aquaZZ

 • Dancer

  Christine Bols

  • Aquazz
  • 22 Maart 2016

  "Jouw toekomst ligt in het verschiet, maar je verleden is onuitwisbaar."

  Het inspecteursduo Sackley en McCool wordt ter hulp geroepen door de politie van Santa Cruz in Californië. In de badstad is een seriemoordenaar actief die jonge vrouwen vermoordt aan een duizelingwekkende snelheid.

  Dan valt een derde slachtoffer. Ze hebben alle redenen om aan te nemen dat nummers vier en vijf snel zullen volgen.

  Ondanks de tegenwerking van het plaatselijke korps en de geringe aanknopingspunten die ze hebben, proberen ze de moordenaar op te sporen en een volgend slachtoffer te vermijden.

  Op een ingenieuze manier proberen Sackley en McCool de dader in de val te lokken.  Over Greenfields

  Prachtig geschreven, goed onderbouwd en waterdicht verhaal, levensechte personages (Hebban.nl)

  Dancer is het vierde boek in de spannende serie met Tim Sackley en Jude McCool, inspecteurs bij het politiekorps van Corvallis, Oregon. Eerder verschenen al `Vrouwen van Corvallis', `Waverly' en `Greenfields'.

 • Wegversperring

  Terrence Lauerhohn

  • Aquazz
  • 23 Juni 2017

  Richard reist met zijn vrouw en haar negenjarige dochter naar een oud fort in Clarksonville. In de woestijn komt het Nederlandse gezin in een file terecht. Onbegrijpelijk en onwaarschijnlijk op de zo veilige snelwegen in Noord-Amerika. De verbazing groeit als er vreemde verschijnselen in de atmosfeer optreden: radio's vallen uit, auto's willen niet meer starten, vreemd onweer dat het landschap verandert.

  Richards voornaamste taak is zijn gezin tegen deze dodelijke fenomenen te beschermen en hen veilig naar de beschaving brengen. Dit wordt nog zwaarder wanneer hij vermoedt dat iemand van zijn medevluchtelingen het op zijn gezin heeft voorzien.

  Door het gedrag van de onbehouwen en gevaarlijke Jake, en het oudste lid de mysterieuze Floyd Couldren dringt een gehaat deel van Richards verleden naar de voorgrond. Floyd dient zich ongewenst aan als raadgever, hoewel zijn adviezen op den duur meer kwaad dan goed lijken te doen.

  Richards woede en haat die met zijn jeugdtrauma gepaard gaan zijn echter slechtere raadgevers. Tijdens de tocht beseft hij dat dit helaas de enige wapens zijn die de menselijke dreiging kunnen tegenhouden. Durft hij die wapens op tijd en op de juiste manier te gebruiken?

 • Witte zwanen, grijze zwanen

  Viviane Gerits

  • Aquazz
  • 12 September 2017

  Vlaamse Anna vindt het dagboek van haar overleden vader. Er start een boeiende en spannende tijd als ze op zoek gaat naar de plek waar hij tijdens de oorlog twee jaar verbleef. Haar zoektocht brengt haar naar een oude hoeve in Friesland. 
  Doorheen zijn dagboek leert Anna haar vader als jonge man beter kennen en begrijpen. Het verleden bepaalt ook het heden. Heeft hij de hand in sommige gebeurtenissen of speelt enkel het toeval?
  Tijdens de spannende reis, ontstaan er nieuwe vriendschap-pen, ontvouwen zich mooie landschappen en vindt Anna wat ze niet zocht.
  'Witte zwanen, grijze zwanen' is meer dan enkel een feelgood-roman. Spanning, vriendschap, romantiek en de inhoud van het dagboek zelf, maken dit boek meer dan waard om te lezen.


  Viviane Gerits (1956) woont en werkt in Antwerpen. Al varende samen met haar man, ontwikkelde ze een grote liefde voor mensen en de natuur in Friesland. Lezen, schrijven en fotograferen zijn haar hobby's. Haar debuutroman 'Hond in een kegelspel' verscheen in het najaar van 2015.


