Uitgeverij Tobi Vroegh

 • Op een meteoriet in een ring van Saturnus is de eigenaardige substantie 'azul' ontdekt. Een injectie hiermee voorziet proefpersonen van een blauwe huid én een fantastische boost aan energie en intelligentie.
  Een geweldige toekomst lijkt in het vooruitzicht. De mensen die zich laten injecteren worden 'azulers' genoemd en vormen een snelgroeiende gemeenschap. Er ontstaan echter conflicten met de overige aardbewoners, die geen injectie willen.

  Professor Alfon Zegrius zet een expeditie op naar een verre planeet die maar liefst 100 jaar zal duren. Het gaat goed tot Zegrius in jaar 69 vreemd en psychotisch gedrag begint te vertonen. Als de oude professor in verwarde toestand vernielingen aanricht, vervangt de bezorgde bemanning hem door een andere 'ingevroren' geleerde.

  Alfon Zegrius startte de expeditie om de mensheid een nieuwe kans te geven. Na zijn psychose en detentie twijfelt hij, meer dan ooit, of de mensheid dit wel verdient. In het geheim werkt hij aan een plan om de reis van de Elan te saboteren.

  De vlucht van de Elan gaat over goede bedoelingen en het krijgen van een nieuwe kans. Timo Hendriks heeft talent voor dialogen, zodat de kleurrijke bemanningsleden echt tot leven komen.

  Timo Hendriks (1985, Rotterdam) schrijft korte verhalen en columns. Hij ontwierp animaties en computerspellen. Ondanks twee psychoses rond 2005 kon jij zijn opleiding Communicatie & Multimedia Design afronden.
  Momenteel werkt hij als ervaringswerker in een ambulant team van GGZ Delfland en begeleidt mensen met psychosegevoeligheid. Bovendien bereidt hij een nieuwe sf-roman voor, een thriller.

 • Boodschappen doen.
  Een ouderavond bezoeken.
  Een feestje vieren... de meeste mensen doen het zonder moeite.
  Voor iemand met een angststoornis is het pijnlijk anders. Als je vol angsten zit is zelfs het vieren van een verjaardag een bezoeking.
  Ronald van Assen lijkt het op zijn veertigste goed voor elkaar te hebben: gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen en een goede baan in de automatisering. Tot hij vastloopt in zijn leven en moet inzien dat zijn bestaan tot nu toe een schijnvertoning is geweest. "Persoonlijkheidsstoornissen en impulscontrolestoornis' luidt de diagnose van de psychiater na maanden onderzoek.
  40 dagen, 40 angsten. Een ervaringsverhaal is het eerlijke verslag van iemand die de confrontatie met zijn angsten aangaat. Met behulp van schematherapie, een vorm van cognitieve gedragstherapie, leert Ronald ingesleten gedragspatronen herkennen. Met schematherapie als leidraad noteert hij nauwgezet hoe en welke gedragspatronen, ten dele ontstaan door pestgedrag door andere kinderen, hem parten spelen. En stukje bij beetje weet hij de angsten achter zich te laten.

 • "Ik ben die avontuurlijke man op de fiets die ik zo graag wil zijn en ik ben ook het lamgelegde jongetje dat sidderend van angst de boodschappen doet.'
  Ondanks zijn bipolaire stoornis stapt Luc Vercauteren op de fiets om van zijn woonplaats Maastricht naar Teheran te rijden. Aan de hand van dagboekfragmenten volgen we Luc op zijn route door Oost-Europa, Turkije en Iran. Grenzeloos geluk is behalve een mooie reisbeschrijving ook het verslag van een innerlijke tocht, die leidt van schaamte en ontkenning, via besef, naar acceptatie en geluk. Na thuiskomst schrijft hij over zijn liefde voor het fietsen en over bijzondere ontmoetingen. Het wordt voor Luc een worsteling om al zijn gedachten op papier te zetten als zijn euforie verandert in een depressie en ook nog z'n vader komt te overlijden aan de ziekte ALS. Luc slaagt er uiteindelijk in om zijn kwetsbaarheden en bipolariteit invoelbaar te beschrijven. Hij toont in dit boek haarscherp de twee gezichten van een bipolair gevoelsleven.
  Luc Vercauteren (1975) is geboren en opgegroeid in het Noord-Limburgse Venray. Hij studeerde Gezondheidswetenschappen in Maastricht waar hij sindsdien woont.

empty