Paris Books

 • De eigenwijze kikker

  Hilde Van Bulck

  De eigenwijze kikker
  Het geheim van lesgeven en opvoeden

  De tijd van aanmodderen is voorbij. Vanuit haar rol als coach, directeur, leerkracht, ouder en oma biedt de auteur Hilde Van Bulck nieuwe oplossingen waar niemand aan denkt. Ze laat in heldere voorbeelden zien hoe we leerproblemen en moeilijk gedrag creatiever kunnen aanpakken dan we tot nog toe deden Wil je dat je kind gelukkig is en talentrijk schittert op school? Dan zetten we in op de eigen-wijs-heid om betere resultaten, prettiger gedrag en creatieve samenwerking te bekomen. De kinderen worden er blij van. De leerkrachten, de directie en jij ook! De eigenwijze kikker is een boek vol doorleefde ervaringen en concrete oefeningen voor scholen in beweging. Het is geschikt voor elk onderwijsniveau en werd geschreven om volwassenen en kinderen te bekrachtigen. Dit boek is onontbeerlijk in elke lerarenopleiding.

  Probeer de wereld niet te veranderen. Hou van de wereld. En alles verandert. Die wijsheid ademt De eigenwijze kikker. Een boek dat je leerkrachten, ouders en kinderen gunt. Acceptatie van wie je werkelijk bent. Hoe je ook bent. Het boek zal je verrassen met prachtige inzichten en praktische toepassingen. Elke ochtend even stil zijn, brengt alles in beweging. Lees dit boek. Je zult dankbaar zijn.'
  Christine Pannebakker
  Schrijfster: Wie ben ik, Het mama masterplan, Vrouwenpower en De week.

  Hilde Van Bulck, bedenker van The New Teaching
  ozag het levenslicht op 23 mei 1961
  ois niet geboren met een baksteen in haar maag, maar wel met een groot verlangen om een nieuw onderwijs te creëren waarin het alomvattend bewust-ZIJN een plaats heeft,
  ospeelde scholeke vanaf haar zesde levensjaar,
  oheeft gedurende vijfentwintig jaar in drie verschillende scholen gewerkt,
  oheeft haar ervaring met veel vreugde bijeengesprokkeld in samenwerking met de leerlingen uit het beroepsonderwijs,
  oheeft een grote liefde voor het beroep van leerkracht en van directeur,
  oheeft een grote liefde voor leerlingen,
  owas o.a. leerkracht, vakverantwoordelijke, medeorganisator van de mundiale dag, intern begeleider voor het BSO, voorzitter van het BSO-team, coach voor beginnende leerkrachten, lid van het leerkrachtenforum, lid van de directieraad, verantwoordelijke voor de projectwerking en later directeur,
  owas medewerkster van KWIA (KoördinatieWerkgroep voor Inheemse Aangelegenheden): raad van beheer, werkgroep, redactie en animatie,
  oheeft vele opleidingen gevolgd in verband met energetisch bewust-ZIJN, lichaamswerk, relaxatie, voetreflexologie, massage, intuïtieve ontwikkeling, cranio-sacraal relaxatie, energetisch werk, ademtraining en systemisch werk,
  oheeft veel interesse in de onbewuste drijfveren die mensen en systemen sturen,
  ois energetisch personal life coach sinds 2002, (aanwezig leren ZIJN is de basis)
  oheeft in 2002 een eenmanszaak opgericht,
  owas directeur bij een opleidingscentrum voor ondernemers,
  oheeft in 2011 de organisatie Samtati, Huis Van Bewust-ZIJN opgericht,
  oheeft met het boek De nacht van ons leven haar debuut als auteur gemaakt,
  oheeft een tweede boek over het concept van The New Teaching uitgebracht: De eigenwijze kikker. Het geheim van lesgeven en opvoeden. (2015)
  oschrijft aan nog een ander boek dat voorlopig een verrassing blijft. (voorziene verschijningsdatum eind 2015),
  ogeeft workshops van allerlei aard voor particulieren,
  ogeeft maandelijks familie-en opstellingen voor klas- en opvoedingsproblemen (systemisch werk),
  ogeeft lezingen, workshops, trainingen en langere trajecten voor iedereen die met begeleiding van kinderen en jongeren te maken heeft,
  ohoudt van het leven, mensen, dieren en van de planeet,
  oleeft haar verlangen om een onderwijssysteem te creëren waarin het universeel bewust-ZIJN en liefde een leidraad zijn,
  oheeft datgene wat ze aanleert geïntegreerd in haar leven, het is haar levenswijze geworden,
  olaat zich inspireren door het leven zelf,
  oleidt geïnteresseerden op tot Ambassadeur van The New Teaching,
  owil The New Teaching implementeren in de lerarenopleiding.


  Lesgeven met het hart, leren vanuit liefde voor het leven.

