TVF International

 • Anekdotes uit de hofhouding van de paus.

  De hofhouding van de bisschop van Rome bestaat uit de "Servi del Vaticano". Deze dienaren van het Vaticaan behoren tot de kring van vertrouwelingen en zijn in de omgang met de paus vrijmoediger dan men zou verwachten. De pedicure, de kleermaker, de tuinnon, de kapper, de tandarts en de chauffeur gaan in deze vertellingen in gesprek met de Heilige Vader, geven ongevraagde adviezen en stellen prangende vragen waarmee ze de grenzen van het protocol verleggen en de paus verleiden om verrassend openhartig te zijn.

 • De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risicos in het leven probeert te omzeilen.

  Houd God voor ogen en je gulp gesloten
  Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs.
  De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze dubbele fout wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

  Hij besluit charlatan te worden alleen al vanwege het woord en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven.

  Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.

  Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli.


  Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.- De Telegraaf

  Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump Rik Felderhof

 • Olivia Ravelli besluit al op jonge leeftijd om schrijfster, piloot én gelukkig te worden. Twee voornemens worden beloond. Haar eerste roman is meteen een bestseller. En als F-16 gevechtsvlieger voert ze samen met haar collega en hartsvriendin Deborah gevaarlijke missies uit. Op het relationele vlak zijn de vrouwen krachtig en origineel, maar liefde laat zich niet dicteren.

  Haar kinderjaren brengt Olivia door in Tanzania, onder de vleugels van de excentrieke barones Helga von Bissacker die ook later een beslissende rol in haar leven speelt. De drie vrouwen zien hun levens samenvloeien in een verbond waarbij hun vriendschap tot het uiterste wordt getest. Als Olivia gevangengenomen wordt door een Somalische terreurgroep, hullen de Joodse Deborah en Duitse Helga, ooit de kapster van Adolf Hitler, zich in boerka's om hun vriendin te bevrijden.

  Gedreven door de wens het verleden te ontrafelen duikt Olivia, bijgelicht door haar grootmoeder, steeds dieper in de duistere geschiedenis van haar familie. Uiteindelijk vindt ze de antwoorden wanneer zij oog in oog staat met haar grootvader, de legendarische Vliegenvanger.

 • Mind your step

  Mind Your Step is een geïllustreerde dichtbundel met erotische bekentenissen.
  Naast een parodie op het liefdesvers bevat deze bundel een weergave van romantische bekentenissen van zowel leken als gediplomeerde minnaars. En biedt een blik in de wispelturige ziel van de verliefde man. Mind Your Step openbaart versluierde verlangens in de detailhandel en wellustige gedachten in de lokale politiek. Prikkelende liefdesbrieven uit het MKB, vlammende poëzie en vurige fantasieën van zzp'ers, maar ook schokkende bijdragen van een boswachter, een Friese
  ijsmeester, een hoogleraar Arabische talen, een serenade aan een paaldanseres met hoogtevrees en
  een klassieke ode aan kapster Jenny, de Knipsnol.

 • Scapa

  Ravelli

  Tonio Conti is een vermaard gynaecoloog. `Eindelijk een man die vrouwen lijkt te begrijpen, aldus het internationale tijdschrift Vogue. De arts leidt echter een gevaarlijk dubbelleven dat hem voortdurend in het nauw drijft. Een spagaat tussen liefde en haat.
  Tonio groeit op onder de vleugels van de flamboyante Don Camozzi, een notaris die een sleutelrol vervult bij de maffia, net zoals zijn grootmoeder, `de koningin van Napels. Tonio is ook zelf actief binnen de Camorra onder de naam Scapa.
  Hij trouwt met Laura, een meisje uit een rivaliserende en wraakzuchtige familie. Zij is een arts in opleiding, die met haar intelligentie en humor extra glans geeft aan hun relatie. Hun uitbundige leven krijgt echter een dramatische wending.
  Dan ontvouwt zich onder de Italiaanse zon een liefdestragedie, waarvan de echo nog lang zal naklinken.

 • The Flycatcher by Ravelli- an inspiring novel

  My name is M. Ravelli. Ive been deceived.
  Two men stole my name.
  I loved one of them, this is the story of the other.
  `Keep your eye on God, and your fly zipped up.
  This is the fascinating story of a seminary student who loves a girl and falls in love
  with a boy.
  The leaders of the monastery judged him for this double `fault. Peter is banished
  from the Roman Catholic community. Ashamed, the failed clergyman flees the
  country, where he leads a tempestuous life full of passion and deceit usually in the
  company of remarkable women.
  During the Second World War, the Nazis overpowered the flycatcher, yet he was
  /> able to save his own life by catching flies in the prison in which he awaited execution.
  As a crippled beggar, prisoner of the Nazis, lover of many, flycatcher and painter, he
  continues to yearn for the innocence of his childhood. After many wanderings and
  remarkable encounters through his life, Peter decides to go off in search of the two
  greatest loves from his life.
  This novel is inspired by true events

empty