Nicci French

 • De gunst

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 5 April 2022

  De gunst is de nieuwe ijzersterke thriller van Nicci French. Jude is een succesvol arts en is gelukkig met haar verloofde Nat. Vanuit het niets duikt haar eerste liefde, Liam, op in het ziekenhuis waar ze werkt. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds hun relatie op dramatische wijze eindigde, jaren eerder. Liam vraagt haar om een bijzondere gunst: zou ze hem dat weekend - alsjeblieft? - willen ontmoeten in een cottage in Norfolk?

  Weifelend stemt ze toe, en ze verzwijgt haar tripje voor Nat. Maar Liam komt niet opdagen. Even later krijgt ze een telefoontje van de politie dat haar leven totaal op zijn kop zet. Ze probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, maar wordt daardoor steeds verder Liams wereld ingezogen. Zijn familie en vrienden lijken allemaal iets voor haar te verzwijgen. Ze moet dan ook alles op alles zetten om zich staande te houden - en het er levend van af te brengen.

  De gunst is weer een onvervalst spannende thriller van het topduo Nicci French.

  'De gunst past naadloos in de Nicci French-succesformule. [...] De gunst is intelligent van opzet en voortreffelijk geschreven.' - NRC

  'Slim geschreven.' - NoordHollands dagblad

  Over Nicci French:

  'Nicci French staat garant voor een goed geschreven en spannend boek.' - NRC Handelsblad

  'Nicci Gerrard en Sean French zijn The Beatles onder de thrillerschrijvers.' - de Volkskrant

 • Wie niet horen wil

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 7 April 2021

  Wie niet horen wil van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor.

  Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan...

  Nicci French heeft met Wie niet horen wil wederom een spannende psychologische thriller geschreven, met een uiterst onverwachte ontknoping.

 • Blauwe maandag

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Blauwe maandag van Nicci French is het eerste deel uit de serie met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind?

  Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

  Kan Frieda's kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

  `Hierna nog zeven delen met Frieda Klein, een vijfsterrenvrouw' - Volkskrant

  `Razend spannend.' - Flair

  `Met Blauwe maandag heeft Nicci French een nieuwe adem gevonden' - 4 sterren, De Standaard

  `Het thrillerduo vernieuwt en kiest voor een serie rond psychoanalytica Frieda Klein: het resultaat is een vrolijk en verfrissend kat-en-muis spel.' - NRC Handelsblad

  `Ik mag natuurlijk niks zeggen over de ontknoping van dit boek - geen spoilers hier - maar ik kan wel verklappen dat bij mij de rillingen over de rug liepen.' - VROUW, de Telegraaf

 • Wachten op woensdag

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 28 Mei 2013

  Wachten op woensdag van Nicci French is het derde deel in de succesvolle Frieda Klein-reeks. Eerder in deze serie van Nicci French verschenen Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij , ook met Frieda Klein in de hoofdrol.

  Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat, is het stil in huis. Dan doet Dora een verschrikkelijke ontdekking: haar moeder Ruth ligt op de grond, vermoord. Maar wie zou een doodgewone huisvrouw willen vermoorden? En waarom?

  Inspecteur Karlsson krijgt de zaak toegewezen. Wanneer tijdens het politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Om het onderzoek te kunnen voortzetten schakelt Karlsson Frieda's hulp in, die hij nu meer nodig heeft dan ooit tevoren. Maar Frieda heeft zo haar eigen problemen. Ze heeft veel moeite om de mislukte aanslag op haar leven te verwerken. En als ze dan ook nog door een van haar patiënten op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet, raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web. Of is het slechts haar eigen verbeelding die met haar aan de haal gaat?

  Zal het Frieda lukken het duistere geheim op te lossen voordat ze er zelf door wordt verzwolgen?

  Opnieuw heeft Nicci French een razend spannende en goed geconstrueerde thriller geschreven, waarin het leven van Frieda stapje voor stapje verder wordt blootgelegd.

