Talen
Formaten
Scriptum Psychologie
-
Wat is de beste tijd om te sporten, en kun je ook te veel sporten?
Welke voedingsmiddelen hebben een positief effect op het brein, en welke niet?
Hoe kun je muziek, beweging en motivatie inzetten om je brein een boost te geven en veerkrachtig te blijven bij tegenslag?
Korte stressmomenten zijn onvermijdelijk in het moderne leven. Maar als de stress zich opstapelt en te veel wordt, kan dat leiden tot angsten, depressies, ontstekingen en andere chronische gezondheidsproblemen. Dit praktische boek helpt je de effecten van stress te bestrijden en je natuurlijke verdediging ertegen te versterken. Elk hoofdstuk behandelt een vaak voorkomende stressfactor - van ontstekingen, een ontregelde lichaamsklok, hoge cortisolniveaus tot emotionele triggers - en geeft simpele strategieën om schadelijke effecten tegen te gaan.
Door de wetenschappelijk onderbouwde adviezen ontdek je hoe je beter kunt omgaan met drukte en stress, zodat je je aandacht kunt richten op de echt belangrijke dingen in het leven. Als je beter bestand tegen stress bent, blijft je geest scherp en je lijf veerkrachtig - ongeacht wat het leven je brengt.
Mithu Storoni studeerde af als arts aan de Universiteit van Cambridge, met een specialisatie in de oftalmologie. Ze verrichtte onderzoek in de neuro-oftalmologie en de neurowetenschap van de waarneming in Cambridge, in London en aan Harvard Medical School. Ze spreekt verschillende talen en geeft les in hot yoga. -
In vervolg op Beter van niet nu opnieuw drie titels gebundeld:
Het neurotisch handboek: Psychologische zelfhulpboeken prediken het geluk en hoe de mens vol zelfvertrouwen en succesvol kan zijn. Met Het neurotisch handboek wil Wijnberg een lans breken voor iedereen die liever lijdt en strijdt dan zich laat bekeren door de religie van de positivo's. Met goed doordachte twijfeltechnieken en zelfondermijnende inzichten laat hij zien hoe het postmoderne geluksstreven de nek kan worden omgedraaid.
Dat moet ik nog een plekje geven: Durf je jezelf wel kwetsbaar op te stellen? Kun je je boosheid wel loslaten? Of lukt het je niet om, laten we maar zeggen, echt tot de kern komen? Nee? Geen nood. Ook Wijnberg raakt van het padje als hij geconfronteerd wordt met moderne psycho-blabla zoals 'leermoment' en 'emotionele blokkade'. Hij maakt er korte metten mee en zet de lezer met beide benen op de grond.
De zin van onzin: De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Wijnberg komt tot de ontdekking dat mensen die kunnen leven met deze tegenstellingen, gelukkiger zijn. Want wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: 'Hoe erger hoe beter' en 'Beter van niet', en samen met Jaap Hollander 'Succes is ook niet alles' en 'Provocatief coachen'. Van de boeken van Jeffrey Wijnberg zijn in totaal al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.
-
Smartsize me
Ingrid Steenhuis, Maartje Poelman, Wil Overtoom
- Scriptum psychologie
- 29 Januari 2015
- 9789055949717
Hoe kun je op een verantwoorde manier afvallen en controle krijgen over je gewicht? Dit boek helpt je daarbij. Smartsize Me is niet het zoveelste dieetboek en het schrijft zeker niet voor wat je wel en niet mag eten. Op basis van wetenschappelijk onderzoek over eetgedrag, lichaamsgewicht en gedragsverandering krijg je zicht op je eetpatroon en de redenen waarom je eet.
Op een no-nonsense manier laten de auteurs zien hoe je kunt overleven in de eetjungle en gewicht kunt verliezen. Met behulp van psychologische inzichten en managementtechnieken leer je focussen op hoeveel in plaats van wat je eet. Aan de hand van praktische tips en lekkere voorbeeldrecepten toont het boek hoe je gangbare gerechten kunt bereiden met minder calorieën.
