bomen tot in de hemel. Voor gedrag dat afwijkt van de standaard bestaan pasklare rugzakjes.

  De rol van 'borggravin' ligt de ambitieuze directrice uitstekend, maar met haar clientèle heeft ze minder affiniteit. Hierdoor krijgen de borgbewoners misschien iets te veel vrijheid.

  De scheidslijn tussen cliënten en zorgverleners is dun. En dan liggen er in het laatste jaar van de eeuw ook nog externe dreigingen op de loer, zoals de angst voor een millenniumbug , vermeende schade aan de Groninger bodem als gevolg van aardgaswinning en een grillige oehoe die zich ophoudt in de ontembare ruigte van het Wad.

  '"Randfiguren" is, in één woord samengevat: Magistraal.' Cecile Koops

  Nienhuis' Groningstalige debuut uit 2020 werd genomineerd voor Beste Groninger Boek


  Ingeborg Nienhuis:

  Ingeborg (Groningen, 1981) studeerde Nederlands en journalistiek en schrijft creatieve en zakelijke teksten in het Nederlands en het Gronings. Haar verhalen verschenen in literaire streektaaltijdschriften als Roet, Krdde, Oader en Toal & Taiken en in Nederlandstalige bundels.

 • Onschuld Nieuw

  Onschuld

  Bob Nieman

  Onschuld, Een duistere streek:

  Alfonso Marès ontdekt onder zijn museum een toegang naar oude watergewelven. Toeval of niet, in dezelfde periode ontvangt hij een uitnodiging van Cuertos, een projectontwikkelaar met grootste plannen voor het ondergrondse stelsel. Gaandeweg ontdekt Alfonso dat de bedoelingen van deze man anders zijn dan dat hij doet voorkomen.
  Alfonso's argwaan groeit wanneer een berekenende vrouw haar zinnen op hem heeft gezet. Is het ontluikende liefde of een valkuil?
  Samen met zijn schoolvriend, een journalist, duikt hij in het duistere verleden van Cuertos en zijn geliefde stad Barcelona.


  Bob Nieman:

  Bob heeft genoten van een journalistieke opleiding. Deze vaardigheden komen in dit boek tot zijn recht. Tot in detail ontwikkelt zich een spannend verhaal dat de lezer meevoert in het historische Barcelona. In het dagelijkse leven doceert Bob media en journalistiek aan de Hogeschool Rotterdam en is voorzitter van het Mediafonds Leiden.

 • Escapades Nieuw

  Escapades:

  'Onder de gabardine van mijn trenchcoat brandde de brief van verlangen gelezen te worden.'

  Doorheen de vier verhalen in deze bundel walst de liefde: ze is gifbeker én teder, verleidt, daagt uit. Is te allen tijde aanwezig, in een smekende brief of als diepgewortelde jeugdliefde die Victor vergeten waande. Door haar wordt Marie Ange op handen gedragen, voor Heleen is niets wat het lijkt. Ze is onvoorwaardelijk voor altijd: op Jean zijn terras bloeit de camelia.


  Onno van Gelder jr.:

  Bloemen horen bij de liefde, hebben een eigen taal en krijgen in deze bundel een welverdiende plaats. Botanisch aquarellist Hilde Orye maakte tekeningen bij de verhalen van auteur/acteur Onno van Gelder jr. die met 'Escapades' aan zijn vierde boek toe is.

 • Leugens Nieuw

  Leugens

  Eddy Surmont

  Leugens:

  Na een ongeval met vluchtmisdrijf komen de federale politie en de lokale politie recht tegenover elkaar te staan. De rechercheurs Klein, Depla en Annys van de federale krijgen weinig tot geen medewerking van champetter Freddy en rechercheur Briek.

  Als Freddy en Briek zelf op onderzoek uitgaan, komen ze in het uitgaansleven van Oostende terecht. Wat is de rol van de Albanese maffia bij deze zaak?

  Nog complexer wordt het als de bisschop pastoor Karel onder druk zet. Moet hij nu echt de biechtgeheimen van Marieke Kleppe, echtgenote van Jozef Akkerman de grootste weldoener van de kerk, vrijgeven? Of moet hij met de billen bloot over zijn eigen geheimen?


