Guido Eekhaut

 • Vroeg op de ochtend, nadat je jonge partner vertrokken is naar haar werk, zit je op je bed. Je denkt na over wat de dag zal brengen en hoe die verdomde sokken aan te krijgen. Dan zie je, in het huis aan de overkant, hoe twee jonge meisjes een oudere vrouw vermoorden. Haar gewoon de keel oversnijden.
  Je bent zelf bij de politie geweest, en dus weet je wat je te doen staat. Maar wanneer je vroegere Londense collega's het huis in kwestie onderzoeken, is er geen lijk, geen spoor van een moord. Jonge meisjes, van nauwelijks veertien, die een brutale moord plegen, het is zelfs in Londen een zeldzaamheid. Lijk of niet, je wil er het fijne van weten. En voor je er erg in hebt, ben je betrokken bij een bizarre zaak, op leven en dood. Op zoek naar het motief van die moorddadige meiden, kom je terecht in de wrede wereld van de Slender Man.
  Maar ook dat is niet het einde van je zoektocht...

 • In de stad verdwijnen sinds meer dan een jaar meisjes en jonge vrouwen. De politie staat machteloos: geen getuigen, geen sporen, geen eis tot losgeld. Hoofdinspecteur Diaz, een door zijn verleden getroebleerd man, leidt het onderzoek.
  Ambtenaar Barrio wil zijn vijftienjarige nichtje van haar maagdelijkheid verlossen. Ook zij verdwijnt.
  Aan de universiteit onderzoekt professor Kristeva een zorgwekkend kosmisch verschijnsel. Aan de zichtbare rand van het heelal verdwijnen hele sterrenstelsels. Is een ramp van ongeziene proporties op komst?
  Haar collega Fayard, hoogleraar semiotiek, verontrust zijn studenten met een college over de Australische film Picnic at Hanging Rock, waarin schoolmeisjes op mysterieuze wijze verdwijnen. Hij heeft zijn blik laten vallen op de jongere zus van zijn vriendin. Ze wordt plots vermist.
  Boven hun hoofden draait de laatste astronaut in een ruimtestation om de aarde.

 • Les contes de fées finissent tous par « ils vécurent heureux et eurent
  beaucoup d'enfants ». Mais combien de temps resteront-ils heureux,
  et à quel point ? Blanche-Neige s'investira-t-elle à perte dans une auberge
  au bord de la faillite ? Le prince laissera-t-il tomber la Belle au bois dormant pour une ancienne camarade de classe retrouvée quarante ans plus tard?

  Bert Kruismans, Guido Eekhaut et Isabelle Wéry ont laissé libre cours
  à leur créativité pour offrir une suite à trois contes de fées mythiques.
  Le résultat : trois histoires uniques qui proposent une réflexion surprenante sur nos lendemains.

  « Génial ! Est-ce que le livre est aussi disponible en petit format ? »
  Nain numéro 3 sur 7
  />
  « Je ne m'en lasse pas ! Des écrits de très bon goût, et très digestes. »
  G.M. Loup

 • Elk sprookje eindigt met de woorden "... en ze leefden nog lang en gelukkig."
  Maar hoelang en hoe gelukkig is dat dan eigenlijk?
  Mispakt Sneeuwwitje zich met een investering in een verlieslatende
  herberg? Laat de prins Doornroosje na veertig jaar toch nog zitten
  voor een oude schoolkameraad?
  Bert Kruismans, Guido Eekhaut en Isabelle Wéry lieten hun creativiteit
  de vrije loop en bedachten met veel enthousiasme de verdere levensloop
  van drie sprookjesprinsessen. Het resultaat: een uniek sprookjesboek
  dat je op een verrassende manier doet nadenken over later.

  "Leuk! Wordt er ook nog een kleiner formaat gedrukt?"
  - Dwerg Drie van de zeven

  "Ik krijg er niet genoeg van! Smaakvol geschreven maar toch
  licht verteerbare literatuur." - G. B. Wolf

 • Drie mensen: detective Emanuel Selavy, die vooral in de gure wijken van Marseille opereert, onderzoeksrechter Theodora Steiner, die de opdracht krijgt de prefectuur van Marseille door te lichten, en het Parijse rijkeluiszoontje Raymond Roussel, op zoek naar kicks en de gitzwarte kant van de samenleving. Drie mensen die elkaar niet kennen, maar toch verbonden zijn door één persoon: de misdadiger Lnnroth. Zijn misdaden zijn berucht: hij ontvoert jonge meisjes en laat hen spoorloos verdwijnen. Hij is zelf ongrijpbaar.

