Z&K

 • Als de dag van toen

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 7 November 2013

  Sara is met beginnende alzheimer opgenomen in een verzorgingstehuis, waar haar herinneringen een laatste houvast bieden aan haar vroegere leven. Als ze in een verwarrend ogenblik een jongeman in het tehuis aanziet voor Klaas de Rooy, haar grote liefde van weleer, gaat ze in gedachten terug naar het jaar waarin ze Klaas leerde kennen. Ze was dolgelukkig, totdat de puzzelstukjes van zijn verleden tot een angstaanjagende ontdekking leidden. Dat dwong haar tot het maken van een onmogelijke keuze.

 • Een grijs verleden

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 1 November 2012

  Is die vage herinnering een droom of werkelijkheid? Het verleden herleeft!
  Rosa is getrouwd en moeder van de zesjarige Sabine. Ze is opgevoed door haar moeder en stiefvader, omdat haar vader wegging toen ze vier was. Als ze bij haar moeder praat over haar vroege kinderjaren, kan ze zich eigenlijk niets herinneren van de tijd voor haar zesde levensjaar en realiseert ze zich dat ze eigenlijk alleen die verhalen van haar moeder kent. Het brengt onrust in het leven van Rosa. Tot voor kort had ze een goed huwelijk met Lex, maar ze lijkt afstand te nemen, slaapt erg slecht, heeft nachtmerries en kan Lex" aanraking nauwelijks verdragen. Ze begrijpt niet waar het vandaan komt. Dan merkt ze voor het eerst dat er een vrouw is die haar bespiedt. Ze weet niet wie het is, maar het beangstigt haar. En tegelijk beseft ze dat de gestalte iets bekends heeft. Als ze met haar in gesprek raakt brengt zij het verleden van Rosa weer bij haar terug, maar komt ook de herinnering aan een afschuwelijke gebeurtenis naar boven. Rosa besluit haar moeder te confronteren met het échte verhaal. Dat blijkt het begin van het herstel voor Rosa"s verleden én haar heden!
  Realistische, moderne roman voor vrouwen van vandaag. Van deze auteur verschenen de succesvolle romans Cathy"s dilemma en Een kwestie van vertrouwen.

 • Dertien dagen

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 1 November 2012

  Ondanks haar moeilijke jeugd heeft de achtentwintigjarige Nikita zich opgewerkt tot een succesvolle, stijlvolle vrouw. Ze is makelaar en heeft een druk bestaan, waarin alles draait om presteren. Of ze daar echt gelukkig mee is, weet ze zelf niet eens. Met haar drukke baan heeft ze niet veel tijd voor een sociaal leven, maar ze is al jaren bevriend met de oude Tom Burger, die haar een paar keer heeft geholpen als het slecht met haar ging. Hij is helaas ook bevriend met een slonzige politieagent met wie Nikita het bepaald niet kan vinden. Maar als Tom op sterven ligt, geeft hij deze twee de opdracht om samen op zoek te gaan naar een geheim. Ze botsen continu met elkaar en kunnen het bijna nergens over eens worden. Toch zullen ze wel moeten, als ze ooit willen ontdekken wat Tom hun op zijn sterfbed duidelijk wilde maken.

 • Dubbele bodem

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 13 Oktober 2014

  Dubbele bodem van Sandra Berg, een meeslepende roman die zich afspeelt in Zweden.

  Wanneer Astrids volwassen zoon Alan verdwijnt, haalt het hele dorp opgelucht adem. Iedereen, inclusief Alans vader, denkt dat hij is ondergedoken omdat een invloedrijke zakenman hem heeft aangeklaagd wegens laster. Ze zullen deze rare, lastige figuur bepaald niet missen. Astrid gelooft niet dat Alan er zomaar vandoor is gegaan en daarom gaat ze zelf op onderzoek uit. Daarbij stuit ze op muur na muur na muur, maar ze is vastbesloten om die allemaal af te breken.

  Sandra Berg woont en schrijft in Zweden. Dubbele bodem speelt zich daar ook af, net als een groot deel van haar eerdere romans. Sandra Berg is een ster in sfeer en spanning.