Een positief, goed gefundeerd boek dat inspireert tot blijvende controle over je gewicht.
Smartsize Me is een toegankelijk boek voor mensen die zelf aan de slag willen, maar ook uitstekend te gebruiken door diëtisten, leefstijlcoaches en psychologen die mensen helpen om af te vallen.
Smartsize Me is winnaar van de Gouden Veer en de EMGO+ Societal Impact Award. Uit het juryrapport van de Gouden Veer: `Het is goed geschreven. De schrijvers nemen niet alleen hun bronnen maar ook hun lezers serieus. Smartsize Me laat zien hoe de lezer zelf het heft in eigen handen kan nemen en houden.'
Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit. Maartje Poelman is diëtist en gezondheidswetenschapper. Wil Overtoom heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en begeleidt verandertrajecten.
WAT ANDEREN ZEGGEN OVER SMARTSIZE ME:
'SMARTSIZE ME was een eyeopener. Het maakt bewust en is goed toepasbaar!' SUZANNE
'Zelfs met een druk gezin kun je de SMARTSIZE ME tips gemakkelijk toepassen. En je wordt er niet chagrijnig van. Je kunt het eindeloos volhouden en je krijgt niet het gevoel dat je faalt.' LISANNE
'Ik ben geen mens om te lijnen maar dit zit goed in elkaar en er is voor iedereen wel iets uit te halen.' PETER
. -
Maak kennis met de provocatieve psychologie van Jeffrey Wijnberg:
In het diepste van de ziel is niets te zien
`Assertiviteit is beter, `boosheid moet geuit worden, `angst is een slechte raadgever, `je kunt het wel, als je maar wilt... Wijnberg gelooft er helemaal niets van en pleit voor een nieuwe, stevige psychologische aanpak.
De kunst van het kwetsen
Krenken, stangen, kleineren, jennen, schofferen, treiteren: er zijn talloze manieren waarop mensen elkaar verbaal naar het leven kunnen staan. Een troost is dat Wijnberg een groot arsenaal heeft aan antiterroristische maatregelen.
Verborgen agendas
Wie de spelletjes die mensen spelen weet te doorgronden, kan zich ertegen wapenen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, Wijnberg komt tot de vrolijke conclusie: niets is zo zichtbaar als wat de mens verbergen wil.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere: Verbale intelligentie, Zachte heelmeesters en Horken & heksen.
www.psycholoogwijnberg.nl
-
Geactualiseerde editie
Dit boek verklaart waarom de liefde van ouders voor hun kind onmisbaar is voor de ontwikkeling van de hersenen vroeg in het leven, en wat de gevolgen zijn als die liefdevolle interactie ontbreekt. De stress die een kind dan ervaart, is van grote invloed op zijn toekomstige emotionele en fysieke gezondheid. Het afhankelijke kind moet zich aanpassen, en daardoor verandert zijn brein ook. Het kind raakt kwetsbaar voor allerlei moeilijkheden later in het leven, zoals depressie, antisociaal gedrag, verslavingen, anorexia of fysieke aandoeningen.
Psychotherapeute Sue Gerhardt laat overtuigend zien hoe belangrijk die eerste relaties in het leven van een baby zijn en hoe ons volwassen leven nog steeds beïnvloed wordt door onze jeugd. In dit boek geeft ze een levendig en toegankelijk overzicht van recente ontdekkingen op het gebied van neurowetenschap, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie - ontdekkingen die van belang zijn voor ons allemaal. In deze herziene editie zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten opgenomen, plus een hoofdstuk over het groeiend bewustzijn van de rol die de zwangerschap speelt bij het toekomstige emotionele en fysieke welzijn van baby's. Een waardevolle gids voor ouders en professionals.