  Gerits beschikt over een ritmische en vertellende schrijfstijl waarmee zij haar lezers weet te boeien, zelfs in het 'alledaagse'. De wijze waarop zij haar personages en hun emoties beschrijft, getuigt bovendien van een krachtig empathisch vermogen waardoor de lezer zich met hen kan identificeren en je hen in je hart sluit.

  Hanneke Tinor-Centi,
  Communicatiemanager 
  en boekrecensent

 • Moederwond

  Gwyneth Leermakers

  • Aquazz
  • 4 Juli 2017

  Voor het oog van de buitenwereld geniet Phaedra van haar perfecte leven. Succesvol en gelukkig, aan de buitenkant tenminste. Van binnen zoekt ze, al weet ze niet waar naar. Als de geboorte van haar dochter gecompliceerd verloopt, kan ze niets anders doen dan naar de schaduwkant van haar leven kijken. Hoe kan deze kant zo lang onbelicht zijn gebleven? Waarom is de wond die van generatie op generatie is doorgegeven nooit geheeld? Weet zij het familiegeheim te ontrafelen zodat ze kan ontsnappen aan het patroon?

  Deze roman laat zien hoe misbruik van vrouwen generaties kan doorwerken.

  "De stenen die je laat liggen, daar struikelen je kinderen over (Afrikaans spreekwoord).

  Dit boek vertelt precies hoe dit doorwerkt voor drie generaties vrouwen.
  Je beleeft het met hen mee en voelt alle emoties die hierbij komen kijken."

  Marga BinnensteBoven kinder-en oudercoaching

 • Vermist in de Kragge

  Edwin P.C. Zonneveld

  • Aquazz
  • 1 November 2018

  "Vermist in de Kragge, is na Gezworen wraak als losstaand deel te lezen.
  Een detective en oorlogsroman prachtig samengesmolten."

  1 9 4 5
  Duizend bommenwerpers in het luchtruim. De Amerikaanse flankschutter Arth komt met de bemanning onder zwaar vuur te liggen en de gehele crew bereidt zich voor op een noodlanding op Nederlands grondgebied.

  In Ossenzijl ziet Greet, een jonge boerin, hoe het enorme gevaarte overvliegt en neerkomt achter haar huis. Ze bedenkt zich geen moment en biedt hulp - met gevaar voor eigen leven - aan in de vorm van een schuilplaats en verzorging. Ze spreekt geen Engels maar haar contact met de gewonde Arth wordt steeds intenser. Ze beschermt hem tegen de Duitsers en helpt mee om Knickebein voor hem in de rietlanden te vinden. Deze antenne wordt zwaar door de Duitsers bewaakt en de spionage is dan ook niet zonder gevaar.

  2 0 1 6
  Inspecteur Jan Starck krijgt het vertrouwelijk verzoek van een naaste medewerker om hem te helpen. De collega en zijn familie worden bedreigd. Hij start een persoonlijk onderzoek, maar maakt een grove fout. De crimineel voert zijn bedreigingen sneller uit dan verwacht en Starck voelt zich schuldig. Tegelijkertijd zetten roofovervallen op juweliers in de omgeving het
  rechercheteam op het spoor van een gewelddadig echtpaar met een baby, dat op een snelle buit uit is.

  Als het team in boten de ontvoerder met het losgeld achtervolgen, stuiten ze op sporen van een vermiste Amerikaan uit de Tweede Wereldoorlog. Een oude dame uit de omgeving weet wat er toen is gebeurd, maar is zwaar ziek en dementerend. Haar getuigenis over de gebeurtenissen tijdens de oorlog zijn echter van levensbelang om de ontvoerde in de Kragge op te sporen. Starck grijpt meteen de gelegenheid aan om het mysterie rond de vermiste vliegenier op te lossen.

