eBookPoint

 • Als u alle facetten van samenwerken perfect op elkaar afstemt, bereikt u verbluffende resultaten. Maar om welke facetten gaat het dan precies en hoe zorg je voor een perfecte afstemming? Het creëren van succesvolle samenwerking is een intensief proces waarbij je als het ware een ruwe steen transformeert in een waardevolle diamant. Deze metafoor is de rode draad in deze boeiende managementroman. Geen saaie managementtheorieën maar een verhaal dat lekker vlot wegleest. Een verhaal met een boodschap, dat wel. En uiteraard veel praktische handvatten en inzichten om de principes van briljant samenwerken snel en eenvoudig in uw organisatie toe te passen. Als Kathy, de hoofdpersoon in dit unieke verhaal, op een dag onverwacht de leiding over het familiebedrijf moet overnemen, ontdekt ze dat het niet goed gaat met het bedrijf. Maar dan laat de sympathieke en ervaren diamantslijper Alouis haar het geheim van briljant samenwerken zien. Stapsgewijs leert ze alle facetten van samenwerken binnen en buiten de organisatie in de juiste vorm te slijpen tot een briljant resultaat. Samen met Kathy ontdekt u in dit boek de geheimen van briljant samenwerken.

  Frank-Jan van Deijck (1960), een ervaren pionier op het gebied van continue verbetering en groei. Vanuit een holistische visie coacht, begeleidt en adviseert hij mensen en organisaties. Rode draad in zijn werk is het verbinden van mensen met zichzelf, met elkaar en met de organisatie. Vormgeven aan de essentie, met als doel groei en ontwikkeling naar briljant resultaat. Hij werkt vanuit zijn bureau Van Deijck Awakening.

  Harry Vos (1957) heeft meer dan 30 jaar ervaring als manager, trainer, coach en bewustmaker. Hij stimuleert mensen en organisaties om hun unieke potentieel te ontwikkelen. Zijn kracht ligt in het herkennen en bewustmaken van de verborgen dynamiek in communicatie- en gedragspatronen. Samen met zijn partner werkt hij vanuit hun praktijk Avila coaching.

 • Eindelijk een boek voor de (financiële) shared service professional! Een complete gids die zich richt op dé kritische succesfactor van shared service organisaties: de mens.

  Het succes van een shared service staat of valt met een goede inpassing in de organisatie. Hiervoor is een perfect samenspel nodig van mens, automatisering en processen, met de mens als regisseur. Alleen dan zal een shared service maximale voordelen opleveren in de vorm van synergie, efficiëntie, hoogwaardige kennis(deling) en kwalitatief goede professionals. Oftewel, zoals een shared service altijd al was bedoeld: niet alleen een efficiënt administratiecentrum maar de kern van waardecreatie in de organisatie die klanten tot fans weet te maken. Dat is geen utopie maar realiteit als je zorgt dat je shared service organisatie helemaal klopt.

  Met deze gids wil ik bijdragen aan de verdere professionalisering van (financiële) shared service organisaties en hun mensen. Deze gids is zowel gericht op leidinggevenden als medewerkers in shared services. Het SEED-model leidt de lezer door de continue verbeteringen in shared services in verschillende stadia en de rollen die professionals hierin hebben. SEED staat voor Standaardisatie, Effectiviteit, Efficiëntie en Development end-to-end. Dit model helpt professionals de shared service organisatie te zien als een kans in plaats van een bedreiging.

  Deze praktische gids biedt de shared service professional essentiële handvatten voor het verbeteren van de dienstverlening, aansturing en inzet van eigen competenties. De inzichten in deze gids zijn gebaseerd op cases uit de praktijk en hebben hun waarde dus al bewezen. Kortom: een `must read waar de lezer direct mee aan de slag kan!

  Over de auteur: Een verkoper kan veel producten verkopen, als het product niet overeenkomt met wat hij belooft verkoopt hij een probleem in plaats van een oplossing. Shared services en ondersteunende processen hebben een belangrijke rol in het waarmaken van wat een organisatie verkoopt. Als je van je klant een fan wil maken, moet de totale organisatie kloppen.

  Shared service stelt aan professionals, medewerkers en leidinggevenden dan ook hoge eisen. Om een waardevolle bijdrage te blijven leveren, moeten professionals zich continu ontwikkelen.

  Met deze gids wil Carina van Reeven bijdragen aan deze ontwikkeling van (financiële) shared service professionals. Deze gids leidt de lezer door de continue verbeteringen in shared services in verschillende stadia en de rollen die professionals hierin hebben. Deze gids biedt de shared service professional handvatten om een passende rol te nemen in het verbeteren van de dienstverlening. • Aan het roer van jouw leven is een boek voor vrouwen die:
  - voelen dat er meer is in het leven dan wat ze nu ervaren
  - ten volle willen leven en schitteren
  - zich willen bevrijden van belemmerende patronen, gedachten of emoties.

