Ellessy, Uitgeverij

 • Een dochter,een docent, een verhouding, een dode docent.

  Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor van school, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Bo's echtgenoot Adam dreigt met onorthodoxe maatregelen die de situatie alleen maar zouden verergeren. Yannick, de ongrijpbare vriend van Eva, die sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van hun gezin, heeft een geheel eigen wijze van reageren.
  Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen?
  /> Bo's enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en bij wie ze haar hart kan luchten. Emiel trekt zich Bo's situatie aan en weet wel een manier om haar te helpen.
  Net als Bo op het punt staat om de confrontatie met Eva's mentor aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt.
  Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds verder van haar af drijft? De ongrijpbare Yannick? En Emiel, is die ooit wel te vertrouwen geweest?

  Marlen Beek-Visser debuteerde in 2015 met de uitstekend ontvangen thriller Stem! (ondertitel: als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt). Eerder werd een vijftiental verhalen van haar hand gepubliceerd in evenzoveel verhalenbundels. Marlen woont en werkt in Leiderdorp.
  Marlen is zeer gedreven in haar pr-activiteiten: in haar debuutjaar signeerde zij in zo'n veertig boekwinkels, gaf interviews op (regionale) radio en tv, organiseerde workshops schrijven, trad meerdere malen op als spreker en werd gevraagd als interviewer.
  Zij is een van de oprichters van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van zes thrillerauteurs, waaronder Isa Maron, die elkaar willen versterken en zich willen onderscheiden door een herkenbaar gezicht te vormen naar lezers, media en de boekhandel.

  De pers over Stem!:
  "Beste nieuwkomer in thrillerland in 2015" (Thrillerlovers)
  "Een zinderend debuut met een zeer spannende verhaallijn (Biblion)
  "Stem! behoort tot de top 10 zomerthrillers van 2015 (Vrouw; bijlage Telegraaf)
  "Een debuut dat zich onderscheidt met een verhaal dat er regelrecht inhakt. Wendingen die niet te voorzien zijn en dan is er ook nog die ene twist die maakt dat de ontknoping briljant is". (Vrouwenthrillers)
  "Een pluim voor Marlen Beek-Visser"((Diede de Haas voor Hebban)

 • Stem!

  Marlen Beek-Visser

  Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd.
  Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste 'blinde auditie' een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te krijgen, om écht gezien te worden. Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem! (een programma á la The Voice). Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna, een van de juryleden van het programma. Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens.
  Lukt het Trudy om door te dringen tot de audities van Stem! ? Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt?
  Stem! (..als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt) is het spannende debuut van Marlen Beek-Visser.

  Marlen Beek-Visser woont en werkt in Leiderdorp, op steenworp afstand van Leiden, waar zij haar middelbareschooltijd doorbracht en waar zij lange tijd woonde. Na een hbo-studie commerciële economie schreef zij als stafmedewerker communicatie en als manager in de kinderopvang voornamelijk zakelijke teksten. Tot zij enkele jaren geleden haar creatieve geest de ruimte gaf en begon met het schrijven van fictie.
  Marlen publiceerde een tiental korte verhalen in verhalenbundels. Zo verscheen haar verhaal DNA-test in een bundel voor een goed doel, waarbij de line-up werd gevormd door prominente auteurs als Kees van Kooten, Mensje van Keulen en Susan Smit. Schrijver Abdelkader Benali koos haar verhaal Zwarte kapitein voor publicatie in de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Met Project X 75.0 won zij de Literaire Prijs van Wageningen, terwijl zij bij een schrijfwedstrijd voor Margriet een tweede plaats behaalde met haar verhaal Hulplijn.
  "De thriller die elke liefhebber van talentenjachten
  op tv moet lezen!"