 • De Schutsloot moord

  Edwin P.C. Zonneveld

  • Aquazz
  • 24 Oktober 2018

  "DE SCHUTSLOOT MOORD IS HET DERDE DEEL UIT DE INSPECTEUR STARCK-REEKS, MAAR OOK ALS AFZONDERLIJK DEEL TE LEZEN. MET DE VORIGE TWEE DELEN GEZWOREN WRAAK EN VERMIST IN DE KRAGGE, HEEFT AUTEUR ZONNEVELD BEWEZEN DAT HIJ MET HET PERSONAGE STARCK EEN STEVIGE VOET IN DE WERELD VAN DE DETECTIVES HEEFT WETEN TE ZETTEN. HIJ WORDT ZELFS AL `DE NIEUWE BAANTJER' GENOEMD!"

  Inspecteur Starck en zijn team worden geconfronteerd met de gewelddadige dood van de voormalige korpschef van regio IJsselland, Bart Sloter. Het lijk drijft in de Schutsloot met een kogel in de borst. Vijf jaar eerder vond in Loosdrecht een zesvoudige villamoord plaats. Vier leden van de familie Vanderputte en twee bewakers stierven toen door een kogelhagel. Het lijkt erop dat Sloter hierin een foute rol heeft gespeeld door honger naar fout geld en daarom nu is vermoord. 
  De zestienjarige zoon Dirk Vanderputte ontkwam het familiedrama en bleef getraumatiseerd achter. Hij is enig kind en erfde samen met zijn neef en nicht het familiebedrijf TRON.
  Starck maakt een connectie tussen de moord op Sloter en het bedrijf TRON, maar raakt in een intrige van de maffia verstrikt. Als korpschef Rita hem onder druk zet door gebrek aan resultaten, besluit Starck een gewaagde valstrik op te zetten. Hij vraagt een vrouwelijke getuige in de moordzaak om de politie daarbij te helpen. Maar niets verloopt volgens plan en uiteindelijk wordt hij verrast door zijn eigen naïviteit.

  "Zijn schrijfstijl en verhaalconstructies zijn vergelijkbaar met die van Baantjer en ook qua tempo van schrijven doet Edwin Zonneveld nauwelijks onder voor de auteur van de beroemde De Cock (met c o c k).Liefhebbers van de Cock-serie gaan de Starck-serie zeker in hun hart sluiten,"(Uit dichtbij.nl door: Hanneke Tinor-Centi)

 • Gezworen wraak

  Edwin P.C. Zonneveld

  • Aquazz
  • 9 November 2018

  Een moord in het riet schrikt de rustige gemeente Steenwijkerland op. Inspecteur Starck leidt een team van rechercheurs om de moordenaar te vinden, maar vindt aanvankelijk geen bruikbare sporen. Alleen een vreemde tatoeage op de bovenarm van het slachtoffer en een spoor naar het verdronken dorp Beulake. Pas als een van zijn medewerksters wordt gegijzeld, komt de zaak in beweging. Een verdachte wordt gearresteerd, maar kan ontsnappen. 
  Starck wordt geconfronteerd met geweldsmisdrijven uit het verleden, die zich in het heden manifesteren. Geheime genootschappen hebben de hand in het spel en deinzen voor niets terug om een religieuze schat te vinden. Tegelijkertijd benut iemand de verwarring om onbarmhartig wraak te nemen.


  Edwin Zonneveld is op 29 september 
  1958 geboren in Velsen en studeerde
  Commerciële Economie aan  de HEAO 
  in Velp. Sinds 1993 werkt hij in Parijs 
  als Europees Marketing Manager en is 
  innovatie-expert en uitvinder. Hij is
  getrouwd, vader van twee kinderen 
  en woont met zijnfamilie in l'Isle-Adam.
  In zijn vrije tijd verblijft hij regelmatig 
  met zijn familie in Steenwijkerland. 

  Gezworen Wraak is zijn debuut.
  Daarna volgen in de inspecteur Starck-
  serie Vermist in de Kragge en 
  De Schutsloot moord.

