Karakter Uitgevers NF-VERT

 • Test je kennis van de wereldgeschiedenis en maak een reis terug in de tijd. Naar de eerste beschavingen, keizerrijken, de klassieke wereld van het Midden-Oosten, Griekenland en Afrika. Duik in de wereld van de eeuwenoude dynastieën van China, de stichting van Rome en het Byzantijnse rijk. Verdiep je in de Peruaanse culturen, de Middeleeuwen, de kruistochten en de opkomst van het Ottomaanse rijk. En verbaas je over de rijkdom van de Gouden Eeuw en de Renaissance.
  Dit boek zal de kennis van elke geschiedenisliefhebber tarten en testen. Het vormt de ultieme uitdaging voor zelfs de best geïnformeerde historicus.

  Met vragen die variëren van multiple choice, met kaarten en illustraties, citaten en open vragen: er is uit dit boek altijd wel iets nieuws over de wereld te leren.

 • Wat maakt een team succesvol? Volgens Allegri, een van de meest succesvolle coaches van Juventus ooit, is dat heel eenvoudig: je moet profiteren van de inventiviteit en creativiteit van elke speler en hem de vrijheid geven om te improviseren. Allegri propageert hiermee de kracht van eenvoud en die is volgens hem van toepassing op elke situatie, van sport tot werk en school.

  In Hou het simpel laat Allegri in 32 eenvoudig te volgen regels zien dat de basis van succes gelegd wordt door een heldere spelwijze, taak opvatting en uitleg. Zijn regels zijn gebaseerd op de lessen die hij zelf in zijn carrière geleerd heeft en worden geïllustreerd aan de hand van anekdotes uit zijn rijke voetbalcarrière en voorbeelden uit zijn persoonlijke leven. Deze fundamentele regels maken hem een van de beste trainers ter wereld

 • Wat als tijd even helemaal geen rol zou spelen en de grootste filosofen aller tijden samen aan één tafel zouden gaan zitten om te spreken over de liefde? Nora Kreft brengt acht beroemde denkers samen en laat hen tijdens een fictief dinertje discussiëren over de liefde.

  Want wat is liefde? Wat betekent liefde filosofisch gezien? Socrates, Immanuel Kant, Augustinus van Hippo, Max Scheler, Iris Murdoch, Søren Kierkegaard, Sigmund Freud en Simone de Beauvoir nemen elkaar verbaal op de hak, gaan een felle strijd aan en bezingen gezamenlijk de liefde en het verlangen. Ze ruziën over het belang van datingapps en bediscussiëren de beperkingen van de liefde in dit geestige, inzichtelijke en inspirerende boek.

 • Een fris en onthullend inzicht in de nieuwe wetenschap van dromen - hoe ze werken, wat ze ons vertellen en hoe we de vruchten kunnen plukken uit een volledig begrijpen van ons nachtelijk lucide droomleven.

  Tijdens een onderzoekreis in Peru, raakte wetenschapsjournalist Alice Robb begeesterd door het fenomeen van lucide dromen - een onwerkelijke buitengewone manier van dromen waarbij de dromer in zijn of haar droom zich realiseert dat hij aan het dromen is en de droom zelfs kan sturen en controleren.

  Dromen zijn niet willekeurig, ze hebben een duidelijk doel. Ze helpen ons dingen te begrijpen en te verwerken. Robbs eigen ervaringen en onderzoek van andere experts laat zien dat dromen van vitaal belang zijn voor onze emotionele en fysieke gesteldheid. Alice Robb legt uit hoe we onze dromen beter kunnen onthouden, en waarom dat noodzakelijk is. Ze verklaart de gecompliceerde verbanden tussen dromen en creativiteit. En biedt ons handvatten hoe we kunnen genieten van het intense avontuur van lucide dromen.

  Wat onze dromen ons vertellen is een helder op het scherpst van de snede geschreven onderzoek naar de betekenis en het doel van onze nachtelijke visioenen, en is bedoeld als leidraad om onze wijze van dromen te verbeteren en onze waakzame tijd rijker, gezonder en gelukkiger te maken.

