Roald Dahl

 • Matilda

  Roald Dahl

  Bestseller Matilda is een fantastisch kinderboek van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Matilda werd succesvol verfilmd door en met Danny DeVito.
  Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.
  Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.
  /> `Roald Dahl blijft onverminderd populair.' - de Volkskrant
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • - 50%

  De GVR

  Roald Dahl

  De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  The BFG werd al twee keer verfilmd, de laatste keer door Steven Spielberg.

  Sofie ligt 's nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

  /> `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' VPRO-gids

 • De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Een bestseller van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. The BFG werd al twee keer verfilmd, de laatste keer door Steven Spielberg. Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen. Sofie ligt 's nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen. `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' VPRO-gids

 • - 50%

  De griezels

  Roald Dahl

  De Griezels is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuzenkribbebijters in elkaars bed en serveren ze levende Kronkelspaghetti als avondeten.
  Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en hij droomt al jaren van zijn eigen grote ondersteboven-apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!
  `Roald Dahl blijft onverminderd populair.' - de Volkskrant

 • - 50%

  De heksen

  Roald Dahl

  De klassieker De heksen is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Deze jubileumeditie is volledig in kleur. Voor jongens en meisjes van 9 jaar en ouder.
  Échte heksen hebben geen rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Ze hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen... en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannen om kinderen te laten verdwijnen!

 • Alle verhalen

  Roald Dahl

  Alle verhalen - inmiddels een klassieker - bevat niet alleen beroemde Dahl-bundels als Op weg naar de hemel en M'n liefje, m'n duifje, maar ook de sprookjes, de fabels en de 'ontzettende verhalen', die voorheen verspreid waren uitgegeven.

 • De Giraffe, de Peli en Ik is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  In een oude, vervallen snoepwinkel ontdekt Billy een wel heel bijzonder trio: een pelikaan, een giraffe en een bruine aap. Aap zingt voor iedereen in de buurt: `Wij staan met elkaar, dag en nacht voor u klaar. De Giraffe, de Peli en Ik.'
  De dieren hebben een ladderloos glazenwassersbedrijf. Als ze samen met Billy een heel bijzondere opdracht krijgen, blijkt dat de vrienden nog véél meer kunnen dan alleen ramen lappen.
  `Roald Dahl blijft onverminderd populair.' - de Volkskrant

 • The Witches

  Roald Dahl

  De klassieker De heksen is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Voor jongens en meisjes van 9 jaar en ouder. Nu verfilmd als Roald Dahl's The Witches!
  Échte heksen hebben geen rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Ze hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen... en onder leiding van de allergruwelijkste Opperheks smeden ze snode plannen om kinderen te laten verdwijnen!

 • Heintje en de minpins van Roald Dahl is een magisch mooi verhaal, geïllustreerd door sir Quentin Blake. Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 1993.
  De moeder van Kleine Heintje verbiedt hem om naar het Woud van het Kwaad te gaan, omdat daar volgens haar hoornnokkers, knotszwabbers en monsterlijke drochten wonen. Op een dag gaat Kleine Heintje toch en wordt dan achternagezeten door een rapschranzer. Kleine Heintje vlucht een boom in en ontmoet de minpins. Samen bedenken ze een plan om de monsters te verslaan.
  Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken. De tekeningen van sir Quentin Blake maken van elk boek een feest.

 • Sjakie en de grote glazen lift is de opvolger van Sjakie en de chocoladefabriek. Een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Dit boek begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in Willie Wonka's grote glazen lift. Samen met zijn ouders en grootouders - en meneer Wonka - vliegt Sjakie boven de stad, op weg naar de chocoladefabriek waarvan hij de nieuwe eigenaar is.
  Maar niets gaat volgens plan. Door het geruzie van opoe Jakoba drukt Sjakie te laat op de groene knop. De lift schiet omhoog, sneller en sneller, hoger en hoger!
  `Zijn we te ver gegaan?' vroeg Sjakie.
  `Te vér?' riep meneer Wonka. `En of we te ver zijn! Zal ik jullie eens wat vertellen, jongens? We zijn in de ruimte, we vliegen in een baan om de aarde.'
  Maar ze zijn niet de enigen... vlakbij vliegt een Amerikaans super-ruimtehotel. Wat kan Sjakie doen om dit avontuur tot een goed einde te brengen?
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • De reuzenkrokodil

  Roald Dahl

  De Reuzenkrokodil is een fantastisch kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen in kleur van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Op je smartphone of tablet zie je bovendien alle illustraties in kleur.
  Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  In de grootste, bruinste, modderigste rivier van Afrika lagen twee krokodillen met hun koppen net boven het water. Een van de krokodillen was reusachtig. De andere was niet zo groot.
  `Weet je waar ik vandaag zin in heb voor mijn middageten?' vroeg de Reuzenkrokodil.
  `Nee,' zei de Nietzogrote. `Waarin dan?'
  De Reuzenkrokodil grijnsde met wel honderd scherpe witte tanden. `Voor het middageten,' zei hij, `zou ik vandaag een lekker mals jongetje lusten.'
  Terwijl de Reuzenkrokodil allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de Nietzogrote gauw de hulp van de andere dieren in. Ze willen de Reuzenkrokodil tegenhouden op zijn jacht naar malse kindertjes...
  De Reuzenkrokodil is volledig in kleur geïllustreerd door Quentin Blake.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • Ieorg Idur