Sue Gerhardt is een psychoanalytisch geschoolde psychotherapeute met een eigen praktijk. Ze was medeoprichter van het Oxford Parent Infant Project, een non-profit organisatie die psychotherapeutische hulp biedt aan ouders en kinderen. Haar boek is een bestseller in Engeland. -
De moderne mens is gewend om actie te ondernemen. Zeker als het gaat om het oplossen van psychische problemen. De boel de boel laten, kijken waar het schip strandt of de dingen nemen zoals ze zijn, is een levenshouding die wordt gezien als laks en ondermaats. Zo moet liefdesverdriet worden bestreden, moeten ruzies op constructieve wijze worden uitgepraat en drukke kinderen, desnoods met pillen, worden gekalmeerd.
Psycholoog Wijnberg heeft ernstige bedenkingen bij deze maatschappelijke ontwikkeling. Het vertrouwen in de helende kracht van het leven zelf is volledig zoekgeraakt met als gevolg dat de professionele hulpverlener overuren draait. Hij pleit voor een herwaardering van het nietsdoen: toekijken, afwachten, diep ademhalen, lachen, huilen, uitrusten, bijslapen, afleiding zoeken of gewoon een beetje dagdromen. Iets de tijd geven, vraagt geduld. Maar dit geduld wordt meer dan eens beloond. Dit boek is voor iedereen die eindelijk wil begrijpen wat loslaten echt betekent.
Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: 'Dictatuur van het geluk', 'Beter van wel' en 'Beter van niet', en samen met Jaap Hollander 'Succes is ook niet alles' en 'Provocatief coachen'. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert. -
Verdriet moet verwerkt worden. Verlegenheid dient bestreden te worden met een assertiviteitstraining. En slimme, zwijgzame mensen moeten zich laten testen op een stoornis in het autistisch spectrum. Met protocollen in de hand staat de hulpverlener klaar om u te onderwerpen aan een strak regime van psychologische correctheid. Even snotteren mag niet. Bang zijn ook niet. De dictatuur van het geluk schrijft voor dat uw gevoelsleven moet worden gladgestreken, om vervolgens optimistisch en constructief door het leven te gaan.
Psycholoog Jeffrey Wijnberg betoogt in dit boek dat de moderne psychologische hulpverlening geen hulpverlening is, maar een dictaat van regels waar niemand baat bij heeft. Mensen zijn geen robots die geprogrammeerd kunnen worden om gelukkig te zijn. De mens wil in vrijheid zijn eigen levensstijl kiezen; zelfs als hij daar ongelukkig van wordt.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere: Hoe erger hoe beter en Beter van niet, en samen met Jaap Hollander Succes is ook niet alles en Provocatief coachen. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert. -
'Iedereen zag het aankomen, behalve ikzelf', schreef een vrouw na haar burnout. Frank Schaper verklaart in Geen tijd voor burnout waarom mensen tijdens het opbranden alle waarschuwingssignalen negeren. Hij legt de link tussen persoonlijkheid en burnout-risico, aan de hand van het Enneagram, dat hij eerder beschreef als coauteur van 'Het team in jezelf'.
Schaper ziet een burnout als de dramatische afsluiting van een levensfase, na het te lang doorgaan met een bepaalde levensstrategie. Als rode draad gebruikt hij het verhaal van Joop van den Ende, die zijn leven een nieuwe wending gaf na zijn burnout op 58-jarige leeftijd. Verder gaat het boek in op vragen als:
- Waarom raken jonge vrouwen zoals Katja Schuurman (28) burnout?
- Was de burnout van Karin Bloemen kenmerkend voor vrouwen van 40?
- Bij welke leeftijden piekt het aantal burnouts?
- Is workaholic John de Mol bezig op te branden?
- En: waarom branden mannen later op dan vrouwen?
De antwoorden vindt u in Geen tijd voor burnout -
Wat hebben zangeres Liesbeth List, schrijver Stephan Sanders, cabaretier Daniël Arends en harpiste Lavinia Meijer met elkaar gemeen? Ze zijn alle vier als kind geadopteerd, net als 55.000 andere Nederlanders. In De Adoptiemonologen vertellen zij en 27 anderen wat dit in hun leven betekent. De verhalen werden opgetekend door journalist Marina van Dongen, die zelf als klein meisje is geadopteerd uit Griekenland.