  In een verschroeiend tempo, met oog voor de typische couleur locale van het platteland, neemt oud-journalist Eddy Surmont de lezer op sleeptouw. Leugens. Bedrog. Overspel. Chantage. Het zijn de ingrediënten van dit spannende verhaal dat zich afspeelt in het Oostendse hinterland. Is er iemand die de waarheid spreekt?

  Jan Degoe
  journalist
  Chef Regio Krant van West-Vlaanderen


  Eddy Surmont:

  Eddy heeft zich door de jaren heen in weten te werken in de wereld van politie, justitie en visserij.
  Met een scherpe journalistieke en meesterlijke pen, met oog voor detail en gedegen research ontvouwt hij de harde werkelijkheid in een spannende politieroman.

 • Verwaaid in de Wind Nieuw

  Verwaaid in de Wind:

  Hans gaat gebukt onder het zware juk van zijn ouders en oudere broer. De enige die hem een arm om zijn schouder slaat in zijn zus Annie. Op het moment dat Hans voor het eerst naar school gaat, ontdekt hij dat er meer is dan slaag krijgen, gestraft worden, zonder eten naar bed gestuurd te worden. Hij krijgt zelfs vrienden.
  Hans is net tien jaar als hij voor de zoveelste keer van huis vlucht. Daan, een robuuste man met een stoere motor met zijspan, neemt hem op in zijn huis. Heel langzaam verdwijnen Hans' angsten.
  Als de broer van Hans hem ernstig verwondt, is de maat vol. Er rest nog één weg: een rechtszaak. Vindt Hans de veilige haven die hij verdient?

  Een indrukwekkend verhaal dat Andries Mol toevertrouwt aan de lezer.


  Andries Mol, co-auteur Anya van der Gracht:

  Andries (1960) zit sinds zijn jeugd vol met verhalen. Op latere leeftijd heeft hij de moed gevonden korte stukjes te tonen aan anderen. Gesteund door enthousiaste lezers heeft hij de stap gezet in een eerste psychologische roman 'Verwaaid in de wind'.

 • Noblesse oblige

  Leonardo Pisano

  Johannes Hamstra, speciaal agent Binnenlandse Veiligheidsdienst, overtuigt Lodewijk van Loosduyne het werk van zijn broer Olivier voort te zetten. Na een zware commandotraining reist Lodewijk af naar Engeland. Hij is vastberaden zijn broer, die twee jaar geleden van de aardbodem verdwenen is, te vinden en uit te zoeken wat zijn link is met een criminele organisatie.

  Mariska Veendijk, een ambitieuze journaliste, wordt door Hamstra ingeschakeld om Lodewijk in de gaten te houden. Hamstra heeft hier zo zijn redenen voor.

  Tijdens de vermaarde Royal Henley Regatta komt Lodewijk in contact met de Engelse adel. Zelf van adel, weet hij snel vrienden te maken. Op een Venetiaans bal krijgen de gebeurtenissen een verrassende wending.

  Tegen de achtergrond van een Europa dat over een jaar zijn interne grenzen zal openstellen, staat het oprollen van de criminele organisatie onder grote politieke druk. Met zijn ondiplomatieke gedrag en verleden als Brusselse klokkenluider is Hamstra de ideale zondebok ...

 • DB, die erfenis aannemen, dat was geen goed plan ...
  Tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom keert Johan terug naar zijn geboortedorp. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. Letterlijk. Hij ziet nog één uitweg om niet zo te eindigen als zijn moeder: een afspraak met Van Praag, zijn vroegere psycholoog.

  Een lichtpunt in zijn duistere nachten is Caroline, een patiënt van Van Praag met haar eigen rugzak aan problemen. Strijdvaardig proberen ze elkaar te ondersteunen in het verwerken van hun trauma's. Maar is dat wel zo verstandig?

