Filter
Uitgevers
Talen
Ebooks
Pim Fortuyn
4 eBooks gevonden
-
Op 6 mei 2002 wordt Pim Fortuyn vermoord. De dood van de veelbelovende politicus schokt niet alleen Nederland, het is wereldnieuws. Voor een buitenstaander lijkt de opkomst van Fortuyn misschien plotseling, maar wie de ambitieuze wetenschapper kent, weet dat hij al van kinds af aan toewerkt naar het premierschap. Hij is voorbestemd om grootse dingen te doen.
In Pim Fortuyn, de autobiografie beschrijft Fortuyn in zijn eigen woorden hoe hij opgroeit in een gezin dat worstelt met het geloof, terwijl hij zelf worstelt met zijn ontluikende homoseksualiteit. Op de universiteit groeit Fortuyn uit tot publiek figuur, waarna een leven in de spotlights zijn deel is. Het is een openhartig levensverhaal van een outsider die dankzij een enorme geldingsdrang zijn plek als leider in het publieke domein verovert. En daarvoor uiteindelijk de ultieme prijs betaalt.
`Pim Fortuyn heeft een revolutie ontketend.'
- Mark Rutte, premier (2019)
`Pim, je past niet binnen de cultuur van de PvdA. Ik zie heel goed je talenten, maar binnen deze club zal het nooit iets met je worden.'
- Joop den Uyl, oud-minister-president (1986)
`Het was zo'n leuke, originele man. Hij durfde onafhankelijk te zijn. Op de meeste punten waren we het met elkaar eens. Er was chemie.'
- Hans Wiegel, oud-vicepremier (2012)
`De gedachte hoe het zou zijn geweest als Pim in leven was gebleven, is er een die mij niet meer loslaat.'
- Ivo Opstelten, oud-burgemeester Rotterdam (2019)
`Pim Fortuyn is de grootste Nederlander aller tijden.'
- Stemmers KRO-programma De Grootste Nederlander (2004)
Dit boek is eerder verschenen onder de titels `Babyboomers, autobiografie van een generatie' en `Autobiografie van een babyboomer'. Deze hernieuwde uitgave bevat een voorwoord van Fortuyn-kenner Leonard Ornstein. -
Een van de grootste nieuwe avonturen is het bedenken van nieuwe vormen van gemeenschappelijk leven, van samen leven. Het komt erop aan de samenleving opnieuw uit te vinden. Een morele context te ontwikkelen, waarin gemeenschappen tot bloei kunnen komen en waarin een collectief beleefd normen- en waardenstelsel tot stand kan komen en kan gedijen.
Dat is de opgave van onze tijd, op straffe van een volledige versplintering en atomisering van ons soort samenlevingen. Laten we dit laatste gebeuren, dan beleven we nu de nadagen van het Romeinse Rijk en heeft onze rijke cultuur haar langste tijd gehad.
Dit traktaat probeert het tij te keren. Het beoogt een bijdrage te leveren aan het wakker schudden van de Nederlandse samenleving, met het doel om ons te veranderen nu het nog kan. Ik ben ervan overtuigd dat dit kan. U ook? Op weg naar het beloofde land!
Dit boek is oorspronkelijk verschenen in 1995 en 2002. In 2021 is het opnieuw uitgegeven door Vesper Publishing. -
Toen Paars I in 1994 aantrad, leek het er even op dat er een andere wind zou gaan waaien. Het is uitgedraaid op een diepe teleurstelling. Men heeft op de winkel gepast, en dat is dan dat.
Dit boek gaat over de prestaties en het gebrek daaraan van de kabinetten Kok I en Kok II (PvdA, VVD en D66). Voel ik de stemming in het land goed aan, dan hebben de mensen schoon genoeg van Paars, van de gesloten cultuur van het Poldermodel, van het regentenpartijgedoe, van de achterkamertjes, van het buitensluiten van de burger.
Ik doe mijn best om niet alleen het ongenoegen en de irritatie van de mensen in het land te kanaliseren en te leiden naar een alternatief voor de huidige politieke cultuur, maar schets in dit boek hoe wij het falen van de collectieve sector en het Openbaar Bestuur kunnen aanpakken. Het land verdient tenslotte beter!
Dit boek is oorspronkelijk verschenen in maart 2002. In 2021 is het opnieuw uitgegeven door Vesper Publishing. -
Elke periode in onze geschiedenis kent haar eigen beperkingen, vergezichten en ook idealen. Ons ideaal is te komen tot een multiculturele samenleving die ook daadwerkelijk als zodanig functioneert. Daartoe zullen we oplossingen moeten zoeken voor de problemen die zich voordoen op plekken waar de Nederlandse cultuur dreigt ondergesneeuwd te raken door islamitische invloeden.
Een volk zonder bewust beleefde identiteit ontaardt op den duur in een verzameling mensen waarbinnen de samenhang verdwijnt. Een krachteloos volk, zonder gemeenschappelijke idealen, zonder een stelsel van normen en waarden. Met zo'n volk loopt het uiteindelijk niet goed af.
Bewust beleefde Nederlandse identiteit, opkomen voor essentiële normen en waarden, in debat gaan met hen die daar een andere mening over hebben, daarover gaat dit boek. Ik hoop dat het aanzet tot nadenken en tot actieve deelname aan het maatschappelijke en politieke debat, opdat de multiculturele samenleving inhoud en vorm krijgt. Het woord als wapen, daarmee moeten we het in de moderniteit doen en op termijn zal dat een respectvol, liefdevol en buitengewoon effectief wapen blijken te zijn!
Dit boek is oorspronkelijk verschenen in 2001, als reactie op Fortuyns boek 'Tegen de islamisering van onze cultuur. Nederlandse identiteit als fundament' uit 1997. In 2021 is het opnieuw uitgegeven door Vesper Publishing, voorzien van een nieuw voorwoord door opiniemaker Afshin Ellian.