In deze historische roman kruipt Simone van der Vlugt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren (1401-1436). Jacoba was haar tijd ver vooruit, stak haar feministische ideeën niet onder stoelen of banken en koos ook in de liefde niet altijd voor de makkelijkste weg.
Het lot was Jacoba slecht gezind. Op haar vijftiende werd zij al weduwe en een paar maanden later overleed haar vader, Willem VI, hertog van Beieren. Zo werd zij op haar zestiende gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen.
We leren een vrouw kennen die veel te verduren krijgt, maar zich daar niet bij neerlegt en door het onrecht dat haar wordt aangedaan juist strijdbaarder wordt.
Simone van der Vlugt laat ons niet alleen een hertogin zien die ten oorlog trekt om haar gewesten te verdedigen,maar ook Jacobas persoonlijke kant: de ontwikkeling van een kwetsbaar, volgzaam meisje tot een volwassen, sterke vrouw. Haar relatie met haar moeder is er een die voor vele vrouwen herkenbaar zal zijn.
Op een knappe manier weet Simone van der Vlugt ons deelgenoot te maken van een oud-Nederlands kostuumdrama en laat ze ons een duik nemen in een geschiedenis waar weinigen een duidelijk beeld van hebben.
Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.
Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova's getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden.
In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan... Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?
Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en historische romans. Haar eerste thriller, De reünie, was direct een groot succes. Dat continueerde ze met onder meer Blauw water, Op klaarlichte dag en de Lois-serie, Toen het donker werd en De doorbraak. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. Haar werk is in meer dan twintig landen verschenen en in 2020 werd ze om die reden onderscheiden tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van haar boeken zijn in Nederland ruim drie miljoen exemplaren verkocht.
Over De doorbraak:
'Van der Vlugt zet een pakkend verhaal neer over familieperikelen dat je, mede door haar vlotte pen, in de greep houdt.'
De Gooi- en Eemlander ****
Over Toen het donker werd:
'Met dit verhaal vol verraad, onderhuidse spanningen en hartstocht overtreft Van der Vlugt zichzelf. Alles klopt: de goed uitgewerkte verhaallijnen, de wendingen, de zinderende afloop. IJzersterke thriller!'
De Telegraaf *****
'Van der Vlugt voert de onderhuidse spanning flink op en tovert op de laatste bladzij nog een verrassing uit haar mouw.'
Noordhollands Dagblad
'Het is Van der Vlugt wel toevertrouwd dit alles vakkundig uit te werken tot het beloofde rampscenario.'
Trouw
De historische roman 'De lege stad'van schrijfster Simone van der Vlugt is een indrukwekkend boek dat zich afspeelt in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van jeugdboeken, thrillers en historische romans. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs voor 'Op klaarlichte dag' bewees zich ook als schrijfster van historische romans. Eerder verschenen 'Jacoba, Dochter van Holland' en 'Rode sneeuw in december'. In totaal werden van haar boeken meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.
In de historische roman Nachtblauw van bestsellerauteur Simone van der Vlugt komt huishoudster Catrijn, die op de vlucht is voor haar verleden, terecht in de plateelfabriek van Evert van Nulandt in Delft. Als de toevoer van porselein uit China stopt, besluit Evert het populaire aardewerk na te maken. En Catrijns talent voor schilderen komt daarbij goed van pas. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 ternauwernood de Delftse donderslag, die de binnenstad in puin legt, en komt daarna voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd te staan. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Nachtblauw van Simone van der Vlugt is een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. `Eindelijk een roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Zo wordt geschiedenis weer leuk.' - Margriet
`Mooi verhaal over de lotgevallen van een zeventiende-eeuwse jonge vrouw en het prille begin van het wit-met-blauwe aardewerk uit Delft.' - Nederlands Dagblad
`Van der Vlugt verdiepte zich in de plateelschilderij uit die tijd en vervlecht feiten en fictie tot een meeslepend verhaal.' - Leidsch Dagblad
`De auteur geeft een kijk in de zeventiende eeuw op een manier die voor iedereen toegankelijk is.' -Reformatorisch Dagblad
De thriller `Morgen ben ik weer thuis van bestsellerauteur Simone van der Vlugt is het tweede deel in de serie met de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga in de hoofdrol. Wanneer de elfjarige Britt na haar turnles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Lois en haar team worden op de zaak gezet. Als het spoor naar het buitenland leidt, ziet ze zich voor grote problemen gesteld, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden meer
Simone van der Vlugt heeft meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers en historische romans verkocht. Ze won diverse prijzen voor haar boeken, waaronder de NS Publieksprijs voor `Op klaarlichte dag . In juni verschijnt het derde deel in de Lois-serie, `Vraag niet waarom .
Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het
eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk even, ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan.
Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt
gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet. De eerste
naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Niemand kan echter het foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten verklaren, dat wordt gevonden in Davids broekzak. En wie is Tamara, de vrouw zonder achternaam, die telkens opduikt?
Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er ineens een ontsnapte tbs'er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter gegijzeld worden in hun eigen huis. Lisa zint op een ontsnappingspoging maar heeft weinig bewegingsvrijheid. Het enige waar ze op kan rekenen is haar inlevingsvermogen, fantasie en mensenkennis. Maar is dat genoeg om het er levend vanaf te brengen?
Senta is journalist en is met haar auto verdwaald in de mist. Als ze besluit aan te bellen bij een dijkhuisje, wordt er niet opengedaan. Ze loopt om het huis heen en ziet tot haar schrik dat daarbinnen een vrouw met een mes wordt bedreigd. Ze vlucht, maar terwijl ze op zoek gaat naar hulp overkomt haar iets vreselijks...
Met Blauw water levert Simone van der Vlugt een beklemmende psychologische thriller af in de sfeer van De reünie.
De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag
Nu, tien jaar later, is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds meer flarden van herinneringen aan die tijd terug. Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.
De reünie is een razendspannende literaire thriller die intrigerende themas aanboort als verdringing van traumatische gebeurtenissen, concurrentiestrijd tussen pubers maar ook tussen collegas, de liefde, maar bovenal ook: vriendschap.
Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw.
Samen met haar collegas zit Nadine boven op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt. Als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen. Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die allemaal in Nadines omgeving verkeren.
Het schaduwspel van bestsellerauteur Simone van der Vlugt is een magistrale historische roman over Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, in de woelige tijd van de VOC. Eva Ment, dochter van een Amsterdamse lakenkoopman, ontmoet Jan Pieterszoon Coen op een literaire bijeenkomst. Jan is een man van aanzien: vriend van prins Maurits en gouverneur-generaal van Batavia. Ze trouwen en reizen in het voorjaar van 1627 met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost, waar ze als vorsten worden onthaald. Er volgt een periode van gewenning, en van grote tegenslagen. Na een aantal jaar reist Eva Ment gedesillusioneerd terug naar Amsterdam. Simone van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken en Het schaduwspel biedt een levensechte inkijk in een periode uit de Nederlandse geschiedenis die meer dan ooit onderwerp van discussie is.
Een meeslepende roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn
Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden, in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde Rembrandt van Rijn heeft daartoe opdracht gegeven. Vanuit het spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven. Ze is van eenvoudige komaf, wordt jong weduwe, maar weet zich te redden door als kindermeisje voor een welgestelde familie in Hoorn te werken. Als die betrekking eindigt, gaat ze naar Amsterdam en treedt ze in dienst bij Rembrandt van Rijn. Hij zoekt een kindermeisje voor zijn zoon Titus, omdat zijn vrouw Saskia ernstig ziek is. Na Saskia's dood bestiert Geertje al snel het hele huishouden, zorgt voor Titus en voor de eenzame Rembrandt. Jarenlang leven ze als een getrouwd paar, en Rembrandt geeft haar de sieraden uit Saskia's erfenis. Maar op een gegeven moment blijkt zijn liefde voor Geertje niets meer waard. Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.
Simone van der Vlugt over Schilderslief: 'Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesrelatie en conflict met Geertje Dircz nergens ter sprake komen. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.
De kaasfabriek is de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw.
Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.
Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?
`De sterke personages, geloofwaardige emoties en het vlotte taalgebruik zorgen voor een boek dat je vanaf het begin in de
ban houdt.' - Lees Magazine, Bol.com
`Van der Vlugt heeft zich uitputtend verdiept in het leven rond 1900 en schetst daarvan een levendig beeld.' - Noordhollands Dagblad
Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer.
Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega's de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet..
Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ze haalt veel voldoening uit het goede contact dat ze met haar leerlingen heeft, maar op een dag maakt ze een heel andere kant van het onderwijs mee. Ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan: enerzijds wordt er een beroep gedaan op haar loyaliteit ten opzichte van de school; anderzijds is er de angst voor de bedreigingen die niet ophouden. Wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil die persoon gaan?