 • Pep Guardiola: De evolutie van een voetbaltrainer gaat door waar Herr Pep van de dezelfde auteur ophoudt en neemt de lezer mee op een reis door drie seizoenen vol actie waarin Bayern binnenlandse records wegvaagde en toch moeite had om eenzelfde dominantie in Europa te laten zien; inclusief een analyse van Guardiola's managementstijl aan de hand van cruciale momenten op en naast het veld.

  Perarnau onthult hoe Guardiola als manager bij Bayern bleef groeien ondanks de mislukt poging om de UEFA Champions League, de ultieme prijs binnen het Europese voetbal, binnen te halen. Ook onderzoekt hij Guardiola's beslissing om Duitsland te verlaten voor een uitdaging bij Manchester City en hoe zijn managementstijl in de Premier League zich verder zal ontwikkelen.

  Tijdens drie uitzonderlijke seizoenen bij Bayern München kreeg Martí Perarnau volledig toegang tot de Duitse topclub: zijn spelers, staf, bestuursleden en, bovenal, manager Pep Guardiola. In het vervolg op Herr Pep, het met prachtige recensies overladen boek over Guardiola's eerste volledige seizoen bij Bayern, neemt Perarnau nu het volledige dienstverband onder de loep van deze Catalaan in Beieren.

 • Voor lezers van Stephen Covey en Brené Brown

  De 13 geboden gaat over mentale kracht. Mentaal sterke mensen vermijden negatief gedrag, zoals zelfmedelijden, jaloezie of spijt hebben van genomen keuzes. In plaats daarvan richten ze zich op het positieve en halen het beste uit zichzelf en hun omgeving.

  In De 13 geboden geeft Amy Morin praktische richtlijnen om haar lezers te helpen de 13 grootste valkuilen te herkennen. De combinatie van aansprekende voorbeelden en de nieuwste psychologische inzichten, biedt strategieën voor het voorkomen van destructieve gedachten, negatief gedrag en neerslachtige emoties voor iedereen, zodat de weg naar geluk en succes vrij is en je op een positieve manier werkt aan de kansen die er zijn.

  Morin leert je jezelf te wapenen tegen emotionele tegenslagen en om te gaan met de onvermijdelijke ontberingen van het leven. Ze deelt hoe ze in de periode nadat ze op haar 26e weduwe werd de mentale kracht vond om verder te gaan en het leven te omarmen. Mentale kracht gaat niet over stoer zijn; het gaat over de kunst om de uitdagingen van het leven aan te kunnen.

  Amy Morin is psychotherapeut. Ze signaleerde dat mensen maatschappelijk succesvol zijn, ondanks enorme uitdagingen en tegenslagen die zij op hun pad tegenkomen. Die veerkracht en haar persoonlijke ervaringen inspireerden haar de webpost 13 things mentaly strong people don't do te posten. Een artikel dat viral ging en werd opgepikt door de Forbes website waar het ruim tien miljoen mensen bereikte: een record. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=swWHH392CDM & https://www.youtube.com/watch?v=7hGKb5Busjk

 • 'Geweldig boek. Zeldzaam inkijkje in de werkwijze van de invloedrijkste voetbalcoach van zijn generatie.' - Michiel de Hoog, De Correspondent

  'Guardiola in topvorm. Erg goed geschreven en interessant voor professionals, voetbalfans en zelfs voor hen die er niet van houden.' - El Pais

  Met een voorwoord van Edwin Winkels

  Met instemming van Guardiola heeft Perarnau de Catalaanse coach, zijn staf en zijn sterrenteam geschaduwd tijdens trainingen en wedstrijddagen. Hij maakte mee hoe Bayern, op weg naar de dubbel, het Duitse puntenrecord in de competitie verpulverde, maar ook hoe ze werden vernederd door Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

  Perarnau is bij Guardiola wanneer alle grote clubs ter wereld naar zijn gunsten dingen tijdens zijn sabbatical in New York. Guardiola vertelt openhartig en in detail over de radicale en tactische veranderingen gedurende het seizoen. Perarnau heeft exclusieve en fascinerende gesprekken met bepalende spelers als Arjen Robben, Manuel Neuer, Philipp Lahm, Thiago Alcantara en Bastian Schweinsteiger.

