Thea Zoeteman

 • - 50%

  Zo wit als sneeuw

  Thea Zoeteman

  • Z&k
  • 27 Oktober 2020

  'Zo wit als sneeuw' van Thea Zoeteman gaat over Rika, die na een hersenbloeding mantelzorg nodig heeft. Haar dochter Christien neemt dit op zich. Rika is dankbaar, maar voelt zich ook schuldig. Ze heeft een groot geheim dat zwaar op haar drukt. Dan ontdekt Christien het en blijft ze plots weg. Thea Zoeteman schrijft in de hedendaagse roman 'Zo wit als sneeuw' over zonde en vergiffenis en over de kracht van de moeder-dochterband.

 • - 50%

  Trouw aan een belofte

  Thea Zoeteman

  Nicolet, de hoofdpersoon in dit eerste deel van de Nicolet-trilogie van Thea Zoeteman, is getrouwd met Maarten. Samen hebben ze een zoon van anderhalf, Robbert. Hoewel ze nog niet zo lang getrouwd zijn, verschijnen er nu al kleine barstjes in hun huwelijk. Maarten vertoont hoe langer hoe meer vervelende karaktereigenschappen. Hij gaat voortdurend voorbij aan Nicolets wensen en gevoelens. Als het tweede kindje zich aandient, gaat het van kwaad tot erger. Tevergeefs zoekt Nicolet naar de man die ze in hun verkeringstijd heeft leren kennen: charmant, spontaan, behulpzaam en met de nodige humor. Ze wil trouw blijven aan haar belofte, maar hoe? Nicolet voelt zich alleen en begrijpt niet waarom Maarten zo veranderd is. Tot ze ineens een artikel leest dat haar de ogen opent... 'Trouw aan een belofte' is een zeer realistische en meeslepende roman van Thea Zoeteman over een vrouw die zich staande probeert te houden in een zwaar en moeilijk huwelijk door te zoeken naar lichtpuntjes en te vertrouwen op God.

 • Op handen gedragen

  Thea Zoeteman

  • Z&k
  • 25 Juni 2019

  Sabine, hoofdpersoon in de familieroman `Op handen gedragen' van Thea Zoeteman, kan de werkdruk in het verpleeghuis niet meer aan. Ze gaat met een vriendin twee weken naar een bungalowpark en ziet dat er een vacature is voor verkoopster in de kampwinkel. Maar als ze daar eenmaal werkt, nemen haar klachten alleen maar toe. Sabine maakt zich zoveel zorgen om haar gezondheid dat ze niet doorheeft dat er twee mannen zijn die gevoelens voor haar hebben. `Op handen gedragen' is een hartverwarmend verhaal van Thea Zoeteman over onzekerheid, spanning en het maken van keuzes. Zal voor Sabine uiteindelijk duidelijk worden welke weg ze in moet slaan?

 • Bittere waarheid Nieuw

  Bittere waarheid

  Thea Zoeteman

  Als Nicolet haar man Maarten in 'Bittere waarheid'met een andere vrouw heeft gezien in de stad, stort haar wereld in. Ze confronteert hem, maar Maarten ontkent alles. Nicolet probeert haar gevoel los te laten, maar dat wordt moeilijk als Maarten zich steeds vreemder begint te gedragen. De spanningen lopen zo hoog op dat Nicolet een paniekstoornis ontwikkelt. Dit tweede deel van de Nicolet-trilogie van Thea Zoeteman is net zo hartverscheurend realistisch als het eerste, 'Trouw aan een belofte'.

