De ultieme biografie van sportlegende Max Verstappen
Max Verstappen is nog jong, maar heeft al een indrukwekkende staat van dienst binnen de Formule 1. Hij staat bekend om zijn charisma, snelheid, onverschrokken rijstijl en zijn absolute wil om te winnen. En daarbij gaat hij geen gevecht uit de weg. Als vijfjarige scheurde hij al in een opgevoerde kart over de kartbaan, als achttienjarige werd hij de jongste Grand Prix-winnaar ooit en in 2021 won hij als eerste Nederlander ooit het wereldkampioenschap Formule 1. En zijn successen in 2022 en 2023 tonen aan dat hij nog lang niet klaar is.
In Max Verstappen: Niet te stoppen beschrijft F1-journalist Mark Hughes de route die de jonge coureur, onder leiding van zijn vader Jos, heeft afgelegd op weg naar de top. Van zijn eerste races tot zijn grootste successen en van zijn compromisloze opvoeding tot zijn onverzettelijke wil om te slagen. Ook verdiept Hughes zich in de momenten en personen die Max hebben gevormd en in de felle concurrentiestrijd tussen Red Bull en Mercedes. Dit boek vertelt het ultieme verhaal van een jongensdroom die is uitgekomen.
Mark Hughes is redacteur bij Motor Sport Magazine en was eerder onder meer F1- correspondent van The Sunday Times. Hij schreef verschillende boeken over de Formule 1 en is momenteel werkzaam als analist bij Sky Sports en F1.com.
Het topjaar van Max en de race op Zandvoort door de ogen van Jack Plooij
In Jack in de pits lees je unieke verhalen over het eerste wereldkampioenschap van Max Verstappen en het afgelopen Formule 1-seizoen. Van de ruzies en stiekeme bondjes die werden gesmeed tot de controverses in de media: dit boek is een must-have voor elke Formule 1-liefhebber.
Grote namen als Niki Lauda, Michael Schumacher, Carlos Sainz jr., Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton kunnen natuurlijk niet ontbreken. Met zijn ontwapenende humor en nuchterheid krijgt Jack de coureurs beter aan het praten dan wie dan ook. Op de voor hem zo kenmerkende manier vertelt Jack over de teambazenvete tussen Horner en Wolff, de Grand Prix van Zandvoort 2021, de strijd om de Formule 1-rechten en de eerste reactie van de kersverse wereldkampioen Max Verstappen.
Jack Plooij is opgeleid als tandheelkundige en is gepromoveerd aan de KU Nijmegen. Sinds 2000 is hij zich steeds meer gaan bezighouden met F1; Olav Mol vroeg hem een keer in te vallen voor een collega en sindsdien is Plooij niet meer weg te denken uit de wereld van de Formule 1.
De mooiste cultverhalen uit het meest typerende Eredivisie-seizoen ooit: 2010-2011
'Voetbal is geweldig, ontroerend en erg komisch. Voor wat Michel Doodeman erover schrijft, geldt hetzelfde.' Frank Heinen, auteur van Buiten de lijnen
Voetbal bestaat uit verhalen. Sterke, vreemde, grappige, ontroerende en bovenal wonderlijke verhalen – de Nederlandse Eredivisie is er rijk aan. In Doorspelen gaat sportschrijver Michel Doodeman in 34 speelrondes op zoek naar de meest spraakmakende en karakteristieke achtergrondverhalen van misschien wel het meest typerende Eredivisie-seizoen aller tijden: 2010/11.
Het was het seizoen waarin Johan Cruijff de Fluwelen Revolutie startte bij Ajax, Vitesse werd overgenomen door de eigenaardige Merab Jordania, Feyenoord met 10-0 verloor van PSV, Robert Maaskant Robert Maaskant was, Luis Suárez een tegenstander in zijn nek beet, een onbekende Belg topscorer werd en de competitie op de laatste speeldag werd beslist in een legendarische kampioenswedstrijd.
In Doorspelen brengt Doodeman een ode aan de Eredivisie in al haar glorie – en aan de spelers, de trainers en de wedstrijden die het seizoen 2010/11 zo onvergetelijk maakten.