  Maar Herr Pep is meer dan het verslag van een seizoen, het is bovenal een uniek en indrukwekkend portret van een van de grootste voetbalcoaches ooit. Guardiola vertelt over zijn carrière als speler, zijn leermeesters Cruijff en Van Gaal, de succesjaren bij Barcelona, Messi, zijn obsessie voor de details, zijn onverzettelijke zoektocht naar perfectie en wat hem uiteindelijk voor Bayern München heeft doen kiezen. Een must voor elke voetbalfan!

 • Poep jezelf wijzer gaat verder waar De mooie voedselmachine stopt: het bevat praktische tips om de darmen weer gezond te krijgen.

  Incl. 10-daags eet- en beweeg programma

  Een goede gezonde spijsvertering begint in je hoofd. We willen ons elke dag gezond en vol energie voelen; we willen niet voelen dat we ouder worden. Maar de realiteit van alledag is vaak net even anders.

  Als we diverse media zouden moeten geloven zijn er tal van schuldigen aan te wijzen voor het feit dat we ons niet gezond en energiek voelen. Maar wat we over het hoofd zien, is dat gezondheid voor een groot deel terug te voeren is op de werking van één orgaan: de darmen.
  Onze darmen fungeren als een soort hardware in ons lichaam en zijn verantwoordelijk voor de adequate spijsvertering en de stofwisseling van ons voedsel. Ze staan centraal in ons welzijn en spelen een cruciale rol in de verbetering en het onderhoud van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  Dr. Adrian Schulte, een ervaren medisch specialist, toont in zijn boek Poep jezelf wijzer aan dat wij zelf, door onze verkeerde eetgewoonten, verantwoordelijk zijn voor de schade aan onze darmen en, uiteindelijk, aan onze gezondheid. Zijn makkelijk te volgen eet en beweegprogramma is ontstaan uit duizenden met succes behandelde patiënten in een kliniek die is gespecialiseerd in darmrevalidatie.
  Zijn boek brengt inzichten uit zijn werk als arts samen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de relatie tussen onze darmen, voeding en gezondheid.

 • Gezond eten tijdens de zwangerschap om je baby de beste start te geven en obesitas te voorkomen op latere leeftijd.

  dr. Pierre Dukan is in Nederland en België bekend van vele bestsellers over gezond eten waaronder Het Dukan Dieet waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

  In De belangrijkste 60 dagen van je zwangerschap legt Pierre Dukan de essentie uit van een goed doordacht eetpatroon tijdens de zwangerschap. De laatste zes maanden van de zwangerschap, en in het bijzonder de zestig dagen in de vierde en vijfde maand, zijn van cruciaal belang. In deze periode wordt alvleesklier (pancreas) van de baby aangelegd en leert deze insuline af te scheiden.
  Om de ontwikkeling van de alvleesklier bij het kind in de baarmoeder optimaal te laten verlopen, is het van groot belang de slechte koolhydraten uit het eetpatroon van de moeder te bannen. Snelle suikers maken het orgaan bij voorbaat kwetsbaar. Het eetpatroon - dat niet ten doel heeft af te vallen! - houdt in dat de moeder moet eten zoals haar grootmoeder deed:

  1) Eet zoveel mogelijk suikervrij of gebruik een natuurlijke zoetstof
  2) Eet volkorenbrood
  3) Vervang witte rijst door volkorenrijst
  4) Vervang Pasta door volkorenpasta
  5) Eet fruit in plaats van het sap te drinken

  Onderzoek heeft uitgewezen dat de (toekomstige) moeder haar kind door een aangepast eetpatroon, waarbij zij suikers en lege koolhydraten laat staan, een goede start in het leven kan geven. De pancreas (alvleesklier) - het orgaan dat door de uitscheiding van insuline een grote rol speelt in de aanleg die een persoon heeft om obesitas te ontwikkelen - blijkt door de voeding in het prenatale stadium voorgeprogrammeerd te kunnen worden.

 • Toegankelijke nieuwe titel van de auteur van de bestseller De 13 geboden.

  Helpt ouders hun kinderen zelfverzekerd op te voeden en klaar te stomen voor een geslaagd volwassen leven.