  Zijn therapie en nachtmerries dwingen Johan terug naar de tijd die hij zelf verdrongen heeft. De genadeloze confrontatie in zijn dromen legt hij voor aan Van Praag. Die legt het naast zich neer. Langzaam verliest Johan de grip op de realiteit. Wat is waar en wat niet? Het antwoord is aan jou: Zinnig of krankzinnig?

  'Dagboek op doktersrecept' is een thriller met een griezel en een lach. Ervaar de ervaringen van Johan, raadpleeg net als hem zijn bronnen. Stap in zijn wereld en durf de grenzen van de realiteit langzaam voor je ogen te laten vervagen.

 • Medisch contrast

  Femke Veldman

  In Medisch Contrast neemt Femke Veldman je mee in haar ervaringen, verwondering en stijgende verbazing over de verschillen en onverwachte overeenkomsten binnen de zorg in Afrika en Nederland.

  Korte verhalen over de bomvolle wachtkamers, al te hulpvaardige familie-
  leden, vlotte vertalers, gregoriaanse gezangen en lotsbepalende kippen.

  Ontdek samen met Femke hoe vanzelfsprekendheden in de Nederlandse zorg als sneeuw voor de zon verdwijnen in de tropen.

  Medisch Contrast is een relativerend debuut van Femke Veldman.

  -----  Femke Veldman (1981) studeerde geneeskunde en vertrok in 2008 als arts naar Ghana. In 2009 startte zij met de opleiding tot tropenarts in Nederland, die zij in 2011 met succes afrondde.

  Femke werkte en woonde nadien samen met haar gezin drie jaar in Afrika.

 • Viola ontdekt dat haar mama kanker heeft. Opa sprak ooit over zijn kameraad Jacques
  in Compostela, een tovenaar die wonderen en mirakelen verricht. Zou die man nog leven?

  Hij kan vast mama genezen!

  Met een noodgedwongen ommetje langs de Efteling gaan ze er samen stiekem vandoor.
  Als de bizarre Poppea op hun pad verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Net als opa heeft die zo haar eigen redenen om mee te willen.

  Zullen ze slagen in hun missie?

 • Take away Kim

  Monica Vanleke

  Antwerpen, 1980. Eerste liefde.

  Als Monica de knappe Henri ontmoet kan ze amper geloven dat hij interesse in haar toont. Negentien jaren van tanden bijten en binnen blijven zitten erop. Eindelijk kan haar leven beginnen. Ze laat zich door hem tot Kim omdopen, als statement van deze nieuwe start.

  Henri komt echter met een uitdaging: hij houdt van vrouwen, zoals Kim van chocola. Kim gaat creatief de strijd aan en haalt alles uit de kast om haar adonis te blijven boeien.

  Als ze na vijftien jaar de jacht op Henri's liefde en erkenning opgeeft, neemt hun verhaal een tragische wending.

  Over de auteur
  Monica Vanleke debuteerde in 2011 met Pelgrimstocht op hoge hakken. Fashionista Fanny was geboren en vervolgde haar reis in De vrouw die een stad kan verlichten (2012) en In bed met Boeddha (2013).

  Om uit ervaring te kunnen schrijven gooit Monica zich in allerlei avonturen, wat haar verhalen echt uniek maakt. Met haar humor en vlotte pen, gedreven door een onstilbare honger naar bewustzijnsverruiming weet zij haar lezers op een speelse manier te verrassen.

 • De ooievaar brengt volgens onze folklore de kinderen.
  Dit volksgeloof verklaart niks meer dan dat. De mythe heeft echter een duistere, diepere oorsprong. Het woord ooievaar is een verbastering van het Proto-Germaanse woord auda-bara-,
  dat letterlijk 'schatdrager' betekent. Hij draagt inderdaad een
  grote schat, de kinderziel. De ziel van het kind komt uit de Andere of Onderwereld. Deze wereld is onder meer via een waterbron
  te bereiken.

  Suzan Maryot is een ervaren politierechercheur in Manhattan. Zij en haar partner Bill jagen op twee seriemoordenaars die allebei bovennatuurlijke krachten schijnen te bezitten. Suzan is vastbesloten om de waarheid over deze twee moordenaars te achterhalen. Wat ze ontdekt is een waarheid die voor gewone mensen beter geheim kan blijven.

