Martin Scherstra

 • Overstag

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 23 November 2018

  Het jonge koppel Wierd en Rennie heeft een grote kinderwens, in 'Overstag' van Martin Scherstra. Rennie heeft onlangs een miskraam gehad en daar heeft ze het erg moeilijk mee, terwijl Wierd het verlies al heeft verwerkt en verder wil. Het wederzijdse onbegrip en de ruzies die hieruit voortvloeien worden steeds moeilijker om mee om te gaan. Als dan Rennies vader te horen krijgt dat hij de ziekte van Huntington heeft, een erfelijke ziekte, wordt hun leven nog ingewikkelder. Rennie weigert namelijk pertinent zich te laten onderzoeken op de ziekte. Martin Scherstra brengt met 'Overstag' een overtuigende familieroman over moeilijke keuzes, die je niet voor altijd voor je uit kunt blijven schuiven.

 • - 50%

  De storm

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 20 Oktober 2020

  'De storm' van Martin Scherstra gaat over Akke, die vrijwilliger is bij de plaatselijke brandweer. Ze is stoer, maakt van haar hart geen moordkuil en kan goed voor zichzelf opkomen. Maar als het op Jim aankomt, is dat heel anders. Ze heeft jaren geleden een relatie met hem gehad en heeft hem al jaren niet gezien. Dan komt hij terug en... meldt hij zich aan voor de vrijwillige brandweer! Jim is nadrukkelijk aanwezig, met zijn uitbundige lach, zijn betweterige gedrag en zijn slordige haast. Voor Akke komt daar nog bovenop dat ze hem herkent van vroeger, en de pijn van hun verbroken relatie komt in alle hevigheid weer naar boven. Pas veel later beseft ze dat hij is veranderd - ernstig veranderd. De vraag is of zij hem nu nog kan vergeven. Martin Scherstra neemt je in 'De storm' mee in een stormachtig verhaal over liefde en de nasleep ervan.

 • Terug naar Terschelling

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 21 Augustus 2014

  Terug naar Terschelling, een onvervalste familieroman van Martin Scherstra.

  De volwassen zussen Bente, Doutzen en Famke zijn elk een andere kant op gegaan. De oudste runt met haar moeder een cranberrybedrijf op Terschelling, de middelste is samen met haar man geëmigreerd en de jongste telg woont bij haar vader op het vasteland. Als hun moeder Anna ziek wordt, komen de twee jongere zussen terug naar het eiland om te helpen in het bedrijf. Maar dat is niet de enige reden, want ieder blijkt ook een persoonlijke motivatie te hebben voor de terugkeer naar Terschelling.

  De Friese schrijver Martin Scherstra is de leukste mannelijke familieromanauteur van Nederland. Hij publiceert al jaren romans onder het pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom, maar met Terug naar Terschelling doet hij zijn masker definitief af. Ook mannen kunnen familieromans schrijven, en Martin Scherstra zelfs als de beste!

 • Oud zeer

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 15 Oktober 2019

  `Oud zeer' van Martin Scherstra is een roman over nieuwe liefde en oude koeien. Wanneer Nynke en Hidde elkaar ontmoeten tijdens een vakantie, worden ze verliefd op elkaar. Bij terugkomst in Nederland komen ze erachter dat ze familie van elkaar zijn. Dit hebben ze nooit geweten omdat de twee takken van de familie met elkaar gebrouilleerd zijn geraakt. Hun verliefdheid zet een serie gebeurtenissen in gang waardoor de familie flink wordt opgeschud. Martin Scherstra weet dit met zijn vaardige pen heel treffend te beschrijven.

 • Houvast

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 26 November 2015

  Houvast is de nieuwe roman van Martin Scherstra, auteur van Gedreven en Terug naar Terschelling

  Dierenarts Jitze Bouma is een graag geziene persoon in het Friese stadje Dokkum. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij nooit de behoefte gevoeld op zoek te gaan naar een nieuwe relatie. Zijn drie volwassen kinderen vinden dat het de hoogste tijd wordt dat daar verandering in komt. Een heerlijke roman boordevol romantiek!