  Sandra Berg dompelt je onder en laat je meeleven. Haar boek beklijft. Leesfanaten over Als de dag van toen

 • Het geschenk

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 30 Oktober 2011

  Jessica is pas gescheiden en zet alles op alles om zichzelf te bewijzen door een eigen paardenpension te beginnen. Op deze manier wil ze haar vader en ex-man laten zien dat ze in staat is haar eigen boontjes te doppen.
  Om alles te financieren werkt ze op de administratie van de rensportbond. Maar als ze eenmaal haar intrek in Olme neemt, staat haar een verrassing te wachten. In de schuur treft ze een verwaarloosd paard aan. Een paard waar ze niet eens bij in de buurt kan komen, zonder dat het levensgevaarlijk wordt. Ze schakelt de hulp in van Pascal, een man uit de buurt, waarvan wordt gezegd dat hij wonderen verricht met paarden.
  Dit is het begin van een moeilijke periode waarin Jessica leert wat de waarden van het leven zijn en dat presteren geen hoofdzaak is, maar dat liefde in alles een rol speelt!

 • De vreemdeling

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 15 November 2012

  Heidy woont in een oude, afgelegen boerderij met een aantal mensen die nergens anders terecht konden. Op een stormachtige herfstavond meldt zich daar een jongeman die duidelijk op de vlucht is. Omdat Heidy iedereen wil toelaten, verwelkomt ze ook deze Wessel. Ze vertrouwt hem echter niet helemaal. Hij lijkt aardig, maar spreekt duidelijk niet de waarheid. Als dan ook nog huisgenoot Liza verdwijnt, is de paniek compleet. Niemand lijkt elkaar meer te vertrouwen.

 • Een nacht in oktober

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 14 December 2011

  Een vrouw pakt na haar scheiding haar spullen en ontdekt per toeval een briefje van een vriendin, die jaren geleden is verdwenen. Het briefje
  blijkt verstopt in een schilderijtje dat de vriendin haar schonk.
  Destijds werd haar man van moord verdacht omdat hij losse handen had en haar meerdere keren bedreigde, maar deze aanwijzing geeft aan dat haar vriendin is
  gevlucht!
  Ze zoekt meteen contact met een andere vriendin, die ook een schilderijtje kreeg. Ook hier treffen ze een briefje aan, met verdere aanwijzingen dat de verdwenen vriendin zich in een dorp in Engeland heeft gevestigd.
  De twee vriendinnen besluiten haar te zoeken en gaanderweg komt alles naar boven wat er destijds gebeurde.

 • Voorbij de duisternis

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 2 Juli 2015

  Voorbij de duisternis, een intrigerende roman van Sandra Berg, die met Als de dag van toen genomineerd was voor de Valentijnsprijs 2015

  Crissy denkt dat ze de vreselijke gebeurtenissen uit haar jeugd achter zich heeft gelaten. Gebeurtenissen die haar en Luke samenbrachten op haar vijftiende, om hen kort daarop weer genadeloos uit elkaar te trekken. Jarenlang houdt ze zichzelf voor dat alles tot een ver verleden behoort, tot ze hartkloppingen en dromen krijgt. Dromen over Luke en over toen. Als ze het vervallen huis binnenloopt, komt ook die allerlaatste herinnering naar boven.

  'Een ontroerend liefdesverhaal met een heel bijzondere afloop' - NBD|Biblion over Als de dag van toen

 • Onmogelijke keuze

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 8 April 2016

  Sommige mensen koesteren hun verleden, anderen proberen het te vergeten. Hoofdpersoon Selma in Onmogelijke keuze van Sandra Berg behoort tot die laatste categorie. Lange tijd lijkt dat te lukken, tot ze met haar man en dochter naar Spanje moet reizen, waar haar verleden zich voor een groot deel heeft afgespeeld. Sandra Berg neemt je in Onmogelijke keuze mee in Selma's gedachtewereld en dilemma. Je voelt van begin tot eind met haar mee en wordt ook als lezer voor de vraag gesteld: welke keuze zou ík maken?