 • Wisselwerking

  Bertina Mulder

  Sjoerd, een student journalistiek, organiseert voor zijn afstudeerproject een flashmob die geregistreerd wordt met de drone van zijn vriend Zom. Social media en webtechniek staan in de snelle wereld van de jongeren centraal, maar ook vriendschap en een voorzichtige coming-out. Op het plein waar de flashmob plaatsvindt, maakt de oude man Arend een tekening voor zijn vrouw in het ziekenhuis. Met dit cadeau wil hij een fout uit hun verleden goedmaken. De werelden van Sjoerd en Arend lijken mijlenver uit elkaar te staan, maar op de dag van de flashmob ontstaat er een bijzondere wisselwerking. Contrasten maken plaats voor overeenkomsten: hun zoektocht naar liefde, acceptatie en vergeving. Uiteindelijk blijken ze meer met elkaar verbonden te zijn dan ze wisten.

  /> Bertina Mulder (1962) is geboren in Winterswijk. Zij heeft een achtergrond in de online communicatie. Naast haar werk als webredacteur is zij ook praktijkmanager bij een huisartsenpraktijk. In augustus 2014 woonde zij een half jaar op Curaçao, waar zij de eerste versie van haar debuutroman Wisselwerking schreef. In 2016 startte ze haar eigen bedrijf 'Bertina Mulder Tekst & Redactie

 • Tussen wal en schip. Tussen twee landen, families en culturen. Ook in tijdelijk werk hoorde ze er vaak net niet helemaal bij. Maar omdat ze vond dat ze het waard was greep ze iedere kans op verbetering aan. Met haar verhaal laat Diana zien hoe op die manier een mooie ontwikkeling naar zelfstandigheid mogelijk is.
  Ontroerend is het respect dat zij voor de mensen in haar leven aan de dag legt, zelfs wanneer dat een groot offer in liefde vraagt. Toch is dit zeker geen tragisch verhaal. Haar humor, acceptatie en positieve actiebereidheid zijn zeer inspirerend.

  Over de auteur :
  Josephine Rozenberg heeft na haar carrière als arts het roer omgegooid. Als schrijver van levensverhalen geniet ze van het heerlijke creatieve proces van schrijven. Eerlijk, direct en openhartig is haar stijl waarin ze een ultieme klik met Diana ervaren heeft. Het is haar bedoeling dat mensen het verhaal mee beleven, gewoon omdat dat leuk is, maar ook om te verbinden en de lessen te delen die in een leven besloten liggen.

 • Van binnenuit

  An Baert

  Van binnenuit
  Veel bedrijven en organisaties kampen met conflicten op de werkvloer. Door plotselinge veranderingen zoals een reorganisatie, een strategiewijziging, innovatie of de komst van nieuwe collega's kunnen weerstand en verstoorde werkverhoudingen ontstaan. Met als gevolg daarvan ziekteverzuim en dalende omzetcijfers.

  VAN BINNENUIT biedt een methode om conflicten op de werkvloer op te lossen en verstoorde verhoudingen te herstellen. Met behulp van drie principes houd je samenwerkingen tegen het licht en leg je snel en eenvoudig bloot wat je tot nu toe over het hoofd zag: datgene waardoor de situatie stagneerde of van kwaad tot erger ging. De methode helpt je om de structuur van het probleem inzichtelijk te krijgen en aanknopingspunten te vinden die leiden naar een oplossing, en daarmee tot versnelde en duurzame groei van de organisatie.

  Dit praktische boek is opgebouwd als stappenplan. De theorie wordt ondersteund door zeven praktijkvoorbeelden, die als een rode draad door het boek lopen. Met de handige inlegvellen kun je ook je eigen werkomgeving en de conflicten daarin helder en overzichtelijk in kaart brengen.

 • De druppel en de oceaan is een boek over spiritueel leiderschap dat de weg wijst om veranderingen te laten slagen, zowel in organisaties als in je persoonlijke leven. Leiderschap dat niet is voorbehouden aan enkele mensen 'aan de top', maar bereikbaar is voor iedereen die de moed heeft te staan voor zijn waarden en een visie heeft op een toekomst voor ons allen. Een boek dat een boeiend en origineel antwoord formuleert op belangrijke maatschappelijke vragen van deze tijd.

  "De druppel en de oceaan is een boek van een leider - in dit geval uit het openbaar bestuur - voor leiders. Uitgangspunt in zijn denken is dat we ons gedrag weer moeten gaan baseren op onze authentieke waarden. Daarvoor moeten we ons bewust zijn van wat voor ons echt belangrijk is, welke zin en betekenis we aan ons leven willen geven. Ik kan dit boek niet alleen van harte aanbevelen aan leiders, bestuurders en managers, maar ook aan studenten, scholieren en mensen die zoeken naar de beste manier waarop zij dienstbaar kunnen zijn aan anderen en aan onze gezamenlijke toekomst."
  Herman Wijffels

  'De druppel en de oceaan' van Han Bekkers: het op 'twee na beste managementboek ooit', aldus lezers van het blad MT in 2010 uit een selectie van 100 managementboeken.