 • La commune de Steenwijkerland est secouée par un  meurtre à caractère rituel dans l'oseraie. L'inspecteur Starck, de la recherche régionale IJsseland, ne trouve au départ aucun indice mais découvre une date, 1776,  sous le symbole de Skull & Bones tatoué sur le haut du bras de la victime. Cet année là,  le village dans la tourbe de Beulake 'disparaissait' pendant la tempête, et avec lui aussi les traces d'un document saint, caché par un grand explorateur en 1773 à Vollenhove. L'affaire prend le nom de Tatouage quand sa collaboratrice Jannie est prise en otage par le propriétaire d'un atelier de tatouages. Après un deuxième meurtre, l'équipe de recherche trouve  des indices indiquant un caractère religieux. Starck est mis sous pression par son supérieur, le commissaire Sloter, qui ne croit absolument pas en un motif ayant ses racines dans le passé, mais Starck maintient son équipe sur la bonne voie. Malheureusement le meurtrier n'a pas encore terminé  sa vengeance...
  Edwin P. C. Zonneveld est né le 29 septembre 1958 en Velsen en Hollande. Il a fait des études de commerce aux Pays-Bas et travaille depuis 1993 comme directeur de vente et marketing dans une entreprise internationale à Paris. Il est marié avec Sylviane et père de deux enfants, Esther et Walter. Ils habitent dans le val d'Oise, mais ont également un pied à terre à Steenwijkerland. 

  Depuis 2016 Edwin Zonneveld a publié avec succès quatre romans policiers en Hollandais. Son début Désir de Vengeance est traduit en Français par Emmanuelle Schwartz.  

 • De Gynaecoloog

  Saskia van Mieghem

  • Aquazz
  • 24 December 2018

  Wanneer Charlotte in het ziekenhuis wakker  wordt na wat in eerste instantie een kleine  ingreep zou zijn, krijgt ze de schrik van haar leven. Zonder enig overleg is haar baarmoeder verwijderd. De reden is vooralsnog aannemelijk, totdat blijkt dat haar baarmoeder nooit is terechtgekomen in het laboratorium voor pathologisch onderzoek. Gynaecoloog Iris, die de operatie heeft verricht, beweert dat het laboratorium een fout heeft gemaakt. Charlotte is niet overtuigd en gaat samen met haar vriendin Manon, die ook werkzaam is in het ziekenhuis als gynaecoloog, op onderzoek uit. Ze komen erachter dat er meerdere baarmoeders zijn verdwenen tijdens operaties die Iris heeft verricht. Charlotte en Manon starten - niet zonder gevaar -  een eigen onderzoek. Wie waren Iris haar patiënten? Wat gebeurde er met de verwijderde baarmoeders? Wie zit hierachter? Als er een gruwelijke moord plaatsvindt is er geen weg meer terug en zal Charlotte alles op alles zetten om de waarheid aan het licht te brengen.

  Saskia is er met deze zeer realistisch geschreven medische thriller in geslaagd ervoor te zorgen dat ik mijn eigen werk als gynaecoloog, maar ook mijn collega's en patiënten, voortaan met argwanende ogen zal bekijken. 
  Dr. Erik Boss, gynaecoloog

  Een bezoek aan de gynaecoloog zal nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van deze medische thriller. Een realistisch verhaal dat je vol spanning blijft volgen en waarbij het plot voor een verrassend effect zorgt.
  Danielle Henssen (Thrillers & More)

  Aan fantasie en creativiteit ontbreekt het Saskia van Mieghem niet en dat maakt deze thriller boeiend tot aan het eind. Ze laat menigeen op het puntje van zijn stoel zitten; al dan niet nagelbijtend. 
  Mieke Wijnants, recensent

 • Wanneer Charlotte, een fertiliteitsarts, door iemand uit haar verleden wordt bedreigd, neemt ze dit in eerste instantie niet al te serieus. Totdat haar beste vriendin Manon in coma raakt en ze ontdekt dat dit geen toeval kan zijn. Vanaf dat moment zet ze alles op alles om aan de eisen van het dreigement te kunnen voldoen. Dat ze daarbij medisch-ethische regels moet overtreden, lijkt haar niet te hinderen. Bovendien realiseert ze zich dat ze iets in handen heeft gekregen waar ze meer mee wil doen.
  Door haar verborgen praktijken raakt Charlotte iedereen die haar dierbaar is kwijt. Op het moment dat haar wereld instort, wordt ze er ook nog ingeluisd.

 • Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op bloederige wijze vermoord. Het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf wordt hierdoor zwaar op de proef gesteld. Een zakenman wordt met de dood bedreigd en vraagt journalist Marc Ackein de zaak te onderzoeken. Is er een link met de vermoorde professor? Ackein en De Nolf gaan ieder op hun manier op onderzoek uit. 
  Wanneer Marc Ackein zijn jeugdvriendin Sara Vits tegen het lijf loopt, wordt alles nog ingewikkelder. Er volgen nog gruwelijk geënsceneerde moorden in Gent, waarbij de moordenaar steeds driester te werk gaat. 
  Is de recherche opgewassen tegen de seriemoordenaar? Kan Ackein de moord op de zakenman verhinderen?
  Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wie ze lijken.

  30 DAGEN is het eerste deel uit de reeks, waarin journalist Marc Ackein en Sara Vits van de recherche samenwerken.
  Tevens is dit verhaal ook als afzonderlijk deel te lezen.

  "Toon, kleur en originaliteit maken KOPIEKAT tot een waar leesgenot." (recensent Cees van Rhienen)

 • De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaïne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar België. In Gent tracht hij zijn zaakjes voort te zetten met hulp van Ad de Graaf, een lokale drugsbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten. Er werd al een lid van een Albanese drugsbende vermoord. 

  Freelance journalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur van de lokale recherche, Sara Vits gaan elk op hun eigen onderzoek uit. Ze ontdekken dat een zekere 'IJsbeer' achter de moord zit. 
  Het hek is helemaal van de dam als nog meer leden van de  drugsbende vermoord worden. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaïnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker ...


  COKE IN VOORRAAD is het tweede deel uit de reeks, waarin journalist Marc Ackein en rechercheur Sara Vits samenwerken. Tevens is dit verhaal als een afzonderlijk deel te lezen.

  Bert Bergs is pas op late leeftijd begonnen met schrijven van thrillers. In een directe stijl brengt hij spannende verhalen die vaak gerelateerd zijn aan de Gentse universiteit, zijn vroegere biotoop. In deze thriller neemt hij even afscheid van de academische wereld en duikt in het milieu van de drugs.  

 • Schedeljagers

  Edwin P. C. Zonneveld

  EEN STERK STAALTJE STARCK!
  "Wederom weet Edwin Zonneveld het heden en verleden op een verrassende wijze in elkaar over te laten lopen." Sandra Poortman (booklogger).


  Inspecteur Jan Starck ontdekt in de bossen aan de Vecht een oud moslimgraf en wordt niet alleen geconfronteerd met het koloniale verleden van Nederland, maar ook met vermeende grafschennis.
  De vondst van een schedel in een leeggelopen kooiplas en de daaropvolgende moord in een nabijgelegen eendenkooi stelt Starck en zijn team voor een enigma. De buurtschap Zwartewatersklooster staat in het middelpunt, maar koestert een geheim uit het verre verleden.
  Onverwacht promoveert Starck tot hoofdinspecteur en hij draagt zijn taken over aan een opvolger van zijn keuze. De moordzaak loopt aanvankelijk vast door klunzigheid en uitval, en discreet neemt hij de touwtjes weer in handen. Het team werkt weer op volle kracht. Met 3D-technologie hopen ze een verdachte in de val te lokken in een oude watertoren.De zaak ontknoopt zich bij hoogstaande zon op de plaats waar vroeger wilde eenden werden gevangen: in de eendenkooi!