Hoe ga je om met het gegeven dat je zowel afgestaan als uitgekozen bent? Speelt adoptie een rol bij het aangaan van relaties? Hoe is het als je zelf kinderen krijgt? Ben je op zoek gegaan naar je biologische ouders? Wat leverde dat op? Het zijn vragen waarmee geadopteerden vroeg of laat worden geconfronteerd en waarop zij in dit boek openhartig antwoord geven. Het resultaat is een verzameling fascinerende en ontroerende levensverhalen over identiteitsvorming en het overwinnen van tegenslagen. Over ouders die nooit kinderen hadden moeten adopteren en over ouders die misschien wel het beste zijn wat een kind kon overkomen. De Adoptiemonologen zijn een feest van herkenning voor geadopteerden, maar ook een must read voor hun ouders, broers, zussen, vrienden, opas en omas. En voor mensen die van plan zijn om een kind te adopteren.
Marina van Dongen (Athene, 1967) is freelance journalist. Zij werkte onder meer voor Libelle, Hollands Diep en Happinez. Over adoptie schreef zij een reeks columns voor Libelle.nl en het toneelstuk De Griekse Dag, dat werd gespeeld tijdens Hollandse Nieuwe 7. -
Durf je jezelf wel kwetsbaar op te stellen? Kun je je boosheid wel loslaten? Of lukt het je niet om, laten we maar zeggen, echt tot de kern te komen? Nee? Geen nood. Want ook psycholoog Jeffrey Wijnberg raakt van het padje als hij geconfronteerd wordt met al deze moderne psycho-blabla.
In zijn bekende provocatieve stijl analyseert hij wat het betekent als mensen spreken van hun `leermoment, hun `emotionele blokkades en het verwerken van hun `bagage. Ook probeert hij te ontdekken wat mensen bedoelen als ze zoeken naar balans, niet van zichzelf kunnen houden of iets een plekje moeten geven.
Een ontnuchterend boek dat korte metten maakt met psychologische onzin en dat de lezer met beide benen op de grond zet.
Jeffrey Wijnberg is al dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere van hem bij Scriptum: Niemand is iemand zonder de ander, Het neurotisch handboek, en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.
-
Lichaamstaal mag dan veelzeggend zijn, woordkunst is toch vaak de effectiefste manier om mensen te overtuigen, privé of op het werk. Niemand staat graag met zijn mond vol tanden of trekt in conflicten aan het kortste eind omdat hij zijn standpunten niet goed weet te verwoorden.
Psychotherapeut Jeffrey Wijnberg reikt u in dit boek een twintigtal gesprekstechnieken aan om beslissend te zijn in het contact. Als professioneel gespreksvoerder heeft hij in de loop der jaren een rijk arsenaal aan verbale vaardigheden ontwikkeld. Zo leert u hoe u gesprekken met meer diepgang voert, hoe u anderen kunt overtuigen en motiveren, en hoe u klagers de baas kunt zijn.
Een aanrader voor iedereen die meer wil halen uit zijn contacten en niet omver geblazen wil worden door het verbale geweld van de ander.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: Zachte heelmeesters, Horken & heksen, `Dat moet ik nog een plekje geven, Het neurotisch handboek, en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.
-
Maak kennis met de provocatieve psychologie van Jeffrey Wijnberg:
Ik kijk dwars door je heen
Leer de spelletjes die mensen spelen, te doorgronden. Wijnberg laat zien hoe gemakkelijk het is om mensen uit hun tent te lokken, en hoeveel plezier het geeft als je er samen om kunt lachen.
Niemand is iemand zonder de ander
Iedereen ergert zich aan het gedrag van de ander, maar niemand geeft het goede voorbeeld. Wijnberg helpt u op zijn bekende provocatieve manier uit de droom en zuivert tegelijk uw geest van overtollig ego.