 • De Biomens

  Jan Hubert van Rensen

  In de Duitse Alpen zijn aan het begin van de 21e eeuw grote fabrieken gebouwd waar Biomensen worden gekweekt. Gekloonde mensen zonder bewustzijn. De ideale robots om goedkoop werk te doen voor de mensheid. Maar wat gebeurt er als een van de Biomensen in de kweekfaciliteiten wel degelijk bewustzijn blijkt te hebben? Wil de oprichter het verdoezelen? Zijn er anderen die ervan weten? Wat beleeft de Biomens, die toch onbedoeld bewustzijn heeft?

  Auteur Jan-Hubert van Rensen weet met De Biomens een wereld te schetsen die misschien wel dichterbij is dan wij zelf vermoeden. Een beklemmende realiteit waarin we kopieën van onszelf hebben gemaakt die ons het werk uit handen nemen waar wij zelf geen zin meer in hebben. Maar tegen welke prijs gebeurt dit?

 • Hoe vind je je kracht terug als het leven je hard raakt?
  Op het moment dat je onverwacht iets heel heftigs meemaakt, ziet je wereld er ineens anders uit. Niets is meer hetzelfde en dat maakt je vooral erg onzeker. Op een gegeven moment bereik je het punt dat jij je weer goed wilt voelen. Je wilt je leven terug. Alleen HOE doe je dat?
  In dit boek neemt Inge Miltenburg-Bos je mee in haar eigen zoektocht.
  Na het onverwacht overlijden van haar broer Stefan door zelfdoding, gaat ze op zoek naar een manier om een gezond rouwproces aan te gaan en om tegelijkertijd haar eigen praktijk draaiende te houden. In de maanden die volgen, wordt haar vader ook nog eens ongeneeslijk ziek en zo daagt het leven haar opnieuw uit. Dwars door alles heen kiest ze ervoor om juist nu te groeien. Dit levert een pittige zoektocht op die heeft geleid naar vijf eenvoudig toepasbare stappen die zij de Faith-methode heeft genoemd. Hiermee heeft ze dé manier gevonden die ervoor zorgt dat tegenslag je sterker maakt.
  Inge Miltenburg-Bos (1968) is expert en ervaringsdeskundige op het gebied van 'sterker worden door tegenslag'. Zij is opgeleid als Natuurgeneeskundig therapeut en heeft sinds 2012 haar eigen praktijk ZielsDesign. Ook is zij de sturende kracht achter het bedrijf Krachtig Mens, een groep van experts die mensen binnen organisaties succesvol helpen bij herstel en preventie op basis van de Faith-methode.

 • Een leven zoals bedoeld is een verrassende autobiografische roman met een rijke inhoud. Het begint met de coming of age van een schuchtere Indo-jongen die voortdurend van school moet wisselen: in de jaren vijftig verhuist hij van Jakarta via Rotterdam naar Den Haag, en daarna naar het Amsterdam van de roerige jaren zestig. Hij ontwikkelt interesses in de ruimtevaart, Amerika en de Vietnamoorlog. Hij studeert rechten omdat zijn ouders dat willen.
  Als student komt hij uit de verf: actief in zijn studentenvereniging, echte vrienden en de eerste, wat onwennige, ervaringen met meisjes. In zijn vrije tijd wordt hij hoofdredacteur van een ruimtevaartblad. Hij is getuige van de lancering van de Apollo 15 naar de maan in 1971.
  Ruimtevaart en zijn rechtenstudie vormen de opmaat naar een kleurrijk leven als diplomaat. Eind 1977 gaat hij voor het eerst voor zijn werk naar de VN in New York. Meer reizen naar New York volgen. Hij dompelt zich onder in het wilde New York van eind jaren zeventig: het decadente Times Square en Studio 54. Seks met vrouwen en mannen. Zijn coming of age draait uit op zijn coming-out. In de Haagse homoscene ontmoet hij zijn partner. De roman eindigt met hun overplaatsing naar de ambassade in Belgrado.


  Joop Scheffers (Indonesië, 1950) heeft een diplomatieke loopbaan van veertig jaar achter de rug, waarbij hij ruime kennis en ervaring heeft opgedaan op terreinen zoals ontwapening, de Verenigde Naties, Joegoslavië en Azië. Hij is onder meer Nederlands ambassadeur geweest in Kroatië en Vietnam. Van zijn hand verscheen in 1999 het boek Ambassadeur in Zagreb 1994-1998, dat het jaar daarop ook in Kroatische vertaling is uitgegeven.

 • De rode magneet

  Bertina Mulder

  De psychologische thriller De rode magneet is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX en Mars One. In het verhaal spelen de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de reis naar Mars een hoofdrol. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Waarom trekt Mars ons zo aan? Welke belangen spelen er mee? Mogen we zomaar een andere planeet koloniseren? Zijn de problemen die de vier astronauten ondervinden een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico's of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land? En wat doe je als je moet kiezen tussen je leven en je ultieme doel?