 • In de Vinderhoutse bossen wordt het naakte lichaam ontdekt van een blond meisje. Ze is gewurgd en vaginaal gemutileerd. Iets verderop ligt een doodgeschoten man in een greppel. Het wordt een hele klus voor hoofdinspecteur Sara Vits en haar team. Het vermoorde meisje is een universiteitsstudente die op kamers verblijft in Gent.
  Tijdens de speurtocht naar de moordenaar wordt een tweede meisje, eveneens een studente, op dezelfde manier vermoord. Op haar naakte lichaam vindt men een aanwijzing: KOPIEKAT.

  Dan smijt Sara zich op een onopgeloste moord die vanonder het stof wordt gehaald. Ondertussen is Marc Ackein, freelance journalist en partner van Sara, financieel gesjoemel op het spoor in een Gentse cement- en betonfabriek, eigendom van Gérard Laporte. Met de hulp van een hooggeplaatste EU-ambtenaar zou hij miljoenen hebben opgestreken. Twee van Laportes kinderen hebben een lucratief baantje in het bedrijf. De oudste zoon baat een nachtclub uit. Marc Ackein die per toeval in dat etablissement verzeilt, komt daar iets te weten over de eerste moord. Fraude- en moordonderzoek doorkruisen elkaar. Uiteindelijk komt de hele familie Laporte in het vizier. Wie deed wat?

  "Hij heeft de kracht van het vertellen, de snedigheid van een scenarist en de rationaliteit van een wetenschapper."
  Lukas De Vos - (Knack) over 30 DAGEN.

  Bert Bergs is op latere leeftijd begonnen met schrijven van thrillers. Zijn spannende verhalen spelen zich vooral af in Gent, waarbij zijn vroegere biotoop, de universiteit, af en toe om de hoek komt loeren.
  KOPIEKAT is zijn zesde thriller en de derde waarin het duo Marc Ackein en
  Sara Vits ongewild samenwerken en is als afzonderlijk deel te lezen.

 • Een man zijn die ergens iets over te zeggen heeft, dat wil Roland Vandewiele al zijn leven lang. Zijn ambitie weet hij te realiseren als directeur van een rollatorfabriek, die deel uitmaakt van Hulpmiddelen van Wesemael, eigendom van een oude, adellijke familie. 
  Verknocht aan zijn macht en status voert Vandewiele het bewind over tweehonderdvijftig mensen bij wie hij de duimschroeven aandraait wanneer het bedrijf in steeds slechtere papieren raakt. Dat intussen ook zijn huwelijk met Gisèle, zijn persoonlijke CEO, op springen staat, heeft Roland niet in de gaten onder de tirannie van zijn schoonmoeder. Zowel professioneel als privé bereikt de spanning een gevaarlijk punt. 
  De herkenbare, menselijke verhalen van de medewerkers raken verweven met het lot van het bedrijf, waarin een radicale transformatie
  zal moeten plaatsvinden. 

  Dit is een boek voor iedereen. Omdat het leuk is. Maar vooral is dit een boek voor de leiders van vandaag, die op een vakantiedag op een berg even alle targets en KPI's willen vergeten, en glimlachend lezen over Roland Vandewieles heimwee naar de lang vervlogen tijd waarin hij zijn taille voor het laatst zag.

  Een fictioneel verhaal, doorspekt met absurde humor en herkenbare menselijkheid, voert de lezer mee op de bergtocht die een agile transformatie is. Niet de top, maar de klim, die bestaat uit de som van alle individuele transformaties van alle medewerkers, stuk voor stuk met hun eigen achtergrond, drijfveren en frustraties. 
  Dit is een verhaal over de agile transformatie van binnenuit. Omdat mindset de zuurstoffles is van de alpinist.

 • Loslaten

  Linda Elstrodt

  • Aquazz
  • 23 November 2020

  'Stap voor stap, diep onder water, 
  waar niemand mij kan vinden.
  Geen horizon, geen anker of geloof,
  is alles slechts een droom?
  De oppervlakte is binnen handbereik, 
  maar het water is bevroren.
  En ik kom niet meer omhoog.'


