Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.
Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoïcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoïcijnse mindset kan trainen.
DRIVE geeft je de tools om:
richting te geven aan je leven
actie te ondernemen
te accepteren waar je geen invloed op hebt
en dus scherp én relaxed op je doel af te gaan.
Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent.
Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij de vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.
In de 'sportschool voor je geest' leer je: * Hoe je met meer aandacht kunt leven * Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is * Te willen wat je hebt * Je relatie met vrienden en collega's te versterken * Van je piekerdrift af te komen * Positieve emoties langer vast te houden * De edele kunst van het falen * Meer gedaan te krijgen in minder tijd.
'De Jong is een kundig trainer die zelfs de grootste scepticus weet te raken en te verrassen.' CARICE VAN HOUTEN
'De Jong krijgt elke geest in beweging met zijn kennis en bevlogen energie.' DIEDERICK CROESE, CEO SINGULARITY UNIVERSITY NL
Wouter de Jong is een veelgevraagd spreker, trainer en consultant. Hij studeerde af in Nederlands recht en aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Maud Beucker Andreae is freelance journalist en schreef samen met De Jong dit boek. Ze publiceert onder meer in Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, JAN Magazine en Margriet.
De gemiddelde levensduur van een mens is absurd, belachelijk, beledigend kort. Als je aanneemt dat je tot je tachtigste zult leven, dan heb je net iets meer dan vierduizend weken de tijd om er iets van te maken. Helaas is dit tegenwoordig lastiger dan ooit: we zijn drukdrukduk, staren ons blind op productiviteit en zoeken naar zingeving in onze vakanties. Maar ondertussen zijn we een belachelijk groot deel van ons leven gehaast en gestrest. Tijd voor een nieuwe visie op tijd!
Oliver Burkeman is gelauwerd journalist bij The Guardian en schrijver van meerdere succesvolle non-fictie boeken als 'Tegengif: Geluk voor mensen die een hekel hebben aan positief denken'. In '4000 weken' laat hij zien hoe je een betekenisvol leven leeft waarin je de eindigheid omarmt. Het resultaat: een totaal andere beleving van tijd, waardoor je bewust en met plezier jouw 4000 weken kunt benutten.
'4000 weken' laat je zien hoe:
Het ultieme gevoel van 'deep time' te ervaren
Om te gaan met afleiding (van binnenuit en van buitenaf)
Je meer tijd hebt als je er guller mee omgaat
Beter te kiezen waar je je tijd aan besteedt
Te vieren dat alles eindig en beperkt is
Samenvatting
Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag 'een makkie' zijn (aldus Mark Twain). 'Eat that frog' laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.
In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.
Recensie(s)
De auteur is gespecialiseerd in time-management en probeert met dit boek de lezer alles bij te brengen over optimaal presteren onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Aan de hand van theorieën en uitgebreide analyses van praktijkvoorbeelden krijg je een goed beeld van de mogelijkheden binnen dit vakgebied. De auteur beschrijft 21 verschillende methodes om afhankelijk van de situatie zo effectief en efficiënt mogelijk te werken. Hoe zorg je voor een goede indeling van taken op dagbasis? Welke wijsheden zijn toepasbaar om stress te vermijden? En hoe zorg je ervoor dat techniek niet je vijand maar je vriend wordt? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit handige boek. Alhoewel het geheel niet origineel is, zorgt de wijze van presentatie en beknoptheid ervoor dat je in een korte tijd veel kunt leren. Het boek is toegankelijk opgezet en is met name bedoeld voor iedereen die moeite heeft met time-management.
Drs. Can Kumru
In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.
Hoe gelukkig je bent hangt af van de relaties met de mensen om je heen je vrienden, partner, collega's en familie. Maar in elke relatie loopt het weleens mis. Je partner luistert nauwelijks naar wat je vertelt, een vriendin zegt steeds op het laatste moment jullie afspraak af, je collega laat jou telkens het vuile werk opknappen. Allemaal sociaal gedoe. Het kost bakken energie en tijd. En dat is niet nodig!