  De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar 'De Rode Magneet' is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars.
  Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de producti emaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.
  Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip...?
  BERTINA MULDER DE RODE MAGNEET
  Auteur Bertina Mulder kreeg technisch advies over ruimtevaartmissies en reizen naar Mars van Arwin Lee de Boer, ingenieur bij SpaceX. Een van de vragen die zij aan hem stelde was: 'Wat doe je met een lijk in de ruimte?' Hoewel dit voor hem geen gebruikelijke vraag was, gaf hij hier heel serieus antwoord op.

 • Lot 33

  Helene Smit

  Hoe een bureau levens totaal veranderde
  Wat doe je als je ontdekt dat het oude bureau op zolder heel veel waard is? Het leven van Helene Smit verandert op slag als veilinghuis Sotheby's het voor een duizelingwekkend bedrag wil verkopen. Maar dat kan alleen als het geen Naziroofkunst is...
  Tijdens een bloedstollende zoektocht ontdekt de schrijfster dat het bureau heel veel mensen geluk en ongeluk gebracht heeft. Haar eigen dochter Fréderique wordt in de tussentijd steeds stiller. Ze wil niet dat het bureau verkocht wordt, maar waarom? Kan zo'n levenloos voorwerp bewijzen dat er meer is tussen hemel en aarde? Kan een bureau levens fundamenteel veranderen? De nuchtere Helene is volledig verbaasd door wat ze ontdekt.
  Helene Smit (1964) is juriste en mediator. In 2015 vond ze een bijzonder bureau op haar zolder. In haar debuutroman vertelt ze haar onthutsend verhaal op meesterlijke en meeslepende wijze. Het bureau werd daadwerkelijk door het beroemde veilinghuis Sotheby's in Parijs geveild.
  Saillant detail: De vrouw op de cover is dochter Fréderique
  'This is the precise reason why my job can be magic.'
  Cécile Verdier
  Senior Director Co-Worldwide Head of 20th Century Design, Vice President Sotheby's France.

 • Missie wereldvrede

  May-May Meijer

  Missie Wereldvrede is het waar gebeurde verhaal van May-May Meijer over de aanloop naar en haar eerste gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Het liefdevol geschreven boek leest als een indrukwekkende roman en is mede gebaseerd op haar voorloper Een Ongeluk in Mijn Hoofd. May-May is gelukkig getrouwd, moeder van een jonge zoon en werkzaam als wetenschapper bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, als ze langzaam aan meegesleurd wordt in een psychose. Ze raakt zodanig in de war dat ze in haar eigen wereld leeft waarin de geheime dienst iedereen in de gaten houdt. Daardoor durft ze nauwelijks nog te praten, en censureert ze elke zin. May-May kan tenslotte niet meer voor zichzelf zorgen en moet gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Haar bijzondere ontmoeting met God maakt veel indruk op haar. Ze voelt zich echter helemaal door iedereen verlaten als ze uiteindelijk moederziel alleen in de isoleercel belandt. Ondertussen proberen haar zusje en ouders wanhopig voor haar te zorgen en raakt haar man ten einde raad.

  Quotes
  ''Een boek voor wie wil leren hoe psychose ook een proces kan zijn van zingeving en de weg naar een betekenisvol bestaan.''

  Jim van Os
  Hoogleraar Psychiatrie en
  Voorzitter Divisie Hersenen, Universitair Medisch Centrum Utrecht

  ''May-May heeft écht hart voor vrede.''
  Stephanie Mbanzendore
  Voorzitter Burundian Women for Peace and Development

 • Eva geeft haar zoon de sleutel van het kastje, waarin ze het verhaal van haar leven bewaart. Hij vindt
  een stapel schriften. De eerste woorden zijn: 'Het wordt tijd dat ik mijn leven voor je op papier zet, voor een beter begrip van de waarheid. Of je er iets mee doet moet je zelf weten. Je kreeg je naam van mij, maar je vader noemde je anders. Dat zegt iets over ons huwelijk.'
  Eva vertelt over haar vreugdeloze jeugd na de vroege dood van haar moeder. Op zoek naar waarheid
  en een onbereikbare liefde volgt ze het spoor van de legende van Brandaan en reist naar Ierland. Het
  brengt haar leven in gevaar, ze keert ontgoocheld terug. De demonen uit het verleden blijven haar
  achtervolgen.
  De weg naar Brandon Creek is een roman over liefde, trouw, verraad en moederschap.

  Best wishes for the success of your new novel. It was interesting to learn of the connection with The Brendan Voyage ... you can imagine how that project has influenced my own career as a writer and traveller.
  Tim Severin, The Brendan Voyage

  Auteursgegevens
  Hebrina Blok studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde, werkte als lerares en bekleedde diverse museale functies. In 2013 debuteerde ze met De Leugenboom.
  Daarna is ze blijven schrijven. Verhalen van allerlei aard die indruk op haar maken combineert ze met fantasie tot een groter geheel. Haar thema's: liefde, moederschap, verraad, bedrog, psychisch verdwalen, en de zee.