  Roald Dahl

  IEORG IDUR won in 1991 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Een fantastisch kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Esio Trot werd verfilmd met in de hoofdrollen Dustin Hoffman en Judi Dench.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Op je smartphone of tablet zie je bovendien alle illustraties in kleur.
  Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Vanaf zijn balkon kan meneer Hoppe precies op het balkon van zijn onderbuurvrouw kijken. Al jaren is hij stiekem verliefd op mevrouw Zilver, maar hij is te verlegen om haar aan te spreken. In gedachten verzint hij de grootste heldendaden om indruk op haar te maken. Kon hij haar maar bevrijden uit handen van een bende gewapende boeven...
  Op een dag hoort hij mevrouw Zilver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppe grijpt zijn kans en verzint voor haar een indrukwekkende toverspreuk. In eerste instantie werkt de truc, maar dan loopt het volledig uit de hand...
  Deze editie van IEORG IDUR is volledig in kleur geïllustreerd door Quentin Blake.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • Joris en de geheimzinnige toverdrank is een fantastisch kinderboek van de wereldberoemde bestsellerauteur Roald Dahl. Met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Joris woont op een boerderij, ver van alles af. Op een zaterdagochtend moet hij in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar Joris haat zijn grootmoe, dat akelige, hekserige ouwe wijf. Hij bedenkt een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Er gaat van alles in: kanariezangzaad, varkenstabletten, motorolie en nog veel meer.
  Grootmoe drinkt het drankje en ze groeit en groeit. Ze gaat door het plafond en zelfs door het dak heen! Wanneer Joris en zijn vader besluiten nog meer toverdrankjes te gaan maken, gebeuren de vreemdste dingen.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • 100ste druk van het beste kinderboek aller tijden!
  Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka, de ongelofelijkste, geweldigste en verbazingwekkendste chocoladefabrikant ooit. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Caspar Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegesleurd...

 • Daantje, de wereldkampioen won in 1977 een Zilveren Griffel. Een geweldig kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Daantje is aardig, slim, oplettend en hij zit vol grappen. Hij woont in een oude woonwagen, samen met zijn vader, een geweldig verteller en een genie op het gebied van vliegers. Net als de dorpsagent en de domineesvrouw stroopt Daantjes vader af en toe een fazantje omdat het zo vreselijk spannend is... en lekker!
  Hun grootste vijand is een rijke pief die jaarlijks een jachtpartij op fazanten organiseert. Samen met zijn vader bindt Daantje de strijd aan met deze gluiperd.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • De tovervinger

  Roald Dahl

  De tovervinger is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl. Met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Meneer Kreitjes en zijn zonen jagen op eenden. Daar heeft hun buurmeisje een ontzettende hekel aan. Zij probeert hun duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden, maar ze wordt gewoon uitgelachen. Dan doet ze het enige wat ze nog kan doen: ze zwaait met haar tovervinger!
  Wanneer de Kreitjes de volgende morgen wakker worden, zijn hun armen in vleugels veranderd. En dat is nog niet alles. Vier grote wilde eenden pikken hun huis in, en de Kreitjes merken dat zíj niet langer de jagers zijn, maar dat er op hén wordt gejaagd.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' VPRO-gids

 • Gruwelijke rijmen

  Roald Dahl

  Gruwelijke rijmen is een fantastisch rijmpjesboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen in kleur van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Op je smartphone of tablet zie je bovendien alle illustraties in kleur.
  Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Je denkt misschien: dit ken ik al,
  maar dat is heus niet het geval.
  Het echte verhaal van Assepoester
  is heel wat bloediger en woester.
  In Gruwelijke rijmen zijn bekende sprookjes met een knipoog op rijm gezet door Roald Dahl en virtuoos vertaald door Huberte Vriesendorp.
  Gruwelijke rijmen is volledig in kleur geïllustreerd door Quentin Blake.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • De reuzenperzik

