Anthos

 • - 50%

  Verloren familie

  Lisa Wingate

  Verloren familie van Lisa Wingate - auteur van Kinderen van de rivier - vertelt het ontroerende verhaal van drie jonge vrouwen op zoek naar hun familie na afloop van de Amerikaanse burgeroorlog. Voor de lezers van Een keukenmeidenroman en De ondergrondse spoorweg.

  Louisiana, 1875. De Amerikaanse Burgeroorlog is net ten einde als drie jonge vrouwen, tegen wil en dank elkaars metgezellen, beginnen aan een hachelijke zoektocht. Lavinia, de verwende erfgename van een noodlijdende plantage, Juneau Jane, haar creoolse halfzus, en Hannie, Lavinia's voormalige slavin. Ieder draagt haar eigen geheimen met zich mee tijdens hun reis. Voor Lavinia en Juneau Jane staat de erfenis op het spel, maar Hannie - als kind van haar familie gescheiden - heeft een heel andere missie: haar familie, die de hoop had om ooit in Texas in vrijheid te leven, na al die jaren terugvinden.

  In haar eigen, meeslepende stijl brengt Lisa Wingate in Verloren familie enkele schrikbarende verhalen tot leven van de historische `Verloren vrienden'-krantenadvertenties, waarmee bevrijde slaven na de Burgeroorlog wanhopig probeerden hun dierbaren terug te vinden.

 • Kinderen van de rivier van Lisa Wingate is een aangrijpende New York Times bestseller, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een weeshuis.

  Memphis, 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden.

  South Carolina, heden. De rijke Avery Stafford leidt een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen, er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

  Kinderen van de rivier van Lisa Wingate is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.

  'Dit boek mag je niet missen.'- The Huffington Post

empty