 • Tune in en stroom

  Yves Verbeeck

  Ben jij tevreden met jouw leven? Of spelen burn-out, perfectionisme, oververmoeidheid, verminderde veerkracht, overgewicht of hooggevoeligheid je parten? Lijkt het wel of je een energielek hebt en kom je niet vooruit? Wil je je weer vitaal voelen, maar weet je niet hoe? Naast stress en spanning is nochtans jouw unieke energie in je aanwezig, als een levendige stroom van mogelijkheden. Vandaaruit kan je ontspannen en vol energie leven.
  Dit boek biedt je de nodige informatie en wegwijzers, geïllustreerd met concrete voorbeelden uit het dagelijkse leven en eenvoudige tips. Kristalhelder en vlot leesbaar. Wees niet misleid door de eenvoud. Dat maakt het geheel juist zo krachtig.
  Je participeert actief in je gezondheid, je relatie(s), de maatschappij en het grote geheel. Jij bent even belangrijk als iedereen in de evolutie daarvan. Dus ontspan, tune ook in op je oneindige levensenergie en stroom.
  Als Licentiaat Kinesitherapie (K.U.L., 1989) volgde Yves Verbeeck (07/05/1966) verschillende specialisaties, waaronder relaxatietherapie alsook oosterse manuele therapie. Hij verdiepte zich meer dan vijfentwintig jaar in de helende bewegingsvorm chi kung en tai chi. Daarbij nam hij deel aan lessen, workshops en privétrainingen bij gerenommeerde meesters in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Engeland en de VS).
  Vanuit zijn jarenlange kennis, expertise en ervaring ontwikkelde hij het unieke trainingsconcept EBT (Energetic Body Training), een toegankelijk oefensysteem, waarin de inzichten en wegwijzers van het Westen en het Oosten samenkomen. Yves heeft een eigen praktijk waar hij mensen persoonlijk begeleidt en geeft op locatie workshops en voordrachten.

 • Zonnemeisjes

  Hedwig Meesters

  Wanneer Micky zwanger blijkt is het voor zus Kitty duidelijk dat vader de schuldige is. Mooie Micky is zijn lieveling. En wat spoken ze uit op haar kamer? Diezelfde nacht maakt Micky een einde aan haar leven. Het gezin valt uit elkaar. Kitty's verdere leven staat in het teken van schuld. Ze had Micky meer aandacht moeten geven. Veertien jaar later ontvangt Kitty een uitnodiging voor het verjaardagsfeest van oud-buurjongen Gijs op wie ze als tiener verliefd was en voor wie ze dingen heeft gedaan waar ze liever niet aan terug wil denken. Het weerzien krijgt een wending die het leven van alle betrokkenen op zijn kop zal zetten.
  Zonnemeisjes gaat over vermeend seksueel misbruik vanuit het perspectief van een jaloerse zus, over het verlangen naar liefde en vergeving en over de noodzaak om af te rekenen met een onverwerkt verleden. De roman is geschreven in een luchtige, beeldende verhaaltrant.

 • Genadeloos geschenk

  Marylene Smeets

  Op het moment dat Marylene de MS-diagnose krijgt, woont ze in haar droomstad New York en is ze net met een tijdelijke baan begonnen op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. Terwijl ze solliciteert naar een vaste baan daar, begint ze een zoektocht in zowel het reguliere als het alternatieve gezondheidscircuit van The Big Apple - naar gezondheid op lichamelijk én geestelijk gebied. Bij haar holistische aanpak van haar ziekte, gaat Marylene uit van een direct verband tussen specifieke lichamelijke klachten en specifieke mentale patronen. Haar weg voert langs aparte gezondheidsgoeroes en langs hot dates; uiteindelijk ervaart ze alles als genezend.
  Genadeloos geschenk vertelt over Marylenes ontwikkeling van zulke heftige MS-symptomen dat ze op New Yorks hete en vochtige dagen nauwelijks een paar blokken kan lopen, tot zo'n goede gezondheid dat ze op de zogenoemde "oven days' staat te tennissen in Central Park.
  Dit boek is geschreven voor mensen die zich voor een gezondheidsuitdaging zien gesteld in het bijzonder, en voor mensen met belangstelling voor groei in het algemeen. Een meeslepend en soms magisch relaas, met New York in een glansrol.
  "Genadeloos geschenk laat zien hoe een diagnose kan helpen om je mooiste leven te leven. Dit pakkende verhaal over het verband tussen lichaam en geest verheldert en inspireert.'
  Johan Noorloos - yogaleraar; schrijver van onder andere
  Het nieuwe yogaboek en Het inzicht; en eigenaar van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam

 • De Veluwse verdwijning

  Bertina Mulder

  Flaptekst:

  Als je een rouwadvertentie leest, twijfel je er niet aan dat die persoon overleden is. Zelfs niet als de datum van de krant gelijk is aan diens overlijdensdatum. Maar stel dat je de enige nabestaande bent en niemand je heeft ingelicht? En stel dat er staat dat je overleden tante weduwe was, terwijl haar man een paar weken geleden nog springlevend was? Het overkomt Teus. Samen met zijn vriendin Babs gaat hij op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze verdwijning van zijn oom en tante.