Over Doorspelen:
'Michel Doodeman brengt leven in de statistieken, cijfers en uitslagen die een seizoen doorgaans decimeren tot een rij cijfers. [Hij] heeft wat ze vroeger een gouden pennetje noemden.' Iwan van Duren, VI
'Michel Doodeman is een groot jong talent dat niet voor niets al in Hard Gras heeft gepubliceerd.' Henk Spaan
'Een vermakelijk, verrassend boek over de Eredivisie. [...] Het is reikhalzend uitkijken naar de volgende kroniek van deze talentvolle sportschrijver.' Tzum
'Wie zijn teksten leest, kan niet anders dan zo nu en dan onbedaarlijk in de lach schieten. In een vak dat wemelt van de journalistieke gemeenplaatsen, weet hij schijnbaar moeiteloos om de clichéklippen heen te zeilen. Het levert altijd origineel werk op, dat soms tegen het cabareteske aanschuurt.' SPORTNEXT
In deze biografie onthult Andre Agassi enkele onthutsende feiten over zijn leven. Hij vertelt over hoe hij aan de top kwam, over de relatie met zijn vader, maar ook bijvoorbeeld over zijn verloren finale in 1990 van Roland Garos toen Agassi zich meer zorgen maakte over zijn toupet, waar nauwelijks iemand iets over wist, dan over zijn tegenstander.
Andre Agassi is een van de meest geliefde en getalenteerde sportmensen ter wereld. Toch haatte hij tennis van jongs af aan. In de wieg kreeg hij al een racket in zijn handen. Als kind moest hij honderden ballen per dag slaan. Hij verafschuwde de constante druk om te presteren, terwijl hij tegelijkertijd zijn status als wonderkind probeerde in te lossen. In deze openhartige autobiografie vertelt Agassi zijn levensverhaal dat bepaald is door dit soort conflicten. Met dit boek probeert hij een verhaal te vertellen dat mensen inspireert.
Topcoach Ronald Koeman en zijn lange route naar de wereldtop
Na twee gemiste eindtoernooien zit voetbalminnend Nederland in zak en as. Maar als Ronald Koeman bondscoach wordt, trekt hij onze jongens uit het slop. Oranje bereikt de finale van de Nations League, kwalificeert zich voor het EK en dit alles in een vaak aantrekkelijke speelstijl. Met spelers als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay herleeft stilletjes de hoop op een evenaring van het succes van 1988. Maar dan klopt FC Barcelona opnieuw bij hem aan.
In Koemans keuzes gaat Patrick Bernhart op zoek naar de succesformule van de coach Koeman. Waarom lukt het hem wel waar zijn voorgangers Guus Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat faalden? En kan hij de goede lijn doortrekken bij het onstuimige sterrenensemble van Barça? Bernhart duikt terug in de tijd en verweeft Koemans loopbaan als speler met zijn periodes als clubtrainer en bondscoach. Welke keuzes zijn bepalend voor zijn carrière? En bovenal: kan hij als trainer tot de absolute wereldtop worden gerekend?
Over 2010 – Zo werden wij wereldkampioen:
'Zijn reconstructie bevat smakelijke details en onverwachte onthullingen.' – de Volkskrant ★★★★
Over Tom Dumoulin – Wielerlegende in wording:
'Een ongecompliceerde tussenstand van zijn carrière.' – NRC
De biografie van de F1-kampioen
Na het winnen van zijn vijfde wereldtitel in oktober vorig jaar is Lewis Hamilton nu de op-één-na succesvolste coureur aller tijden. Alleen Michael Schumacher ligt nog voor hem, maar Hamilton zet alles op alles om hem in te halen. Sinds zijn debuutseizoen in 2007 is Hamilton over de gehele wereld bij de F1-fans zeer geliefd en het jaar daarna was hij al legendarisch, door de jongste wereldkampioen ooit te worden.
Frank Worrall heeft een geweldige biografie geschreven waarin je Hamilton echt leert kennen en hij heeft een speciaal voorwoord geschreven voor de Nederlandse en Vlaamse markt, waarin hij uiteraard in zal gaan op de spectaculaire opkomst van de nieuwe grootheid: Max Verstappen.