 • Zomerbloeiers van Thea Zoeteman-Meulstee gaat verder waar De verloren zoon en Het erfdeel ophielden. In dit boek staat de nieuwe hoofdpersoon Jojanneke centraal. Zij krijgt een nieuwe huisgenoot met wie ze het totaal niet kan vinden. Jojanneke gaat op zoek naar nieuwe woonruimte en vindt een zomerhuisje op het boerenerf van Marten en Amanda, die we kennen uit de vorige boeken van Thea Zoeteman-Meulstee. Daar maakt ze ook kennis met veearts Jouke en loonwerker Daan, die allebei van haar gecharmeerd zijn. Zomerbloeiers is een optimistische roman met veel oog voor wat mooi en goed is in het leven. Met recht een fijn boek.

 • Het erfdeel

  Thea Zoeteman-Meulstee

  Het erfdeel van Thea Zoeteman-Meulstee, een familieroman met Bijbelse waarden.

  Na jaren zonder contact is Marten blij dat het weer goed is tussen hem en zijn vader. Hij krijgt een eigen verblijf op de boerderij van zijn ouders en neemt het werk over. Hoewel hij zijn leven op de rit heeft, blijft het verleden hem achtervolgen. Dat staat hem in de weg om toenadering te zoeken tot Amanda, op wie hij smoorverliefd is. Zal hij ooit zover komen om haar alles eerlijk te vertellen? En zal ze dan zijn liefde beantwoorden?

  Thea Zoeteman-Meulstee schreef met Het erfdeel een uitstekend vervolg op de roman De verloren zoon, die net als Het erfdeel verscheen in de christelijke boekenserie Citerreeks.

 • Evelien geniet van haar werk in een strandhuis aan de Zeeuwse kust. In haar vrije tijd bezoekt ze vaak haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft.

  Wanneer de oma van Evelien plotseling depressief wordt, blijkt dat dit alles te maken heeft met verschrikkelijke herinneringen aan de watersnoodramp van 1953.

  Oma Van Rossum vraagt haar kleindochter om alles wat zij heeft meegemaakt op te schrijven. Zo helpt Evelien haar oma om het verleden te verwerken. Het verhaal wordt geplaatst in een boek ter nagedachtenis aan de ramp.

  Als Stefan het verhaal van oma Van Rossum leest, komt het hem bekend voor. Hij gaat op onderzoek uit. Tijdens zijn zoektocht komt Stefan in contact met Evelien. Samen doen ze een buitengewone ontdekking ...

 • Haar stille wens

  Thea Zoeteman-Meulstee

  • Z&k
  • 28 September 2012

  Vlak voor haar trouwdag wordt Judith in de steek gelaten door haar vriend Leon. Ze pakt de draad op door aan de slag te gaan als gezinsverzorgster bij Harm, Marlies en hun dochtertje Annemieke. Marlies is ernstig ziek en Judith geeft het gezin veel steun. Dan stelt Marlies Judith een belangrijke vraag. Judith wil deze wens van Marlies graag vervullen, maar kan ze dat ook?

 • De verloren zoon

  Thea Zoeteman-Meulstee

  • Z&k
  • 29 Januari 2014

  Hoofdpersoon Marten is De verloren zoon in deze roman van Thea Zoeteman-Meulstee. Door allerlei misstappen heeft hij geen contact meer met zijn vader, die zelfs zover is gegaan om Marten te onterven. Hoeveel spijt Marten ook heeft, het mag niet baten. Zijn leven lijkt eindelijk ten goede te keren als hij Amanda ontmoet. Marten is meteen tot over zijn oren verliefd. Maar Amanda heeft al een vriend.

  De verloren zoon is het eerste deel van een indrukwekkende dubbelroman.