  ... Niet elke mens heeft een menselijke ziel ...  Biografie

  Terrence Lauerhohn is geboren op
  31 mei 1960, en lag in een Brabantse wieg te 's Hertogenbosch.

  Pas op zijn 51-jarige leeftijd is hij gaan schrijven.

  Met zijn donkere pen weet hij thriller- en fantasylezers tot de laatste punt geboeid te houden.

 • De zaligen

  Robert Beernink

  Schrijver Bendrik Freek wordt achtervolgd door zijn lezers. Hij vindt toevlucht op het Landgoed Heem, waar wetenschappers en vrijdenkers de geheime van de universele harmonie proberen te ontrafelen.

  Tegelijkertijd zoeken de met uitsterven bedreigde Soulmates even genadeloos als nietsontziend naar de sleutel tot het eeuwige leven.  Een treffen lijkt slechts een kwestie van tijd en de beslissende slag om leven of dood onafwendbaar.

  De sagenrijke Lage Landen vormen het magische decor voor dit fantasieverhaal vol intrigerende vraagstukken, bijzondere personages en bloedstollende spanning.

  Robert Beernink is verhalenschrijver met een luchtige, onverbloemd relativerende tragi-hilarische fileerpen.
  Tevens heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan.

  Als #BinnenDoorDenker publiceert Robert columns tot 250 woorden.

  Robert verwelkomt de lezer in zijn wereld, waarin alles lijkt wat het is en wat niets is wat het lijkt.

 • Club Vlinder

  Kim Bengtsen

  Club Vlinder:

  Wanneer Tim Hekster op het sterfbed van Bernardus Schoutema een briefje vindt dat hem koppelt aan Nigel en diens alter ego Lattéy da Costa, krijgt zijn leven een drastische wending.
  De opdracht die zijn grootvader hem naliet: als manager van het dragqueenclubje Club Vlinder een ogenschijnlijk onmogelijk missie uitvoeren.

  Onwetend van de belangen die er binnen de familie Schoutema spelen, begint hij aan een turbulent avontuur dat hem steeds dichter bij de waarheid brengt. Langzaam maar zeker wordt hem duidelijk dat niet iedereen wil dat de missie slaagt.


  Kim Bengtsen:

  Kim Bengtsen (1954) is een thrillerauteur die onder pseudoniem regelmatig naar andere genres overstapt.
  Zo schreef hij het erotisch getinte 'Blote Bovenarmen' (1986), en de levensverhalen 'Mensenmens' (2010), 'De Ringvechter'(2011), 'Mijn moeder moest dood' (2013) en 'Onder de brug vond ik mezelf (2014). In december 2016 verscheen zijn roman 'Vlinder'.
  Kim Bengtsen is getrouwd, heeft twee kinderen en komt uit het Oostland.

 • De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze
  haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een
  hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur
  in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert.

  Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten.
  Of is er meer aan de hand?

  In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam
  ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin.

  Dit kan iedereen overkomen, ook jou als je niet uitkijkt ...

  Over de auteur
  Saskia M. Oudshoorn schreef eerder 'Zie jij mij?' waarmee ze de finale van de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd bereikte.
  'Op eenzame hoogte' werd Vrouwenthriller van het jaar. Met 'Recept voor geluk' won zij de Kobo Talent schrijfwedstrijd.
  'Dubbele Agenda' is een echte thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten en je aan het denken zet over wat nu echt belangrijk in het leven is.

 • Passages:

  Sterke beelden vormen het signatuur van de acteur Onno van Gelder jr. die met deze bundel intense korte verhalen debuteert.
  Verhalen waarin de nevel van het mysterie optrekt of blijft hangen.
  Illustrator Stijn Felix legt kantelmomenten vast en zijn tekeningen vergezellen de poëtische taal.

  'Een strakke oostenwind kraste de ijskristallen tranen uit de ogen, oren werden breekbaar als fijn Engels porselein. Het vroor zo hard dat takken van de bomen knapten en als glazen wandelstokken uiteenspatten op een marmeren bodem.'


