Top 25 Internationale Vrouwendag

8 maart is het Internationale Vrouwendag: daarom de hele maand non-fictie en fictie van en over vrouwen vanaf €4,99

 • Afstandsmoeders

  Christel Don

  Ze werden vernederd en weggestopt, ze kregen hun kind vaak niet te zien
  na de bevalling en werden geïnstrueerd om er nooit meer over te spreken;
  tussen 1956 en 1984 stonden vele duizenden vrouwen hun kind af ter
  adoptie. Na tientallen jaren hebben deze vrouwen besloten het stilzwijgen te
  doorbreken. Ze vertellen over hun jeugd, over de periode van hun zwangerschap
  en bevalling, maar ze beschrijven bovenal hoe de beslissing om, onder
  dwang, afstand te nemen van hun kind tot op de dag van vandaag hun leven
  beïnvloedt. In Afstandsmoeders belicht journalist Christel Don een verontrustend
  en vergeten hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis, een hoofdstuk
  waarover niet langer gezwegen mag worden.

 • Ben jij een van de 1 miljoen Nederlandse vrouwen die in de overgang zit? Deze jaren staan bekend als iets waarop de meeste vrouwen zich niet verheugen, een periode waarin hormonen veranderen en de vruchtbaarheid voorgoed verdwijnt. Het goede nieuws is dat de overgang ook weer overgaat en het een brug is naar de volgende fase in je leven.
  Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten in Ook leuke meisjes worden vijftig zien hoe je lichaam werkt, wat er met je hormonen gebeurt, wat je zelf kunt doen en welke hulp je kunt inschakelen. Concreet, praktisch, en (h)eerlijk nuchter met veel uitleg en tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Populair-journalistiek geschreven, zeer toegankelijk én goed wetenschappelijk onderbouwd.

 • Na de succesvolle bestseller `Mijn leven in de wildernis' verschijnt nu `Liefde in de wildernis' door Miriam Lancewood. In dit boek leven Miriam Lancewood en haar man Peter twee jaar als nomaden in de bossen van Europa en langs de kustlijn van Turkije. Het is een leven zonder enige zekerheid, maar vol liefde, overleven en zelfontdekking.

  Totdat Peter ernstig ziek wordt en overleven in een heel ander daglicht komt te staan. Heeft Miriam Lancewood genoeg geleerd in de wildernis van Nieuw-Zeeland om ook dit persoonlijke drama te overleven? Openhartig vertelt Miriam in haar nieuwe boek `Liefde in de wildernis' wat zij denkt en voelt.

  Miriam Lancewood (1983) is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze was een competitieve polsstokhoogspringer en studeerde Lichamelijke Opvoeding. Tijdens een van haar reizen in Afrika en India ontmoette ze de 30 jaar oudere Peter Lancewood.

 • Ze was zeventien toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Tot dan toe had het
  feit dat Selma joods was geen grote rol in haar leven gespeeld, maar nu werd
  het ineens een kwestie van leven en dood. Hoewel ze in 1942 werd opgeroepen
  om zich te melden voor een werkkamp, wist ze daar onderuit te komen.
  Ze sloot zich aan bij het verzet: onder de naam Margareta van der Kuit, ofwel
  Marga, vervalste ze documenten en koerierde ze door het hele land.
  Verscheidene keren ontsnapte ze aan de nazi's, maar in juli 1944 werd ze
  verraden en via kamp Vught naar Ravensbrück getransporteerd. Anders
  dan haar zusje Clara en haar ouders overleefde ze de gruwelen van het
  kamp. Al die tijd wist niemand dat ze joods was, en niemand kende haar
  echte naam. Pas na de oorlog durfde ze die weer uit te spreken: Selma.

 • Over leven in het wild van Martine van Zijll Langhout gaat over wat je kunt leren van wilde dieren, over het durven loslaten van vanzelfsprekendheden en over het overwinnen van je angsten. Voor de lezers van Jane Goodall, Midas Dekkers en Frans de Waal.