In Het laatste offer zullen een vermiste archeoloog, een belangrijke archeologische ontdekking in Egypte en een geheim dat de wereld versteld zal doen staan Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop zetten.
Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten, waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn.
De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat was zijn functie? Waar is hij gebleven?
`Toen het donker werd' is de nieuwe thriller van Simone van der Vlugt, bestsellerauteur van onder andere `Vraag niet waarom', `Morgen ben ik weer thuis' en `De reünie'. Menno lost gokschulden af voor zijn puberzoon en houdt dit verborgen voor zijn vrouw, Sascha, zonder de gevolgen te kunnen overzien. Sascha voelt haar familie van zich vervreemden en begint een affaire. Daar komt echter een abrupt einde aan als ze na een ongeluk blind wordt. Menno vermoedt dat het een aanslag was maar verzwijgt dit. Om het web van leugens en bedrog te ontrafelen laat Sascha niet merken dat haar zicht langzaam terugkeert. Wie kan ze vertrouwen in haar mistige wereld? Simone van der Vlugt laat met `Toen het donker werd' alle fans op het puntje van hun stoel zitten. Ze is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers en ontving onder andere de NS Publieksprijs.
In de literaire thriller Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt is Nathalie, een jonge vrouw, op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Ze heeft al haar vindingrijkheid nodig om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt...
Bekroond met de NS Publieksprijs en de Crimezone Award voor beste Nederlandstalige thriller.
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters en met 'Vraag niet waarom' heeft ze weer een ijzersterk psychologische thriller neergezet.
Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt er een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat deze slachtoffers met elkaar bindt. Samen met haar vaste partner Fred staat rechercheur Lois Elzinga weer voor een mysterie.
Simone van der Vlugt heeft meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers en historische romans verkocht. Ze won diverse prijzen voor haar boeken, waaronder de NS Publieksprijs voor 'Op klaarlichte dag'.
'Vraag niet waarom' is het derde deel met de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga in de hoofdrol.
Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog
Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft.
Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips.
Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.
Simone van der Vlugt - Ginevra
De historische roman Ginevra van Simone van der Vlugt is een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Eerder verschenen van Simone van der Vlugt de historische romans `Jacoba, Dochter van Holland', `Rode sneeuw in december', `De lege stad' en `Nachtblauw'. Met `Toen het donker werd' is Simone van der Vlugt genomineerd voor De Gouden Strop 2017.
Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?
Met haar plotselinge beroemdheid belandt de jonge zangeres Romée in een overweldigende wereld. Ze wordt lastiggevallen door haar manager, beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een stalker. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen?
De jonge Romée breekt door als zangeres na een desastreuze jeugd met een tirannieke vader. Maar alle plotselinge roem en succes maken haar niet gelukkig. Haar broer Rob, het enige familielid met wie ze het goed kan vinden, raakt vermist op zijn wereldreis. In haar professionele leven wordt ze lastiggevallen door haar manager, beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een anonieme stalker. Romée trekt zich steeds meer terug en probeert wanhopig grip op haar leven te krijgen. Op het randje van een burn-out gaat ze op zoek naar Rob, maar de zoektocht is niet zo eenvoudig als ze dacht.
Om antwoorden te krijgen moet Romée terug naar haar ouderlijk huis, waar oude wonden worden opengereten.
Intussen komt haar stalker steeds dichterbij. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen?
In Het bosgraf doen Daphne en haar man Roelof tijdens een wandeling een vreemde ontdekking. Vlak daarna moet Roelof steeds vaker even weg zonder duidelijke reden. Tot hij op Tweede Kerstdag helemaal verdwijnt
De ooggetuige gaat over Manon Jonker, een slechtziende jonge vrouw die getuige is van een gruwelijke overval. De daders laten haar met rust omdat ze denken dat ze blind is, maar als op het nieuws wordt vermeld dat ze slechtziend is, vreest Manon voor het leven.
Sinds hun eerste vakantie in Portugal zijn Wim en Simone van der Vlugt verliefd op dit Zuid-Europese land. Daarom besloten zij een vakantieboek te maken. Gewapend met pen en fototoestel maakten ze diverse reizen door Portugal en bezochten verschillende steden, probeerden de Portugese keuken uit en verdiepten zich in de geschiedenis. Het resultaat van deze rondreis is een reisgids, sfeerboek, dagboek en historisch naslagwerk ineen. De aanstekelijke teksten van Simone en de prachtige foto's van Wim maken dat u thuis op de bank verliefd wordt op dit veelzijdige land.