In De geluksroute geeft psycholoog Anne de Jong de methode voor minder frustraties en meer plezier in al je relaties. Met haar vijf heldere stappen pak je zelf de regie in lastige sociale situaties, los je gedoe op voordat het escaleert en verbeter je je band met de mensen om je heen. Grappig geschreven, bomvol herkenbare voorbeelden en opdrachten waar je meteen mee aan de slag kunt.
Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt.
Met veel kennis van zaken en met scherpe observaties laat Roos Vonk onze psychologische valkuilen op de werkvloer zien: van macht en seks tot zelfoverschatting en faalangst, van hypocrisie en kuddegedrag tot roddelen en afschuiven. Met de inzichten uit dit boek kun je het beste uit je collega's halen, maar ook uit jezelf, want: een goede collega begint bij zichzelf...
Als iemand de diagnose dyslexie krijgt, zien we dat meestal alleen als een probleem. Maar wist je dat veel succesvolle architecten, advocaten, chirurgen en zelfs bekende auteurs dyslectisch zijn? Dat is geen toeval: uit onderzoek blijkt dat dyslexie je op sommige gebieden juist een grote voorsprong oplevert.
Dit baanbrekende boek is geschreven door twee neurowetenschappers die jarenlang onderzoek hebben gedaan naar dyslexie. Ze laten zien hoe de hersenen van dyslectische mensen simpelweg anders zijn gestructureerd, waardoor ze niet alleen het geschreven woord anders waarnemen, maar bijvoorbeeld ook:
een veel beter ruimtelijk inzicht hebben,
verbanden kunnen leggen die anderen missen,
goede narratieve denkers zijn,
supercreatief zijn.
Dit boek laat zien hoe dyslecten beter kunnen worden in dyslectisch zijn. Op school, op het werk en thuis.
Brock Eide en Fernette Eide zijn neurowetenschappers en internationaal erkende autoriteiten op het gebied van dyslexie en leerverschillen. Ze zijn de oprichters van de non-profit The Dyslexic Advantage, een van 's werelds grootste organisaties en online community's op het gebied van dyslexie.
In Nooit meer doen alsof leert hoogleraar Aukje Nauta je hoe je van schaamte je kracht maakt. Op basis van wetenschappelijk onderzoek laat ze de schoonheid van schaamte zien én hoe je de emotie kunt inzetten als wegwijzer naar wat je stiekem het liefste wil. Denk je schaamte om en durf je verlangens waar te maken.
In 3 stappen naar nooit meer doen alsof:
1 - Erken je schaamte. Leer open en eerlijk dealen met je imperfecties.
2 - Denk je schaamte om. Zie haarscherp wat je wil veranderen.
3 - Maak van schaamte je kracht. Stop met doen alsof en word de leukste versie van jezelf.
Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer, maar wij mensen hebben één geheim wapen: framen. Bestsellerauteurs Kenneth Cukier, Viktor Mayer-Schnberger en Francis de Véricourt laten met overtuigende voorbeelden en het nieuwste onderzoek zien waarom ieder mens een framer is en hoe je deze uniek menselijke vaardigheid bewust kunt gebruiken om tot innovatieve en betere beslissingen te komen.
Framen is het vermogen om nieuwe en onbekende situaties in te schatten en te duiden - iets wat zelfs de slimste computers niet kunnen en waarschijnlijk ook nooit zullen kunnen. Daarom is 'leer framen' misschien wel het beste carrièreadvies dat je kunt krijgen voor de komende eeuw. Niet dát je iets ziet, maar hóe je iets ziet en dat je je daar bewust van bent, maakt jou onderscheidend.
In Framers leer je onder meer:
- Waarom je een probleem niet oplost door 'out-of-the-box' te denken, maar hoe je jouw 'box' juist slim kunt gebruiken.
- Hoe Steve Jobs, Larry Page en Jeff Bezos tegenstrijdige frames gebruiken om innovatie te stimuleren.
- Hoe framers het hoofd kunnen bieden aan enorme uitdagingen zoals klimaatverandering, pandemieën en wereldwijde ongelijkheid.
