Desmond Tutu

 • - 50%

  ***Genomineerd voor de Hebban Awards 2017 in de categorie Beste Non-fictie.***De Dalai Lama en Desmond Tutu hebben beiden veel tegenslagen moeten overwinnen. Ondanks hun ontberingen - of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen - behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld.Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Dalai Lama reisde Desmond Tutu naar Dharamsala om samen HET BOEK VAN VREUGDE te maken als cadeau voor iedereen. Tijdens deze bijzondere week toonden ze met hun eigen uitbundigheid, compassie en humor hoe vreugde kan groeien van een voorbijgaande emotie tot een blijvende, solide levenshouding.Douglas Abrams was bij de gesprekken aanwezig en verwerkte ze tot dit boek. Een boek waar je blij van wordt, alleen al vanwege de liefdevolle manier waarop deze oude wijze mannen met elkaar omgaan, de levensvreugde en speelsheid die ze delen en de respectvolle manier waarop ze hun verschil van inzicht bespreken, want de boeddhistische en de christelijke traditie hebben naast veel overeenkomsten ook duidelijke verschillen. Het is mooi om te lezen hoe onbelangrijk die verschillen worden, want hun kernboodschap is dezelfde: vreugdevol leven bereik je door anderen vreugde te brengen.

 • Hoe vergeef je degene die jou iets heeft aangedaan? Hoe heel je wat je een
  ander hebt aangedaan? Hoe vraag je om vergiffenis en hoe vergeef je uiteindelijk jezelf? 
  Vragen waar geen betere leidsman voor is dan Desmond Tutu,
  voorzitter van de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie en winnaar
  van de Nobelprijs voor de Vrede. 
  Tutu schreef dit boek samen met zijn dochter Mpho Tutu. Zij
  schetsen een viervoudig pad waarin je tot vergeving kunt komen. In deze vier
  stappen zul je moeten toegeven wat je verkeerd hebt gedaan en zul je het verhaal van je eigen pijn of die van de ander ten volle moeten uitspreken. 
  Bisschop Desmond Tutu was voorzitter van de Waarheids- en
  Verzoeningscommissie in Zuid-Afrika. In 1984 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen in de strijd tegen apartheid. Hij was ook de eerste zwarte

  aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Zuid-Afrika.
  Zijn dochter Mpho Tutu, priester van de Anglicaanse Kerk, is de oprichtster van het Tutu Institute for Prayer and Pilgrimage.

empty