 • Silhouet van ijs

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 29 Januari 2019

  `Silhouet van ijs' is een mysterieuze feelgoodroman van Sandra Berg. Deze Nederlandse schrijfster situeert haar romans in het spannende Zweden, waar de auteur zelf woont. Zo ook `Silhouet van ijs'. Hoofdpersoon Penelope leidt een teruggetrokken bestaan. Dan treft ze haar enige vriendin en buurvrouw Emma, een oudere vrouw, bewusteloos aan in haar antiekwinkel. Emma droeg altijd een boek met zich mee. Terwijl zij in het ziekenhuis ligt, gaat Penelope op zoek naar de schrijver. Maar hij is een van moord beschuldigde man die spoorloos is verdwenen. En Emma's familie wil de beademing gaan stopzetten, waardoor de tijd dringt. Romance meets mystery in `Silhouet van ijs' van Sandra Berg.

  `Sandra Berg weet een prachtige roman te schrijven die ook nog eens spannende elementen heeft' - Judithblogtsolo.nl

 • De stilte van eenzaamheid

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 25 Februari 2020

  'De stilte van eenzaamheid' van Sandra Berg gaat over een vrouw die haar leven lang heeft geprobeerd niet op te vallen, niemand tot last te zijn en alles goed te doen. Een levensstrategie waar ze langzaam maar zeker zelf aan onderdoor gaat. Paula's huwelijk staat onder druk en er is een enorme kloof ontstaan tussen haar en haar dochter. Dan krijgt ze een brief van haar inmiddels overleden oma, die dertig jaar geleden werd ontvoerd uit een reumaziekenhuis in Heinola, Finland. Sindsdien is er sindsdien niets van haar vernomen. Paula grijpt de brief aan om voor eens en altijd duidelijkheid te krijgen over wat er met haar oma is gebeurd... en om zichzelf opnieuw uit te vinden. Of misschien zelfs voor het eerst. 'De stilte van eenzaamheid' is een spannende en aangrijpende roman van de in Zweden wonende Nederlandse auteur Sandra Berg. Dit verhaal baseerde ze op een waargebeurde ziekenhuisontvoering.

 • De terugkomst van de kraanvogels

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 25 Februari 2021

  Op een dieptepunt in haar leven vindt Nilla, de hoofdpersoon in Sandra Bergs familieroman `De terugkomst van de kraanvogels', een zeer persoonlijke brief die veertig jaar geleden werd geadresseerd aan ene Petter Nilsson. Ze besluit de brief alsnog te bezorgen en treft een norse, oude man aan in een verwaarloosd huis vol troep. Ontdaan gaat Nilla ervandoor, maar vergeten kan ze hem niet. Dus gaat ze terug. Ze houdt zichzelf voor dat ze dat doet om hem te helpen, maar eigenlijk wil ze vooral graag meer weten over de brief en het verhaal erachter - en tegelijkertijd haar eigen problemen vergeten.

  Sandra Berg neemt je in haar spannende en aangrijpende roman `De terugkomst van de kraanvogels' mee naar Zweden, waar de auteur zelf ook woont. Eerder verscheen van haar `Stilte van eenzaamheid' en `Silhouet van ijs'.

 • Gebarsten glas

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 17 Augustus 2020

  In `Gebarsten glas' van Sandra Berg keert de verloren dochter van het dorp Agneta terug na de plotselinge dood van haar vader, die al langer weduwnaar was nadat haar moeder was overleden aan kanker. Het huis van haar ouders is overhoopgehaald door inbrekers en ze voelt zich eenzaam en verloren als ze door de herinneringen loopt. Maar dan komt Eskil terug, die ze kent van vroeger, en blijkt dat de herinneringen die men hier aan haar heeft heel anders zijn dan ze zichzelf heeft aangepraat. `Gebarsten glas' is een intrigerend kort verhaal van Sandra Berg.