Met dit boek vergroot je je probleemoplossend vermogen, word je innovatiever én begrijp je de wereld om je heen beter.
'Een handleiding om slimmer na te denken.' - Financial Times
'Een lofzang op de flexibiliteit van de verbeelding.' - The Economist
'Een essentiële vaardigheid die iedereen zou moeten ontwikkelen.' - Forbes
Afvallen is een kwestie van slimme keuzes maken en van discipline. Wie niet afvalt, is dus onverstandig of heeft geen doorzettingsvermogen. Of allebei. Of klopt er iets niet?
Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen combineren de nieuwe inzichten in de hersenwetenschap, genetica en fysiologie en maken zo gehakt van de vele misvattingen en fabels over eten, diëten en te veel eten.
Op humorvolle en zeer toegankelijke wijze behandelen ze onderwerpen zoals:
- Waarom eetgewoonten zo makkelijk tot stand komen en zo moeilijk zijn af te leren.
- Waarom ons lichaam geen onderscheid kan maken tussen op dieet zijn en hongersnood.
- Hoe we dagelijks verwikkeld zijn in een ongelijke strijd tegen supermarkten, marketeers en reclamebureaus.
- Waarom dikke vrouwen minder verdienen dan dunne vrouwen en waarom dit bij mannen precies andersom is.
- En waarom afvallen meer afhangt van het formaat van de borden die je in huis haalt, dan van hoeveel wilskracht je hebt.
Wie slimme zoektermen gebruikt op Google heeft een bijna oneindig geheugen. Gebruikers van social media ontwikkelen een vorm van intuïtie voor de onderwerpen die ze volgen, ook wel 'ambient awareness' genoemd. En dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van handige apps en software-tools om betere beslissingen te nemen.
We worden steeds slimmer gaat over hoe technologie ons denkvermogen vergroot. Clive Thompson laat op meeslepende wijze zien hoe 'denkgereedschappen' zoals e-mail, zoekmachines en spreadsheets, zich de laatste jaren in sneltreinvaart ontwikkeld hebben. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden, zoals de 76-jarige miljonair die zijn leven digitaal registreert en 18-jarigen die hun gedachten niet meer uitwerken op papier maar in filmpjes, geeft hij een fascinerend perspectief op hoe onze denkwereld aan het veranderen is, en verkent hij wat dit betekent voor de toekomst.
Clive Thompson is journalist en blogger voor The New York Times Magazine, Wired en Fast Company. Hij verschijnt regelmatig bij CNN en FOX News om technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen te duiden, en biedt volgens NRC Handelsblad een tegengeluid voor het 'eendimensionaal technologiepessimisme'. Dit boek schreef hij met behulp van een computer.
Wie de afdeling populaire psychologie in de boekhandel bezoekt, vindt al snel een verklaring voor de bekende 'man-vrouwverschillen': in de oertijd waren de mannen dagenlang op jacht en bleven de vrouwen thuis met de kinderen. Dit soort rollenverdelingen, zo wordt ons verteld, heeft voor allerlei aangeboren verschillen gezorgd, zoals een beter richtingsgevoel voor mannen en betere sociale vaardigheden voor vrouwen.
Maar is dit wel zo? Asha ten Broeke, wetenschapsjournalist voor Kennislink en Sp!ts, doet op vlotte en humorvolle wijze een radicaal andere theorie uit de doeken.De meeste man-vrouwverschillen berusten op ideeën die grotendeels onbewust van generatie op generatie worden doorgegeven. Volgens Asha is het tijd deze te ontmaskeren
Hoe kon een ervaren KLM piloot jaren van training in de wind slaan en de grootste vliegtuigramp aller tijden veroorzaken? Waarom zijn we eerder geneigd verliefd te worden als we ons in gevaarlijke situaties bevinden? En hoe kunnen studenten economie overgehaald worden om meer dan 100 euro te betalen voor een briefje van 20? Ontdek de psychologische onderstromen die ons keer op keer tot irrationeel gedrag verleiden.