Verbale intelligentie
Wijnberg leert u hoe u anderen kunt overtuigen en motiveren, en hoe u klagers de baas bent. Haal meer uit uw contacten en laat u niet omver blazen door het verbale geweld van een ander.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere: Hoe erger hoe beter, Gezond egoïsme en Voetbal is psychologie. -
Terwijl de kosten in de (geestelijke) gezondheidszorg de pan uitrijzen, blijven hulpverleners vasthouden aan kostbare en trage behandelingen. Het is niet uitzonderlijk dat patiënten jarenlang `in therapie zijn. Inzicht, verwerking en begrip zijn vaste uitgangspunten van de `luisterende therapeut, maar blijken in de praktijk niets anders dan een vorm van pappen en nathouden. Het wordt tijd dat de therapeut zich echt laat zien en het risico neemt om te zeggen wat hij echt vindt, ook al kunnen zijn interventies hard aankomen. Want zachte heelmeesters maken alleen maar stinkende wonden, volgens Jeffrey Wijnberg. Hij laat overtuigend zien waarom de geitenwollensokken-psychologie failliet is. En dat niet alleen. Hij biedt ook het alternatief van de provocatieve stijl; een aanpak die mensen direct aanspreekt op hun persoonlijke kracht en zelfredzaamheid. Hoe dat met humor, warmte en goed contact kan, valt te lezen in dit boek.
Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a.: Horken & heksen, Het neurotisch handboek, en, met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.
www.scriptum.nl
Twitter.com/ScriptumNL
Facebook.com/UitgeverijScriptum
www.psycholoogwijnberg.nl
-
Wie alleen egoïstisch is, krijgt conflicten met zijn omgeving. En wie alleen altruïstisch is, krijgt conflicten met zichzelf. Iemand met gezond egoïsme houdt zowel rekening met de wensen van anderen als met zijn eigen wensen.
Psycholoog Jeffrey Wijnberg laat zien hoe belangrijk een gezonde dosis egoïsme is om te komen tot innerlijke rust. Kleine innerlijke conflicten kunnen grote gevolgen hebben, en het dagelijks leven zwaar en frustrerend maken. Dit boek moedigt aan om te kijken naar de scheurtjes in de ziel. Wijnberg draagt niet alleen ideeën aan voor reparatie, maar stimuleert ook het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van de lezer. Het motto van dit boek is dan ook: wie kan leven met zichzelf, is een inspiratie voor anderen.
Jeffrey Wijnberg is al ruim 35 jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: Hoe erger, hoe beter, Verbale intelligentie, Zachte heelmeesters en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.
www.scriptum.nl
Twitter.com/ScriptumNL
Facebook.com/UitgeverijScriptum
www.psycholoogwijnberg.nl
-
In Ik raak alles kwijt schetst Marianne Asman een ontroerend portret van haar vader, bij wie na een moeizame zoektocht door de zorg frontotemporale dementie wordt vastgesteld. Vanaf de diagnose tot aan haar vaders dood begeleidt ze hem liefdevol. Ze volgt zijn ziekteproces op de voet en probeert, wanneer hij afhankelijk van de omgeving wordt, hulp te krijgen. Ze krijgt te maken met de 'eilandjesmentaliteit' in de gezondheidszorg en ziet de familieverhoudingen scherp bevestigd. Uiteindelijk staat ze, samen met haar moeder, alleen aan het bed van haar vader.
Openhartig vertelt ze over haar ervaringen en de uitputtingsslag als mantelzorger - hoe kun je staande blijven in de zorgrelatie? - en biedt daarmee medemantelzorgers een steun in de rug. Tegelijkertijd reikt ze informatie aan over het ziekteproces en het verloop ervan, de soort dementie, het omgaan met gedragsproblemen en geheugenstoornissen, en de rol van de professionals, zorgaanbieders en beleidsmakers.
Een indringend verhaal, en herkenbaar voor iedereen die met dementie te maken heeft als getroffene, familielid of partner, of als professional.