  `Lees en vrees!' - Marie Claire

  `Het maakt deze knap geconstrueerde Klein tot een vreugde om te lezen. Op naar de Donderdag.' - Nu.nl

  `Ook dit boek van Nicci French leest weer heerlijk weg.' - Flair

 • De rode kamer

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  In de psychologische thriller De rode kamer van Nicci French is Kit Quinn als arts verbonden aan een kliniek voor geesteszieke criminelen. Tijdens het beoordelen van een verwarde man die is opgepakt, raakt ze gewond. Ze is nog herstellende als de politie haar vraagt te adviseren bij een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak. De verdachte, die heeft bekend, blijkt de man te zijn die Kit heeft aangevallen. Naarmate Kit zich meer en meer in de moord verdiept, wordt alles complexer en duisterder. Als ze nieuwe verbanden en misdaden ontdekt, raakt ze verstrikt in een verbijsterende zaak, die haar dreigt te vernietigen.

 • Als het zaterdag wordt

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 24 Maart 2016

  Als het zaterdag wordt is het spannende zesde deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

  De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan.
  Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek...

  Nicci French schreef met Als het zaterdag wordt een nagelbijtend spannend en beklemmend boek, een must voor alle fans van spannende boeken!

  `Absolute top.' - AD Magazine
  `Nicci French toont zich weer meester in de beklemming.' - Trouw
  `Op naar zondag'. - VN Detective en Thrillergids
  `Het echtpaar French flikt het weer: net als je denkt het plot ontrafeld te hebben, kantelt het verhaal.' - Zin
  `Nicci French blijft boeken.'- de Volkskrant
  `Aangrijpende en beklemmende thriller.' - Dagblad De Limburger
  `Oh, wat spannend.' - Libelle (Vlaanderen)

 • Zondagochtend breekt aan

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 10 April 2017

  Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

  Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis - een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden... Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

  `Dat is hét talent van dit schrijversechtpaar: ze zijn meesters in het oproepen van beklemming en doem.' - Trouw

  `We kijken reikhalzend uit naar Zondag.' - Zin

  `Nog altijd kan niemand die zich thrillerauteur noemt tippen aan schrijversechtpaar Nicci French. Absolute top.' - AD Magazine

  `Nicci French blijft boeien.' - de Volkskrant

  `Op naar zondag.' - VN Detective & Thrillergids

 • In hechtenis

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 3 April 2020

  In hechtenis is de spannende literaire thriller van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French, bekend van onder andere de Frieda Klein-serie.

  Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. Diverse kennissen uit het dorp en haar ex bezoeken haar in de gevangenis, waardoor ze erachter komt dat Stuart weinig vrienden had en dat zij zelf vanaf het moment dat ze weer in het dorp was komen wonen met argusogen wordt bekeken. Zou iemand haar de schuld in de schoenen proberen te schuiven of heeft ze het misschien toch zelf gedaan?

  Nicci French heeft weer een spannende thriller geschreven, vol onverwachte plotwendingen.

  "De psychologische thrillers van de twee belanden niet zelden op de eerste plaats van de Nederlandse Bestseller Top 60 - ook deze week weer. Niet zo verwonderlijk. De romans zijn intelligent, voortreffelijke geschreven, spannend en, last but not least, de hoofdpersoon is vaak een jonge, kwetsbare en koppige vrouw - personages waar lezeressen (de belangrijkste doelgroep van thrillers) zich mee kunnen identificeren." - NRC

  `Nicci French heeft een uiterst originele whodunnit afgeleverd. [...] Met een tot het einde toe spannende en verrassende ontknoping is In hechtenis ondanks de weinig aimabele hoofdpersoon beslist een meeslepende thriller geworden.' - De Telegraaf

  `Bijna jammer, dat het boek bijna uit is. Een tip voor wie het ook wil gaan lezen: doe het lekker langzaam. Anders mis je te veel. "Je moet de zinnen op je laten inwerken." [...] "Wat ik zo goed aan de boeken van Nicci French vind is dat ze de hoofdpersoon - meestal een vrouw - zo goed beschrijven. Het kan een echt persoon zijn. Alle gruwelijkheden komen dan nóg harder aan, omdat je je kunt inleven in het personage. Het is een leeservaring die je niet snel zult vergeten.' - Friesch Dagblad

  `Het duo French heeft een geloofwaardig personage neergezet dat in overeenstemming handelt met haar karakter: Tabitha maakt zich mer haar ijzerenheinigheid bij vlagen volstrekt onmogelijk, jaagt menigeen tegen zich in het harnas en werkt zich zo in de nesten dat je brandt van nieuwsgierigheid om te weten of ze zich eruit zal redden.' - VN Detective & Thriller Gids 2020

 • Wat te doen als iemand sterft

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  De thriller Wat te doen als iemand sterft van Nicci French gaat over loyaliteit, vriendschap en vertrouwen, over moed en de noodzaak om de waarheid - hoe pijnlijk die ook is - te kunnen loslaten.

