Hilde Vandermeeren

 • Op een avond botst Claire Maenhout op een hoge voetgangersbrug nabij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan. Totdat ze enkele dagen later in de krant leest dat er op die plaats een lijk in de struiken is gevonden. De politie roept getuigen op. Maar Claire is onlangs hersteld van een zwaar ongeluk. Ze heeft drie weken in coma gelegen en moest maandenlang revalideren. Haar getuigenis zal niet veel kunnen opleveren. Maar de moordenaar heeft haar gezicht wel gezien. Hij gaat naar haar op zoek. En hij vergeet nooit een gezicht.

 • De toeschouwers

  Hilde Vandermeeren

  • Volt
  • 27 Mei 2014

  Marion werkt als freelance webdesigner en doet in haar vrije tijd
  aan kickboksen. Door gebeurtenissen uit haar verleden houdt ze
  mensen zo veel mogelijk op afstand. Haar vriendin Dana moet
  voor haar werk naar het buitenland en vertrouwt Marion haar
  twaalfjarige dochter Chavi toe. Het meisje zit op het internaat van
  een eliteschool in een bosrijke omgeving. Al snel heeft Marion het
  gevoel dat het daar niet veilig is. Dan wordt er in de school een
  moord gepleegd. Slaagt Marion erin om Chavi te beschermen? Of zal ze dezelfde fout maken die ze vroeger al heeft gemaakt?

 • Stille grond

  Hilde Vandermeeren

  • Volt
  • 2 Juni 2015

  Glasgow 1983. Tijdens een stormachtige novembernacht verdwijnt de zesjarige Rosie Thompson uit de slaapkamer die ze deelt met haar tweelingzusje. Daarna ontbreekt elk spoor van haar. In dit gezin groeit Eve op, het jongere zusje.
  Dertig jaar later. Eve werkt als docent wiskunde aan de Universiteit van Glasgow. Haar leven wordt grondig verstoord door een bericht dat iemand in een kapel heeft achtergelaten: 'Het spijt me wat er is gebeurd met Rosie Thompson. Moge God me vergeven.' Omdat het politieonderzoek niets oplevert, besluit Eve zelf actie te ondernemen. Het wordt een zoektocht op leven en dood.

 • Scorpio

  Hilde Vandermeeren

  • Volt
  • 24 Mei 2016

  Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild.
  Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven.
  De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

 • Schemerzone

  Hilde Vandermeeren

  • Volt
  • 30 Mei 2017

  Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Ze komt erachter dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen en last heeft van nachtmerries die niet van de werkelijkheid te onderscheiden zijn. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze haar aandoening voor haar collega's. De kliniek waar ze werkt beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.
  Door een voorval in de kliniek krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers - ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

 • Een straat met vier huizen.
  En vijf geheimen.
  Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden voor haar vriend Matthew en ook voor de buren. Haar moeder heeft haar geleerd dat je die nooit mag vertrouwen.
  Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen. Kan Ruth haar eigen gedachten en waarnemingen nog vertrouwen? Of is er meer aan de hand?

 • In een rustige woonwijk gebeurt een moord. De politie vindt geen spoor van de dader. De bewoners zijn bang en de onrust neemt toe. Twee buren trekken op onderzoek uit. Dat is gevaarlijk. Want de schuldige is dichterbij dan ze denken.
  Moord in de wijk is een spannend verhaal waarin een Vlaamse Miss Marple de hoofdrol speelt.

  Hilde Vandermeeren (1970) studeerde Psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters. Ze stond op de shortlist van de Gouden Strop 2016 en won de Hercule Poirotprijs 2017. De verhalen van Agatha Christie inspireerden haar om zelf misdaadauteur te worden

 • Korte verhalen

  Hilde Vandermeeren

  • Volt
  • 3 Mei 2016

  In dit ebook vind je twee spannende korte verhalen van Hilde Vandermeeren: De vuurtoren en In het vizier. De vuurtoren verscheen eerder in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen's Mystery Magazine. Ook bevat dit ebook een voorproefje van Hilde's nieuwe thriller Scorpio.

empty