 • Marli heeft een moeilijke jeugd gehad. Zelfs nu ze volwassen is, staat ze er alleen voor en heeft enig geluk in de liefde nog niet mogen ondervinden. Na een periode van zwaar weer krijgt ze een baan bij de medische registratie in het plaatselijke ziekenhuis. Ze krabbelt langzaam op, krijgt weer zin het leven en wil eindelijk iets aan haar overgewicht gaan doen. Ze overweegt het plaatsen van een maagbandje door chirurg Van de Boom, maar ontdekt in de medische dossiers dat er relatief veel patiënten overlijden na deze ingreep. Geschrokken van deze informatie besluit ze de oorzaak van de sterfgevallen te onderzoeken en al snel blijkt iemand niet zo blij met haar gesnuffel in de medische dossiers. Ze ontvangt serieuze dreigementen die haar doen twijfelen of ze wel verder moet gaan met haar onderzoek. Moet ze met alle geweld de waarheid naar buiten brengen? En zo ja, wat zijn dan de gevolgen? Wie kan ze nog vertrouwen? Dokter Van de Boom? Haar manager? Of die aardige arts-assistent die haar onverwachts te hulp schiet?

  Jacqueline Coppens behoorde met Evenwicht tot de laatste drie kanshebbers voor de Coffee- company Book Award, een literaire prijs voor het beste manuscript van niet eerder gepubliceerde schrijvers.
  Janneke Siebelink, hoofdredacteur van Bol.com en jurylid van de Coffeecompany Book Award, over Evenwicht:
  `Het verhaal heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Bijzondere thema's als boulimia en een ingewikkelde moeder-dochterrelatie passeerden de revue. Ik denk dat dit een boek is dat voor een heel breed publiek toegankelijk is.'
  Eerder zijn er een aantal van Jacqueline Coppens' korte thrillerverhalen gepubliceerd in diverse bundels en op (literaire) websites. Ze heeft een eigen tekstbureau en ze is thrillerrecensent voor Hebban.nl en redacteur spanning bij de Boekenkrant. Jacqueline is informatiespecialist en woont in Hardenberg. In haar laatste functie was ze hoofd van een medisch informatiecentrum in een algemeen ziekenhuis, wat een inspiratiebron vormde voor Evenwicht.

 • Crash

  Ellen Lina

  Een vliegtuig van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Italiana crasht bij het Italiaanse bergplaatsje Valsugana. Een noodlanding werd nog ingezet, maar het mocht niet baten. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen twee Nederlanders.
  Anna Kranenburg, de eenendertig jarige eigenaresse van een kookwinkel overleefde de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, en partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
  Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, komt haar verhaal ter ore bij Ruben Partier. Het zorgt ervoor dat haar leven volledig op z'n kop wordt gezet. Ruben ontrafelt geheimen... Prepare for impact!

 • Koningslaan

  Ellen Lina

  Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochters terug naar haar geboortedorp. Voor haar een nieuwe baan, een nieuwe woning en een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden en haar werk als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet haar hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Maar dan ...

 • Marloes loopt tegen de veertig en hoewel ze haar biologische klok voelt tikken, heeft ze nog geen partner gevonden met wie ze een gezin wil stichten. Dan loopt ze plotseling de charmante levensgenieter Erik tegen het lijf. Ze wordt stapelverliefd, en tot haar grote verrassing is ze binnen drie maanden zwanger. Tijdens haar zwangerschap ontdekt ze dat Erik niet altijd even open en eerlijk tegen haar is, maar ze drukt haar onderbuikgevoelens weg.
  Na de geboorte van Luna doet Marloes echter een angstaanjagende ontdekking, waardoor ze op de vlucht slaat. Midden in een koude winternacht vertrekt ze zonder plan halsoverkop met haar baby en besluit ze op zoek te gaan naar haar Italiaanse vader, die ze nooit heeft gekend. Het wordt een enerverende, spannende en gevaarlijke roadtrip dwars door Italië.

 • In 2019 werd Lekker Fout genomineerd voor de Valentijnprijs, de prijs voor het beste romantische boek.