 • Selfies en cupcakes

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 3 September 2020

  Martin Scherstra's `Selfies en cupcakes' is een grappig en romantisch verhaal over Marijke, die sinds ze de selfiestand van haar mobiele telefoon heeft ontdekt niet kan ophouden foto's te maken. Als ze bij de Italiaanse banketbakker is en een snapshot maakt van haarzelf samen met de knappe Lorenzo, kan ze het niet laten die op Facebook te zetten. Ze zien er wel erg knus uit samen, en voor ze het weet denkt iedereen dat ze een relatie heeft met Lorenzo. Dat is echter helemaal niet het geval. Hoe kan ze zich hieruit redden? `Selfies en cupcakes' van Martin Scherstra is een heerlijk verhaal om bij weg te dromen.

 • Zoete verleiding

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 6 Oktober 2020

  Elise Capet runt in het hartje van Parijs haar eigen patisserie, de Zoete Verleiding. Ze krijgt een heel bijzondere opdracht: binnen zesendertig uur moet ze veertig verschillende taarten aanleveren voor het staatsbezoek van prinses Margareta en haar zoon prins Nicolas von Stassenheim. Het is een hele uitdaging, maar het lukt Elise om het op tijd af te krijgen. Eenmaal op het banket, blijken sprookjes waar te kunnen worden...

 • Ontembaar als de zee

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 5 November 2012

  De jonge, ambitieuze Amber krijgt in 'Ontembaar als de zee' van Martin Scherstra een baan als dierenarts op een eiland. Ze werkt samen met de oude dierenarts Jonno Helder, die het werk vanwege zijn gezondheid niet meer alleen aankan. Eenmaal op het eiland lijkt het Amber wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De traditioneel ingestelde eilandbewoners vinden dat een vrouw geen mannenwerk behoort te doen. Maar Amber had de beste papieren voor de baan, en wat is daar dan mis mee? Heel wat, vindt het Dorpsbelang. Dierenarts Helder ziet dat anders: Amber is een aanwinst voor de praktijk en het eiland. Helaas is een andere eilandbewoner, Merel van Kammen, minder blij met de aanwinst. Zij ziet met lede ogen aan hoe haar zoon Wieger verliefd wordt op Amber en doet er alles aan om de jonge vrouw dwars te zitten. Het wordt Amber werkelijk van alle kanten moeilijk gemaakt.

 • In deze bundel vindt u de 10 beste verhalen van de allereerste Bouquet Schrijfwedstrijd ooit. Elke novelle is weer anders, wat maar weer bewijst dat romantische verhalen net zo afwisselend en verrassend kunnen zijn als de liefde zelf.

  (1) VENETIAANSE VERRASSING - Martin Scherstra - winnend verhaal
  Martin Scherstra brengt ons naar het prachtige Venetië. De schatrijke magnaat Luca Conti eist dat verkoopster Evie de spullen die zijn moeder in een warenhuis in Nederland heeft gekocht, persoonlijk komt afleveren bij zijn palazzo...

  (2) SMAAKVOLLE VERLEIDING - Merel Munne - winnend verhaal
  Merel Munne geeft ons het recept voor de ultieme romance: een knappe, wereldberoemde held (toprestaurateur Lorenzo Marinaccio), een mooie en eigenzinnige heldin (leerling-kok Meredith) en véél sensuele spanning!

  (3) ONOPHOUDELIJKE HARTSTOCHT - Marly Jansen - winnend verhaal
  Marly Jansen neemt ons mee naar een wereld vol glamour in haar verhaal over de arrogante modetycoon Alessandro Greco en de onschuldige Mila Sanders, dat zijn ontknoping vindt in Rome...

  (4) EEN ZEE VAN ZIJDE - Hella Kuipers
  Om een vriend te helpen reist Jasmijn met hem naar Oman, zogenaamd als zijn echtgenote. Eén blik op sjeik Wahid Barwani, en ze heeft spijt van hun toneelstukje. Want van een man als Wahid heeft ze altijd gedroomd...
  Wanneer Wahid de mooie Jasmijn ontmoet, wordt hij verteerd door begeerte. Hoe is het mogelijk dat hij, die zijn leven keurig onder controle heeft, opeens hunkert naar een verboden vrouw?

