BLU

 • De Busjesblues

  Chiel Hugowaard

  • Blu
  • 3 Augustus 2020

  Een persoonlijk, waar en humoristisch verhaal van een man en zijn gezin die in een Volkswa- genbusje vertrekken van het luxueuze Gooi naar het primitieve Oostblok. Op zijn eigen, relativerende wijze vertelt Chiel over de mooie en bijzondere ervaringen, maar vooral over de ongemakken, tegenvallers en problemen die ze onderweg tegenkomen. Het blijkt allemaal niet zo ideaal te zijn als ze zich vooraf hadden voor- gesteld wanneer ze geconfronteerd worden met aanhoudend regen en kou, onwennig camping gedrag, sluimerende irritaties, cultuur- en reismoeheid, hardnekkige smetvrees, toilet horror, niet eerder ontdekte karakterverschillen en een paar knallende ruzies. Door de open schrijfstijl voorzien van een behoorlijke dosis zelfspot reis je als lezer mee op deze bijzondere tocht en krijg je een inkijkje in de alledaagse reis-blues. Verplichte kost voor iedereen die wel eens met de gedachte speelt om er een tijd- je tussenuit te gaan.

 • Mandaat

  Jan Kees Den Hartog

  • Blu
  • 31 Januari 2014

  'Mandaat' is het opvallende debuut van Den Hartog. De op Bonaire woonachtige schrijver is heel zijn leven al gefascineerd door zaken die volgens de gangbare theorieën niet zouden kunnen bestaan, maar er op onverklaarbare wijze toch zijn. In 'Mandaat' verrast hij de lezer door fictie met feiten te combineren, waarbij er soms meer op waarheid berust dan men in eerste instantie zou vermoeden.

  Genève: een natuurkundig onderzoeksteam komt tot een verbijsterende conclusie. Houston: louche miljardair Jack Conrads organiseert en financiert in Egypte de opgraving van de legendarische Zaal der Archieven. Wat is het verband? Een internationaal genootschap huurt archeoloog Tom Grant in om hierachter te komen. Dan krijgt hij de geheimzinnige broederschap 'De Beschermers' achter zich aan. Hij is zijn leven niet meer zeker en weet niet wie hij nog kan vertrouwen. Hij reist de wereld over om zijn missie te laten slagen. In sneltreinvaart rolt hij van het ene in het andere avontuur. Grant ontdekt dat de belangen zelfs tot in de Amerikaanse overheid reiken. Hij is vastberaden om de waarheid te achterhalen. Als hij die ontdekt zet hij alles op alles om een ramp te voorkomen. Zal de geschiedenis herschreven moeten worden?

 • Incognito

  Jan Kees den Hartog

  • Blu
  • 5 Juni 2017

  'Incognito' is de tweede thriller van
  Den Hartog. Na zijn debuut 'Mandaat' is hij er
  opnieuw in geslaagd om de lezer te verrassen
  met een roman waarin fictie en feiten door
  elkaar heen lopen. Tom Grant keert terug en
  belandt in een wereld die zo duister is dat hij
  het bestaan ervan niet had kunnen
  vermoeden.

  Op verschillende locaties vinden moorden plaats. Op St. John wordt een
  deel van het duizenden jaren oude Boek der Dageraad bemachtigd.
  De mysterieuze organisatie Het Verbond huurt Tom Grant in om de rest
  ervan te vinden. Ze willen voorkomen dat de inhoud openbaar gemaakt
  wordt. Een normale opdracht loopt uit in een nachtmerrie. In India zit de
  Nieuwe Orde der Assassijnen achter hem aan. Deze middeleeuwse
  sekte van huurmoordenaars blijkt nieuw leven ingeblazen te zijn. Hun
  leider wil het Boek der Dageraad ook in zijn bezit krijgen. In Parijs raken
  het Verbond en de Assassijnen met elkaar in conflict. Dan ontdekt Grant
  dat er een gebeurtenis gaat plaatsvinden die de aanslagen van 11
  september doet verbleken. Lukt het om een wereldwijd drama te
  voorkomen?

empty