  Hoe wordt een stadsmeisje met een behouden Nederlandse achtergrond een wildlife-dierenarts in Afrika, die wilde gorilla's onderzoekt, vanuit helikopters verdovingspijlen schiet, leeuwen vangt in de nacht, olifanten uit valstrikken bevrijdt en strijdt tegen stropers? Haar droom lijkt onbereikbaar, maar door haar eigen weg te volgen en naar haar innerlijke stem te luisteren, lukt het Martine van Zijll Langhout om in Afrika aan de slag te gaan als dierenarts van wilde dieren.

  In Over leven in het wild neemt ze de lezer mee naar haar wildernis, waarin de dreiging niet alleen van haar patiënten komt, maar ook uit onverwachte hoek: de stropers. Het leven in de wildernis blijkt niet makkelijk: vele malen wordt ze op de proef gesteld en vraagt ze zich af of ze zich er ooit thuis zal voelen. Maar door te vertrouwen op zichzelf, haar team én de wilde dieren leert ze zichzelf en de wildernis beter te begrijpen en vindt ze haar plek in het wild.

  'Een hartverwarmend boek vol met avonturen en dierenliefde. In een wereld met steeds meer mensen hebben we steeds meer verantwoordelijkheid voor dieren, ook in het wild. De auteur neemt ons mee naar Afrika om te tonen hoe een dierenarts een verschil maakt in onze relatie met de natuur.' - Frans de Waal, auteur van Mama's laatste omhelzing

  'Naast één groot avontuur ligt er de diepere laag in dit boek. Deze gaat over verbinding, innerlijke kracht, bewust leven, dienstbaarheid en liefde. Lees dit boeiende boek. Het is fantastisch.' - Prinses Irene van Lippe-Biesterveld

  'Dit boek, vol spannende en mooie avonturen in de wildernis, is een dikke vette aanrader!' - Art Rooijakkers

  'Het leest als een trein. Een ontzettend spannend boek waar je veel van leert, onder andere over ons mens-zijn.' - Met het Oog op Morgen

 • De Trojaanse Oorlog draaide om één vrouw, die zelf nooit aan het woord was - tot nu, in De stilte van de vrouwen van Pat Barker. Voor de lezers van Mythos van Stephen Fry.

  Wanneer haar stad in handen valt van de Grieken, is het leven van koningin Briseïs geruïneerd. Haar man en broers zijn vermoord en zijzelf wordt als concubine de oorlogstrofee van de goddelijke strijder Achilles. En zij is niet de enige. Tijdens de lange, bittere oorlog worden ontelbaar veel vrouwen uit hun huis geroofd en aan de strijders toebedeeld.

  De Ilias staat bekend als een mannenepos: de strijd tussen twee mannen om een vrouw, Helena. Maar hoe verging het de vrouwen, die geen enkele stem kregen? Waarover spraken zij als ze in de Griekse kampen onder elkaar waren: aan het spinnewiel, terwijl ze de doden aflegden, als verzorgsters van de gewonden?

  In deze historische roman beschrijft Pat Barker het leven van een vrouw te midden van de oorlogschaos, die vecht voor haar vrijheid, zodat haar stem uiteindelijk gehoord wordt. Een roman over een thema dat urgenter is dan ooit.

  'Het is een gitzwarte bewerking van Homerus' Illias, verteld vanuit het perspectief van de vrouwen. Barker zoomt zo in op het geweld en de psychologische oorlogsvoering dat Homerus' versie opeens haast kindvriendelijk lijkt.' - Ellen Deckwitz

  `Een vlijmscherpe draai aan de Ilias. IJzersterk, moedig en krachtig.' - The Times

  'Een belangrijk,, krachtig en onvergetelijk boek.' - The Guardian

  `Weergaloze hertelling van de Ilias, nu uit vrouwelijk perspectief' - Ellen Deckwitz in Linda

  'De Britse Pat Barker geeft de vroeg-Griekse vrouwen een stem.' - Margriet

  `De roman sorteert vooral effect door Barkers doorwrochte, weinig verhullende manier van schrijven. Nietsontziend zijn haar observaties van doorkliefde lijven, stinkende wonden, geofferde kinderen. - Lies Schut, De Telegraaf