  Bio (+ auteursfoto)

  Bertina Mulder (1962) heeft een achtergrond in de online communicatie. In 2016 verscheen haar debuutroman Wisselwerking. De rode magneet, een psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars, verscheen in 2018. Voor haar misdaadroman De Veluwse verdwijning liet ze zich inspireren door een opvallend rouwbericht in dagblad de Stentor.


  Quotes:

  Over De Veluwse verdwijning
  'Met haar vlotte schrijfstijl en pakkende sfeerbeelden weet Bertina je van begin tot eind te boeien!'
  ANTOINETTE KALKMAN, AUTEUR EN MEDE-OPRICHTER THRILLERACADEMIE

  Over De rode magneet
  'Vanaf de eerste pagina weet Bertina Mulder de lezer voor zich te winnen. Onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je maar een ding wilt: doorlezen!'
  SANDRA HUTCHISON, RECENSENT `IN DE BOEKENKAST'

  `I finished the book and enjoyed it immensely! I am pretty sure it has movie potential.'
  JORGE VAGO, PROJECT SCIENTIST ESA'S EXOMARS 2020

  Over Wisselwerking
  `Wisselwerking is een fraaie compositie in beeldende taal, met aansprekende karakters.'
  CHARLES KUIJPERS, RECENSENT EN REDACTEUR



  www.bertinamulder.nl

 • BLIJ

  Dorien Groot

  Op twintigjarige leeftijd werd Dorien Groot (1962) opgenomen vanwege anorexia. Drie maanden later verliet ze het ziekenhuis; een ervaring rijker, een illusie armer. Crisisinterventie, zo noemde ze het. Het proces van heling en eenwording leek te zijn begonnen met een valse start.

  Hoe heeft zij het tij in haar leven gekeerd? Hoe lukte het haar om haar verdriet om te zetten in vreugde en zich weer BLIJ te voelen? Op een inspirerende, openhartige en indringende wijze beschrijft Dorien haar levensreis over hoe haar kleine meisje weer kon terugkeren. Zonder opsmuk. De schaamte voorbij. Wonderen bestaan.

  In een wereld waarin legio mensen uiteen dreigen te vallen vervult zij met haar levensverhaal de behoefte van zovelen die op zoek zijn naar praktische handvatten om het anders te doen en het verlangen hebben naar echtheid. Niet meer: 'doe zoals het hoort', maar: leef zoals het hoort voor jou, zodat jij kan stralen in jouw unieke BLIJ.

  Het instituut voor persoonlijke ontwikkeling waarvan Dorien mede-oprichter/-eigenaar is, heeft sinds 1994 haar sporen verdiend. Zij ziet zichzelf hierin als procesbegeleider van de transitie naar de Nieuwe Tijd; een tijd van verhoogd bewustzijn.

 • Een flitsende carrière

  Koos Spee

  Op een vroege novemberochtend in 2004 worden Koos Spee en zijn vrouw ruw gewekt door een zware explosie. Het explosief, vermoedelijk een lawinepijl, dat door de brievenbus naar binnen is gegooid, richt grote schade aan in de hal van hun woning.
  Deze aanslag wordt door de leiding van het Openbaar Ministerie zorgvuldig buiten de pers gehouden en ondanks een uitgebreid onderzoek is de dader nooit gepakt.
  Was het de bedoeling om Koos Spee een kopje kleiner te maken en hem te laten stoppen met zijn werk als landelijk verkeersofficier? Of was het een overtrokken reactie op een forse bekeuring?
  In dit boek beschrijft Koos Spee wat zijn drijfveer was om zich zo veel jaren actief in te zetten voor de verkeersveiligheid en wat de mogelijkheden zijn om met elkaar te zorgen voor minder verkeersslachtoffers.
  Koos Spee begon als politieagent op straat. Nadat hij een aantal jaren op de zitting had gestaan als officier van justitie, werd hij landelijk verkeersofficier en hoofd van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Inmiddels is hij met pensioen en heeft hij nog een adviesbureau met de welluidende naam VerkeerDeBaas.