  Wanneer Roos haar leven met haar zoontje Max weer heeft opgepakt na het plotselinge overlijden van haar man, begint ze aan een nieuwe fase in haar leven. Ze stort zich in de wereld van het online daten.
  Is ze klaar voor een nieuwe liefde?

  Als het geluk haar eindelijk weer toelacht, slaat het noodlot voor de laatste keer genadeloos toe.  
  Nu haar leven voor de derde keer in korte tijd volledig op zijn kop staat, heeft ze ook nu de keuze hoe ze hiermee omgaat.
  Duikt ze in de rol van slachtoffer, of maakt ze er - tot het eind - haar mooiste leven van?
  Roos besluit haar leven te omarmen, kostbaar en vluchtig als de morgendauw. Maar ook is er de angst. Hoe kan ze loslaten en erop vertrouwen dat ze door de liefde wordt gedragen? 

  LOSLATEN is de opvolger van de roman SCHADUWKRACHT, maar is ook als afzonderlijk verhaal te lezen.

  ---------------------------------------------------------

  Linda Elstrodt (1971-2020) was een gepassioneerd verhalenvertelster.
  Naast haar werk als marketing communicatie specialist,
  hield zij zich het liefst bezig met zingen, acteren en schrijven. 

 • Duivels recept

  Bert Bergs

  • Aquazz
  • 12 April 2021

  Katrien Van Den Heede krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Dit vreemde voorval evolueert al snel in een nachtmerrie. Iemand wil de notities van haar vader, koste wat het kost in handen krijgen.

  Karel Van Den Heede was hoogleraar in de organische chemie aan de Gentse Universiteit en overleed twintig jaar geleden bij een explosie in zijn laboratorium. Was het een ongeval? Liggen een Libische professor, de Libische geheime dienst en een Egyptische hoogleraar, waarmee Karel bevriend was, aan de basis van het mysterie?

  In de chaos van de Libische burgeroorlog komt een geheim dossier bovendrijven, waarin professor Van Den Heede een rol blijkt te spelen. De zaak wordt in België opgevolgd door een Libische zakenman, waardoor Katrien en haar zoontje worden bedreigd.

  Freelance journalist Marc Ackein, die ter hulp geroepen werd om de bedreigingen te onderzoeken, gaat een duel op leven en dood aan met de bende van de Libiër.

  DUIVELS RECEPT is een heruitgave van de eerste thriller van Bert Bergs. Nadat hij in 2011 zijn academische loopbaan vaarwel had gezegd, legde hij zich toe op zijn hobby's: muziek, luchtvaart en ... schrijven. Zijn ervaring in de universitaire wereld en zijn talrijke buitenlandse reizen vormden de voedingsbodem voor deze eerste thriller die verscheen in 2013. Het personage Mark Ackein maakte later nog zijn opwachting in de succesthrillers: 30 DAGEN, COKE IN VOORRAAD, KOPIEKAT en UIT BALANS.

 • Doedelzakspel

  Dick VAN ZIJDERVELD

  • Aquazz
  • 19 Mei 2021

  In vervoering volgt de 29-jarige historica Anna-Thérèse een doedelzakspeler door de stad. Doedelzakmuziek grijpt haar steeds diep aan. Thuisgekomen vindt ze een brief die haar hele leven zal veranderen. De man die zij altijd als haar vader heeft beschouwd, blijkt haar stiefvader te zijn. Ze ontmoet Gerald, de man van wie zij afstamt. Hierdoor raken zij en haar moeder betrokken bij een oude familievete.

  Een ver familielid beschuldigt Gerald en zijn familie ervan verantwoordelijk te zijn voor de brand van zijn voorouderlijk landhuis, die zijn invaliditeit tot gevolg had. Hij chanteert Gerald en Anna-Thérèse om schadevergoeding te krijgen.

  Anna-Thérèse komt in contact met een geheime studiegroep, die haar de mogelijkheid biedt aan een bijzonder experiment deel te nemen. Daardoor krijgt zij de mogelijkheid dit al een halve eeuw voortwoekerend geschil tussen de beide families eindelijk op te lossen.