  'Fijnzinnig laat Barker zien hoe `de oorlog binnen de oorlog' tussen legerleider Agamemnon en Achilles ontstaat, met als gevolg de wrok van Achilles' - Hans van der Ploeg in Nederlands Dagblad

  `Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat de schrijfster niet enkel de `vergeten' vrouwenwereld laat zien, maar ook een gelaagd portret brengt van Achilles. Barker toont hem door de ogen van Briseïs en zij ziet een door het verleden getormenteerde man met een complexe seksualiteit.' - Kathy Martys in Schrijven Magazine

  'Wie genoten heeft van Mythos van Stephen Fry of Circe van Madeline Miller, kan ook zijn hart ophalen bij De stilte van de vrouwen, de nieuwe historische roman van de veelgeprezen Britse schrijfster Pat Parker.' - De boekenkrant

 • Miss Austen

  Gill Hornby

  • Cargo
  • 15 Oktober 2020

  Drieëntwintig jaar na de dood van haar beroemde zus keert Cassandra Austen terug naar het dorp Kintbury, waar de familie Fowles woont, al generaties lang vrienden van de familie Austen. Cassandra weet dat ergens in de oude pastorie een verzameling brieven moet liggen die een geheim bevatten dat nooit aan het licht mag komen. Terwijl ze herinneringen ophaalt aan haar leven met Jane, haar briljante maar ook ingewikkelde zus, moet ze een moeilijke beslissing nemen: Janes reputatie beschermen en de brieven verbranden of de geschiedenis haar beloop
  laten hebben?
  Geïnspireerd door de vraag waarom er in de nalatenschap van Jane Austen zo weinig van haar correspondentie is teruggevonden, schreef Gill Hornby een origineel en hartverwarmend boek over de vriendschap tussen twee zussen.

 • Stad van meisjes

  Elizabeth Gilbert

  • Cargo
  • 3 Juni 2019

  New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.
  Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.

 • In september 2005, drie weken na haar bruiloft, krijgt Marjolijn
  de Cocq haar eerste miskraam. Ze stort van een hoge top in een
  diep dal - en er zullen nog drie miskramen volgen. In die jaren
  ondervindt ze hoe moeilijk het is om erover te praten en hoe
  goedbedoelde reacties vaak verkeerd vallen. Mensen schrikken
  als ze het vertelt. Ze wil ze hun ongemak besparen. En ze wil
  zichzelf hun ongemak besparen.
  Gebaseerd op de dagboeken die ze bijhield, schrijft De Cocq nu
  een persoonlijk essay over haar verdriet, en over het geluk van
  de twee kinderen die er wel mochten komen. Over pijn, over
  onbegrip, over schuldgevoel en eenzaamheid.
  Jaarlijks krijgen 11,5 op de 1000 vrouwen een miskraam - en
  dat zijn alleen de geregistreerde gevallen. Geen miskraam is
  hetzelfde. Iedereen ervaart haar of zijn eigen leed. De Cocq laat
  in Maar ik hield al wel van je zien dat er niet hoeft te worden
  gezwegen en geslikt en weggestopt en gerelativeerd. Op sensitieve
  en ontroerende wijze gaat ze het taboe op miskramen te lijf.

 • Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013), dochter van een Oostenrijkse barones en een Amsterdamse patriciër, woonde als kind op katholieke kostscholen en in een kasteel met zeventig kamers. Deze jeugd vormde de springplank voor een veelzijdige kunstenaarsloopbaan en een leven vol bijzondere vriendschappen en liefdes. Ze trouwde met oud-burgemeester Arnold d'Ailly en verbond haar lot aan de mysterieuze Duitse dichter Wolfgang Frommel en zijn schare jonge vrienden, die zij tijdens de bezetting onderdak verleende in haar kleine Amsterdamse bovenwoning. Na de oorlog ontstond hieruit Castrum Peregrini, een exclusief, met veel geheimzinnigheid omgeven uitgevershuis, Gisèles eigen Herengrachtfamilie.
  Zelf presenteerde Gisèle haar leven met succes als een sprookje. Maar hoe zag de werkelijkheid achter de fraaie façade eruit? Hoe hield deze vrijgevochten schilderes zich staande in de vrouwvijandige gemeenschap die Castrum Peregrini destijds was? In De eeuw van Gisèle reconstrueert Annet Mooij met gevoel en oog voor detail een veelbewogen en fascinerend leven.