  Onno van Gelder jr.:

  Onno van Gelder jr. is auteur van korte en lange verhalen. Nostalgie en eenzaamheid zijn telkens vaste ingrediënten in andere verpakkingen.

 • Gevonden Voorwerpen:

  In Magazijn076, een plek die nieuw perspectief biedt voor mensen met autisme in een gelijkwaardige samenwerking, hebben de schrijver Frans A. Brocatus en de illustrator Laura Zandbergen elkaar ontmoet.

  Frans A. Brocatus schreef vijftig verhalen over concrete voorwerpen zoals: een agenda, een boek, chocolade, een deur, een jukebox, een lamp, parfum, een stofjas, een vulpen, wijn, zeep ... Die verhalen liet hij lezen aan Laura Zandbergen met daaraan de vraag gekoppeld om zich te laten inspireren en, naar eigen inzicht, tekeningen bij de verhalen te maken.

  In het eindresultaat zijn er bij twintig van de vijftig verhalen tekeningen gekomen. Ze gaan de verhalen vooraf of ze duiken op in het midden van een verhaal. Daarnaast heeft Laura ook het cover-ontwerp van het boek voor haar rekening genomen.

  Dat deze samenwerking tot een verrassend resultaat heeft geleid is het minste wat ervan gezegd kan worden. Overtuig uzelf, koop, lees en laat je meevoeren in de sfeer van deze unieke verhalen!


  Frans A. Brocatus (1957):

  dichter - schrijver

  Na zeven gedichtenbundels en een roman is "Gevonden Voorwerpen" zijn eerste verhalenbundel.
  Over zijn poëzie:
  "Poëzie van een ongewone muzikaliteit, soepel, weerbarstig en zwanger van geheimen." (Menno Wigman, dichter)
  "Brocatus is de dichter die schrijft met het penseel, die beitelt met woorden, die het werk van anderen nauwkeurig observeert en dan hertekent." (Rose Vandewalle, dichter)
  Over zijn proza:
  "Aan zijn stem, dierlijk en poëtisch, fysiek en precies, voel ik me verwant: lees Brocatus'prachtige "Luna"! (Sasja Janssen, dichter - schrijver)
  "Het romanpersonage Toon is dusdanig geraffineerd, meerlagig en rijkgeschakeerd opgebouwd dat de psychiatrisch - diagnostische invalshoek ten enenmale tekortschiet om hierover verstandige uitspraken te doen. In dat opzicht verheft Toon zich als protagonist, als tragische held met magische krachten, ver boven het maaiveld van de psychiatrische werkelijkheid. Een groot compliment voor het illusionisme, het vakmanschap en de scheppende kracht van F.A.Brocatus is dan ook terecht en welverdiend." (Philip L.Teepe, psychiater)
  (profielfoto: Sabrina Maes)

 • Dagboek van Mojo

  Mo Jo

  Tweevoeters zijn stom, Dagboek van Mojo:

  Eindelijk een dagboek dat vertelt hoe 'stom wij tweevoeters' zijn. Of is dit met een snorrend geluid van tevreden zijn geschreven? En is het de kat die ons een spiegel voorhoudt?

 • De Blauwe Kast

  H.J. Vroom

  De blauwe kast:

  Om aan dwangarbeid voor de Duitsers te ontkomen, trouwt de jonge, ietwat wereldvreemd organist Jeroen hals-over-kop een mysterieus, mooi meisje. De Arbeitseinsatz krijgt hem toch te pakken. Uiteindelijk weet hij te vluchten en lonkt zijn gedroomde huwelijkse leven. Dat loopt echter totaal anders: zijn Rita wordt afgevoerd naar een inrichting en de tijd begint te tikken. Vóórdat ze weer thuiskomt, móet hij uitvissen hoe hij zijn kind tegen haar kan beschermen. Maar het zijn de jaren '50 en in de katholieke parochie en hulpverlening spreekt niemand over dat soort zaken. Lukt het hem om het ogenschijnlijk onafwendbare noodlot te keren?