  Als Kim op kantoor iets hoort wat ze niet had mogen horen, verandert haar leven. Ze leert Angela kennen en via haar Julian, Erik en Fieke: een vrouw die ze tot voor kort haatte. Erik vertelt haar dat haar baas, die ze altijd bewonderde, fout is. Maar is dat wel terecht? Samen met Angela en Fieke ontdekt ze wat Erik en zijn vrienden krampachtig geheim houden. Er gaat een nieuwe wereld voor Kim open. Goed en fout krijgen een nieuwe betekenis. Langzaam verandert ze van een degelijke huismus in een stoere vrouw en geniet ze ervan hoe lekker fout kan zijn.

 • Annebeth Heuting, moeder van vier volwassen kinderen, heeft een moeilijk leven. Ze is gehandicapt door een voetaandoening. Haar echtgenoot Paul bemoeit zich het liefst zo weinig mogelijk met haar en vindt vooral troost bij zijn krant en de televisie.
  Samen verzorgen ze zoon Bas, die een bijna noodlottig ongeval heeft gehad. Zijn vriendin Marlou heeft hem de rug toegekeerd.
  Maar ook met hun dochters hebben ze het niet gemakkelijk. Een constante zorg, die Annebeth er eigenlijk niet bij kan hebben. Hoewel het wel indruk maakt op haar vriendinnen!
  Oudste dochter Barbara ligt in het ziekenhuis omdat ze een vroeggeboorte dreigt te krijgen. Ze is een moeilijke patiënt, die zich ernstig verveelt.
  Suzan is met een kwaaie kop naar het buitenland vertrokken en heeft zich al jaren niet meer laten zien.
  Dan is er nog hun jongste dochter Myrna, die zich het liefst zo afzijdig mogelijk houdt van de familie en voor wie alles teveel is.
  Tenminste: zo ziet Annebeth het.
  Maar is het ook werkelijk zo? Of is er iets heel anders aan de hand?

  Kirstin Rozema (1967) woont in Almelo en schrijft al jarenlang kinder- en jeugdboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heeft ze een flink aantal korte romans geschreven. Haar grote passie is om met deze debuutroman een mooie stap voorwaarts in haar schrijfcarrière te maken.

 • De dertigjarige Luci King heeft het goed voor elkaar, voor de buitenwereld in ieder geval. Ze heeft twee gezonde kinderen, is getrouwd met de zeer succesvolle ondernemer Benjamin King, woont in een kast van een huis aan de kust en is eigenaresse van het meest chique hotel van Nederland. Ze zou gelukkig moeten zijn, toch? Helaas kent Luci de keerzijde van deze rijkdom, ze is eenzaam en moet dealen met haar schatrijke, hautaine schoonfamilie, wat haar niet makkelijk af gaat. Luci heeft een roerig verleden en voelt zich nog altijd niet op haar gemak tussen de welgestelden, ze worstelt al jaren met haar identiteit. Wanneer Benjamin buiten haar om besluit zijn jongere broer in huis te nemen, een ex-gevangene die voorwaardelijk vrij komt, verandert alles. Joshua King is geen type waar je omheen kunt, hij laat zich niks vertellen en valt niet te negeren. Luci is precies hetzelfde. Ze kunnen moeilijk aan elkaar wennen en al snel lopen de gemoederen hoog op in huize King. Ondanks dat ze elkaar wel kunnen wurgen, is er vanaf het begin een bepaalde onderhuidse spanning voelbaar. Benjamin krijgt het steeds drukker met zijn bedrijf en ondertussen komt Joshua met de dag dichterbij, Luci beseft dat ze afstevenen op het onvermijdelijke. Kan ze weerstand bieden aan de broer van haar man? En nog belangrijker, wil ze dat wel?

  "Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust. King, Spelen met vuur, is het eerste deel van een trilogie."