  (5) ZOETE WRAAK - Janne van Lierop
  Shannon is dolblij dat ze een gebouw mag ontwerpen voor sjeik Omar. Maar dan ontdekt ze dat ze een contract heeft getekend als eventuele huwelijkskandidate! Ze besluit hem deze schandelijke misleiding betaald te zetten door zijn hart te breken. Zodra hij voor haar is gevallen, zal ze hem de rug toekeren.
  Als Omar ontdekt dat Shannon niet wist waarvoor ze tekende, vertelt hij haar dat ze mag vertrekken. Tot zijn aangename verrassing besluit ze nog even te blijven. Dat geeft hem de tijd om haar te veroveren...

  (6) ALS DE AVOND VALT - Renée Olsthoorn
  Angela is nog maar net in Florence, of ze loopt tegen een Italiaanse man aan die met zijn norse gedrag het hele latin lover-imago onderuithaalt. Haar verbazing is groot als diezelfde man, Bruno d'Ambrosio, zich bij hun volgende ontmoeting ontpopt als een casanova... die ze niet kan weerstaan.
  Nadat Bruno heeft ontdekt dat zijn laatste minnares alleen maar uit was op geld, zijn vrouwen voorlopig taboe. Dan loopt de verleidelijke Angela tegen hem op en is het gedaan met zijn goede voornemens. Na een nacht vol hartstocht is hij zelfs bereid de liefde nog een kans te geven. Maar de volgende ochtend blijkt ze opeens vertrokken...

  (7) ZOETE OVERWINNING - Linda Reek
  Tot Leahs ontzetting heeft haar broer haar lievelingspaard, King Shaah, vergokt aan de arrogante sjeik Tariq Aayan Karim El Arabat. In een opwelling biedt ze aan King Shaah te trainen voor de Dubai World Cup. Mocht het paard winnen, dan krijgt zij het terug. Pas als Tariq de uitdaging aanneemt, beseft ze wat ze zich op de hals heeft gehaald. Ze zal moeten intrekken bij de knappe donkere sjeik, die haar duidelijk graag zou toevoegen aan zijn reeks veroveringen...

  (8) NECTAR - Wendy Schneijderberg
  Prins Imad is gewend te krijgen wat hij hebben wil. En hij wil Valentina hebben, de mooie amazone die voor de paarden zorgt die hij gaat kopen. Daarom stelt hij als eis dat zij bij de koop inbegrepen is - anders gaat de deal niet door.
  Alleen om de paardenfokkerij en haar collega's te redden stemt Valentina in met Imads absurde eis. Tenminste, dat maakt ze zichzelf wijs. Diep vanbinnen weet ze dat haar fascinatie voor de knappe woestijnprins óók een rol speelt bij haar besluit om naar Nodar af te reizen...

  (9) HERKANSING IN DE LIEFDE - Rian Sevenhuijsen
  Salvatore Bruno: tycoon, multimiljonair. En Elins grote liefde. Correctie: haar grote onbereikbare liefde. Aan hun romance kwam ruw een einde toen zijn zus haar vertelde dat hij snel met iemand uit zijn eigen milieu ging trouwen. Nu is ze terug op zijn landgoed in Italië om voor een reisglossy een reportage te maken. Wanneer ze merkt dat er een bruiloft aan de gang is, gaat ze ervan uit dat het om Salvatores huwelijk gaat. Ze verwacht dan ook niet anders dan dat hij haar negeert, maar tot haar verbijstering zoekt hij haar voortdurend op en flirt hij zelfs met haar. Wat voor een spelletje speelt hij?