  H.J. Vroom:

  H.J. Vroom schreef al eerder over haar leven voor haar familiekring. Dit is haar debuut voor een breder publiek. Haar vertelkunst laat zien hoe ontwrichtend zwijgen over seksueel geweld en incest uitwerkt. Hoe dit generatie op generatie sloopt.

  Jeroen vertelde zijn verhaal persoonlijk aan H.J. Vroom. Het is hun beider wens dat hulpverleners en betrokkenen zich hier meer bewust van worden en het zwijgen doorbreken.

 • Gyn & Ongyn

  Erik Boss

  Gyn & Ongyn:

  Een gynaecoloog is dagelijks zeer betrokken bij zowel het begin als het einde van het leven en alles wat daartussen zit. De veelzijdigheid van het vak maakt dat een gynaecoloog in vreemde, ontroerende, vrolijke, bizarre, zenuwslopende en intens verdrietige situaties terechtkomt.
  Deze verzameling waargebeurde verhalen uit de dagelijkse praktijk geeft op luchtige, maar ook indringende wijze met een lach en een traan een kijkje achter de schermen van het bijzondere leven van een gynaecoloog.


  Erik Boss:

  Erik Boss (1967) twijfelde tijdens zijn schooljaren tussen een loopbaan in de journalistiek of in de geneeskunde. Het werd de laatste. Ondanks zijn grote passie voor het vak gynaecologie bleef schrijven zijn tweede liefde. Zo schrijft hij een medische column in het weekblad Privé.
  Gyn en Ongyn is zijn debuut als auteur van korte verhalen.

 • Het Schuurt

  Sylvia Visser

  Het schuurt:

  Tegennatuurlijk of misbruik. Verliefdheid of obsessie. Betaalde liefde, relatieproblemen, vreemdgaan. Ziekte en dood.
  Vijftien korte verhalen over de liefde, balancerend op de grens.

  "Ze zijn er nog, schrijfsters die weten te boeien en nooit voorspelbaar zijn. We gaan nog veel van Sylvia Visser horen."
  Bert van Galen, AmsterdamFM


  Sylvia Visser:

  Sylvia Visser is schrijver en neerlandicus. Ze is columnist voor radio en krant. Na talloze pittige blogs en online korte verhalen debuteert zij met deze prikkelende verhalenbundel over de liefde.

 • Pad van kleren:

  "Ik zie jou in mijn toekomst, jij ziet mij in mijn verleden."

  Zodra het doek opgaat, speelt Teun Meerman met overtuiging de rol van zijn leven op het wereldtoneel. Hij kent zijn tekst, gaat op in wisselende decors, figureert in onaangekondigde verkleedpartijen en speelt in op improvisaties door de hoofdrolspelers. Hij is ondanks veranderingen en onzekerheden vastbesloten rolvast te blijven en vertrouwt daarbij volledig op Ria, zijn grote liefde en persoonlijk souffleur. Als Teun noodgedwongen de regie zelf in handen moet nemen, ontdekt hij de samenhang tussen de verschillende verhaallijnen en verbindt deze uiteindelijk tot de ware zin van zijn bestaan.

  Van Robert verschenen eerder bij Ambilicious, Uitgever van verhalen, 'Kruipruimte' (2019) en 'de zAligen' (2018).


  Robert Beernink:

  Robert Beernink (1958) heeft enkele jaren Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen.
  Na een maatschappelijke carrière is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn credo 'Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof. De spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in zijn boeken.


  Speciale tekst:

  Foto omslag met dank aan: Archives of the Hamburg Institute for Social Research / Archiv des Hamburger Instituts für Sozialfors.

 • Stem van de Stilte:

  Een familieroman Het verhaal schildert een portret van Gerard Cornelis Hamoen, een wijs mens voor wie niets vanzelfsprekend is. Opgegroeid in een arm boerengezin, klimt hij op van boerenarbeider, metselaar, melkhandelaar tot jeugdwerker en pastor. Twee wereldoorlogen, de maatschappelijke veranderingen in de twintigste eeuw en een traumatische gebeurtenis hebben grote impact op zijn leven.