 • In De Poldermoorden worden inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es belast met het onderzoek naar de vermissing van een krantenjongen en een drievoudige moord. De inspecteur en zijn assistente worden meegezogen in een bizarre en verbijsterende zoektocht, die begint in de polder van West-Friesland en eindigt in Antwerpen. De vermissing van de vijftienjarige krantenjongen loopt als een rode draad door het onderzoek. Een plaatselijke bende, die zich bezighoudt met autodiefstallen, lijkt licht op de zaak te werpen. Maar dan neemt de zaak een onverwachte wending...
  De Poldermoorden verhaalt over de bizarre geschiedenis van een familie, over een nieuwe kennismaking en de scheidingsperikelen van een politieman...

 • Verlossing

  Olivia Lewis

  Verlossing King, deel 4

  Josh en Luci gaan door een heftige periode. Komen ze alle tegenslagen te boven, of is hun relatie gedoemd te mislukken? Eveline komt ondertussen met vreselijk nieuws. Het dwingt Josh tot het uiterste en in zijn woede en verdriet werkt hij mee aan een bizar plan van Eveline, waarmee hij alles op het spel zet.

  King deel 4, Verlossing, is het vierde deel van de King serie. Eerder verschenen King deel 1, Spelen Met Vuur, King deel 2, Affaire en King deel 3, Achter Gesloten Deuren.

 • Achter gesloten deuren / King 3:

  Benjamin en Luci halen Josh op uit Frankrijk en hoe gelukkig Luci ook is dat Josh zijn thuis heeft gevonden bij hen, het idee dat hij zomaar kan weglopen staat haar niet aan. Stukje bij beetje komt naar boven dat er jarenlang een schijnvertoning is opgevoerd. Eveline King komt met verbazingwekkende onthullingen over haar gezin en haar huwelijk. Samen staan ze voor nieuwe uitdagingen en haar plannen voor een eigen hotel lijken werkelijkheid te worden. Ondanks tegenslagen lacht het leven Luci en Josh toe. Of niet?

  Derde deel van een vierdelige serie.

 • Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met een onderzoek naar de moord op een Poolse arbeider, een van de velen die in de kassen werken. De zoektocht naar de mogelijke dader of daders begint in de polder van West-Friesland en eindigt in het Poolse stadje Szydlowiec. Het gerucht over een vermeende liefde van het slachtoffer loopt als een rode draad door het onderzoek. Een frauderend loonbedrijf lijkt tot de ontknoping van dit gruwelijke misdrijf te leiden, maar dan neemt de zaak een onverwachte wending.

 • Moederdier

  Gerard Nanne

  Net terug van vakantie wordt Inspecteur Frank Benders geconfronteerd met een gruwelijke moord. Een jonge vrouw is de avond ervoor door meerdere messteken om het leven gebracht in de slaapkamer van haar flatwoning. Een getuige verklaart dat ze een man met grote haast uit het flatgebouw zag vertrekken. Als dan bekend wordt dat deze man de minnaar van het slachtoffer was lijkt het een duidelijke zaak, maar dan rijzen de twijfels... Eens temeer lijken de legendarische woorden van Benders oude mentor van toepassing: 'Niets is zoals het lijkt!'. Frank Benders en zijn assistente Paula van Es raken verstrikt in een slepende moordzaak.

 • Als inspecteur Frank Benders een melding krijgt van een bomaanslag, waarbij een man om het leven is gekomen, kan hij nog niet vermoeden in welke bizarre geschiedenis hij en zijn assistente Paula van Es worden meegezogen. Er volgen meerdere aanslagen en er worden dode reigers in kofferbakken aangetroffen. Benders wordt overvallen door gevoelens van onwerkelijkheid, alsof hij terecht is gekomen in een grote nachtmerrie. Niet eerder kreeg hij met misdaden van dergelijke omvang te maken. Hij krijgt de steun van een forensisch psycholoog, omdat er vermoedens bestaan dat het motief in het verleden ligt.

