Charles Lewinsky

 • 'De bijbel meets Schopenhauer in dit onweerstaanbaar grappige en intelligente boek over de macht van woorden' -
  De Volkskrant  Omdat hij al sinds zijn vroegste jeugd ernstig stottert, heeft Johannes Hosea Stärckle in de loop van zijn leven geleerd volledig op de macht van het geschreven woord te vertrouwen. Al voor verliefde klasgenoten schrijft hij liefdesbrieven, niet vrijwillig, maar om niet steeds gepest of in elkaar geslagen te worden. De Bijbel kent hij uit zijn hoofd en zijn epistels zijn kwistig doorspekt met Bijbelse citaten.

  Zonder enige scrupules zet hij zijn schrijftalent in als noodweer en om zijn carrière vooruit te helpen. Een geval van bedrog - hij noemt het liever een ongelukkige onzorgvuldigheid - brengt hem in de gevangenis. Met brieven, bekentenissen en verzonnen verhalen probeert hij daar de mensen voor zich te winnen die over zijn lot kunnen beslissen: de gevangenispastoor, de drugsbaas, en de uitgever.

  Het schrijfplezier spat er vanaf in De stotteraar: een roman over de macht van woorden, filosofisch en speels tegelijk.

 • Een onvergetelijke leeservaring.' - De Morgen


  Als op een nacht in 1871 een ver familielid aanklopt, kan niemand van de familie Meijer vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen.
  Vijf generaties beslaat de geschiedenis van de Meijers, een geschiedenis vol liefdesgeluk en levensdroefenis, en vol strijd om succes en acceptatie. Van de kleine, gave wereld van Endingen naar het mooiste warenhuis naar Zürich, en voorbij de landsgrenzen. En steeds raakt de wereld een stukje meer uit haar voegen.

  Charles Lewinsky schrijft met een verbeeldingskracht die de lezer onherroepelijk tot een bang, hoopvol en hunkerend deel van deze familie laat worden.  `Lewinsky zet de familie met humor en warmte neer, en tekent tegelijk het alledaags antisemitisme, waarop ook de dromen van de Zwitserse joden uiteindelijk breken.' - Trouw

  Van Het lot van de familie Meijer zijn inmiddels ruim 350.000 exemplaren verkocht. Speciaal voor deze feestelijke editie ter ere van zijn 75e verjaardag schreef Charles Lewinsky een uitgebreid nawoord.

 • Andersen

  Charles Lewinsky

  In Charles Lewinsky's `Andersen' krijgt een mens een tweede kans. Hij wordt opnieuw geboren. Als Jonas. Maar met dat tweede leven kan hij niets beginnen. De man werd ook al eens in 1898 geboren. Vrijwillig nam hij deel aan de Eerste Wereldoorlog en hij folterde later mensen in de Tweede Wereldoorlog, althans, dat geeft hij meerdere malen aan. Boven alles heeft hij zich goed van zijn taken gekweten en anderen er met geweld toe gebracht ook hún functie te vervullen.
  Jonas is een vreemd, soms onuitstaanbaar kind. Want Jonas denkt als een volwassene, maar is gevangen in het lichaam van een kind - dat hij natuurlijk zo snel mogelijk achter zich wil laten. Op zijn twaalfde verdwijnt hij. Jonas is een hoofdfiguur die eigenlijk niet goed raad weet met zichzelf en er slechts van kan dromen zijn schuld te ontvluchten.

 • - 50%

  Alleen maar helden

  Charles Lewinsky

  `Eén groot literair plezier.' - Neue Zürcher Zeitung

  `Wat Charles Lewinsky aanraakt verandert in goud; een adembenemend, bitterboos verhaal. Spannend van de eerste tot de laatste bladzijde.' - SRF

  Winter 1944. De Beierse Alpen vormen - nog wel - een vredige omgeving. Een ideale plek om het bedreigde Berlijn te ontvluchten. Een kleine filmploeg strijkt neer in Kastelau om daar een vurige propagandafilm op te nemen, een hart onder de riem voor het Duitse volk. Althans, dat is wat de dorpsbewoners moeten geloven. Het belangrijkste is dat het er overtuigend uitziet! Alleen zo kunnen ze de oorlog overleven en bovendien hun carrière redden. Maar de komende nederlaag van de Duitsers begint zich steeds scherper af te tekenen, waardoor ook het karakter van de film verandert. In plaats van een propagandafilm wordt het een verzetsfilm tegen de nazi's.
  Uit telkens nieuwe leugens en uitvluchten ontstaat een web van intriges en onverwachte gebeurtenissen. Zelfs het leven van de filmmakers komt op het spel te staan.

  Lewinsky schetst op magistrale wijze hoe mensenlevens tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan een zijden draad hingen.

  `Een buitengewone roman over de kracht van de leugen.' - Fokus

  `Lewinsky is erin geslaagd een even diepzinnige als buitengewone roman over de macht van de leugen te schrijven.' - Neue Zürcher Zeitung

  `Een perfect opgebouwde roman.' - Sonntagszeitung

  `Alleen maar helden biedt fantastische stof voor een film.' - Brigitte

  `Een tragikomische geschiedenis over liefde en verraad, over eerzucht en lafheid.' - Neue Zürcher Zeitung

  `De cliffhanger is een stijlmiddel dat Lewinsky met veel plezier toepast in zijn wervelende roman. Een reflectie over schuld en onschuld ...' - Frankfurter Rundschau

  `Alleen maar helden leest als een literaire puzzel.' - Schweiz am Sonntag

  `Je wilt de werkelijke spelers leren kennen en hun verhalen lezen ... meer kun je niet van fictie verlangen.' - 54books

  `Lewinsky heeft een geraffineerd verhaal geschreven. In feite zijn het minstens drie verhalen, die je voor de prijs van één te lezen krijgt.' - Sächsische Zeitung

empty