  Amy Morin, auteur van de internationale bestseller De 13 geboden verlegt haar aandacht naar ouders en leert hun hoe ze hun kinderen geestelijk sterk en veerkrachtig kunnen opvoeden.

  Krijgen de kinderen van vandaag de flexibiliteit en mentale kracht die ze nodig hebben om de uitdagingen van het leven in een steeds ingewikkelder en engere wereld te kunnen aanpakken? Met veilige ruimten en trigger-waarschuwingen die zijn onworpen om kinderen te 'beschermen', belemmeren veel volwassenen onbewust hun kinderen in het bereiken van hun grootste potentieel.

  Amy Morin, de auteur die de kenmerken identificeerde die geestelijk sterke mensen delen, geeft nu volwassenen - ouders, leerkrachten en andere mentoren - de instrumenten die ze nodig hebben om mentalekracht-trainers te worden. Terwijl andere boeken ouders vertellen wat ze moeten doen, leert Amy Morin ouders wat 'niet te doen', wat misschien wel belangrijker is bij het opvoeden van mentaal sterke jongeren.

 • In Voetbalhelden stelt Grant Wahl de vraag: 'hoe krijgen echte topvoetballers het spel onder de knie?' centraal. Door (internationale) spelers op alle sleutelposities de revue te laten passeren, onthult Wahl hoe topspelers en -coaches zowel op als naast het veld hun strategie bepalen en die onder hoge druk in praktijk brengen.

  Voetbalhelden is de ultieme gids voor fans van het voetbal van nu. Dit boek onthult wat spelers en managers denken, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Het geeft een echte blik achter de schermen en laat je meekijken met de gedachten en de afwegingen van de knapste koppen binnen de sport en vormt een ware goudmijn voor supporters, ongeacht het team dat ze steunen - of dat nu Ajax, een Amerikaans team of Manchester United is - en ongeacht de competitie - of het nu om de Eredivisie of de Wereldbeker gaat.

 • Laten we eerlijk zijn: het in orde maken van financiën is voor (bijna) niemand een favoriete bezigheid. Het is niet leuk, en we lopen rond met verknipte ideeën over geld die een goede financiële basis in de weg staan. Melissa Browne daagt je uit en geeft praktische tips om je manier van denken over geld én je banksaldo ten goede te veranderen.

  Unf*ck je financiën helpt een financieel vangnet te creëren zodat je uiteindelijk financieel gezond kunt worden. Browne geeft heldere, duidelijke adviezen en vertelt hoe je slimme spaarrekeningen opent, de juiste investeringen doet en waarom budgetteren onverstandig is. Dit begint bij jezelf: je gedrag onder ogen zien, kijken naar wat jij belangrijk vindt, ontdekken waarom budgetteren onverstandig is, een bewuste consument worden, meer te weten komen over aandelen, huizenbezit, 'seksueel overdraagbare schulden' en leren hoe je je financiële zaken nu écht goed regelt.

 • Sofrologie is het nieuwe mediteren. Ontspanning voor lichaam en geest met eenvoudige oefeningen voor thuis, in de auto of op het werk.

  Dit boek leert je met eenvoudige oefeningen die overal te doen zijn, ontspannen en gefocust te blijven, ook op momenten dat je het het meest nodig hebt.

  In een wereld die aan ons voorbij raast, waarin we alles willen doen in veel te weinig tijd en waarin zowel jong als oud steeds meer last heeft van spanning en stress door werk, school, social media en andere verplichtingen die wij onszelf lijken op te leggen, is ook de behoefte aan manieren om te leren ontspannen groter dan ooit. Sofrologie is een methode die met een combinatie van ademhalingstechnieken, geleide meditatie, mindfulness en visualisatie uitkomst biedt.

  Het is een relaxatiemethode voor lichaam en geest, met name gericht op fysieke ontspanning middels dynamische ontspanningsoefeningen: focus op je ademhaling en visualisatie van positieve beelden.

  Bij spanning, stress, somberheid, angst, weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen en slapeloosheid helpt sofrologie je lichaam en geest in harmonie te brengen. Het is een ontspanningsmethode die ook zeer geschikt is voor jonge kinderen. Al vanaf zevenjarige leeftijd kan ermee gewerkt worden en resulteert het in een gevoel van welzijn, harmonie, autonomie en zelfvertrouwen.