 • Vivian is stoer, onafhankelijk en voor niets en niemand bang. Haar broer Erik heeft ze al meer dan tien jaar niet gezien. Als ze hoort dat zijn zoontje haar hulp nodig heeft, aarzelt ze geen moment en gaat naar hem toe. Ze heeft zich nooit druk gemaakt om haar uiterlijk, totdat ze Eriks beste vriend, Daniël, ontmoet. Voor hem gaat ze zich veel vrouwelijker gedragen, maar ondanks haar metamorfose blijft hij haar negeren. Met een roekeloze actie wil ze dat ombuigen. Vivian ontdekt haar vrouwelijke kant en ook dat sexy en stoer heel goed samen gaan.

 • Na de plotselinge dood van haar man heeft Julia het gevoel dat haar leven stuurloos is geworden. Ze vindt troost in de omgeving waar ze zo gelukkig was met Roy, maar tegelijkertijd beseft ze dat het niet altijd eenvoudig zal zijn om hun kindje alleen op te voeden.
  Haar moeder dringt erop aan dat ze haar leven in Schotland opgeeft om bij haar in Nederland haar baby te krijgen. Hoewel Julia inziet dat het veel voordelen heeft, heeft ze haar bedenkingen. Als enig kind van een moeder die gewend was om alle beslissingen voor haar te nemen, kreeg ze weinig ruimte om zich te ontwikkelen en op eigen benen te staan. Bovendien liet haar moeder er nooit veel twijfel over bestaan dat ze Roy niet mocht en dat ze het helemaal niet eens was met hun huwelijk en leven in Schotland.
  Julia voelt er weinig voor om haar zelfstandigheid op te geven, maar tegelijkertijd beseft ze dat ze weinig keuze heeft. Ze is echter nog niet zo lang terug in Nederland als ze een schokkend bericht krijgt dat haar ertoe dwingt om haar plannen drastisch te herzien.
  Als de dagen lengen...is een nieuwe roman in de serie Ellessy Relax, een reeks van ontspannende hedendaagse familie- en liefdesromans, bestemd voor een breed lezerspubliek van alle leeftijden. Carla Vermaat (1952) werkte op een scholengemeenschap en organiseert nu schildervakanties in Cornwall. Ze woont in Zaandam, maar verblijft een groot deel van het jaar in Cornwall. Ze schreef misdaadromans en vele liefdesromans en veel van haar verhalen verschenen in diverse jubileumomnibussen van uitg. Westfriesland.

 • Affaire

  Olivia Lewis

  Luci en Josh kunnen elkaar niet met rust laten, ze gaan door met hun affaire
  en nemen steeds meer risico's. Josh ontdekt dat Benjamin een behoorlijk
  geheim met zich meedraagt en besluit dit tegen hem te gebruiken. Langzaam
  maar zeker beginnen de verhoudingen te veranderen. Benjamin doet
  een boekje open over Luci en lijkt steeds verder bij haar weg te drijven, ze
  hebben allebei geen vat meer op hun huwelijk en de sfeer tussen hen is
  ver beneden nul. De relatie tussen Luci en Josh wordt ondertussen steeds
  serieuzer, waar Josh veel moeite mee heeft. Zijn enorme onzekerheid staat
  hem in de weg en hij twijfelt aan alles. Wanneer Benjamin toegeeft flink in
  de problemen te zitten, beseft Josh dat hun levens behoorlijk zullen gaan
  veranderen. Luci verklaart hem haar liefde, maar kan hij dit accepteren?
  De bom barst uiteindelijk na een feestje bij de familie King thuis, er komt
  een schokkende waarheid boven tafel. Josh neemt hierna een wel heel rigoureuze
  beslissing.
  Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef
  deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet
  autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van luxueuze hotels
  wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure
  hotels aan de kust. King II-Affaire is het tweede deel van een vierdelige serie.

  In 2017 verscheen King I - Spelen met vuur.
  "Spanning, erotiek en diepgang, KING bevat het allemaal. Volledig in de ban van Joshua King, die alle vrouwenharten zal doen smelten..."
  www.boekverslaafde.blogspot.nl

empty