  Zij verwerft ook een diep inzicht in zichzelf en de aard van de kosmos.


  Dick van Zijderveld schrijft verhalen en romans met een magisch-realistische inslag. Vanuit het vermoeden dat er méér bestaat dan de zichtbare dagelijkse werkelijkheid, onderzoekt hij al schrijvend ideeën, omstandigheden, theorieën. Maar hij wil vooral de lezer een boeiend verhaal vertellen.

 • Het laatste spreekuur Nieuw

  Charlotte Maas weigert de gevolgen te overzien, nu ze in de rechtszaal door een verdachte voor moordenaar is uitgemaakt. Ondanks dat hier geen bewijs van is, wordt ze toch door het ziekenhuis op non-actief gezet en sluit ze zichzelf af voor de buitenwereld. Manon, haar beste vriendin, bekommert zich om haar. Als er onverwacht een bekentenis komt, zal moeten blijken of de vriendschap daartegen is bestand.

  Door herhaaldelijke gebeurtenissen weet Charlotte dat het verleden haar niet met rust zal laten. Om haar dierbaren te beschermen gaat ze een emotionele grens over in de hoop dat ze hiermee eindelijk haar doel bereikt.


  LAATSTE SPREEKUUR is het derde en laatste deel
  in de trilogie met arts Charlotte Maas in de hoofdrol. 
  /> Eerder uitgebrachte delen zijn: DE GYNAECOLOOG
  en VERBORGEN PRAKTIJKEN. 
  Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen.

 • Wreedaard

  Angélique Kersten

  • Aquazz
  • 6 Augustus 2020

  TESS FRANKEN, een alleenstaande moeder van twee tieners is werkzaam rechercheur bij de Arnhemse politie. Ze staat voor een raadsel
  wanneer ze geen stap vooruitkomt in de zaak van de verdwenen meisjes. Als het lijk van een adolescent wordt gevonden, beseft ze dat het een race tegen de klok zal worden om het andere meisje ooit nog levend terug te vinden. Wanneer in haar eigen leven het noodlot toeslaat, staat ook haar wereld volledig op zijn kop.

  Het ruwe manuscript behaalde in september 2008 de
  top-15 van een schrijfwedstrijd. In 2009 werd het
  uitgegeven bij uitgeverij Boekenbent. Tien jaar later
  onderging deze derde thriller van Angélique Kersten - de
  auteur die erom bekend staat grof taalgebruik en
  gruwelijkheden niet uit de weg te gaan - een remake.

 • Waverly

  Christine Bols

  • Aquazz
  • 2 November 2016

  Als de duivel in jezelf ontwaakt, weet je niet waar je eindigt ...


  Als op een nacht het lichaam van een jonge, zwangere vrouw op het voetpad naast een flatgebouw wordt gevonden, wordt ervan uitgegaan dat ze zelfmoord heeft gepleegd. De autopsie wijst echter uit dat het om een zeer geraffineerde moord gaat. Inspecteurs Tim Sackley en Mike Delano nemen de zaak in handen.
  Terwijl het onderzoek in volle gang is, wordt de eigenaar van een grote hotelketen in zijn villa vermoord. Het toch al onderbemande politiekorps moet alle zeilen bijtrekken om beide zaken tegelijk aan te kunnen en de hongerige pers op afstand te houden. Vierhonderd kilometer verder, in Seattle, onderzoekt de FBI de moord op een regeringsambtenaar en zijn vriendin, die op een brutale manier werden afgeslacht op hun luxejacht.
  Op het eerste gezicht lijkt er geen enkel verband te bestaan tussen de moorden in Seattle en deze in Corvallis, maar waarom heeft de FBI dan dringend de hulp nodig van Sackley en Delano bij hun onderzoek?
  Niets is wat het lijkt ...
   
  Waverly is de sterke opvolger van Vrouwen van Corvallis dat in 2012 verscheen, ook met Tim Sackley als inspecteur.
   

empty