Marianne Asman is orthopedagoog en werkt als zelfstandig adviseur en trainster op het gebied van sociale vaardigheden en faalangstreductie. Ze begeleidt individuen en groepen bij uiteenlopende problemen. -
Waarom zou je eigenlijk dichter bij jezelf willen komen? Soms signaleer je in je leuke leven een hobbeltje in de weg. Doordat je onrust voelt of jezelf voor de derde keer aan een steen stoot. Door je echte 'ik' beter te leren kennen krijg je energie, kom je erachter wat je echt wilt en raak je in die lekkere flow waar je zo vrolijk van wordt.
Het is echt de moeite waard om meer naar je gevoel te luisteren. Dat geeft namelijk zelfvertrouwen en kracht. Je komt steviger in je schoenen te staan en keuzes maken gaat je ineens makkelijker af omdat je beter weet wat bij je past. Je komt er achter wat je écht wilt en waar je energie van krijgt. Als je bereid bent om er wat moeite voor te doen, dan helpt dit boek je op weg. Op naar je leven op z'n allerleukst!
Een boek over bewust leven zonder zweverig geklets maar vol met inzichten en eyeopeners. Op een vlotte manier geschreven, alsof een vriendin het je vertelt. Praktisch, helder en toegankelijk voor ieder die zich wil laten inspireren om het beste uit zichzelf te halen.
Wil je een leuk voorproefje van 'I love me'? En wil je dit gelijk delen met al je Facebook vrienden? Op de Facebook pagina van Scriptum staan speciaal door Michèle Bevoort ontworpen Love Notes. Dit zijn digitale liefdesbriefjes waarop elk hoofdstuk in een paar krachtige zinnen wordt samengevat. Het leuke hieraan is dat je een Love Note met een paar klikken naar al je vrienden stuurt.
Michèle Bevoort heeft elf jaar als redacteur gewerkt voor verschillende tijdschriften. Nu schrijft ze freelance o.a. voor Grazia, Cosmopolitan, Libelle Balance, Marie Claire, CosmoGirl, Flow, Viva en Flair. Naast haar werk is ze bezig met een vierjarige opleiding voor therapeut/coach in Amsterdam. Ze maakt originele en sprankelende verhalen over mind, body, spirit, wellness, travel en lifestyle. Vlot en helder geschreven om anderen te inspireren. Zo komt haar interesse in de psyche van de mens samen met haar passie voor schrijven.
-
De relatie tussen man en vrouw moet gelijkwaardig zijn. Dat vinden niet alleen psychologische experts, maar ook iedereen die in een relatie zit. Maar in de praktijk is deze gelijkwaardigheid tussen man en vrouw een onmogelijke eis. Sterker nog, het is deze dwangmatige hang naar gelijkwaardigheid die de relatie tussen man en vrouw juist zo problematisch maakt. Want Moeder Natuur heeft het nu eenmaal zo geregeld dat de vrouw wenkt en de man schenkt.
Dagelijks ziet psycholoog Jeffrey Wijnberg in zijn praktijk mannen die weigeren zich aan de natuurlijke dominantie van de vrouw te onderwerpen. Hij moet deze stoere krijgers ervan zien te overtuigen dat zij een strijd voeren die toch niet te winnen is. Tegelijkertijd moet hij de vrouwen laten inzien dat zij in ruil voor hun `eeuwige gelijk de man meer waardering en erkenning moeten geven voor zijn geestelijke worstelingen. Het is waar dat er aan een serieuze relatie flink gewerkt moet worden, maar de praktische vertaling van deze wijsheid is volgens Wijnberg: `Vrouwen verzinnen waar het werk voor mannen moet beginnen.
Horken en heksen is geschreven in de provocatieve stijl, een aanrader voor iedereen die zijn relatie wil verbeteren en een `must voor elke relatietherapeut.
Jeffrey Wijnberg is al dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. van hem bij Scriptum: `Dat moet ik nog een plekje geven, Het neurotisch handboek, De kunst van het kwetsen, en, samen met Jaap Hollander, Succes is ook niet alles en Provocatief coachen.