  Gaandeweg ontdekken de drie dat er nog een andere band is: hun vaders bleken elkaar te kennen. Meer zelfs, de vaders waren ongeveer honderd jaar geleden verwikkeld in een complot om de Republiek van Antarctica te stichten. Een jonge geleerde, een zekere Lnnroth, vergezelde hen naar de Zuidpool. Hij was bezig met bizarre experimenten.

  Guido Eekhaut werd meermaals bekroond met en genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, Diamanten Kogel en Gouden Strop. Q, Slender Man en De verdwijning zijn Eekhauts recentste thrillers.

 • Guido Eekhaut Commissaris Witse: De Nederlandse connectie
  Bekend van de VRT televisieserie Witse. Wekelijks meer dan een miljoen kijkers!
  Nederland en België binden samen de strijd aan tegen de misdaad.
  In een villa in de buurt van Halle wordt het lijk van een meisje gevonden samen met een bewusteloze Nederlandse politicus van extreemrechtse signatuur. Een uit de hand gelopen seksfeestje? Een afrekening? Een politiek complot? Commissaris Witse is niet in zijn beste humeur wanneer hij deze zaak in handen krijgt. Zijn stemming bereikt een dieptepunt als hij ook nog een vrouwelijke collega van de Nederlandse veiligheidsdienst naast zich moet dulden als waarnemer in zijn team. De hele zaak ruikt naar politieke intriges, waarbij ook een rechtse Vlaamse partij betrokken is. Maar wie is het tweede meisje dat die avond ook in de villa aanwezig was? En waarom is zij verdwenen?
  De dwarse commissaris Witse is een instituut in Vlaanderen. In Nederland wordt de serie door de TROS uitgezonden.

 • Voorjaar 1899. Carlo dela Siena wordt door kardinaal Colonna verzocht naar
  Brussel te reizen om daar een geval van pedofilie op te lossen. Priesters
  en bisschoppen lijken betrokken, de kerkelijke overheid wil de zaak sussen.
  Wanneer ook nog de primaat van België wordt vermoord, maakt Carlo vijanden die hij zich niet kan veroorloven. Geholpen door een nicht van Colonna en een Belgische detective, duikt hij onder in de schaduwrijke complotten van het
  Vaticaan.

  Guido Eekhaut is een gevierd en bekroond auteur die reeds vele succesvolle publicaties op zijn naam heeft staan. Hij won onder andere de Knack Hercule Poirotprijs.

 • Q

  Guido Eekhaut

  Lens Hoffman loopt Alexandra tegen het lijf in het zuiden van Denemarken, onderweg naar Duitsland, na zijn laatste opdracht.
  Hij, zestig, wil weg uit de organisatie die hem betaalt om vooraanstaande mensen uit de weg te ruimen. Zij, vijfendertig, onderzoekt vroegchristelijke culturen en stal een belangrijk manuscript.
  Hij geeft haar een lift. Zij wordt echter door niets ontziende mensen achtervolgd. En zijn voormalige werkgever is ook al niet blij dat hij vertrekt, want hij kent te veel geheimen. Wanneer twee gewapende mannen in een BMW hen op de snelweg beschieten, gaan ze samen op de vlucht. Uit noodzaak. Zonder band met families of samenleving.
  Gaandeweg twijfelt Hoffman: is deze jonge vrouw, met haar bizarre verhaal over gnostische complotten, werkelijk wie zij beweert te zijn? Waarom wordt ze zo geobsedeerd door het kwaad?
  Ook Hoffman wordt door zijn duistere verleden achtervolgd . . .

 • De jonge inspecteur Jason Banbeck en de mysterieuze Theodora Kerhonen zijn op de vlucht voor Theodora's vijanden. Aan het hoofd van de achtervolgende posse staat Cornelius, een meedogenloze man die Theodora weer naar het vreemde rijk Orsenna en naar haar vader wil slepen. Het tweetal komt in Afghanistan terecht, in 2010, niet de meest ideale plaats om een tijdelijk onderkomen te vinden.
  In Orsenna gaan de zaken evenmin goed: demonen dringen gaandeweg door in de stad. Eminente bewoners van de stad proberen een verbond te sluiten met de demonen, in de hoop de stad te redden. Impi Kerhonen, het zusje van Theodora heeft het zich echter in het hoofd gehaald een revolte te ontketenen bij de jonge aristocraten, tegen de oudere garde.

empty