Boekenindustrie VOF

 • Never too late

  Karin Martens

  Na een turbulent leven is Karin Martens op een dieptepunt beland: als alleenstaande moeder in de bijstand, verrekkend van de rugpijn, in een rijtjeshuis in het Brabantse dorpje Wouw. Alles is weg: haar geliefde broer Edwin is jong overleden, haar vader, de ooit zo succesvolle ondernemer A-3 Martens, is aan lager wal geraakt en als dakloze junk gestorven op Aruba.

  Op dat moment komen haar vechtersmentaliteit en levenslust dubbel en dwars naar boven. Ze schrijft haar levensverhaal van zich af en stuurt een enthousiaste brief naar het KRO-programma Memories. Met haar vriendinnen Roos en Marina wil ze terug naar Chersonissos, op Kreta. De plek waar ze elkaar dan 25 jaar geleden als hostesses bij Holland International ontmoet hebben.

  Dankzij Memories vindt Karin haar grote liefde terug, de charismatische Griek Yiannis Kakakis. Haar levenslange droom wordt eindelijk waarheid: oud worden boven op een Griekse berg.

  Never too Late vertelt het inspirerende verhaal over de Griekse jaren van Karin. Het boek biedt een bijzondere blik achter de schermen bij de veelbesproken aflevering over Karin en Yiannis van het programma Memories. Het is een verhaal van verdriet en verlies, maar vooral van hoop, pure, onverwoestbare liefde en een nooit aflatend geloof in jezelf.

  Karin Martens (1965) was hostess bij Holland International, ondernemer, interieurstylist en schrijfster. Haar vele avonturen voerden haar vanuit het Brabantse Wouw via San Francisco, Kreta, Thailand, Indonesië en Aruba uiteindelijk weer terug naar Kreta en haar grote liefde Yiannis. Binnenkort verschijnen het tweede deel van haar memoires en een derde boek over haar leven op Kreta.

 • Benjamin is een leuke sportieve jongen die er goed uitziet. Niets mis mee zou je zeggen. Toch is juist hij al jaren het grote doelwit in zijn klas. Hij wordt genegeerd en gepest en langzamerhand raakt hij het vertrouwen in zijn omgeving kwijt. Hij heeft geleerd om vooral voor zichzelf te leven. In zijn eigen wereldje is alles goed, maar de harde wereld om hem heen maakt het leven heel erg zwaar.

  God is ver weg en lijkt niet te luisteren naar zijn schreeuw om hulp. Steeds als hij besluit om hulp in te roepen, gebeurt er iets waardoor hij niemand in vertrouwen durft te nemen en hij steeds meer vereenzaamt.

  Dan loopt een pesterij volledig uit de hand en wordt duidelijk hoe ver pesten kan gaan en tot welke ernstige gevolgen dit kan leiden...

  Een verhaal wat je niet loslaat als je het gelezen hebt.

  Ben jij zelf een pester? Of ken je iemand die gepest wordt?!
  Hopelijk ben jij er dan na het lezen van dit boek van overtuigd dat jij het verschil kunt maken!

  Word jij zelf gepest en herken jij je in Benjamin? Dan zul je hopelijk veel steun hebben aan dit verhaal en mag het je misschien een stap verder helpen.

  Johan Werkman

 • Eigen-wijs

  John Engels

  Dit prachtige verhaal is te zien op NPO1 KRO-NCRV-MEMORIES: geheime liefde in het buitenland op 9 november 2015 om 21:15 uur.

  Als de jonge priester John op 27-jarige leeftijd naar de Filippijnen wordt gestuurd, komt zijn droom uit. Hij wordt aangesteld op een middelbare school waar hij intensief samenwerkt met de lerares Engels Purita. Er bloeit een mooie, maar verboden liefde tussen de twee. Vanwege zijn priesterschap blijft de liefde puur platonisch. Toch wordt John naar huis gestuurd. Purita's brieven worden door John zijn meerderen gelezen en verscheurd, zodat hij ze niet te zien krijgt. Uiteindelijk geeft John zijn priesterschap op, trouwt en krijgt een gezin. Nu is de 87-jarige John weduwnaar en Purita is hij nooit vergeten. Hij vraagt zich nog dagelijks af wat er nou in die brieven stond. Om daar antwoord op te krijgen, reist hij samen met het tv-team KRO-MEMORIES van Anita Witzier terug naar de Filippijnen.

  Dit prachtige levensverhaal is op een boeiende wijze opgetekend in Eigen-wijs door Ellie Vangangelt.

 • Een onmisbaar managementboek!

  Je moet zeer binnenkort in het openbaar spreken, je hebt een sollicitatie of je moet een vergadering voorzitten en je ziet er als een berg tegen op. Tijd om een mondelinge cursus te volgen is er niet, evenmin heb je tijd om een dik boek te bestuderen.

  Dit boek geeft 40 tips en je kunt er die tips uithalen die je het meeste aanspreken. Met een beetje goeie wil en wat voorbereiding kun je zo snel mogelijk aan de slag.

  Veel producties over presenteren en spreken in het openbaar zijn steriel van opzet. Een koele opsomming van aandachtspunten en logica.

  In de ruim dertig jaar dat ik cursisten ontmoet bij de mondelinge cursus `Spreken in het openbaar' hadden zij last van spreekangst. De één meer dan de ander, maar bij de meesten was dit zichtbaar aanwezig.

  Literatuur over dit onderwerp heeft de neiging van het ene uiterste (spreekangst verzwijgen) door te schieten naar het andere (direct naar de psychiater).

  Dit boek is ontstaan uit ruim 30 jaar ervaring met mondelinge trainingen spreekvaardigheid, een soort samenvatting. De angst om voor een groep te staan en het woord te voeren is in al die jaren hetzelfde gebleven.

  Zweethanden, slappe knieën en een droge mond blijken van alle tijden. Evenals de neiging om er van weg te lopen. Niets meer kunnen zeggen en zo snel mogelijk verdwijnen. Oud of jong, hoog- of laag opgeleid, man of vrouw: het maakt geen enkel verschil.

  Is het ook jouw probleem? Geen nood, je hoeft nog niet naar de psychiater.

 • Ik sta achter Patrick

  Op 20 mei 2014 heeft Kevin Scholman de Facebook-pagina `Ik sta achter Patrick' opgericht, naar aanleiding van het succesvolle RTL tv-programma`Project P: Stop Het Pesten' van Johnny de Mol en Dennis Weening.

  Patrick Kramer, één van de hoofdrolspelers en slachtoffers, werd hierna hét boegbeeld van pesten in Nederland.

  Om er achter te komen hoe het is om in de schoenen van de slachtoffers van pesten te staan, heeft Stichting Pestvrij Nederland dit confronterende boek gemaakt. Het bestaat uit ingezonden levensverhalen en gedichten van slachtoffers van pesten. Tevens heeft het boek als doel een handvat en steun te bieden aan gepeste mensen.

 • `Simply Sev Art by Sevdeger Ezersöz'

  Een werkelijk schitterende collectie kunst van Sevdeger Ezersöz, met veel zorg samengesteld door auteur Serhan Hakan Yalciner.

  Met dit e-book kunt u ruim 200 kunst-objecten van Sevdeger Ezersöz bewonderen op uw PC, Mobile, E-reader, etc.

empty