  We hebben alles al in ons, onze kwaliteiten, onze talenten, alleen zijn ze zo vaak verstopt en kunnen we er niet bij. In dit boek lees je hoe je er wel bij kunt komen. Want dat dat kan is zeker. Het vraagt om Ynnergy, een weg naar binnen, om je energie en passie voor altijd te kunnen laten stromen en te gaan leven vanuit je hart. Laat jouw licht voortaan stralen over de wereld. Het kan als jij het wilt.

  'De beperkende gedachten die Maries zo goed in dit boek beschrijft, zie ik vrijwel iedere dag. Het is echter heel goed mogelijk om oude patronen te doorbreken. Daar biedt dit boek uit- stekende handvatten voor.' Josette Dijkhuizen, vrouwenvertegenwoordigster Verenigde Naties 2013

  Over de auteur:
  Drs Maries Ligtvoet is pedagoog, trainer en coach. Zij werkt met haar gave: naar de oorzaak gaan, in- en meevoelen, therapeutisch werken met emoties en verborgen dynamieken. Ze doet dat onder andere met NLP, innerlijk kindwerk, familie- en organisatie- opstellingen en lichaamsgerichte meditatie.

  Kijk ook op www.aanhetroervanjouwleven.nl

 • Gevraagd worden

  Hugo Bakker

  Ben jij als trainer, coach, adviseur of spreker een kei in je vak maar vind je het lastig om je publiek te bereiken, je workshop te vullen of nieuwe klanten aan te trekken? Dan is dit boek er voor jou!

  Zelf heb ik als trainer/coach heel lang gezocht naar een manier om moeiteloos klanten aan te trekken. Ik heb daarom tien bekende en succesvolle trainers, coaches en sprekers die vaak `gevraagd worden, één vraag gesteld: Hoe ben jij zo succesvol geworden? Deze succesverhalen heb ik vertaald in een stappenplan.

  Zou jij ook gevraagd willen worden voor het werk dat je het liefste doet? Zou je een expertpositie willen bereiken zodat je nooit meer acquisitie hoeft te doen? Het is mogelijk! Ook voor jou, als je de stappen uit dit boek gaat zetten.

 • Dit boek stelt alle belangrijke kwesties voor partners aan de orde over depressie op een begrijpelijke manier. `Wat is er met je partner aan de hand? `Is de liefde over? `Wat kan ik doen en wat niet? `Is het mijn schuld? Dat zijn enkele van de prangende vragen die je kunt hebben. Het WILBO-syndroom speelt je parten.

  In dit boek dat speciaal is geschreven voor partners en mantelzorgers, vind je wat depressie is, de psychotherapeutische en psychiatrische behandelmogelijkheden en hoe en waar je hulp krijgt. En dat alles in begrijpelijke taal, deels in vraag- en antwoordvorm. Bovendien een hoofdstuk met tips en tools voor bij jullie thuis, met speciale aandacht voor de kinderen. Zelfredzaam zijn is niet `alles zelf moeten doen. De auteur legt dit uit aan de hand van de `LLOVERS-methode. Patienten en familieorganisaties en meer dan 50 nuttige websites met helpdesks, familiebijeenkomsten en dergelijke worden besproken. Informatie over hulp bij schulden komt aan bod en ook het aanvragen van een persoonsgebonden budget, thuishulp, onder bewindstelling, mentorschap of ondercuratelestelling.

  Jaarlijks hebben meer dan 650.000 mensen in Nederland een depressie of depressieve klachten. Ongeveer twintig procent van alle mensen krijgt in zijn leven een depressie. Depressie is de meest voorkomende psychiatrische aandoening en de jaarlijkse maatschappelijke kosten bedragen zon twee miljard euro. Mantelzorgers worden belangrijker door de vergrijzing, de crisis en de bezuinigingen en daarom moeten zij worden versterkt. Vandaar dit boek.

  Over de auteur:
  Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) heeft 25 jaar ervaring. Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling), een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (onder andere forensische) ggz-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

 • Ergens rond je vijfenveertigste begint het: de overgang. Niet zo rond je vijftigste en niet per se met het opvliegers of een wegblijvende menstruatie, zoals velen denken. De overgang is in onze westerse cultuur een beladen fenomeen, maar dankzij dit positieve en taboedoorbrekende boek hoeft geen enkele vrouw er nog langer tegen op te zien. Integendeel. Vrouwen in de overgang beginnen met levenswijsheid aan hun nieuwe jeugd, de tweede helft van hun leven.

  Dit boek is een handige gids bij alle veranderingen in de overgang. Met ruime aandacht voor lichamelijke veranderingen, de psychologische en spirituele kant, schoonheid, relaties en seksualiteit.