 • Oj, oj, oj

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 8 Oktober 2020

  Het heerlijke korte verhaal `Oj, oj, oj' van Sandra Berg gaat over Jennifer. Haar vriend is vreemdgegaan en nu moet een plekje voor zichzelf vinden. Als ze plots een brief ontvangt over een erfenis van een oom die ze al jaren niet heeft gezien, kan het op geen beter moment komen. Haar oom laat zijn huis met een flink stuk grond aan haar na. Klein detail: het huis staat in Zweden. Jennifer vertrekt vol goede moed naar Zweden, maar daar blijkt de erfenis toch anders dan ze had gedacht. `Oj, oj, oj' van Sandra Berg is een meeslepend verhaal over een vrouw die leert accepteren dat dingen soms anders lopen dan verwacht.

 • Verzwegen verleden

  Sandra Berg

  Sonja Leyers is een alleenstaande ouder. Haar achtjarige dochter Lily is, als Sonja werkt, bij haar moeder, oma Liesbeth. In haar buurtje komt Laurens Bootmans wonen, een wat zonderling figuur, waar Lily vriendschap mee sluit. De man heeft veel verdriet. Door verkeerde uitspraken en starheid is het contact met zijn zoon en kleinkind niet meer mogelijk en is hij in een isolement geraakt. Maar de kleine Lily weet raad!

 • De waarheid over Bram

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 2 November 2012

  Wanneer Bram Hogedijk onverwacht overlijdt, komt een groep mensen uit zijn dorp samen om hem te herdenken. Al snel wordt duidelijk dat Bram niet zomaar iemand was: hij was er altijd echt altijd als iemand verdriet had.

  Wie Bram precies was, weet eigenlijk niemand. Ook Gemma niet en dat terwijl Bram in haar leven een belangrijke rol speelde. Nadat haar vader stierf en ook toen haar moeder ziek werd, troostte en hielp Bram haar. Nu krijgt zij Brams erfenis, die bestaat uit weinig meer dan een oud campertje en een fotoalbum. Deze schamele erfenis bevat echter iets dat waardevoller is dan goud: de waarheid over Bram.

  Sandra Berg debuteert in de VCL-serie met deze familieroman. Eerder schreef zij sterke vrouwenromans bij uitgeverij Zomer & Keuning. Sandra Berg woont met haar gezin in Zweden.

 • Gebroken vleugels

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 5 Mei 2017

  Gebroken vleugels is een psychologische roman van Sandra Berg, zoals alleen zij die kan schrijven.

  De talentvolle Sofie wil het maken als danseres. Een van de drijfveren achter die droom is dat ze haarzelf en haar jongere broer wil losmaken uit het criminele milieu waarin ze nu leven. Dan overlijdt totaal onverwacht haar broer en ziet Sofie geen reden meer om verder te gaan met streetdance. Het enige lichtpuntje in haar leven is Björn, op wie ze smoorverliefd wordt en bij wie ze zich veilig voelt. Maar is hij ook veilig bij haar?
  Sandra Berg schrijft heerlijke liefdesromans. Ze werd in 2016 genomineerd voor de Valentijnprijs met haar boek Voorbij de duisternis.

 • Superomnibus

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 29 Juni 2017

  De Nederlandse Sandra Berg woont en schrijft in Zweden. Ze is bekend van haar ontroerende romans waarin personages grote veranderingen doormaken - soms ten goede, soms ten slechte, maar altijd dingen waardoor ze groeien als mens. Deze e-bookbundeling bevat vier prachtige romans: `Onmogelijke keuze', `Dubbele bodem', `Voorbij de duisternis' en `Als de dag van toen'.

 • Gevangen vlinder

  Sandra Berg

  • Z&k
  • 9 April 2018

  In `Gevangen vlinder' van Sandra Berg rent de tienjarige Cecelia een vlinder achterna, die ze wil vangen in een glazen pot. In plaats daarvan wordt ze zelf gevangen. Haar ontvoerster Viola houdt op haar eigen manier van Cecelia - ze geeft haar alles, behalve vrijheid. Ook andersom ontstaat er een soort liefde van Cecelia voor Viola, hoewel Cecelia blijft verlangen naar vrijheid. `Gevangen vlinder' is een psychologische roman van een auteur die meer en meer naam maakt in dat genre.

empty