Waarom val je juist moeilijk in slaap als je het heel graag wilt? Waarom is het lastig om charmant en ontspannen te zijn op momenten dat je er het meest aan hebt? Waarom lijken topprestaties van atleten zo makkelijk? En waarom moeten muzikanten heel hard oefenen voordat ze goed kunnen improviseren?
Wanneer je te hard je best doet is de kans groot dat je blokkeert. Wat je eerst spontaan en schijnbaar moeiteloos voor elkaar kreeg, wil nu niet meer lukken, of komt gekunsteld over. In Proberen niet te proberen legt Edward Slingerland uit waarom spontaniteit, zelfvertrouwen en een ontspannen houding zo ongrijpbaar kunnen zijn en waarom ze lijken te ontsnappen als we ze het hardst nodig hebben. Hij verenigt Oosterse filosofie met recent wetenschappelijk onderzoek en biedt daarmee een unieke kijk op een van onze grootste tegenstrijdigheden.
De oude Chinese filosofen hebben veel geschreven over een spontane, ongedwongen, moeiteloze `manier van handelen, die zij `wu-wei noemden. Volgens hen lag wu-wei ten grondslag aan succes, en zij ontwikkelden strategieën om het te verkrijgen en te behouden. Slingerland laat ons op heldere en humorvolle wijze kennismaken met deze denkers en hun teksten. Aan de hand van inzichten uit de hersenwetenschap en de psychologie laat hij zien wat er in ons brein gebeurt als we wu-wei zijn en biedt hij praktische handvatten voor hoe we deze houding in onze moderne samenleving kunnen nastreven.
Het wetenschappelijk bewijs liegt er niet om: zelfs de meest eerlijke mensen nemen meerdere keren per dag een loopje met de waarheid. Hóé (on)eerlijk we zijn blijkt verrassend genoeg afhankelijk van invloeden van buitenaf: Zet een proefpersoon een nepmerk zonnebril op en hij gaat eerder vals spelen. Verplaats bij het belastingaangifte de plek voor de handtekening naar boven aan het formulier en een heel land wordt een klein beetje eerlijker. Maar let op: een hogere straf of een grotere pakkans blijken daarentegen vrijwel geen effect te hebben op onze eerlijkheid.
In Heerlijk oneerlijk geeft Dan Ariely een onweerstaanbaar leuk kijkje achter de schermen van de menselijke komedie. Aan de hand van pakkende anekdotes en tegen-intuïtieve inzichten laat hij de verborgen krachten zien die jou - en anderen - eerlijk of oneerlijk maken.
Ariely's eerdere bestseller Predictably Irrational is inmiddels in 27 talen vertaald. Zijn lezingen over irrationeel gedrag op TED.com zijn wereldwijd meer dan drie miljoen keer bekeken. Dan Ariely is hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan Duke University. De afgelopen jaren heeft hij baanbrekend onderzoek gedaan naar de waarheid achter oneerlijkheid. Tenminste, dat beweert hij.
Nicholas Carr buigt zich over over de langetermijneffecten van het internet. Gebruikmakend van nieuwe inzichten over de plasticiteit van het brein, de werking van ons geheugen en de manieren waarop we informatie verwerken, toont hij aan dat het internet niet alleen nuttig gereedschap is, maar ook bezig is onze identiteit en zelfs de structuur van onze hersenen te veranderen.
Eigenlijk is het leven een grote feedback-sessie: elke dag krijgen we (vaak ongevraagd) advies en kritiek van vrienden, familie, collegas, klanten, bazen, leraren, artsen en huisdieren. We weten dat het goed is om naar feed- back te luisteren en er iets mee te doen, maar we leggen het vaak naast ons neer of herkennen het uberhaupt niet.
Feedback is een cadeautje is het eerste boek dat focust op het ontvangen van feedback. De auteurs laten zien hoe je jezelf kunt trainen om uit elke situatie nuttige feedback te halen. Ze leggen uit waarom veel feedback die je krijgt onduidelijk is en waarom het toch belangrijk is om hier een goede les uit te trekken. Ze houden ons op humorvolle wijze een spiegel voor door te laten zien hoe we feedback vaak moedwillig negeren, bijvoorbeeld door te vinden dat de ander `geen recht van spreken heeft, of dat het `anders gebracht had moeten worden.