  Dit eBook is in het bestandsformaat ePub 3 en het beste te lezen op een iPad.

 • Help, de GGZ verandert!

  Stef Linsen

  De informatie in dit eBook is bestemd voor de lezer die mijn boek Help, Mijn partner heeft een depressie! heeft gelezen en in verdiepende informatie over alle veranderingen in de GGZ is geïnteresseerd. Het eBook `Help, de GGZ verandert kan echter ook los van het boek Help, Mijn partner heeft een depressie! worden gelezen door iedereen die meer wil weten over alle veranderingen in de (G)GZ tot 2017.

  In tegenstelling tot het boek Help, Mijn partner heeft een depressie! gaat dit E-book dus niet over de klachten van je aangedane partner of de behandeling daarvan.

  In dit E-book worden alle veranderingen van de GGZ in acht hoofdstukken besproken.

  De komende (G)GZ-veranderingen hebben zeker WEL invloed op wie straks welke hulp krijgt en waar. Ik beschrijf de hoofdlijnen van álle veranderingen, dus degene die al zijn voltrokken en de nog komende. Er gebeurde de afgelopen jaren veel. Deels is dit alles afkomstig van de overheid, deels van de zorgverzekeraars.

  Iedere (G)GZ-hulpvrager krijgt ermee te maken.

  In dit E-Book vind je drie verklarende schemas, die het overzichtelijk samenvatten. De cursieve tekstblokken geven extra informatie die je desgewenst kunt overslaan.

  Ik hoop dat dit E-book alle veranderingen tot 2017 in de (geestelijke) gezondheidszorg voor jou verduidelijkt zodat je hierdoor sneller en doeltreffend je weg vindt naar de gewenste hulp.

  Over de auteur:
  Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) heeft 25 jaar ervaring. Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling), een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk. Nu werkt hij freelance voor (onder andere forensische) ggz-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

  Kijk ook op http://www.help-mijn-partner-heeft-een-depressie.nl/ voor meer informatie.

 • Slapend fit! Als dat eens zou kunnen Ja, dat kan echt! En jij kunt daar meer invloed op uitoefenen dan je denkt.

  Voel jij je vaak niet fit, futloos, slaperig, niet energiek en kun je je niet goed concentreren? Niet goed slapen is een serieus signaal van je lichaam dat de innerlijke energiebalans is verstoord. De sleutel tot de oplossing ligt dus ook in je lichaam en niet bij chemische lapmiddeltjes of symptoombestrijding.

  Neem daadwerkelijk verantwoordelijkheid voor je gezondheid door de oorzaak bij de bron aan te pakken: herstel het evenwicht tussen je lichaam en geest met de helende kracht van (bepaalde) wilde kruiden uit de natuur. En ook geconcentreerd gekleurd licht en klanken kunnen al dan niet in combinatie met massage je energiebalans herstellen. Puur en eerlijk, terug naar de essentie.

  In dit boek beschrijven de auteurs hoe je zelf de helende werking van wilde- kruidenolie Relax, kleuren en klanken kunt toepassen door de juiste huidzones hiermee te behandelen. Elke huidzone correspondeert met fysieke en emotionele klachten. De auteurs delen graag hun kennis over deze unieke behandelcombinaties om zo mensen te helpen zelf hun eigen welzijn te verbeteren.

  Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie geeft een praktische inleiding tot het werken met (droom-) zones en klanktherapie. Er staan talloze tips in voor een betere nachtrust, optimaal welzijn en levenslust. Het is het werk van Peter Mandel, met name zijn onderzoek naar de werking van allerlei zones op de huid. Deze zones zijn op verschillende manieren te gebruiken: masseren of behandelen met wilde-kruidenolie Relax of met licht en kleur bestralen. Deze mogelijkheden kunnen ook gecombineerd worden.

  Het boek geeft een methode waarmee iemand zichzelf, de kinderen, familieleden of vrienden geholpen kunnen worden het stressniveau te verlagen, beter te slapen en een "opgeruimd" leven te leiden.

  In het boek staat een duidelijke uitleg over wat wilde-kruidenolie Relax precies is en hoe het werkt. Verder alles over de betekenis van de verschillende emotionele en lichamelijke zones en behandelingen voor lichamelijk en geestelijk welzijn, zoals:
  - behandelingen ter ondersteuning van het immuunsysteem
  - ter stimulering van de bloedsomloop
  - voor bevordering van je intuïtie
  - om angst op te lossen
  - voor meer vreugde
  - vervullende relaties
  - om beter te slapen
  - gewrichtsklachten
  - en veel meer.

  Slapen en dromen komen uitgebreid aan bod: droomsymboliek, droomzones op het lichaam en behandelschemas voor een betere nachtrust.

  Kijk op http://www.kleurenpunctuur.nl voor meer informatie.

empty