  (10) GEVONDEN! - Christien Verkooijen
  Wanneer Sannes zusje verdwenen blijkt te zijn, vliegt Sanne onmiddellijk naar de woestijnstaat waar Emily voor het laatst gezien is. Al snel weet ze te achterhalen dat Emily optrok met het neefje van de schatrijke Hafiz bin Aziz. Ze aarzelt geen seconde en klopt aan bij zijn paleis - dat bijna net zo indrukwekkend is als de sjeik zelf...
  Sjeik Hafiz is ervan overtuigd dat Sanne de verdwijning van haar zusje heeft verzonnen om hem te chanteren. Toch nodigt hij haar uit om in zijn paleis te logeren, en niet alleen om haar te kunnen ontmaskeren. Nee, de belangrijkste reden voor zijn gastvrijheid is dat de eigenzinnige, mooie Nederlandse een vuur in hem heeft ontstoken dat maar op één manier geblust kan worden...

  Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar, als e-book.

 • KORT VERHAAL

  Wanneer verkoopster Evie ermee instemt voor één avond de personal shopper van een rijke Italiaan en zijn moeder te zijn, kan ze niet voorzien welke wending haar leven zal nemen. De knappe Luca weet haar zodanig te tarten met zijn schaamteloze gedrag, dat ze haar zelfbeheersing verliest en daarmee haar baan. Alleen door in te gaan op Lucas bespottelijke eis kan ze haar baan terugkrijgen.

  Dit verhaal is ook verkrijgbaar in een 4-in-1 bundel.

 • Kiest u voor gemak? Met deze bundel heeft u vijf van de negen Bouquet-romans (nummers 3566 t/m 3570) van de maand in handen. Zo kunt u lekker doorlezen en nog gemakkelijker genieten van uw favoriete reeks!

  (1) Een zaak van vertrouwen van Kate Hewitt
  (Trots & macht)
  Luke Bryant mag zich niet aangetrokken voelen tot Aurelie. Toch
  doet hij haar een voorstel dat ze moeilijk kan weigeren

  (2) Berucht en begeerlijk van Caitlin Crews
  Adriana moet Patricio uit de roddelpers zien te houden. Maar daarvoor moet ze veel te dicht in de buurt van deze bad boy komen!

  (3) Smeulend verlangen van Miranda Lee
  Waarom heeft Laura beweerd dat ze iets met Ryan heeft? Ze wil toch helemaal niets met die arrogante rokkenjager te maken hebben?

  (4) Een spannend voorstel van Melanie Milburne
  (De Caffarelli casanova's)
  Angelique haat Rafe Caffarelli. En nu moet ze opeens doen alsof ze zijn verloofde is?

  (5) Viva l'amore! van Marit van Bohemen & de winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd
  (Extra dik!)
  Romantiek, misverstanden, vurige kussen Is er ooit een opwindender debuut verschenen?

 • Kiest u voor gemak én extra voordeel? Met deze bundel heeft u in één keer alle negen Bouquet-romans (nummers 3566 t/m 3574) van de maand in handen. Zo kunt u lekker doorlezen en nog gemakkelijker genieten van uw favoriete reeks!

  (1) Een zaak van vertrouwen van Kate Hewitt
  (Trots & macht)
  Luke Bryant mag zich niet aangetrokken voelen tot Aurelie. Toch
  doet hij haar een voorstel dat ze moeilijk kan weigeren

  (2) Berucht en begeerlijk van Caitlin Crews
  Adriana moet Patricio uit de roddelpers zien te houden. Maar daarvoor moet ze veel te dicht in de buurt van deze bad boy komen!

  (3) Smeulend verlangen van Miranda Lee
  Waarom heeft Laura beweerd dat ze iets met Ryan heeft? Ze wil toch helemaal niets met die arrogante rokkenjager te maken hebben?

  (4) Een spannend voorstel van Melanie Milburne
  (De Caffarelli casanova's)
  Angelique haat Rafe Caffarelli. En nu moet ze opeens doen alsof ze zijn verloofde is?

  (5) Viva l'amore! van Marit van Bohemen & de winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd
  (Extra dik!)
  Romantiek, misverstanden, vurige kussen Is er ooit een opwindender debuut verschenen?

  (6) Onmogelijke verleider van Victoria Parker
  Finn is ervan overtuigd dat ook Serena voor hem zal vallen. Maar dat is ze beslist niet van plan!