Of je nu in een grote of kleine organisatie werkt, in een team opereert of een relatie of een gezin hebt: dit boek biedt alle instrumenten om jezelf te ontwikkelen en om je zelfkennis te vergroten. Kortom, wacht niet op die perfecte mentor maar leer luisteren naar wat het leven je te vertellen heeft.
Of het nu gaat om liefde, vriendschap of professionele samenwerking, een klik maakt ons energieker, vrolijker en productiever. In De magie van de klik gaan de gebroeders Brafman op zoek naar de psychologie achter die onverwachte momenten waarop we met iemand klikken.
Echte mannen vechten is het adembenemende verslag van wetenschapper Jonathan Gottschall, die besloot zijn veilige kantoor in te ruilen voor een vechtclub en 'cage fighter' te worden. Naast zijn bloedstollende persoonlijke ervaringen in de ring - de paniek tijdens zijn eerste gevecht, de adrenaline en euforie na afloop - beschrijft hij ook de universele werking van de mannelijke pikorde.
Of het nu gaat om concurrentie op het werk, sportieve krachtmetingen of verbale piswedstrijden: op onnavolgbare wijze beschrijft Gottschall de rituelen en regels van mannen onder elkaar. Aan de hand van inzichten uit de wetenschap van sport en competitie laat hij zien waarom mannen vechten (en we daar zo graag naar kijken).
De moderne vrouw is van alle markten thuis: ze is succesvol, heeft humor, is leidinggevend, verzorgt, verleidt, en heeft stijl. Maar ook slaapt ze te weinig, heeft te veel stress, te weinig seks en slikt steeds meer pillen. Wat is hier aan de hand?
In Moody bitches biedt psychiater en bestsellerauteur Julie Holland een baanbrekend nieuw perspectief op de moderne vrouw. Vrouwen hebben geleerd hun buien te onderdrukken en hun humeuren te verbergen. Ze denken dat ze stabiel moeten zijn - en dat emoties en stemmingswisselingen verdacht zijn. Wat ze echter vergeten is dat ze helemaal niet gemaakt zijn om rustig en voorspelbaar gedrag te vertonen. Hun gevoelens en buien zijn cyclisch - en dat is juist een kracht, geen zwakte. De natuur heeft het allemaal precies zo bedoeld: vrouwen zijn geëvolueerd dankzij stemmingswisselingen.
Julie Holland combineert praktische inzichten met wetenschappelijke kennis en laat zien hoe je, door je lichaam op een andere en betere manier te begrijpen, uiteindelijk een tevredener en gelukkiger mens wordt. Moody Bitches is daarmee een ode aan en een gebruiksaanwijzing voor de moderne vrouw.
'People skills' is al vijfendertig jaar verplichte kost voor iedereen die wil leren hoe je overtuigend kunt zijn, beter kunt luisteren en ruzies kunt oplossen. Miljoenen mensen lazen het en velen herlezen het om de paar jaar. Nu verschijnt dit tijdloze meesterwerk eindelijk in het Nederlands.
Robert Bolton beschrijft de meest voorkomende communicatieproblemen, laat zien hoe ze onze relaties saboteren én wat je eraan kunt doen. Hij legt uit hoe je je baas kritiek kunt geven, hoe je voorkomt dat een gesprek met je puber uitloopt op een welles-nietesdiscussie en hoe je duidelijk doch vriendelijk iets kunt weigeren. Het leven zit vol uitdagende en stressvolle situaties waarin heldere en efficiënte communicatie alle verschil kan maken. Dit is het boek dat je tien jaar geleden aan jezelf had willen geven!
Ontdek:
Hoe je je zin kunt krijgen zonder te zeuren of agressief of dwingend over te komen.
Hoe je kunt monitoren of je goed luistert.
Hoe je lichaamstaal kunt interpreteren en ook zelf kunt gebruiken.