  Terwijl de kanker zijn lichaam langzaam sloopt, deelt hij in intieme keukentafelgesprekken zijn herinneringen met zijn dochter.

  Op integere wijze beschrijft Elisabeth Riphagen het leven van haar charismatische vader, de vele gevechten die hij voerde en de kracht waarmee hij als spiritueel mens afscheid neemt van het leven.


  Elisabeth Riphagen:

  Elisabeth is theologe, verhalenverteller, ontwikkelingswerker en auteur van verschillende boeken. Ze schreef onder andere:

  - 'Achter de eeuwige glimlach' (2014)
  - 'Zoekend onder een vreemde hemel' (2015)
  - 'Vliegen zonder vleugels' (2018)

 • Hope & Faith

  Emma Leads

  Hope & Faith:

  Richard Hart, kroongetuige in een rechtszaak tegen Carlos Gombuono, staat samen met zijn gezin onder de bescherming van de FBI. Wanneer zij overgebracht worden naar een veilig onderkomen, gaat het mis. Een van de agenten is een handlanger van Carlos.
  Mary Coultier, FBI-agente, wordt samen met de driejarige tweeling Hope & Faith gedwongen met de moordenaar mee te gaan. Wanneer hij dreigt hen te vermoorden, weet ze ternauwernood samen met Hope te ontsnappen. Met hulp van een trucker John neemt ze een nieuwe identiteit aan: Maggie Spring.
  Twaalf jaar later heeft ze nog steeds last van nachtmerries. Zij wil maar één ding: Faith vinden. Maar of haar dit lukt is nog maar de vraag.
  In deel 1 neemt Emma Leads je mee in het leven van Maggie Spring en haar dochter Hannah.
  In deel 2 ontvouwt zich het mysterie. Het leven van meerdere personen staat op zijn kop. Zowel in het verhaal, als letterlijk in het boek.
  Zullen Hope & Faith herenigd worden?


  Emma Leads:

  Emma Leads (1964) heeft weinig nodig om een nieuw verhaal te vinden. Ze komen tot haar in haar dromen, ze vangt ze in een alledaagse situatie. Met haar eenvoudige schrijfstijl tovert zij letters en woorden om tot spannende verhalen. Verhalen die je verrassen en soms tot een traan laten verleiden.

 • Lava

  Fenne van Heemstede

  Lava:

  Fleur is een levenslustige, poly-amorische, jonge vrouw, die samen met haar partner een kunstgalerie runt. Prettig in de omgang, aantrekkelijk en bruisend van energie legt ze makkelijk contacten. Connecties die vaak verder gaan dan gebruikelijk, want Fleur houdt van de goede dingen van het leven én van erotiek. In tegenstelling tot het woord 'delen' komt 'ontrouw' in haar woordenboek niet voor.
  Fleur is een groot liefhebber van verleiden en verleid worden en deelt dit gul met degenen die haar na aan het hart liggen. Innemende mannen en aantrekkelijke vrouwen om mee te praten, te lachen, te eten, maar zeker ook om met veel plezier de liefde mee te bedrijven. Van nature is ze wat verlegen, maar als haar altijd sluimerende vlindertjes zich eenmaal roeren, gaat ze er volledig voor.


  Fenne van Heemstede:

  Fenne van Heemstede (1979-2019) geboren in Vlaanderen en groeide op in Nederland. De kosten voor haar studie Rechtsgeleerdheid knipte ze als goedlachse kapster bij elkaar. Hoewel ze meer dan bang is in het donker, vindt ze juist daar de inspiratie voor haar succesvolle oeuvre. Meditatieve momenten brengen haar naar een verborgen wereld vol erotiek die ons via haar pen en potlood bereikt. Haar schrijfstem is zacht, haar verhalen vol genot.

  Nog vol levenslust verloor ze het leven in 2019.

  Libris literatuurprijs winnaar Abdelkader Benali roemde haar verhalen: 'Ze raakte me in het hart!'

empty