Sociologie van beleidsprocessen
7 eBooks gevonden
-
Co-creation in Migration Studies
- Leuven University Press
- CeMIS Migration and Intercultural Studie
- 21 September 2021
- 9789461664013
Co-creative methods are increasingly used to understand and facilitate integration processes of migrants in immigrant societies. This volume aims to contribute to the debates on the ways in which co-creative methods may advance migrant integration. More specifically, the contributions investigate how co-creative research strategies can provide insights into how integration processes into various domains of immigrant society (e.g. language learning, housing, employment) are shaped, and how they can contribute to policy making and new policy practices. Because co-creative methods are relatively new approaches to research and policy making, the authors evaluate and demonstrate the pitfalls and benefits of using them. Starting with a theoretical and methodological overview of co-creative methods, empirical chapters document and critically assess ongoing research experiences and studies to incorporate co-creative methods in academic research across Europe.
Co-creation in Migration Studies analyses the use of co-creative methods in migrant research and policy making, reflects upon the conditions required to successfully implement these methods, and offers new insights and recommendations for future research and policy making practices. -
`Op jacht' is een beschouwing op jachtcultuur door Isabella Rozendaal. De moderne mens houdt van dieren. We organiseren protestmarsen als herten en paarden in natuurgebieden verhongeren, en beschouwen onze huisdieren als volwaardige gezinsleden. Toch eten we massaal vlees, en accepteren we het bestaan van de bio-industrie. Schrijver en fotograaf Isabella Rozendaal is sinds jaar en dag gefascineerd door de ambivalente relatie tussen mens en dier. Zou onze omgang met dieren anders zijn als we zelf ons voedsel moesten bejagen en dieren moesten doden? Om dit te onderzoeken volgt Rozendaal sinds 2007 jagers in uiteenlopende culturen. Ze schuwt hierbij geen enkele confrontatie. Met de dood, met het menselijk vermogen tot vernietiging, met de harde realiteit van de natuur en met haar eigen moraal. Ze is niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer: Rozendaal volgde een jachtopleiding, leerde hoe ze moet slachten en hoe ze wild moet bereiden.
`Op jacht' is een indrukwekkend verslag van een reis die Rozendaal van de Hoeksche Waard naar Duitsland, de Verenigde Staten en de Braziliaanse Amazone dreef. In `Op jacht' confronteert ze ons in woord en beeld met onze dubbelhartige relatie met dieren. -
Samensturing in de kerk
Rianca Evers, Wilbert de Goei
- KokBoekencentrum Non-Fictie
- 27 Oktober 2021
- 9789043535199
In Samensturing in de kerk werken Rianca Evers en Wilbert de Goei een werkbaar en haalbaar model uit voor nieuwe kerkstructuren: samen terug naar de oorspronkelijke missie van de kerk, samen sturen. Samensturing is een concept dat zijn waarde al heeft bewezen in de wereld van de organisatiekunde en verandermanagement. In dit praktische en inspirerende boek vindt u handvatten om dit model toe te passen in iedere gemeente.
-
Dit boek wil leidinggevenden helpen in gemeenten en parochies spiritueel én zakelijk te werken aan vernieuwing. De praktijk leert dat dit nog niet zo eenvoudig is. Pogingen om tot verandering te komen, kunnen averechts uitpakken. Daarom is kennisnemen van dit boek voor leidinggevenden in de kerk van groot belang. Hoe kan een kerk groeien in de navolging van Christus? De auteur biedt belangrijke informatie en concrete adviezen.
Dr. Sake Stoppels is universitair docent Kerkopbouw en Diaconiek aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarvoor was hij predikant. Hij was medeauteur van ondermeer 'Levend lichaam. Dynamiek van christelijke geloofsgemeenschappen' (2007) en 'Als een kerk opnieuw begint. Handboek voor missionaire gemeenschapsvorming' (2008). -
Het biometrisch paspoort, de Verwijsindex Risicojongeren, het Elektronisch Patiëntendossier, nationale en internationale gegevensuitwisseling tussen organisaties of het gebruik van digitale profielen van burgers: deze en vele andere toepassingen staan beleidsmakers en uitvoerders ter beschikking dankzij de inzet van ict. Maar wat betekent de inzet
-
Dit praktische boek helpt kerkenraden en predikanten om te gaan met de verscheidenheid in kerkelijke gemeenten. Veel kleurigheid is mooi, maar kan ook moeilijk zijn als mensen tegenover elkaar komen te staan.
In vrijwel elke gemeente komen uiteenlopende geloofsbelevingen en meningen over de koers van de kerk voor. Hoe ga je daar als kerkenraad mee om? Zijn er grenzen aan wat mensen willen en zo ja, waar trek je die dan? En als er een conflict ontstaat, waar vind je een oplossing?
Dit boek stimuleert het gesprek over verschillen, legt verbindingen tussen mensen en belevingen en biedt adviezen om conflicten te hanteren. De auteur laat zien dat verscheidenheid ook vruchtbaar kan zijn, maar dan dienen we wel bereid te zijn om in te leveren ter wille van de gemeente als geheel.
-
Anders organiseren & beter werken
Geert van Hootegem
- Acco
- Synergie-trilogie
- 21 Februari 2011
- 9789033484209
Door de ontgroening en de vergrijzing op de West-Europese arbeidsmarkten zal het arbeidsaanbod gevoelig krimpen de komende decennia. Om meer mensen (langer) aan het werk te houden, zullen we moeten zoeken naar modellen die het werk werkbaar maken (beter werken). Vandaag ondervinden we voortdurend aan den lijve hoe verstikkend, hoe ineffectief en hoe onwerkbaar de bureaucratische manier van organiseren is. En toch raast die bureaucratische organisatievorm maar door. Met dit boek willen we een alternatief aanbieden door organisaties voor te stellen om te kantelen. Om opnieuw de logica van de processen op te zoeken, om te ontregelen en te decentraliseren. Kortom, om zichzelf anders te organiseren.Met dit voorstel schrijven we ons in in de brede beweging die vandaag onder de noemer sociale innovatie opgang maakt. Als complement van technologische en productinnovatie willen wij sociale innovatie zien als vernieuwingen in de sfeer van de wijze waarop mensen met elkaar (moeten) samenwerken en de wijze waarop hun onderlinge relaties daardoor zin en betekenis krijgen. Een hersteloperatie die tegelijkertijd het product- en technologisch innovatief vermogen van organisaties verhoogt. Met dit boek hopen we tevens instrumenten en tools aan te reiken om met deze ideeën aan de slag te gaan.Dit boek is bedoeld voor al diegenen die bij arbeidsorganisatorische of sociale innovatie betrokken zijn: kader- en directieleden, P&O- of HR-professionals, project- en verandermanagers, interne en externe consultants, leidinggevenden, teamcordinatoren. Door de vele voorbeelden, tools en instrumenten is het boek ook geschikt voor studenten.Dit boek is deel 1 uit de Synergie-trilogie. Het tweede boek Woorden wekken, voorbeelden strekken (Van Beek & Van Hootegem, 2008) bevat casebeschrijvingen van twaalf innovatieprojecten. Het derde boek In het land van Flanders synergy (Van Hootegem, Huys, Van Beek & Beens, 2008) schetst de demografische en maatschappelijke context waarin het overheidsbeleid gestalte moet krijgen.