Filter
Genres
Uitgevers
Talen
Formaten
Aty Boers
-
Business Process Management (BPM) helpt organisaties klantgericht, efficiënt en flexibel te werken. Tegelijkertijd draagt het bij aan betere samenwerking en gemotiveerde medewerkers. De traditionele, functioneel ingerichte organisatie heeft haar langste tijd gehad. Bij vernieuwing van organisaties speelt het werken en denken in processen een steeds belangrijkere rol. Het BPM-boek laat zien hoe processen als sleutelfactor kunnen worden gebruikt om alle organisatieaspecten in samenhang in te richten op het leveren van toegevoegde waarde.
De kracht van de BPM-benadering
Het BPM-boek gaat in op aspecten als besturing, organisatieontwerp, cultuur en IT en legt steeds de verbinding tussen het 'wat' en het 'hoe' van organiseren. De auteurs combineren kennis vanuit vakgebieden als kwaliteitszorg, controlling, informatiemanagement, HRM en verandermanagement tot een integrale aanpak. In Het BPM-boek wordt uitgelegd waarom de BPM-benadering zo krachtig is en hoe je hier in de praktijk handen en voeten aan kunt geven. Het boek laat zien hoe procesdenken door organisaties op verschillende volwassenheidsniveaus op een effectieve manier kan worden gebruikt. Processen zijn dan de sleutel om:
producten en diensten optimaal af te stemmen op de behoeften van de buitenwereld en tegelijk de interne organisatie te besturen;
werkzaamheden te beheersen zonder starre en mechanistische benadering, maar juist door gerichtheid op flexibiliteit en continue verbetering;
medewerkers ruimte te geven hun werk goed te kunnen doen, hun toegevoegde waarde te kunnen leveren en zichzelf en hun professie te blijven ontwikkelen;
efficiencyverbetering te laten samenvallen met het inrichten van een organisatie waaraan medewerkers graag hun bijdrage leveren. Resultaatgericht, mensgericht en snel aanpasbaar. Een in alle opzichten gezonde organisatie dus.
Procesgericht werken in de praktijk
Door de praktijkvoorbeelden, modellen en checklists biedt Het BPM-boek inzichten en gereedschappen waarmee meer en minder ervaren managers en procesprofessionals uit de voeten kunnen. Hiermee krijgen zij concrete handvatten aangereikt om procesgericht werken in de praktijk toe te passen. De auteurs beschrijven in dit boek hoe procesgericht organiseren begint met een visie en strategie waarin de klant een centrale plaats heeft, waarin processen worden gezien als hét middel om toegevoegde waarde te leveren voor de klant en waarin processen leidend zijn voor het inrichten van de organisatie. Vervolgens wordt beschreven hoe procesgerichte inrichtingskeuzes gemaakt kunnen worden op het gebied van besturing, organisatie, beheersing en inzet van ICT. Tot slot gaat Het BPM-boek in op de veranderingen die een organisatie doormaakt bij een omslag naar procesgericht denken en werken. Hoe kun je concreet bouwen aan de procesgerichte organisatie?
Voor wie?
Het BPM-boek is bedoeld voor managers, projectleiders, procesanalisten, procesarchitecten, consultants, functioneel beheerders en informatiemanagers. -
Nieuwe vormen van organiseren vragen om nieuwe vormen van begeleiding. Begeleiding die teams helpt groeien als team én in de prestaties die ze neerzetten. Daarbij past een nieuw vak: agile-lean teamcoaching.
Het bouwen van zelforganiserende teams
Of we het nu 'agile', 'gekantelde', 'cyane' of 'lerende' organisaties noemen, er is wat aan de hand in organisatieland. Steeds meer organisaties zien relevant én wendbaar blijven als hun belangrijkste uitdagingen. Cruciaal daarvoor zijn sterke, zelforganiserende teams. Teams die in staat zijn betekenis te geven aan hun rol en gesprekspartner zijn voor andere teams. Maar hoe bouw je dat soort teams
Dat vraagt om meer dan een optelsom van 'hard' en 'zacht'. Het gaat om resultaat én om afstemming, om groei in volwassenheid qua samenwerking én om procesvolwassenheid. Niet na elkaar, maar tegelijkertijd en continu. Het professioneel begeleiden hiervan vraagt om een andere manier van kijken en om het op de juiste manier inzetten van passende interventies. De 10 principes van agile-lean teamcoaching biedt hiervoor alle handvatten, gebaseerd op best practices vanuit methoden als lean, agile en teamcoaching.
Voor wie
Een must voor (agile-)coaches, teamleiders, facilitators, trainers, teamcoaches, verandermanagers, kwaliteitsmanagers, procesverbeteraars, adviseurs en scrummasters die op zoek zijn naar verdieping van hun rol en het vergroten van hun impact.
Bijbehorend werkvormenboek
75 Werkvormen voor agile-lean teamcoaching van Aty Boers en Marijke Lingsma is het bijbehorende werkvormenboek. Dit boek biedt de praktische handvatten bij het theorieboek De 10 principes van agile-lean teamcoaching.
Aanbevelingen
'De auteurs zijn erin geslaagd een aantal populaire concepten zodanig te combineren dat het geheel meer is dan de som der delen.' - Rob van Tulder, hoogleraar International Business, RSM Erasmus Universiteit Rotterdam
'Een aanrader voor iedereen die wil bouwen aan de wendbare organisaties van de 21e eeuw.' - Ronald Maas, Change manager Agile Transformation ABN AMRO -
De praktische handvatten bij het succesvolle De 10 principes voor agile-lean teamcoaching. Een onmisbaar boek in de bagage van agile, agile-lean en teamcoaches.
Dé basis voor wendbare organisaties zijn zelforganiserende teams: die nemen eigenaarschap voor hun resultaten én voor volwassen onderlinge interactie. Deze teams ontstaan niet zomaar; dat vraagt om professionele begeleiding. In hun boek De 10 principes van agile-lean teamcoaching laten Aty Boers en Marijke Lingsma zien hoe die begeleiding eruit kan zien. Belangrijk hierbij is het inzetten van een passende werkvorm, aansluitend bij wat een team te leren heeft om stappen te zetten in zijn groei.
Werkvormen
75 Werkvormen voor agile-lean teamcoaching biedt deze werkvormen. Onderscheidend is het samenspel van benaderingen vanuit agile, scrum en lean met die van teamcoaching. De werkvormen zijn geordend volgens de Plan-Do-Check-Act-benadering. Bij iedere werkvorm is aangegeven voor welke situatie deze inzetbaar is en welke varianten mogelijk zijn. Ook worden tips gegeven voor het zodanig inzetten van werkvormen dat het eigenaarschap zo veel mogelijk bij het team ligt.