 • Reis naar de bron

  Han Bekkers

  Reis naar de bron is een meeslepend verhaal over liefde, pijn en bezieling dat spirituele wijsheidstradities verbindt met moderne psychologische inzichten. David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Machtige vijanden bedreigen hem en hij moet vrezen voor zijn leven. Trauma's uit zijn jeugd en vergeten droombeelden dringen zich op en dwingen hem onder ogen te zien dat zijn leven een puinhoop is. In de liefde stapelen de mislukkingen zich op. Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester, maar diens wijze lessen vormen slechts een begin van wat hij te leren heeft. In de extase die hij hongerig blijft zoeken vangt hij een glimp op van het paradijs, maar zelfs de zuiverste liefde kan geen standhouden wanneer ze is geboren uit verraad. David is vastbesloten alle hindernissen te overwinnen, al heeft hij dan nog geen idee van de lange, barre tocht die hem te wachten staat en de vele obstakels die hij zal tegenkomen. Het wordt zowel een reis naar binnen als naar buiten, via fysieke bestemmingen die hem steeds een stukje verder brengen op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron. Als hij zijn werkelijke doel eenmaal bereikt heeft, ziet dat er heel anders uit dan hij ooit had durven dromen. Het is het op zichzelf staande eerste deel van de Reistrilogie van Han Bekkers. Deel 2 is Reis van de hoop en deel 3 is Reis van de feniks. Han Bekkers schreef eerder De druppel en de oceaan, een boek over persoonlijk leiderschap. Het is zijn missie om anderen bij te staan in het proces van ontwaken en het ontdekken van hun zielsbestemming. Meer informatie: https://www.hanbekkers.nl/han-bekkers-boeken/reis-naar-de-bron-deel-1-reistrilogie/ Bestelling, lezing, signeersessie, boekpresentatie, informatie en recensie-exemplaar ook via info@hanbekkers.nl of 06.5138.8667. Reis naar de bron, roman van Han Bekkers, Uitgeverij Paris Books, Bodegraven, 369 pagina's. Paperback: ISBN/EAN: 978-94-93191-26-6, Prijs EUR 20,00. E-boek: ISBN/EAN: 978-94-93191-27-3, Prijs: EUR 12,00.

 • Hier ben ik

  May May Meijer

  Hier ben ik is een vervolg op het boek Missie Wereldvrede. May-May Meijer beschrijft in dit boek hoe ze lijdt onder haar depressie na haar eerste dwangopname. De diagnose schizofrenie, de scheiding van haar man en het feit dat ze haar kindje weinig ziet, hebben diepe wonden geslagen. Haar worsteling met de medicijnen zorgt ervoor dat ze - tot wanhoop van haar familie - weer stopt met de medicatie. De AIVD komt terug in haar leven en een tweede dwangopname in de Rembrandthof volgt.
  Met Hier ben ik geeft May-May Meijer op een boeiende en openhartige manier inzicht in de beleveniswereld van iemand in psychische crisis. Ook wil ze aandacht vragen voor de spirituele kant van psychosen, voor haar ontmoeting met God en Zijn liefde voor alles wat leeft. Ze hoopt dan ook dat Hier ben ik bijdraagt aan wereldvrede. Aan een wereld waarin alle kinderen kunnen spelen.





  `Mensen kunnen bronnen consulteren die zich buiten het reguliere bewustzijn bevinden. Niet iedereen heeft dit, maar blijkbaar is het onderdeel van het menselijk repertoire.'
  Jim van Os
  Hoogleraar psychiatrie en voorzitter Divisie Hersenen,
  Universitair Medisch Centrum Utrecht




  `May-May durft zich kwetsbaar op te stellen door te vertellen over haar psychiatrische proces en haar ontmoeting met Christus. Heel veel mensen durven dat niet, ze is een soort apostel.'
  Pastoor Dresmé
  Pastoor van o.a. de Sint Vituskerk in Hilversum




  `Je bent een kaars en licht voor de wereld.'Shams Alkhateeb, moeder van Noor en Alaa, tegen May-May tijdens de bombardementen op Oost-Ghouta in Syrië

 • Broederplicht

  Tomas Murris

  Broederplicht
  Met veel liefde en de beste intenties voeden we ze op, onze kinderen. Desondanks heeft bijna iedereen een groot deel van zijn leven nodig om zijn opvoeding weer te boven te komen. En dan begint de ware zoektocht, waarbij alle obstakels en uitdagingen die op ons pad komen bedoeld lijken voor maar één ding: ontdekken wie we werkelijk zijn.

  Ook Lodewijk ontkomt niet aan dit lot. Op een dag vindt hij een oud sigarendoosje van zijn vader met foto's en een oud krantenknipsel erin. De inhoud van het inmiddels vergeelde bericht zet het leven van de jonge Lodewijk op zijn kop. Het voelt alsof hij geen bestaansrecht meer heeft.
  Frustratie, somberheid en angsten zijn het gevolg. Hoewel Lodewijk maatschappelijk succesvol is en geluk vindt in zijn nieuwe gezin, blijft zijn pijn.
  Langzaam maar zeker komt Lodewijk erachter dat zijn oplossingen eigenlijk het probleem bevestigen. En dat zijn probleem de oplossing is.

  Broederplicht is de debuutroman van Tomas Murris. Als psycholoog heeft Murris (een pseudoniem) zich zijn gehele loopbaan ingezet voor kinderen en jongeren die te maken hebben met ontwrichtende levensomstandigheden. Hij heeft op zijn vakgebied een drietal boeken gepubliceerd.