  Ellies leven neemt een dramatische wending als haar grote liefde omkomt bij een auto-ongeluk. Milena, een onbekende vrouw die bij Greg in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Alles wijst erop dat de twee een verhouding hadden. Ellie wil weten wat er op die noodlottige dag precies gebeurd is. Hoe dichter ze bij de schokkende feiten komt, hoe dringender de vraag wordt wat het waard is de waarheid te kennen.

  `Wat te doen als iemand sterft is verreweg de beste Nicci French in jaren.' - VN Detective & Thrillergids

  'Nicci French heeft opnieuw een huzarenstukje afgeleverd. Chapeau.' - Crimezone

 • Vang me als ik val

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Holly Krauss leidt een prettig leven. Ze is succesvol en heeft privé alles goed voor elkaar. Maar dat is één kant van haar persoonlijkheid. De andere Holly is losbandig en wild, zoekt de verkeerde mensen op en belandt in riskante situaties. Wanneer de roekeloze uitspattingen elkaar steeds sneller opvolgen en haar wilde kant de overhand neemt, dreigt ze de controle over haar leven te verliezen en begint het geduld van Holly s geliefde en vrienden op te raken.
  Is zij paranoïde of zijn haar angsten reëel? En als Holly niet meer op haar eigen intuïtie kan vertrouwen, wie is er dan om haar op te vangen als ze valt?

 • De bewoonde wereld

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Abbie Devereaux wacht in het donker. Ze is geblinddoekt en vastgebonden aan handen en voeten. Ze weet niet waar ze is en kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Ze hoort een stem in het donker. Een man die ze nooit ziet voert haar en praat tegen haar. Hij belooft haar in leven te houden, maar toch zal ze sterven, net zoals de anderen. Ze probeert te overleven. Ze telt de seconden als ze alleen is. Ze vertelt zichzelf verhalen, denkt terug aan gebeurtenissen uit haar verleden, maakt plannen, praat tegen haar gijzelnemer en neemt zich voor te ontsnappen. Terug naar het normale, alledaagse leven zonder zorgen, weg van angstige eenzaamheid en terug naar de bewoonde wereld.

  'Strak en boeiend verhaal.' - VN detective & thriller gids

 • Bezeten van mij

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Alice Loudon is een geslaagde jonge vrouw die alles heeft: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carrière. Op een dag geeft ze zonder een moment van aarzeling haar veilige bestaan en haar relatie op voor een hartstochtelijke, ongeremde liefdesrelatie met een vreemdeling. Deze beslissing voert haar naar een duistere, verborgen ervaringswereld die haar aantrekt maar tegelijkertijd verontrust. Alice nieuwsgierigheid wordt een obsessie die alles in gevaar brengt: haar relatie, haar welzijn en ten slotte haar leven.


 • Dinsdag is voorbij

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 23 Mei 2012

  Dinsdag is voorbij van Nicci French is het tweede deel in de succesvolle Frieda Klein-reeks. Eerder in deze serie van Nicci French verscheen Blauwe maandag, ook met Frieda Klein in de hoofdrol.

  In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels.

  Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verledens en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

  Dinsdag is voorbij is een prachtig strak gecomponeerde thriller met grote psychologische diepgang, waarin meer onthuld wordt van het raadselachtige innerlijk leven Frieda Klein. Zij spant zich in om vaste grond onder de voeten te krijgen in een onbekende wereld van misdaad en angst.