 • Kinderarts Robert Hamilton, Dr. Bob, werd in één klap een YouTube-sensatie toen hij liet zien hoe je een huilende baby binnen een mum van tijd getroost kunt krijgen door hem of haar op een bepaalde, makkelijk toepasbare manier vast te houden. Maar dat is niet zijn enige raad.
  In Survivalkit voor baby's eerste jaar voorziet Dr. Bob beginnende maar ook ervaren ouders van duidelijk, verstandig, hartelijk advies voor het eerste jaar met hun baby.

  Dr. Bob laat met de overtuiging en autoriteit van een ervaren kinderarts, maar vooral ook met zijn kalme, charmante en rustgevende houding zien dat de eenvoudige benadering vaak de beste is. Geen ingewikkelde theorieën of verontrustende handleidingen maar kalme, praktische en eenvoudige adviezen en vooral: gezond verstand.

  Dr. Bob behandelt onderwerpen als:
  - Slapen (leer je kindje geduldig om zelf in slaap te vallen)
  - Borstvoeding (heerlijk voor je baby, indien mogelijk voor mama)
  - Eten (laat ze er maar een kliederboel van maken)
  - Huilen (Dr. Bobs befaamde manier van vasthouden)
  - Vaccinaties (misschien wel zo verstandig)
  - Kleding (in de eerste zes maanden lang niet altijd nodig)
  - Speelgoed (hoe simpeler hoe beter)
  - Computer en televisie (op zo'n jonge leeftijd toch nog maar even niet)

 • In Gezonde huid van binnenuit laat Dr. Whitney Bowe zien dat een gezonde huid niet iets oppervlakkigs is. Ze legt op verhelderende en toegankelijke wijze uit dat het spectrum van huidaandoeningen - van hardnekkige acne en rosacea tot psoriasis, eczeem en vroegtijdige veroudering - uitingen zijn van onregelmatigheden die hun oorsprong vinden in de darmen.
  Lasers, scalpels, crèmes en behandelplannen kunnen niet de gezonde, stralende huid garanderen die we allemaal willen hebben. Dr. Whitney Bowe richt zich daarom op het microbioom - de complete verzameling van micro organismen die op en in ons lichaam wonen en via de hersenen met de huid 'spreken' - en benadrukt het verband tussen slaap, stress, eetpatroon, de maag-darmgezondheid en de gezondheid van je huid.
  />
  Gezonde huid van binnenuit bevat een eenvoudige uitleg van de wetenschap, praktische doe-het-zelf-huidverzorgingstips en een 21-daags programma dat je leven zal veranderen.

 • Moe van het vele werken, moe omdat we niet kunnen slapen, moe van het zoeken naar onze zielsverwant, moe van het opvoeden van de kinderen - die weer vermoeiende pubers worden, moe van het strijden tegen ziekte en pijn, van het altijd maar beschikbaar zijn, van onze smartphone in onze hand. Ontzettend moe...

  En als we die vermoeidheid nu eens tot bondgenoot maken?

  In Moe stellen Léonard Anthony en Adrian Chaboche voor om de moeheid te omarmen in plaats van er tegen te vechten.

  Door onze moeheid te accepteren en ernaar te luisteren, kunnen we leren wat we ertegen kunnen doen. In Moe worden de voornaamste oorzaken van vermoeidheid behandeld. Zoals werkstress, familie (inclusief baby's, pubers en ouder wordende ouders), en natuurlijk de gekte van het altijd maar bereikbaar zijn en het gevoel hebben altijd bereikbaar te moeten zijn. In Moe geven Léonard Anthony en Adrian Chaboche ons manieren en methodes om echt te leren uitrusten.

 • Ons hectische bestaan, waarin we steeds meer doen in minder tijd met minder middelen, maakt dat we vaak worstelen met de juiste balans tussen ons professionele leven en privé. Steeds meer mensen klagen over al dan niet werkgerelateerde burn-outklachten. Rationeel weten we allemaal dat je gelukkig en gezond voelen in belangrijke mate afhangt van een juist evenwicht, maar vaak is dat moeilijk haalbaar.

