Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is.
Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.
Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.
In Het groene kristal, het eerste boek van de trilogie Terra 7, neemt Esther Wagenaar je mee naar een wereld vol extremen. In deze gepolariseerde samenleving volg je de personages op hun tocht naar een betere wereld. Welke keuzes zullen ze maken?
Samen met verzetsstrijdster Bridget gaat Conrad naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.
Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over diens grootste bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.
In dit tweede boek van de trilogie Terra 7 komt Esther Wagenaars fascinerende wereld verder tot leven. De samenleving daar is ingewikkelder dan gedacht. Vijanden blijken vrienden en andersom. En wie is toch die vrouw in het maanlicht?
Kayla van Lohuizen verdwijnt achter de tralies als de zaak van haar baas Hegens, een van de beruchtste wapenhandelaars binnen het Aardse Rijk, wordt opgerold. Onder druk gezet door de autoriteiten, die haar broertje ergens hebben ondergebracht, gaat zij ermee akkoord om als kroongetuige op te treden.
In afwachting van het proces wordt ze voor haar bescherming gestationeerd als schijnsoldaat op het militaire ruimteschip De Madrid. Het valt Kayla moeilijk zich daar staande te houden. Ze past niet in de groep, heeft moeite met haar superieuren en is bang dat uitkomt dat ze zich tegen Hegens heeft gekeerd. Zijn arm is lang en de mensen waar hij mee samenwerkt, schuwen niets.
Uit angst voor de veiligheid van haar broertje voelt Kayla zich gedwongen zich als speelbal te laten gebruiken. Tot ze té ver in het nauw wordt gedreven...
Schijnsoldaat, een vlot verhaal dat zich afspeelt in een verre toekomst, is een thriller in een scifi-jasje. Dit debuut van Marleen Dolman (1986) boeit van de eerste tot de laatste letter!
Schijnbaar zijn we allemaal dood.
Tenminste, dat is wat de vrouw zei toen ik bijkwam. Ze gaf mij niet eens de kans om een vraag te stellen. Ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Hoe kan ik dood zijn als ik er nog ben? Aan de andere kant, waarom zou ze zoiets zeggen als het niet zo was?
Na een ongeluk met het ruimteschip waarin ze reisde, blijkt voor Lyf het leven ten einde te zijn. Om haar ziel te redden moet ze een strijder van het Licht worden en het Kwaad in zijn eigen dimensies bestrijden. Dat haar medesoldaten ooit de vijanden van haar eigen mensen waren, maakt het er niet makkelijker op. En dan wordt onverwacht haar voormalige geliefde aan de strijders toegevoegd.
Tijdens haar werk in de Kwade dimensies doet Lyf een ontdekking die alles waar ze in is gaan geloven in een nieuw licht zet. Het leven dat ze achter zich dacht te hebben gelaten, blijkt dichterbij te zijn dan gedacht. Wat te doen als het Kwaad uit een onverwachte hoek komt? Wie te beschermen als alles waar je om geeft in gevaar is?