Hoe in te grijpen in familieruzies, onenigheid met je geliefde en andere verhitte discussies.
Voor topsporters draait alles om presteren op het juiste moment. Krijgen ze op het beslissende ogenblik vleugels? Of bezwijken ze juist onder de druk? Aan de hand van briljante hoogtepunten en gênante blunders in de sportwereld onderzoekt Ger Post in 'Stalen zenuwen' wat er met ons gebeurt wanneer we onder druk staan.
Hij combineert de nieuwste inzichten uit de biologie en psychologie en ging te rade bij politieagenten, cabaretiers, filosofen en sportpsychologen. Waarom is het Nederlands elftal bijvoorbeeld slecht in het nemen van strafschoppen? Waarom stuurde coach Gerard Kemkers zijn pupil Sven Kramer op het beslissende moment de verkeerde baan in? Of het nu gaat om een gouden medaille op de Olympische Spelen, presentaties geven of onderhandelen op het werk: het draait allemaal om het kweken van stalen zenuwen.
'Presteren onder druk is misschien wel een van de belangrijkste skills voor managers. Post laat in dit boek zien hoe je die druk juist kunt koesteren en niet moet proberen de stress te beheersen. En dat ook nog eens in een buitengewoon toegankelijke stijl!'
Pierre Pieterse, hoofdredacteur MANAGEMENTBOEK MAGAZINE
'Dit interessante boek draagt bij aan ons inzicht in de beslissende factor in de topsport: de mens achter de sporter.'Merijn Zeeman, coach team LottoNL-Jumbo
Ger Post is docent cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast schrijft hij als journalist over psychologie en hersenonderzoek. Zijn stukken verschenen in De Neuroloog, Managementboek Magazine, de Volkskrant en Vrij Nederland.
Of je nu op het sportveld staat, op het podium, of op je werk bent - iedereen vraagt zich wel eens af:
Hoe kan ik het beste uit mezelf halen?
Daniel Coyle is dé expert op het gebied van talentontwikkeling. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en inzichten van de meest succesvolle coaches en leraren ter wereld ontwikkelde hij 52 tips om je vaardigheden (nog meer) te verbeteren. Dit is de essentiële gids om het beste uit jezelf te halen.
MAVEN LIFEHACKS: Insider-tips van experts
'Het is eigenlijk zo kinderachtig om termen als 'life changing' te gebruiken, maar er is geen andere manier om dit boek te beschrijven. Briljant. En ja: life changing.' - Tom Peters, auteur van Excellente ondernemingen
'Dit boek zou cadeau gedaan moeten worden aan iedereen die afstudeert, aan iedere nieuwe ouder, aan iedere directeur op zijn eerste werkdag.' - Charles Duhigg, bestsellerauteur van Macht der gewoonte
Verliefdheid, de jacht op de ware, bindingsangst, verleiding, ruzie en liefdesverdriet: de liefde houdt ons allen bezig.
In Liefde, lust en ellende presenteert Roos Vonk prikkelende inzichten en herkenbare observaties op basis van ervaring en wetenschappelijke kennis. Scherp, luchtig en onderhoudend ontkracht Roos Vonk valse wijsheden en clichés over de liefde en geeft treffende eyeopeners. Ze biedt relativering - een knipoog, een ruimere blik, een andere wending - en geeft tips over bijvoorbeeld daten, man-vrouw verschillen, seks, trouw en schoonfamilie. Voor deze vernieuwde editie zijn nieuwe hoofdstukken en nuttige tips toegevoegd.
Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft gewerkt als relatiecoach, geeft lezingen en heeft een vaste column in Psychologie Magazine. Op begrijpelijke en onderhoudende wijze maakt ze wetenschappelijke kennis toegankelijk voor een breed publiek. Eerder verschenen bij Maven Publishing Collega's en andere ongemakken en haar bestseller Je bent wat je doet.
'Over Liefde, lust en ellende:
' Een boek vol emoties en wetenschappelijke feiten. Informatief, persoonlijk
en erg fijn geschreven.' MARGRIET