  In #Chill legt Bryan E. Robinson uit hoe we dit patroon kunnen doorbreken door prioriteiten te stellen en mindfullness in ons dagelijks leven te bevorderen. Naast de 12 overzichtelijke stappen met dagelijkse meditatie-oefeningen biedt #Chill tien geboden voor goede zorg en aandacht voor jezelf.

 • 'Dr. Sarah McKay kruipt in het vrouwelijk brein en brengt op verhelderende wijze de verschillende aspecten in kaart die van invloed zijn op onze hersenen terwijl wij onze reis door het leven maken.'
  - ELLE


  Dit is geen boek over de verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen, noch een neurowetenschappelijke verhandeling over genderspecifiek gedrag, of de strijd tussen de seksen. Dit boek gaat over alles wat er in de hersenen van vrouwen gebeurt tijdens de opeenvolgende levensfasen, die uniek zijn bij vrouwen vanwege hun fysiologie en hun hormonen.

  Het vrouwelijk brein ontrafeld laat zien dat voor een goede gezondheid het voor vrouwen van essentieel belang is te weten hoe hun hersenen in de verschillende belangrijke levensfasen werken. Vanaf het prille begin in de baarmoeder en de kinder-, puber-, en tienerjaren, maar ook over bijvoorbeeld de invloed van menstruele cycli, zwangerschap, moederschap, menopauze en ouderdom.

  Het geeft antwoord en uitleg op vragen als: Wat is het verband tussen hersenen en gedrag? - Begint de pubertijd steeds eerder? - Nemen meisjes meer risico? - Kunnen we verslaafd raken aan de liefde? - Eens een moeder, altijd een moeder? - Wat is hersenmist? - Waarom worden vrouwen ouder dan mannen? En nog heel veel meer.

 • Wat maakt spelers als Cruijff, Messi, Pélé en Ronaldo tot wereldklasse? Uit het onderzoek van Vestberg, Petrovi´c en Lerner blijkt dat slechts een op de duizend mensen een vergelijkbare verwerkingscapaciteit heeft als de elitespelers Cruijff en Messi. Op basis van de testresultaten konden de auteurs accuraat voorspellen hoeveel doelpunten en assists de spelers zouden gaan maken. In dit boek wordt voor het eerst beschreven welke specifieke hersenfuncties nodig zijn om voetbal of een willekeurig andere sport op topniveau te kunnen bedrijven.. Het gaat daarbij om een in uitzonderlijke mate ontwikkeld vermogen om spelsituaties te analyseren, te verwerken en daar in een split second naar te handelen.

  De bevindingen van Vestberg, Petrovi´c en Lerner brengen ons dichter bij het antwoord op de vraag wat spelintelligentie is en waarom bepaalde spelers van wereldklasse zijn en ander niet.

  'Kennis is macht' - De staat van Oranje

  'AZ en PSV kijken ook in de bovenkamers van hun spelers.' - Algemeen Dagblad

 • 'Meg Myers Morgan heeft vrouwen een schat aan kennis gegeven in dit prachtige boek!' - goodreads .com *****

  Mijn dochter gelooft heel stellig dat alles onderhandel - baar is en daarom krijgt ze ook bijna altijd haar zin. En dat gaat jou ook lukken. Ik heb daarvoor 5 tactieken voor je op een rijtje gezet. Deze tactieken verduidelijken wat je wil, bezweren je angsten, helpen je over je eigen bezwaren heen te stappen en zorgen dat je het succes krijgt waar je altijd naar hebt verlangd, zowel privé als in je werk.

  Het is niet zo dat vrouwen niet kunnen onderhandelen of dat we slechte onderhandelaars zijn. We zijn immers al gewend om over alles te onderhandelen. Maar we onderhandelen te weinig voor onszelf. In Alles is onderhandelbaar spoort Meg Myers Morgan ons aan om nú actie te ondernemen. Als vrouwen moeten we vergeten te proberen "alles te hebben", dat zal niet lukken. In plaats daarvan raadt zij ons aan om slim te navigeren tussen de verlangens, verwachtingen en eisen van het leven.

empty