 • Onverwerkt verleden

  Thea Zoeteman-Meulstee

  • Z&k
  • 14 November 2012

  Het leven lacht Femke toe als ze wordt aangenomen bij de zorginstelling waar ze graag wilde werken. Haar geluksgevoel hierover slaat in één klap om als ze ontdekt dat een van haar collega s Gijsbert is, haar vroegere pestkop.
  Femkes onzekerheid steekt weer de kop op en ze ziet haar leven steeds somberder in, vooral als ze ook nog te horen krijgt dat ze diabetes heeft. Zelfs de antrekkelijke man die ze ontmoet als ze aan de waterkant zit te peinzen, kan haar maar moeilijk opbeuren. Femke zit veel te veel met zichzelf in de knoop. Bovendien blijft die akelige Gijsbert haar in de weg zitten. Het lijkt wel alsof ze wordt teruggeworpen in de tijd om dingen uit haar verleden opnieuw mee te maken. Wat Femke nog niet beseft, is dat ze zelf haar schouders eronder moet zetten om dat verleden eindelijk af te sluiten.

 • Na een middag winkelen ziet Jolein hoe een jongetje
  bijna onder een auto loopt. Ze weet de kleine Dennis net
  op tijd te redden en brengt hem thuis. Vanaf dat moment
  sluit ze hem in haar hart. Ze ontdekt dat Dennis bij zijn
  oma woont en dat zijn vader bij de zeevaart werkt. Waar
  is zijn moeder? vraagt ze zich af. Waarom zorgt zij niet
  voor haar kind? Het laat Jolein niet los.
  Ze praat erover met Hanneke, haar beste vriendin. Als
  de vriendinnen in contact komen met Kees, de vader van
  Dennis, vertelt Hanneke hem precies hoe ze over de
  situatie denkt. Jolein neemt haar dat erg kwalijk, omdat
  ze zich aangetrokken voelt tot Kees. De vriendschap
  komt onder druk te staan. Maar Hannekes opmerking zet
  Kees aan het denken ...

  In deze roman laat Thea Zoeteman zien hoe belangrijk
  een liefdevolle opvoeding is. Jolein en Hanneke
  worden met veel problemen geconfronteerd. Het verhaal
  straalt echter ook levensvreugde uit. Eerder schreef
  Thea Zoeteman `De schaduw van het verleden', `Zorgen
  om Olga', `Olga's kinderen', `Rosalie' en `Groeten van
  Esther'.

 • Marlise zit in de examenklas van de havo, maar het leren
  lukt helemaal niet. Ze kan zich niet concentreren en is
  vaak erg moe.
  De oorzaak daarvan is het diepe verdriet dat plotseling in
  het leven van haar familie kwam. Haar boertje, de kleine
  Robbie, werd aangereden door een auto en overleed.
  Sinds die tijd heeft Marlise het moeilijk thuis. Haar vader
  is opge nomen in een rusthuis en haar moeder loopt als
  een zombie door het huis. Ze heeft geen oog meer voor
  het huishouden, valt onredelijk uit tegen Marlise en is
  vaak nauwelijks aanspreekbaar.
  Jan-Willem, de jonge leraar Duits, ziet dat er iets is met
  Marlise. Hij besluit haar te helpen en geeft haar bijlessen,
  zodat ze toch de examens zal halen. Even lijkt het beter
  te gaan, maar dan loopt Marlise, na een ruzie met haar
  moeder, weg van huis...

  Thea Zoeteman schrijft graag. Haar eigen ervaringen,
  opleiding en werk in de gezinsverzorging geven haar de
  nodige ideeën voor verhalen en romans. Ze schreef ook:
  Zorgen om Olga, Olga's kinderen en Rosalie.

 • C harlotte is met een groepsreis op vakantie in
  Tsjechië. De groep is erg gezellig en geniet van de
  prachtige omgeving. Maar een van de meisjes, Geralda,
  houdt zich steeds afzijdig. Charlotte begrijpt niet waarom.
  Niemand is toch onvriendelijk tegen haar? Ook
  Anne, de vriendin van Jesse, komt vaak vreemd uit de
  hoek. Ze baalt ervan dat Charlotte goed met Jesse, de reisleider, overweg kan.
  Als blijkt dat er binnen de groep geld wordt gestolen,
  vindt Charlotte het geld tussen haar spullen. Ze wordt
  verdacht van diefstal en niemand wil nog met haar te
  maken hebben. Hoe moet Charlotte bewijzen dat ze het
  niet gedaan heeft?
  Jesse gelooft in Charlottes onschuld, maar hij vertelt dat
  niet aan de andere deelnemers. `Vertrouw me maar, het
  komt goed', zegt hij telkens weer. Hij probeert haar moed
  in te spreken, maar daar is Anne weer niet blij mee ...
  Charlotte raakt verstrikt in een net van achterdocht en
  jaloezie. Kan ze Jesse wel vertrouwen? Houden Anne en
  Jesse eigenlijk wel van elkaar?