  Roald Dahl

  De reuzenperzik is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  James woont al jaren bij zijn tantes Spons en Spijker in een raar bouwvallig huis op de top van een hoge heuvel in het zuiden van Engeland. James moet van die niet zo lieve tantes altijd hard werken. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt.
  James laat het zakje bij de kale perzikboom vallen, en dan groeit er aan de boom een reusachtige perzik die zo groot wordt als een huis! James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en ontmoet Ouwe-Groene-Sprinkhaan, juffrouw Spin, Lieveheersbeest en nog meer dieren. Samen beleven ze de gekste avonturen, zoals een wilde tocht van de heuvel af, en zelfs een luchtreis over de oceaan.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • De fantastische Meneer Vos won in 1972 een Zilveren Griffel. Een geweldig kinderboek volledig in kleur van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Fantastic Mister Fox werd omgetoverd tot animatiefilm door Wes Anderson. De stemmen van meneer en mevrouw Vos werden ingesproken door George Clooney en Meryl Streep.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Op je smartphone of tablet zie je bovendien alle illustraties in kleur.
  Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  `En liefste?' vroeg Meneer Vos. `Wat mag het wezen vanavond?'
  `Ik denk dat we vanavond maar eens eend moesten eten,' zei Mevrouw Vos. `Breng maar twee vette eenden mee, alsjeblieft. Eén voor ons samen, en één voor de kinderen.'
  `Goed, dan nemen we eenden!' zei Meneer Vos. `De beste die Bits maar heeft.'
  Meneer Vos zou niet zoveel praatjes hebben als hij had geweten dat de boeren Bolus, Bits en Biet hem op dat ogenblik opwachten. Ze liggen achter een boom bij de ingang van het hol, een geladen geweer in de aanslag. Ze zijn vastbesloten om Meneer Vos dood te schieten, uit te hongeren of uit te graven, al duurt het nog zo lang...
  Deze editie van De fantastische Meneer Vos is volledig in kleur geïllustreerd door Quentin Blake.
  `Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

 • Rijmsoep

  Roald Dahl

  Rijmsoep is een fantastisch boek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.
  Roald Dahl zet een aantal bekende verhalen op rijm op een manier zoals alleen hij dat kan en geeft daar meteen een andere draai aan. Onder andere `De nieuwe kleren van de keizer', `Ali Baba en de veertig rovers', `Hans en Grietje' en `De schildpad en de haas' worden vanuit een compleet eigen invalshoek beschreven. Deze langere gedichten worden afgewisseld met een aantal korte rijmpjes.

 • Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier is een verzameling fantastische verhalen voor jongvolwassenen. Meesterverteller Roald Dahl ontving voor dit boek een Zilveren Griffel.
  Dit e-book kun je op je smartphone, tablet én op je e-reader lezen. Dit e-book is geschikt voor zowel iOS- als Android-besturingssystemen.
  Hendrik Meier, held van het titelverhaal en rijke stinkerd, ontdekt een bijzondere manier om nog meer geld te verdienen. Na jaren oefenen slaagt hij erin te zien zonder ogen...
  Dahl vertelt verder over de landarbeider Butcher die tijdens het ploegen op een waardevolle schat stuit, over een jongen die met dieren kan praten en een schildpad redt uit de soep, over een lifter die laat zien hoe vingervlug hij is en over een dromerig vogelvriendje dat het slachtoffer wordt van een gewelddadig verjaarsgeschenk.
  Ten slotte lees je in dit boek het allereerste verhaal dat de wereldberoemde Roald Dahl ooit schreef.
  `Roald Dahl blijft onverminderd populair.' - de Volkskrant

 • Ooit en te nimmer

  Roald Dahl

  Ooit en te nimmer verenigt Roald Dahls ongeëvenaarde en gedetail leerde fantasie met de beschrij vingen van zijn avonturen als raf-vlieger tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lichte satire en de voorspellingen die Dahl doet over het verloop van onze wereld geschiedenis zorgen voor een humoristische en tijdloze toekomstroman.

 • Oom Oswald

  Roald Dahl

  In het vaak dolkomische, volstrekt oneerbiedige Oom Oswald voert Roald Dahl Oswald Hendryks Cornelius ten tonele: de vrouwenverleider, bonvivant, operaminnaar, spinnen expert en wandelstokmaniak. Deze bizarre figuur komt op een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden. Zijn geniale inval voert hij met veel verve uit, waarbij hij heel wat `groten der aarde', van Marcel Proust tot Sigmund Freud, meedogenloos uitmelkt.

 • Liefs van Boy

  Roald Dahl

  Roald Dahl schreef zijn eerste brief aan zijn moeder, Sofie Magdalene, toen hij negen jaar oud was en op een kostschool verbleef. In veel opzichten was zijn moeder Dahls eerste lezer en zonder zijn correspondentie met haar was hij misschien wel nooit schrijver geworden. Sofie Magdalene bewaarde elke brief van haar zoon. Zij was degene die hem aanmoedigde om verhalen te vertellen en die zijn verlangen stimuleerde om te verzinnen, te overdrijven en te vermaken. Hij vertelde haar wekelijks over zijn avonturen, meningen en frustraties. In deze brieven ontwikkelde Dahl de duistere humor en fantastische verbeelding waarmee hij later zijn tijdloze verhalen zou schrijven.
  De brieven, geschreven tussen 1925 en 1965, vormen een prachtige aanvulling op autobiografisch werk als Boy en Solo. Ze overspannen een groot deel van Dahls leven: we volgen hem op een Engelse kostschool, in Afrika bij Shell en de Royal Airforce en als diplomaat en schrijver in Amerika. Deze bloemlezing werd samengesteld en toegelicht door Donald Sturrock, schrijver van de gerenommeerde Roald Dahl-biografie Verhalenverteller.

empty