Anders Roslund

 • Ex-crimineel Piet Hoffmann raakt verwikkeld in een levensgevaarlijke zaak. Hij werkt sinds zijn ontslag uit de gevangenis als infiltrant voor de Stockholmse politie, en heeft het vertrouwen gewonnen van een Poolse drugsbende, de meest beruchte misdadigers van Zweden. Wanneer de infiltrant zijn leven niet meer zeker is, heeft hij nog welgeteld drie seconden om zich in veiligheid te brengen.

 • Vrienden, broeders en criminelen. Vastberaden om van hun bende de meest gezochte en beruchte van de voorstad te maken.

  De achttienjarige Leon en Gabriel zijn al vrienden sinds hun jeugd. Als bendeleiders bepalen ze het straatbeeld in de Stockholmse voorstad Råby. Wanneer Leon vastzit voor een overval helpt Gabriel hem en een aantal andere bendeleden te ontsnappen. Tijdens de ontsnapping vermoordt Leon een gevangenisbewaakster en krijgen ze de politie achter zich aan.

 • Wanneer er plotseling drieënveertig Roemeense straatkinderen op het Zweedse politiebureau staan en er tegelijkertijd in de kelder van een ziekenhuis het verminkte lijk van een vrouw gevonden wordt, worden commissaris Ewert Grens en zijn collega's in een razend tempo een nachtmerrie in gesleurd die hen naar de wereld onder het straatasfalt voert. Een wereld die je je nauwelijks kunt voorstellen, maar waar voormalige psychiatrische patiënten, verslaafden en zelfs kinderen huizen. Wanneer het putdeksel is gelicht, worden onze zogenaamde welvaartsstaat, verantwoordelijkheid en solidariteit dringend en razend spannend aan de kaak gesteld.

 • Ex-crimineel Piet Hoffmann is op de vlucht voor zijn Zweedse verleden. In Colombia begint hij een nieuw leven. Ogenschijnlijk als persoonlijk beveiliger van de beruchte guerrillero El Mestizo, in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen, die strijden tegen de drugskartels.
  Hij is de beste infiltrant die ze ooit hebben gehad. Maar dan gaat het gruwelijk mis. De Amerikanen publiceren een dodenlijst. En ook Piet staat erop ...

 • Drie dagen

  Anders Roslund

  • De geus
  • 12 Mei 2020

  Zana zit met haar familie rond de keukentafel bij een heerlijke verjaardagstaart met vijf rode kaarsjes. Ze zingen `Lang zal ze leven'. Een paar dagen later loopt het meisje verdwaasd rond in haar huis, tussen haar ouders en broer en zus, die opmerkelijk stil zijn. De bel gaat. De door de buren gealarmeerde rechercheur Ewert Grens staat voor de deur. Een vreselijke geur komt hem tegemoet als Zana opendoet...

  Ewert Grens wordt geconfronteerd met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten.

  Zeventien jaar later brengt een melding over een inbraak in precies hetzelfde appartement alles weer tot leven. Iemand zoekt Zana. Voor Grens
  wordt het een race tegen de klok om de inmiddels jonge vrouw te vinden voordat anderen dat doen.

 • Drie jaar

  Anders Roslund

  • De geus
  • 31 Mei 2021

  Twee meisjes verdwenen op dezelfde dag toen ze slechts vier jaar oud waren. Ze rusten voor altijd op hetzelfde kerkhof. Alleen liggen ze geen van beiden daadwerkelijk in hun graf.

  Rechercheur Ewert Grens en undercoveragent Piet Hoffmann gaan op onderzoek uit. De zoektocht naar een verband tussen de twee meisjes leidt hen naar een gruwelijke, perverse wereld. Kunnen ze de meisjes levend terugvinden? De tijd dringt.

  `Onverbiddelijk spannend.' - Skånska Dagbladet

  `Roslund is een briljante misdaadauteur.' - Dagens Nyheter

  `Een uitermate zenuwslopende pageturner.' - Svenska Dagbladet

 • Drie uur

  Anders Roslund

  De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan en de vingerafdrukken van ex-infiltrant
  Piet Hoffman. Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde
  aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven

  Drie uur is het spannende vervolg op Drie seconden en Drie minuten. Vanwege het overlijden van Brge Hellstrm schreef Anders Roslund dit laatste deel van de trilogie alleen.

empty