  Thea Zoeteman schreef diverse romans voor de
  Vlinderserie van Uitgeverij de Banier. De onderwerpen
  die zij in haar romans aansnijdt, zijn herkenbaar voor de
  moderne lezer. Andere boeken van Thea Zoeteman zijn
  Rosalie, Een moeder voor Dennis en Bevrijdingskind.

 • Als Esther bij een brand haar man verliest, staat ze
  alleen voor de opvoeding van vier kinderen. Dat dit niet
  gemakkelijk is, ervaart ze dagelijks. Als ze op aanraden
  van een vriendin een boekje leest over rouwverwerking,
  besluit ze de auteur een brief te schrijven. Er volgt
  een briefwisseling waarin Esther de problemen rond de
  opvoeding van haar oudste dochter kwijt kan. Als ze hem
  uitnodigt haar te komen opzoeken, houdt hij echter de
  boot af.
  Op zoek naar een parttime baan als tandartsassistente
  komt Esther in contact met Rosalie en haar man Thijs,
  die tandarts is. Rosalie en Esther worden goede vriendinnen.
  Maar wie is toch die geheimzinnige vader van
  Rosalie, die steeds weer opduikt als er problemen zijn bij
  Esther thuis?
  Met `Groeten van Esther' schreef Thea Zoeteman een
  roman waarin ze moeilijke thema's niet uit de weg
  gaat. Eerder verschenen 'De schaduw van het verleden',
  'Zorgen om Olga' en 'Olga's kinderen'. In haar nieuwste
  roman spelen personages uit de vorige roman, `Rosalie',
  een rol.

 • Irene heeft een heerlijk, zorgeloos leven. Ze heeft haar saaie kantoorbaantje opgezegd en ze geniet nu elke dag van haar werk in verzorgingstehuis 'Eben-Haezer'. daar ontmoet ze Werner, een blonde politieagent. Regelmatig bezoekt hij zijn oma, mevrouw Solzmann. Ook Irene gaat af en toe bij haar buurten. Op Irenes twintigste verjaardag wordt bekend dat prinses Beatrix innig gearmd met de Duitse Claus is gesignaleerd. De foto's staan in alle kranten. Irenes moeder heeft geen goed woord voor de verloving over. De prinses pleegt verraad vindt ze.
  Irenes moeder heeft het erg moeilijk gehad in de oorlog. Maar wat er precies gebeurd is weet Irene niet. Als ze het geheim van haar moeder ontdekt, blijkt dat de geschiedenis van haar moeder ook die van haar blijkt te zijn. Wat zouden de mensen zeggen als ze het wisten? En durft ze Werner ooit weer onder ogen te komen?

 • In "Nieuw begin" van Thea Zoeteman-Meulstee woont Simone samen met haar beste vriendin Bianca tegenover het ziekenhuis waar ze werkt. Ze probeert haar moeilijke jeugd te verwerken, maar het verleden laat haar echter niet met rust: haar broer Ruben doet zijn uiterste best het contact te herstellen. Simone zit hier niet echt op te wachten, maar dan raakt ze opnieuw in de problemen en komt Rubens hulp als een geschenk uit de hemel.

  Nieuw begin is een optimistisch boek vol hoop en liefde, dat laat zien dat iedereen een tweede kans gegund is.