  `Wat een geweldig boek en wat een staaltje superieure vertelkunst.' - Margriet

  `Het schrijversduo Nicci French heeft met psychoanalytica Frieda Klein een goudmijntje aangeboord. In de tweede thriller betoont ze zich bij een complexe moordzaak wederom doortastend.' - Nu.nl

  `Dinsdag is voorbij is zeker een plekje in de vakantiekoffer waard. [...] Dinsdag is voorbij biedt spanning, grillige karakters en is rauwer dan het eerdere werk van Nicci French. Aanbevolen.' - Algemeen Dagblad

  `Nicci French heeft in een fraaie, strakke compositie een eigentijdse heldin geschapen.' - de Volkskrant

  `Dinsdag is voorbij is een thriller met allure, met een mooi plot en dito uitgewerkte personages.' - Vrij Nederland

  `De term literaire thriller mag dan tegenwoordig werkelijk overal op worden geplakt, dit is er echt een. ' - Leeuwarder Courant

 • Onderhuids mp

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Wat doe je als je op een dag een anonieme brief ontvangt met de mededeling dat je vermoord zult worden?

  In Onderhuids van Nicci French krijgen Zoë, Jenny en Nadia een dergelijke doodsbedreiging. Overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn; ze zijn niet even oud, gelukkig of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert hun levens binnenstebuiten. Geheimen uit het verleden worden openbaar, relaties komen in de knel en stranden. Langzaam maar zeker merken de vrouwen dat ze niet langer worden gezien als slachtoffers, maar meer en meer als verdachten.

  `Prachtig drieluik over bedreigde vrouwen.' - NRC Handelsblad

 • Het geheugenspel

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  In de thriller Het geheugenspel van Nicci French wordt op een koude herfstmorgen in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist.

  Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?

 • Verloren

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Verloren is de psychologisch spannende literaire thriller van het Britse schrijversduo Nicci French.

  Nina Landry woont met haar twee kinderen op Sandling Island. Ze viert haar veertigste verjaardag, waarvoor haar tienerdochter een surpriseparty heeft georganiseerd. Iedereen is aanwezig, behalve haar dochter zelf. Is ze weggelopen? Of is er iets rampzaligs gebeurd?

 • De verborgen glimlach

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Als Miranda van haar werk thuiskomt treft ze op de bank haar nieuwe liefde Brendan aan, lezend in haar dagboek. Ze is woest, verbreekt de relatie en zet hem de deur uit. Twee weken later spreekt Miranda haar zusje Kerry, die er fantastisch uitziet en verliefd blijkt te zijn. Er is een nieuwe man in haar leven, hij heet Brendan.

  Wat als een ongemakkelijke situatie begint, wordt al snel een kwelling en uiteindelijk zelfs nog angstaanjagender dan haar ergste nachtmerrie.

 • Tot het voorbij is

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Tot het voorbij is van Nicci French is een thriller over vriendschap en begeerte, over afstand nemen en volwassen worden.

  Astrid Bell is een jonge, sterke Londense fietskoerier die niet goed weet wat ze met haar leven wil. Ze woont samen met zes vrienden, maar langzamerhand valt de groep uiteen. Dan worden er twee vrouwen vermoord, en de enige overeenkomst tussen de twee is de aanwezigheid van Astrid. Als de situatie grimmiger wordt moet zij zich afvragen: is het mijn schuld? Ben ik zelf in gevaar? Is een van mijn vrienden de moordenaar?

  Tot het voorbij is is spannend tot het eind.

  `Verstikkende atmosfeer en goed gedoseerde raadselachtigheid.' - NRC Handelsblad

  `Met zijn overtuigende heldin en natuurlijk vlotte stijl en scherpe typeringen is dit een onvervalste Nicci Frenchthriller.' - De Morgen

 • Het veilige huis

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  In Het veilige huis van Nicci French vallen twee slachtoffers bij een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje. Een tienermeisje overleeft de aanval. Omdat zij de enige getuige is, gaat de politie op zoek naar een veilig huis voor haar. Het meisje komt terecht bij dr. Samantha, Sam, Laschen, die bekendstaat om haar baanbrekende werk bij de behandeling van posttraumatische stressstoornissen. Wat voor Sam begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt in een nachtmerrie.