 • Vlinderslag

  Josie Le Blond

  In Vlinderslag van vluchtelinge Yusra Mardini vertelt de olympische zwemster over haar vlucht uit Syrië. Wanneer de veertienjarige Yusra beseft dat de rubberboot, waarin ze samen met achttien andere vluchtelingen zit, langzaam zinkt, twijfelt ze geen seconde. Ze springt overboord en begint met hulp van haar zus de boot te trekken. Na een drie uur durend gevecht met de golven bereiken ze de Griekse kust. Puur op doorzettingsvermogen en wilskracht vervolgt ze haar levensgevaarlijke tocht dwars door Europa, naar Duitsland. Daar richt ze zich op haar olympische droom. Vlinderslag is Yusra Mardini's ongelooflijke verhaal, van haar jeugd in Syrië tot de Olympische Spelen en haar functie als UNHCR Goodwill Ambassador. In het huidige politieke klimaat is Vlinderslag niet alleen een inspirerend maar ook een urgent verhaal.

 • Ik zal de laatste zijn

  Nadia Murad

  `Ik zal de laatste zijn' is het schokkende maar tegelijk inspirerende verhaal van mensenrechtenactiviste Nadia Murad over haar vlucht uit de handen van Islamitische Staat. Voor het eerst vertelt Nadia Murad in detail over haar levensgevaarlijke vlucht naar de vrijheid. Ondanks de verschrikkingen die ze heeft ondergaan, is ze strijdbaar. Met hulp van Yazda, een non-profit organisatie die Yezidi slachtoffers helpt, wil ze de Islamitische Staat aansprakelijk stellen voor genocide en misdaden tegen de mensheid. Ze wordt daarin vertegenwoordigd door niemand minder dan de beroemde advocaat Amal Clooney. `Ik zal de laatste zijn' is een verhaal van ongekende moed en veerkracht.

 • Het aangrijpende en inspirerende verhaal van een oorlogscorrespondente over haar gijzeling in Somalië

  Amanda droomt er als klein meisje in Canada al van om over de wereld te reizen. Vanaf haar twintigste trekt ze als backpacker door Latijns-Amerika en Azië, en een paar jaar later begint ze in het door oorlog verscheurde Afghanistan en Irak een carrière als verslaggeefster. In 2008 vertrekt ze naar Somalië, `het gevaarlijkste land ter wereld en daarmee voor een jonge, gedreven correspondente de uitgelezen plek om naam te maken. Maar vier dagen na aankomst wordt ze op een zanderige weg gegijzeld door een groep gemaskerde mannen.
  Amanda wordt 460 dagen gegijzeld, verplaatst van het ene naar het andere verlaten huis en ze weet te overleven door de kracht van haar herinneringen, vastberadenheid en hoop. En door zichzelf op de gruwelijkste momenten in `een huis in de hemel voor te stellen, hoog boven de vrouw die geketend in het donker wordt gemarteld.

  Een huis in de hemel is het ongelooflijke, rauwe en intieme verhaal van een jonge, onverschrokken vrouw en haar zoektocht naar compassie in tijden van onvoorstelbare rampspoed.

  `Een huis in de hemel is een van de indrukwekkendste boeken die ik ooit gelezen heb. Aangrijpend, rauw, hoopvol, subtiel en echt. Een verhaal over menselijkheid en onmenselijkheid. Prachtig, afschuwelijk en heldhaftig tegelijk. Elizabeth Gilbert, schrijfster van Eten, bidden, beminnen

  `Een aangrijpend boek dat Lindhouts innerlijke kracht en de moed om te vergeven toont. Eckhart Tolle

  Amanda Lindhout (1981) is oprichtster van de non-profitorganisatie Global Enrichment Foundation, die zich inzet voor de ontwikkeling van Somalië en Kenia. Coauteur Sara Corbett is schrijfster voor The New York Times Magazine. Haar werk verschijnt ook in National Geographic, ELLE, Outside, Esquire en O:The Oprah Magazine.