  De boeken van Thea Zoeteman-Meulstee gaan over herkenbare thema's zoals vergeving, zelfaanvaarding en Gods liefde en Zijn leiding in het leven.

 • Het huwelijk van Olga en Bert is altijd kinderloos gebleven. Maar door een tragisch ongeval neemt hun leven een bijzondere wending. Madelon en Willemijn, de dochtertjes van overleden vrienden, worden aan hun zorg toevertrouwd.
  Er volgt een tijd van geluk, maar ook veel zorg. Madelon heeft veel moeite om het trauma van het ongeluk te verwerken. Ook Willemijn wordt op een onverwacht moment geconfronteerd met het verleden. Olga en Bert stuiten bij de opvoeding vaak op hun tekortkomingen en onmacht. Na jaren komt er onverwacht een nieuw geluk in het gezin van Bert en Olga. Samen kijken ze vol verwachting uit naar de geboorte van hun kindje.
  Een echte familieroman over dagelijkse zorgen en levensvragen. Dit boek is het vervolg op 'Zorgen om Olga', maar kan ook heel goed apart gelezen worden

 • Rosalie is tandartsassistente, ze raakt haar baan kwijt. Gelukkig vindt ze al snel nieuw werk bij een tandarts in het gezellige dorp Terberg. Vlak bij de praktijk huurt ze een huisje op het erf van Karel en Rhodé, die een grote boerderij hebben. Op een dag ontmoet Rosalie een man die op het erf aan het klussen is. Als de man ziet dat Rosalie gehandicapt is - ze heeft één kortere arm en één korter been - schrikt hij enorm. Rosalie begrijpt niet waarom hij zo schrikt. Wie is deze man? Waarom reageert hij zo overdreven op haar handicap? Ze gaat op onderzoek uit.

 • Als Olga te horen krijgt dat ze geen kinderen meer kan krijgen, is dat voor haar een enorme teleurstelling. En... een schooljuf die niet voor een opvolger kan zorgen wordt dan ook niet op de boerderij geaccepteerd.
  Naast Joost die haar afwijst, ontmoet ze een huisarts in opleiding, die haar problemen van dichtbij aanschouwt en naast zijn gevoelens voor Olga, ook een weg vind haar uit haar isolement te bevrijden en leert zij in al haar zorgen toch dankbaar te zijn.
  Een boeiende roman over de dagelijkse beslommeringen die uit kunnen lopen tot bijna onoverkomelijke problemen.

 • Simone, de hoofdpersoon in 'Moedig verder' van Thea Zoeteman-Meulstee, heeft een vreselijke jeugd gehad. Ze is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en uiteindelijk leidde dat misbruik tot een zwangerschap, die ze met veel steun uit haar omgeving heeft voldragen. Haar dochter heeft ze na de geboorte afgestaan. Al deze gebeurtenissen hebben haar voor het leven getekend. Eén ding weet ze zeker: voor haar geen man meer. Zij blijft de rest van haar leven alleen. Maar dat verschijnt Jochem op het toneel en hij valt als een blok voor Simone. Helaas kan zij zich niet aan de liefde overgeven. 'Moedig' verder is het tweede deel in de trilogie 'Een nieuwe morgen' van Thea Zoeteman-Meulstee.

 • Hoofdpersoon in `Vertrouw op morgen' van Thea Zoeteman-Meulstee is Judith, een jongvolwassen vrouw die het moeilijk heeft met de bemoeienis van haar moeder. Dan ontdekt ze dat Magda niet haar biologische moeder is. Magda doet er alles aan om het vertrouwen van Judith terug te winnen. Simone, Judiths biologische moeder, moet steeds vaker denken aan haar afgestane dochter. Alles komt samen in deze aangrijpende roman over verlies en vertrouwen. Na `Nieuw begin' en `Moedig verder' is `Vertrouw op morgen' het laatste deel in een prachtige trilogie van Thea Zoeteman-Meulstee.

empty