Het grootste datalek in de sportgeschiedenis
Klokkenluider ‘John’ stelde in 2016 in totaal 18,9 miljoen documenten beschikbaar aan het Duitse weekblad Der Spiegel. De documenten bevatten onthullingen over onderhandelingen, contracten en overeenkomsten die laten zien dat normen, waarden en wetten niet gelden voor de hoofdrolspelers in het internationale voetbal. Spiegel-journalisten Rafael Buschman en Michael Wurzinger schreven aan de hand van deze overdonderende hoeveelheid data dit ontluisterende boek over de zwarte kant van de voetbalindustrie en alle soorten van hebzucht die in het internationale voetbal achter de schermen de scepter zwaaien.
Krantenredacties in diverse Europese landen bundelden hun krachten om de documenten door te spitten, verbanden te leggen en achter de waarheid te komen. In Nederland werd dit gedaan door Hanneke Chin-A-Fo, Hugo Logtenberg en Merijn Rengers van NRC Handelsblad. Zij belichten de Nederlandse kant, met o.a. hoe PSV haar salarisplafond omzeilt en de wurgcontracten van FC Twente.
Rafael Buschmann (1982) is sportjournalist en sinds 2010 in dienst van Der Spiegel. Hij won met zijn co-auteurs de Henri Nannen-prijs in 2015, voor zijn onthulling van onregelmatigheden bij het WK voetbal van 2006.
Michael Wulzinger (1965) is sportjournalist en sinds 1997 in dienst van Der Spiegel. In september 2016 werd hij hoofdredacteur van de sportredactie
LEICESTER CITY, 5000 TEGEN 1
Een verhaal over hoop, vertrouwen en over een nieuwe kampioen van Engeland.
Een jaar geleden wisten ze ternauwernood degradatie af te wenden en alle kenners wisten het zeker: Leicester City is in voetbalseizoen 2015/2016 de zwakste schakel in de Premier League. Niets bleek minder waar en op maandag 2 mei 2016 schreef de ploeg uit Leicester geschiedenis door kampioen van de Premier League te worden. Het kampioenschap van Leicester City is een sportsprookje dat zo zeldzaam is, dat de 'bookies' aan het begin van de competitie 5000:1 gaven voor een gok op het kampioenschap van dit team. Ter vergelijking: de kans dat Bono de nieuwe paus zou worden was 1000:1 en zelfs de kans dat Kim Kardashian voor 2020 president van de VS zou worden was volgens hen nog veel waarschijnlijker: 2000 tegen 1.
Dit boek neemt je stap voor stap mee door het grootste sportsprookje ooit verteld. Met behulp van de reacties van fans, statistische analyse en informatie van binnenuit lees je hoe Leicester erin is geslaagd om kampioen van Engeland te worden. Het verhaal begint met Leicesters terugkeer naar de Premier League in april 2014. Vanaf die dag wordt je meegenomen door het onvoorstelbare verhaal, tot aan het laatste fluitsignaal van het seizoen 2015/2016.
Rob Tanner schrijft voor de Leicester Mercury. Waar veel journalisten pas sinds het succes bij Leicester City rondlopen, is Rob Tanner al sinds jaar en dag als vaste verslaggever aan de club verbonden. Hij kent de club van binnen en buiten en is een ervaren schijver voor de lokale krant.
Een kijkje in de keuken van het origineelste sportprogramma op de Nederlandse televisie
Welke bekentenis deed Rafael van der Vaart in de Verhoorwagen?
Word je met epo in je lijf echt nooit meer dronken?
Was Ajax-spits Iván Gabrich echt taxichauffeur in plaats van voetballer?
Waarom zat sprintkanon Ben Johnson op de tribune bij Willem II?
Wat deed Freek de Jonge in 1990 op de training van het Nederlands elftal?
Wie ving in 1987 in Napels de schoen van Diego Maradona?
Wat zijn volgens Youp van ’t Hek de belangrijkste bijzaken in de sport?
Hoe beleeft Marcel van Roosmalen een dagje op de burelen van Bureau Sport?
Lees alle antwoorden in het boek van Bureau Sport. Het programma waarin clichés worden afgestraft, en mysteries en mythen worden ontrafeld.
Frank Evenblij en Erik Dijkstra werden vooral bekend als de jakhalzen uit DWDD. Frank is naast tv-presentator ook programmamaker. Erik is journalist en presentator. Sinds 2012 presenteren ze samen het succesvolle tv-programma Bureau Sport.
