`Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal ons voordeel kunnen doen met het ontplooien van onszelf in ons eigen tempo, op een manier die bij ons past. Dat is precies wat laatbloeiers doen.'
Word ook een laatbloeier!
Laatbloeiers zijn er op allerlei gebieden: werk, sport, kunst, wetenschap en seksualiteit.
In Beter laat dan nooit deelt Annemiek van Kessel inspirerende verhalen van bekende en onbekende laatbloeiers. Ze beschrijft wat hen typeert, hoe zij het roer omgooiden en wat wij van hen kunnen leren. Het is een hoopgevend en bemoedigend boek voor iedereen die zich wil (her)bezinnen op een zinvol en bevredigend bestaan.
Dit boek laat iedereen die denkt dat ze hun bestemming al hebben bereikt, of juist nog niet, zien dat het nog niet te laat is om nieuwe wegen in te slaan, uit hun comfortzone te komen en iets op te pakken waar ze (stiekem) al jaren van droomden.
Als je weet wat jou motiveert, ben je in staat om goede keuzes voor je loopbaan te maken. Dan vind je makkelijker werk dat bij je past. Je zult productiever zijn en meer voldoening putten uit wat je onderneemt.
In 'De kracht van motivatie' maak je kennis met het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse (SIMA®). De basisgedachte is dat ieder mens over een uniek Motivatiepatroon beschikt. Dat bestaat uit wat iemand innerlijk drijft, uit vaardigheden die hij gemotiveerd gebruikt, zijn favoriete onderwerpen en de voor hem motiverende omstandigheden. Juist het combineren van deze verschillende elementen maakt de methode zo waardevol. En je wordt als lezer uitgedaagd om je eigen Motivatiepatroon in kaart te brengen.
Deze herziene uitgave bevat extra informatie voor scholieren en studenten. Daarnaast zijn enkele schema's en oefeningen vereenvoudigd. 'De kracht van motivatie' is hiermee een praktisch en informatief boek voor iedereen die meer plezier wil in zijn werk en zijn loopbaan zelf wil sturen. Een krachtig instrument voor managers, professionals, werknemers, studenten en loopbaancoaches.
Hoe een droomreis een nachtmerrie werd
Zes maanden ten onrechte in de cel
Nepal had alles waar Edward van der Ree van droomde: spiritualiteit, een slow-down levensstijl, fantastische natuur en heerlijk eten. Hij vond in 2013 werk in de mooiste bar van Nepal en maakte er veel vrienden. Hier wilde hij voor eeuwig blijven wonen.
Zijn leven nam een dramatische wending toen zijn beste vriend, Pravash Paudel, van zijn balkon viel en op slag dood was. Onmiddellijk werd Edward door de Nepalese politie opgepakt op verdenking van moord, en zonder pardon achter de tralies gezet. In de overvolle gevangenis moest Edward zien te overleven tussen verkrachters, moordenaars, drugsdealers en pedofielen.
Zijn ouders reisden af naar Nepal en hebben er zes maanden keihard gevochten voor zijn vrijlating, vanuit Nederland bijgestaan door hun andere zoon. De familie leerde Nepal kennen als een land van corruptie, omkoping en vriendjespolitiek.
Gevangen in Nepal is een spannend, waargebeurd en filmisch beschreven verhaal gebaseerd op veel gesprekken met Edward van der Ree, e-mails en de dagboeken van zijn moeder.
Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens
Mensen houden van dieren. De medewerkers van de dierenambulance - veelal vrijwilligers - zetten zich 24 uur per dag onvermoeibaar in voor dieren in nood. Eendjes op de snelweg, een verdwaalde vos in de stad, aangereden honden en katten, gewonde duiven, egels, konijnen en zelfs een neushoorn op de A4: ieder dier telt. Ook eigenaren van zieke of overleden huisdieren krijgen troost en aandacht. Door op te treden bij calamiteiten en besmettelijke dierziektes levert de dierenambulance bovendien een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.
