De Correspondent BV

 • De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

  Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

  In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade?

  Adembenemend, weids en revolutionair - De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

  Reacties:

  `Een indrukwekkend boek.'
  - Jan Terlouw

  `Rutger Bregman sleept je mee.'
  - Geert Mak

  `Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.'
  - Tim Hofman

  `Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.'
  - Beatrice de Graaf

 • Het probleem is niet dat we het niet goed hebben. Het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan.

  In deze internationale bestseller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving - van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie - was ooit een utopische fantasie.

  Nieuwe utopieën zoals een gegarandeerd basisinkomen en een werkweek van vijftien uur kunnen ook werkelijkheid worden. In onze tijd.


  Reacties:

  `Het Nederlandse wonderkind'
  - The Guardian

  `You're a superstar'
  - Trevor Noah van The Daily Show

  `Een van de invloedrijkste politieke denkers'
  - De Morgen

 • Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen - vuilnismannen, politieagenten, verplegers - zo slecht verdienen, terwijl onbelangrijke, overbodige of zelfs schadelijke bankiers, lobbyisten en consultants veel beter boeren?

  Dit is de vraag waarmee Rutger Bregman en Jesse Frederik de patstelling in het debat over ongelijkheid doorbreken. Aan de hand van oude en moderne denkers, van Aristoteles tot Piketty, laten ze zien dat er niets vanzelfsprekend is aan de verdeling van inkomen en vermogen.

  In de overtuiging dat economen te weinig weten van filosofie, en filosofen te weinig van economie, tillen ze de discussie naar een hoger plan. Het is hoog tijd om die oude vraag opnieuw te stellen: welke rijkdom is echt verdiend?

  Reacties:

  'Een glashelder en prikkelend betoog' ****
  - NRC Handelsblad

  'Verfrissend en origineel'
  -Vrij Nederland

  'Een schop onder de kont' ****
  - De Standaard

 • Als er nu één verhaal verteld moet worden, dan is dat het verhaal van Johan van Veen. Ingenieur. Vader van het Deltaplan. Een van de grootste Nederlanders aller tijden.

  Maar vrijwel niemand die hem kent.

  Het verhaal van Johan is het verhaal van Nederland. Een verhaal dat sinds de Watersnoodramp van 1953 in de vergetelheid is geraakt, maar door de stijgende zeespiegel relevanter is dan ooit.

  En dat laat zien: we kunnen de strijd tegen het water opnieuw winnen.

  De opbrengsten van dit boek gaan naar Urgenda.

  Reacties:

  `Dit mag je niet missen!'
  -Helga van Leur

  `Een belangrijk verhaal dat gelezen moet worden door iedere Nederlander.'
  -Angela Groothuizen

  `Rutger Bregman is des werelds hoop in bange dagen.'
  -Hugo Borst

empty