Hét boek waarmee de nieuwe generatie verschil kan maken
Dagelijks lees je in het nieuws over de ene na de andere crisis: van klimaat tot wonen, van onderwijs tot zorg, en ga zo maar door. Steeds meer jongeren spreken zich uit tegen het beleid dat deze crises heeft veroorzaakt en komen in actie om hun toekomst te veranderen.
'Handboek voor de jonge rebel' is een toegankelijke gids waarin precies staat uitgelegd hoe je kunt opkomen voor de dingen die jij belangrijk vindt en wat er komt kijken bij het organiseren van een campagne. Voor grote onderwerpen zoals de klimaatcrisis, maar ook kleinere acties zoals groen in jouw buurt of seksisme op je school.
Veelbesproken bestseller opnieuw verkrijgbaar
Francien Regelink stuurde op haar vijftiende een foto van haar borsten naar de jongen op wie ze verliefd was. Na de vakantie hingen er kopieën door de hele school.
Sinds het verschijnen van 'Francien laat je tieten nog eens zien' in 2016, is Francien regelmatig aangeschoven in programma's als Een Vandaag en RTL Boulevard om over (shame)sexting te praten en geeft ze gastlessen op middelbare scholen. Met haar persoonlijke verhaal wil ze vooral benadrukken dat het nooit jouw schuld is als foto's ongevraagd worden gedeeld en dat sexting ook heel leuk is. In een tijd waarin foto's via sociale media nog sneller verspreid kunnen worden, is dit boek relevanter dan ooit.
Benjamin is een leuke sportieve jongen die er goed uitziet. Niets mis mee zou je zeggen. Toch is juist hij al jaren het grote doelwit in zijn klas. Hij wordt genegeerd en gepest en langzamerhand raakt hij het vertrouwen in zijn omgeving kwijt. Hij heeft geleerd om vooral voor zichzelf te leven. In zijn eigen wereldje is alles goed, maar de harde wereld om hem heen maakt het leven heel erg zwaar.
God is ver weg en lijkt niet te luisteren naar zijn schreeuw om hulp. Steeds als hij besluit om hulp in te roepen, gebeurt er iets waardoor hij niemand in vertrouwen durft te nemen en hij steeds meer vereenzaamt.
Dan loopt een pesterij volledig uit de hand en wordt duidelijk hoe ver pesten kan gaan en tot welke ernstige gevolgen dit kan leiden...
Een verhaal wat je niet loslaat als je het gelezen hebt.
Ben jij zelf een pester? Of ken je iemand die gepest wordt?!
Hopelijk ben jij er dan na het lezen van dit boek van overtuigd dat jij het verschil kunt maken!
Word jij zelf gepest en herken jij je in Benjamin? Dan zul je hopelijk veel steun hebben aan dit verhaal en mag het je misschien een stap verder helpen.
Johan Werkman
Waarom heb ik niet naar mezelf geluisterd in plaats van zomaar achter de anderen aan te lopen?
Mijn moeder rookt best veel. Is de kans dan groter dat ik daar ook verslaafd aan raak?
Het is vaak chaotisch in mijn hoofd. Is dat normaal?
Ik denk dat ik homo ben. Hoe vertel ik dit aan mijn ouders?
Mijn ouders zeggen dat ik moet worden wie ik ben, maar hoe kan ik nou weten hoe dat moet?
Het gaat over grote onderwerpen in de psychologie. Onderwerpen die veel meer met je eigen dagelijks leven te maken hebben dan je misschien zou denken. De ideeën van psychologen en psychiaters als Freud, Adler, Milgram, Loftus en Jung geven er inzicht in. Hoe goed kun je jezelf of een ander eigenlijk kennen?
Over autoriteit & geboortevolgorde, nature & nurture, gender & seksualiteit, problemen & therapie, onthouden & vergeten, moed & veerkracht.
`Janny van der Molen heeft de wetenschap vernuftig en speels door de verhaallijn en dialogen gevochten. Vakwerk.' - Douwe Draaisma
Zelf nadenken. Vragen stellen. Discussiëren. Dan nog meer vragen stellen. En nóg dieper nadenken. Dat is wat filosofen als Socrates, Plato, Descartes, Spinoza en Arendt door de eeuwen heen hebben gedaan. En dat is wat filosofieleraar Swart in dit boek met zijn klas doet. Niet alle leerlingen staan even open voor de `grote gedachten' van de filosofen over wie meneer Swart vertelt. Maar allemaal ontdekken ze hoe die ideeën ook nu nog van belang zijn voor hun eigen leven, en bij de vragen en problemen die ze op hun pad vinden.
Janny van der Molen koos voor dit boek veertien belangrijke filosofen. Ze vertelt zo helder over hun ideeën, dat die voor iedereen begrijpelijk worden. Een fantastisch boek dat elke lezer aan het denken zal zetten!
Een inspirerende doch kritische kijk van een bevlogen mkb'er op een wereld waar grondstoffen onnodig verloren gaan door welvaart en onbekendheid met verspilling. Deze uitgave beschrijft de praktische kant van een circulaire economie en is daarmee ook geschikt voor bedrijven, organisaties, onderwijs- en overheidsinstellingen.
BAS LUITING is circulair ondernemer pur sang. Hij is één van de kwartiermakers op Strijp-S en eigenaar van NEXT CIRCLE. Met deze onderneming richt hij zich op innovatieve oplossingen voor circulaire vraagstukken. Bas Luiting won met het Plug-In-City collectief de Award 'Beste circulaire werklocatie van Nederland 2017'. Bij MVO Nederland / De Groene Zaak is hij als partner actief in het koplopersnetwerk en is Entrepreneurial Fellow van Het Groene Brein.