De dierenambulance is niet meer weg te denken uit onze samenleving en is onmisbaar voor een leefbare wereld, zowel in de grote stad als op het platteland.
In Rijden jullie ook voor duiven? gaat Annemiek van Kessel mee op pad met de ambulancemedewerkers. Aan de hand van tientallen voorvallen laat ze zien wat er zich achter de schermen van de dierenambulance afspeelt. Het boek is vermakelijk en staat vol praktische tips.
Met een voorwoord van dr. Maarten Th. Frankenhuis, oud-directeur van Artis.
Annemiek van Kessel studeerde Sociale Wetenschappen aan de UvA. Ze runde ruim twintig jaar een HR-adviesbureau en publiceerde een aantal non-fictieboeken, o.a. samen met Henk Plenter Let niet op de rommel (2013) en het human interestverhaal Gevangen in Nepal (2016).
M'n wekker was stuk en de brug stond open *** Het gaat goed hoor, en met jou? *** Gegarandeerd de laagste prijs *** Ik flos elke dag *** Het was in de uitverkoop *** Ik gaf leiding aan 200 mensen *** I did not have sexual relations with that woman *** Je mail zat in mijn spambox *** Ik heb de hoofdrol voor die film geweigerd *** Nee schat, vanavond niet, ik heb hoofdpijn *** Mijn kind is ziek, dus ik werk vandaag thuis *** Ik heb homo's onder mijn beste vrienden *** Daar kan ik me niets van herinneren *** Vreemdgaan is niets voor mij *** Ik heb griep, ik kan helaas niet komen *** I'm the least racist person there is anywhere in the world *** Hij bijt nooit, hoor *** Dat gesprek heeft nooit plaatsgevonden ***
Jawel, iedereen liegt. We liegen over ieder denkbaar onderwerp, van klein ('Wat zit je haar goed!' ) tot groot ('Ik ben ongeneeslijk ziek.'). We doen het onbewust of expres. We vertellen leugentjes om bestwil, misleiden, roddelen, vervalsen, frauderen, manipuleren, fantaseren, verspreiden nepnieuws, verzinnen smoezen, plegen meineed. Liegen hoort bij ons leven, onze persoonlijkheid, onze overlevingsdrang, onze sociale codes. We doen het in ons dagelijks leven, in de reclame, in de politiek, in de wetenschap. En zelfs dieren liegen. Gemiddeld liegen we twee keer per dag, mannen iets vaker dan vrouwen - maar vrouwen zijn er beter in - en Donald Trump liegt elke dag dertien keer.
Annemiek van Kessel verdiepte zich in de vakliteratuur, ging te rade bij experts en schreef aan de hand van 69 vragen een toegankelijk, amusant, onthutsend en informatief populair-wetenschappelijk boek.
Henk Plenter,LET NIET OP DE ROMMEL
Waanzinnig knap wat Plenter deed. Geert Mak
Henk Plenter heeft meer dan veertig jaar woningen opgeruimd voor de GGD Amsterdam. In 'Let niet op de rommel' vertelt hij met wijsheid en humor wat hij allemaal mee heeft gemaakt: ernstig vervuilde mensen, psychiatrische probleemgevallen, eenzaam overledenen, doorgeschoten dierenliefhebbers en andere drama's achter de voordeur.
Coauteur van 'Let niet op de rommel' is journaliste Annemiek van Kessel.
Het woord vooraf is van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.
`Lees dit boek niet alleen vanwege de sensatie, maar denk ook na over wat dit betekent over onszelf en de maatschappij waarin wij leven.' Roel Coutinho, hoogleraar epidemiologie
`Een must read voor wie de echte zieke verzamelaars wil leren kennen.' Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie
`Iedere Amsterdammer zou dit boek moeten kopen. Iedere niet-Amsterdammer trouwens ook.' John van den Heuvel, misdaadverslaggever