 • Medeplichtig

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 26 Mei 2011

  Bonnie staat in een appartement, tussen omvergegooide meubels en kapotgesmeten spullen. Ze heeft kneuzingen in haar hals en op de grond ligt het levenloze lichaam van een man. Bonnie kan het niet laten: ze knielt bij hem neer en raakt hem nog één keer aan voor ze het appartement verlaat. Zij heeft hem liefgehad. Even later belt ze vanuit een telefooncel een vriendin op, die ze vraagt haar te helpen de sporen uit te wissen en het lichaam te laten verdwijnen.
  Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat is er in het appartement gebeurd en wie was erbij betrokken? Aanvankelijk lijkt het een duidelijke zaak, maar gaandeweg blijken de grenzen tussen schuld, onschuld en medeplichtigheid uiterst dun te zijn.. • Denken aan vrijdag

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 30 Maart 2015

  Denken aan vrijdag van Nicci French is het vijfde deel in de succesvolle Frieda Klein-reeks. Eerder in deze serie van Nicci French verschenen Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij, Wachten op woensdag en Donderdagskinderen, ook met Frieda Klein in de hoofdrol.

  Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...

  `Een heel goede thriller.. goed uitgewerkt plot met verrassende wendingen.' - AD Magazine

  `Loeispannend!' - LINDA.

  `In het hele boek is de dreiging (het sterke punt van de Frenches) alomtegenwoordig, maar de laatste zin van Denken aan Vrijdag slaat alles. Op naar zaterdag!' - Vrij Nederland

  `Een thriller die leest als een trein.' - Gazet van Antwerpen

  `Lezers die Klein uit eerdere boeken kennen, staat een schok te wachten!' - Trouw

 • Nicci French en Camilla Läckberg, de twee absolute topschrijvers van het thrillergenre, zijn nu voor het eerst samengebracht in een verhalenbundel, `De vrienden van Matty'. Lees over een fatale zeiltocht, over een verhuizing met dramatische gevolgen en over hoe één telefoontje een huwelijk op de klippen doet lopen. Zes verhalen vol onderhuidse spanning: een mooie aanvulling in de boekenkast van iedere thrillerliefhebber.
  Nicci French, bekend van de Frieda Klein-serie, en van `Onderhuids', `Bezeten van mij' en andere spannende literaire thrillers, en Camilla Läckberg, de Scandinavische thrillerschrijver van de beroemde Fjallbäcka-reeks met daarin onder andere `IJsprinses' en `Leeuwentemmer' zijn nu voor het eerst gebundeld!

 • De dag van de doden

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 9 April 2018

  De dag van de doden is het achtste en laatste deel in de spannende Frieda Klein-serie van Nicci French.
  De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
  Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven...
  Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In de literaire thriller De dag van de doden gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan. De Frieda Klein-reeks van Nicci French is een van de bestverkochte thrillerseries van Nederland.

  `Nicci French doet weer precies waar ze goed in is: herkenbare karakters neerzetten, de spanning slim opvoeren en op de juiste momenten een vleugje humor toevoegen. Jammer dat dat nu voorbij is.' - Noordhollands Dagblad

  `Er loopt een plotlijn door al die boeken heen en toch zijn de delen ook goed apart te lezen. Nicci French is echt een klasse apart.' - Elsevier

  `Het schrijversechtpaar French heeft een intrigerende, geloofwaardige en norse psycholoog in het leven geroepen die tot het einde blijft boeien.' - de Volkskrant

  `Je houdt je hart vast.' - LINDA.

  `Het is een waardig afscheid geworden. De lezer vliegt er doorheen.' - NRC Next

  `De ontknoping is bloedstollend en verrassend.' - VN Detective en Thriller Gids

 • Huis vol leugens

  Nicci French

  • Ambo|anthos
  • 1 Juli 2019

  In Huis vol leugens van Nicci French leidt de vijfenveertigjarige Neve een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega's en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft...

  `Wederom ijzersterk verteld: goed gedoseerd, overtuigend, nooit gezocht of onzinnig, en vol details waar je altijd op dient te letten. De spanning sluimert onder een schijnbaar oppervlakkige behandeling van dagelijkse dingen.' - Algemeen Dagblad

  `Nicci French weer topper. Het boek dat iedereen deze zomer zou moeten lezen op het strand of aan de rand van het zwembad.' - De Telegraaf

  `In het doseren van informatie is Nicci French nog steeds ijzersterk.' - Trouw

  `Na hun razendknappe serie rondom Frieda Klein, komt het schrijversechtpaar Nicci French met een zenuwslopende "losse" thriller.' - Margriet

empty