 • Nu al het meest prikkelende boek van 2015

  Hoera! we gaan bezuinigen.
  Leven op eigen kracht.
  Patricia Bender

  De gezondheidszorg is onbetaalbaar.
  De vraag is niet langer: komt er meer geld? Want het is er niet. Nu niet. En in de toekomst zeker niet.
  Volgens deskundige Patricia Bender kunnen we niet langer naar de overheid wijzen. Het is nu aan de burger zelf. Geen extra geld van de overheid. Maar extra inzet en betrokkenheid van de burger.

  Krijgt moeder te weinig aandacht in het verzorgingstehuis?
  Kom zelf langs.
  Is het eten voor vader via thuiszorg te eenzijdig?
  Bereid dan zelf een maaltijd voor hem.
  Schrik je ervan dat een op de drie Nederlanders eenzaam is, -maar weet je nauwelijks wie er bij jou aan de overkant woont?
  Bel aan.

  Het is nu aan de burger. . .
  In dit provocerende en tegelijkertijd optimistische boek schetst Patricia Bender het beeld van een wereld in verandering. Een wereld waarin mensen van elkaar zijn vervreemd.
  In een maatschappij waarin mensen klagen over teveel werkdruk, brengt zij het nieuws dat de zorg voor elkaar mensen gelukkiger en gezonder maakt.

  Patricia Bender heeft al 25 jaar ervaring in wonen, zorg en welzijn. Ze is mede-eigenaar van Triptiek; samenwerkings-ontwikkeling met bijzondere aandacht voor zelforganiserende teams, zelfredzaamheid en familieparticipatie.

  Zij is eveneens spreker en trainer.

 • Korte inhoud "Ik lief je"

  Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen, of kijk jij vooral naar de schaduwkanten? Wist je dat de levensverhalen van je voorouders invloed hebben op wie jij bent? En dat bewezen is dat hun geluk en trauma's zelfs getekend staan in je DNA?
  De stilte waar Roos al haar hele leven naar verlangt, wordt overstemd door een schreeuw van het verleden. Om rust te vinden verlaat ze haar stressvolle leven in de Randstad en gaat voor een sabbatical naar zee.
  Haar romantische verwachtingen worden echter teniet gedaan door confronterende ontmoetingen met haar voorouders, de dramatische visser Shakespeare en de wijze godin Nehalennia, heftige stormen en krijsende meeuwen.
  Een reis langs liefde en licht, leven en dood, nu, ooit en toen.
  Uitgever: Paris Books
  Copyright © 2015 Elizabeth van den Dries


  Elizabeth van den Dries - schrijfster aan zee...het best bewaarde geheim van Zeeland tot nu...

  Een uitzonderlijke auteur die verhalen, gedichten en kinderboeken publiceerde en in 2000 haar eerste literaire prijs won met het verhaal "Over de Grens".
  Op 21 juni verschijnt haar filmische en poëtisch geschreven debuutroman "Ik lief je" - een prachtig en herkenbaar verhaal over een vrouw die de Randstad ontvlucht om een sabbatical aan zee te houden. Een periode met hevige confrontaties en onstuimige ontmoetingen breekt aan.
  Uit een recent onderzoek door het Ministerie van Sociale Zaken zijn er meer dan 750.000 mensen die dromen van een sabbatical - een loopbaanonderbreking. Mensen die uit de sleur willen breken, een ander leven willen leven, of zichzelf weer willen terug vinden. De fundamentele vraag waar het leven ook alweer om ging. Toch is er slechts een klein percentage dat daadwerkelijk ook een sabbatical neemt.
  In "Ik lief je" lezen we het verhaal van een vrouw die het wel aan durft.

  "Een verhaal dat je hart binnenstroomt. Onstuimig, woest, zacht, stromend. Een Poëtische woordenpracht die je meevoert naar voorouders en ontmoetingen met hen die je bij jezelf brengen. Gun jezelf deze sabbatical. Ik lief je." - auteur Christine Pannebakker.

  "Elizabeth van den Dries... lees haar, proef haar, lief haar." - auteur Geert Kimpen

  Recensie 'Ik lief je' door Anje van der Veen / Volgend Hoofdstuk
  Ik zou alle jubelende recensie-clichés kunnen schrijven over 'Ik lief je' en ze zouden allemaal absoluut waar zijn. 'Ze grijpt je en laat niet meer los', 'in één adem', 'een pareltje', 'de must read'. En toch...het zou de betoverende kracht van dit boek echt tekort doen. Elizabeth van den Dries schrijft zoals heel weinigen dat doen. Ze verwarmt, ze ontroert, ze raakt. Fundamenteel en onvergetelijk. Zo lichtvoetig en zo poëtisch. In 'Ik lief je' dansen de woorden van het papier en bouwen een feestje in mijn huis. En ik? Ik geniet in verwondering na en besluit dit boek nog eens te lezen.

empty