Margreet de Heer

  • Margreet de Heer, Stripmaker des Vaderlands, is gasthoofdredacteur van StripGlossy 16! De Heer: "Het feit dat jij dit nu leest, betekent dat hij er echt is: "mijn" Songfestival-StripGlossy - en dat het niet een maandenlange droom van mij gebleken is. Dit is een van de mooiste projecten waar ik ooit aan heb mogen werken. Wat is er nou leuker dan de vrolijkheid en gekkigheid van het Songfestival koppelen aan de vrolijkheid en gekkigheid van strips?"

    Niemand minder dan Jeangu Macrooy is te vinden in een bijzondere hommage aan een bekende cowboystrip... En hij wordt ook nader onder de loep genomen in een verstript artikel van Eurostory-redacteur (en gelauwerd kinderboekenschrijver) Edward van de Vendel. Jeangu is zelf ook tekenaar en special voor deze glossy mochten we zijn zelfportret gebruiken. Met als kers op de taart een Songfestivalbordspel: in 41 stappen reis je naar Rotterdam.

    Uiteraard is er ook ruimte voor de eerdere Nederlandse Songfestivalwinnaars - allereerst Duncan Laurence, wiens Arcade in beeld is gebracht door Floor de Goede. Edward van de Vendel wist Duncan vorig jaar te interviewen in Tel Aviv - Margreet de Heer tekende er een strip over. Ook mochten we een interview-in-stripvorm houden met Lenny Kuhr. En natuurlijk is er ook aandacht voor misschien wel het pakkendste Songfestivalliedje aller tijden: 'Ding-a-Dong'! Maar ook Getty Kaspers brengen we uitgebreid in beeld - en we laten zien hoe het er in 1975 aan toe ging.

    Ondanks dat het Songfestival is uitgesteld tot 2021 kunt u nu toch nog genieten van het Songfestival!

empty