Qualiber

 • Park 1943 Rotterdam

  Dick Scholten

  • Qualiber
  • 7 December 2017

  Kort na haar verhuizing naar de wijk Bospolder-Tussendijken in Rotterdam, wordt Britte tijdens de begrafenis een heel nieuw beeld voorgespiegeld van haar overleden grootmoeder. Wat is haar oma overkomen? Waarom krijgt ze geen antwoord op haar vragen? Door de brokjes informatie te combineren, ontwaart Britte de contouren van een dramatisch leven en leert zij de historie van haar nieuwe woonomgeving kennen. Dertien vreselijke minuten op een stormachtige woensdag in 1943 verbindt haar leven met dat van een Amerikaanse crimineel. Is zij tegen hem opgewassen?

  Het debuut van Dick Scholten is naast het spannende verhaal van een ongehuwde moeder die door het lot verstrikt raakt in de schimmige onderwereld, een adembenemende reis langs de bezettingsjaren, Hell's Angels, de Amsterdamse jaren vijftig, Provo en de feministische beweging van de jaren zeventig.

 • Betaalde troost

  Dick Scholten

  • Qualiber
  • 30 Augustus 2018

  De mislukte verslaggever Henk Sipkes krijgt van het Rotterdamse nostalgiekrantje De Stem opdracht een reportage te maken over het Katendrecht van de jaren vijftig. Zo ontmoet Henk een hoogbejaarde man die aan de Delistraat kroegbaas geweest is. In de gesprekken met de kastelein ontvouwt zich een sensationele geschiedenis van prostitutie, armoede en criminaliteit tegen de achtergrond van het rigoureus veranderende Rotterdam in de eerste zestig jaar van de vorige eeuw. Tijdens zijn bezoeken leert Sipkes niet alleen zijn geboortestad beter kennen. Hij komt ook weer in contact met zichzelf.
  Dick Scholten (Rotterdam, 1952) is schrijver van historische romans waarin hij op meeslepende wijze vergeten geschiedenis tot leven wekt.

 • De Driehoek

  Dick Scholten

  • Qualiber
  • 1 Februari 2019

  Joyce bekent haar man dat ze naar bed gaat met haar beste vriendin. Hij is verbaasd, woedend en vooral verdrietig. Wat mist ze in hun relatie? Joyce legt hem uit dat ze van hem houdt, maar dat een man net patat is en een vrouw de mayonaise. Ze wil allebei. Guus kan dat niet accepteren. Hoe ver gaat hij om zijn relatie te redden? En wat doet hij als ook een rijke en machtige man zich in de strijd om zijn mooie vrouw mengt?
  "Een bijzonder spannende driehoeksverhouding, waarbij voor de afwisseling niet de man, maar de vrouw de touwtjes in handen heeft"
  Maria Genova, journalist en schrijver
  'Intrigerende novelle over liefde en lust, met de vrouw in een leidende en de man in een lijdende rol.'
  Henk van der Sluis, journalist

empty