  (7) Macht en wellust van Lynne Graham
  Hoewel Tabby de Griekse magnaat Acheron Dimitrakos niet durft te vertrouwen, geeft ze hem haar jawoord

  (8) Meesterlijk spel van Michelle Conder
  Cruz heeft lang gewacht om zich te wreken op de mooie Aspen. Nu is ze eindelijk aan zijn genade overgeleverd

  (9) In de ban van de sjeik van Sarah Morgan
  In haar wanhoop vraagt Layla zich de aartsvijand van haar familie ten huwelijk: de ongenaakbare sjeik Raz Al Zahki

 • Voor de winnaars van de Bouquet Schrijfwedstrijd is de Italiaanse man duidelijk onweerstaanbaar - alle drie kozen ze hem als held. En ook MARIT VAN BOHEMEN, de allereerste Nederlandse Bouquet-auteur, viel voor deze latin lover!

  MARIT VAN BOHEMEN trakteert ons op een opwindend verhaal over Julia, die onverwacht aan de slag mag bij een Italiaans koffie-imperium. Ze raakt in de ban van de mysterieuze en knappe Massimo. Maar al is de aantrekkingskracht tussen hen sterker dan de donkerste espresso, hij lijkt onbereikbaar...

  Martin Scherstra brengt ons naar het prachtige Venetië. De schatrijke magnaat Luca Conti eist dat verkoopster Evie de spullen die zijn moeder in een warenhuis in Nederland heeft gekocht, persoonlijk komt afleveren bij zijn palazzo...
  />
  Merel Munne geeft ons het recept voor de ultieme romance: een knappe, wereldberoemde held (toprestaurateur Lorenzo Marinaccio), een mooie en eigenzinnige heldin (leerling-kok Meredith) en véél sensuele spanning!

  Marly Jansen neemt ons mee naar een wereld vol glamour in haar verhaal over de arrogante modetycoon Alessandro Greco en de onschuldige Mila Sanders, dat zijn ontknoping vindt in Rome...

  Romantiek, misverstanden, vurige kussen... Is er ooit een opwindender debuut verschenen?

  Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar.

 • Adempauze

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 20 September 2016

  Reis mee naar Schiermonnikoog in Adempauze van Martin Scherstra. Op de boot ontmoet je Sterre, een redacteur en blogger van het vasteland, en Erik, auteur van een misdaadroman en een plaatselijke beroemdheid. Sterre heeft niet in de gaten wie ze tegenover zich heeft en kraakt waar hij bij is zijn thriller in geuren en kleuren af. Sterre en Erik hebben nog geen idee dat ze elkaar vaker zullen tegenkomen zodra ze voet op Schiermonnikoog zetten. Sterker nog, ze zullen elkaar hard nodig hebben. Martin Scherstra's Adempauze is een echte pageturner vol kleurrijke personages en spannende verhaallijnen.

 • Het Baken

  Martin Scherstra

  • Z&k
  • 21 September 2017

  Het Baken' van Martin Scherstra is een romantische film op papier. Nadat Tania's ouders kort na elkaar zijn overleden, reist zij naar Friesland om het ouderlijk huis te verkopen. Hier weer komen wonen, dat wil ze onder geen beding. Er liggen voor haar alleen maar nare herinneringen. Maar dan komt ze Wytse weer tegen en verandert alles. `Het Baken' is een filmisch geschreven roman van misschien wel de minst nuchtere Fries die er is: Martin Scherstra.

 • `Zelfs de sterren leken eenzaam' was de debuutroman van Martin Scherstra. Hoofdpersoon is de jonge Hermieneke, die na de dood van haar moeder noodgedwongen onderdak vindt bij haar afstandelijke, wrede tante Henriëtte. Het is het begin van een moeilijke tijd in haar leven, waarin Hermieneke al haar kracht moet aanwenden om zich te handhaven. `Zelfs de sterren leken eenzaam' is een moderne Assepoester-roman van Martin Scherstra, die inmiddels zijn naam heel stevig heeft gevestigd als auteur in het romantische genre.

empty