In de zomer van 2009 lijkt Fortuna Sittard op sterven na dood: de KNVB heeft de proflicentie van de club ingetrokken. Maar half juni besluit de rechter dat Fortuna haar licentie mag behouden. Het seizoen begint dan al bijna, maar Fortuna heeft nog slechts één speler onder contract staan. Ook moet de kleding voor de toekomstige spelers nog worden geregeld. En zo zijn er oneindig veel hobbels te nemen om heelhuids het einde van de competitie te halen.
Ludo van Denderen (journalist bij AD Sportwereld en Omroep Brabant) heeft het wel en wee van Fortuna Sittard deze uitzonderlijke jaargang op de voet gevolgd. Een jaar vol chaos en rumoer; prachtige resultaten en schlemielige uitslagen; voetbalhumor en pijnlijke momenten en tot slot een bloedstollende ontknoping met spreekkoren die nog nooit eerder in Sittard zijn gehoord.
Openhartige verhalen van hooligans - direct en zonder opsmuk
Wat beweegt hooligans?
Waarom die onvoorwaardelijke clubliefde?
Waarom geweldsincidenten die geregeld de kop opsteken?
Wat is kenmerkend voor de cultuur en omgangsvormen van hooligans?
Paul C. Vos interviewde zestien centrale personen van de harde kern van supporters van de belangrijkste voetbalclubs in Nederland en schreef hun verhalen op – direct en zonder opsmuk. Openhartig vertellen de hooligans over hoe ze tot de harde kern zijn gaan behoren, over hun belevenissen, de rivaliteit, de onvoorwaardelijke vriendschap en natuurlijk het geweld. Deze bundel biedt een unieke inkijk in de wereld van de hooligans.
Paul C. Vos is docent Nederlands en voetballiefhebber. Jarenlang zat hij wekelijks op de tribune waar hij leden van de diverse supportersgroepen leerde kennen. Voor dit boek voerde hij gesprekken met supporters van ADO Den Haag, Ajax, FC Groningen, FC Twente, FC Utrecht, Feyenoord, NAC, NEC en PSV.
Matchfixing in de internationale voetbalwereld
Spookwedstrijden die nooit zijn gespeeld en Afrikaanse spelers die van jongs af aan al omgekocht worden om uitslagen te beïnvloeden: in de wereld van matchfixing lijkt alles geoorloofd. De organisaties zijn net zo omvangrijk en machtig als de grootste misdaadorganisaties ter wereld en de bedragen die erin omgaan zijn duizelingwekkend hoog. Maar de FiFA is deze organisaties op het spoor en probeert ze uit alle macht tegen te werken.
Brett Forrest heeft een onthullend boek geschreven over deze keiharde wereld en de jacht op de criminelen die erachter zitten. Duister spel is een true crime-thriller, waarbij de geloofwaardigheid van de populairste sport ter wereld op het spel staat.
Brett Forrest schrijft onder andere voor Vanity Fair, National Geographic en The New York Times Magazine.
Kim Clijsters was nummer één op de wereldranglijst, won grandslamtoernooien en werd steenrijk. Maar de tennissport is zij al lang overstegen. Zij is uitgegroeid tot een icoon van deze eeuw; Time Magazine plaatste haar al eens als zestiende op de lijst van meest invloedrijke personen ter wereld, nog voor Barack Obama. Ze wordt alom bewonderd als een moderne vrouw die een uiterst succesvolle carrière met het moederschap combineert, en zo een voorbeeldfunctie voor vele vrouwen wereldwijd heeft. Daarbij blijft ze vriendelijk, bescheiden en lijkt ze gelukkig. Een onbezorgd zondagskind was ze echter niet altijd. Zeker niet toen haar verloving met collega-tennisspeler Lleyton Hewitt op de klippen liep of toen haar vader overleed aan kanker. Al evenmin toen collega Justine Henin haar tijdelijk overvleugelde en er een bitter tweegevecht uitbrak. Om maar te zwijgen van de lichamelijke zorgen en de te magere erelijst voor iemand met zoveel talent. In een diepgravend psychologisch portret wordt verteld wat deze vrouw meegemaakt heeft en wat haar drijft. Waarom ze zowel privé' als professioneel succes heeft en natuurlijk ook met welke demonen ze kampt.