 • Levenslessen van 50 uitzonderlijk vrouwen

  In Wat zou Cleopatra doen? lezen we hoe Cleopatra, koningin Victoria, Aletta Jacobs, Dorothy Parker, Annie M.G. Schmidt en 45 andere heroïsche vrouwen door de eeuwen heen omgingen met dilemma's en uitdagingen waar vrouwen van nu nog steeds dagelijks mee worstelen. Van voor jezelf opkomen, je ritme vinden, de taakverdeling aan het thuisfront, je flaters onder ogen zien, weten wat je waard bent en je verdriet te boven komen tot tegen de stroom in zwemmen en je balans vinden tussen werk en privé.

  Hartverwarmende, grappige en inspirerende verhalen over hoe uitzonderlijke vrouwen, ondanks vaak moeilijke omstandigheden, hun eigen weg gingen en het leven naar hun hand zetten.

 • Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker
  ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit
  intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel
  is met zo'n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. Van
  Zweden beschrijft de biografie van borsten: van het allereerste
  moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen,
  borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat
  - bij één op de zeven vrouwen - borstkanker wordt vastgesteld.
  Borsten gaat over een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking
  heeft, maar waar de meerderheid van de mensen
  weinig van weet. Van Zweden vertelt over haar eigen leven met
  borsten en laat psychologen, plastisch chirurgen, seksuologen,
  filosofen en lactatiekundigen aan het woord. Daarnaast delen
  vrouwen van alle leeftijden en diverse achtergronden hun ervaringen,
  emoties en inzichten.

 • De XX economie

  Linda Scott

  Elk onderzoek toont het aan: vrouwen hebben nog altijd een achtergestelde
  positie ten opzichte van mannen en dat leidt tot vele problemen, van ernstige
  armoede tot mensenhandel. Hoogleraar en activist Linda Scott presenteert
  in dit boek een totaal nieuwe wereldorde op basis van economische vrijheid
  en gelijkheid. Daarbij blikt ze terug op de historische onderwerping van
  vrouwen, laat ze zien hoe die heeft geresulteerd in een aantal hardnekkige
  problemen en roept ze op tot gelijke behandeling - gelijkwaardigheid die zal
  leiden tot een betere wereld voor zowel vrouwen als voor mannen.

 • Juliana (1909-2004) was een door velen geliefde vorstin; niettemin
  weten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde
  jeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haar
  verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarbij ze
  zich veel actiever inzette voor de geallieerde zaak dan veelal wordt
  gedacht, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar `zware maar
  mooie' taak. De competente prinses werd evenwel algauw geconfronteerd
  met grote persoonlijke en politieke teleurstellingen en
  haar regeringsperiode werd getekend door een reeks van crises.
  Juliana's blijvende liefde voor prins Bernhard, die in 1936 als haar
  bevrijder uit de hemel was gevallen, werd haar achilleshiel. Hij
  bracht haar bijna ten val.
  Juliana was grillig en gretig; gelovig en goedgelovig. Gewoon was
  ze in elk geval niet. Ze moest functioneren in een wereld van zich
  vaak superieur voelende mannen. En zoals ze zich tegen allerlei
  andere conventies verzette, verzette Juliana zich van jongs af aan
  tegen de achterstelling van vrouwen.
  Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek
  gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen
  als `onze' koningin. Withuis kon haar werk baseren op brieven en
  ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef
  ze niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis,
  maar ook een portret van een veelbewogen eeuw.

 • Ze is al bijna vergeten, haar boeken verstoffen in bibliotheken en
  antiquariaten. Maar in de jaren dertig, veertig, vijftig en zestig
  van de vorige eeuw was Henriëtte van Eyk een schrijfster die de
  ene bestseller na de andere schreef. Ze was een intrigerende
  vrouw, die 'uit fatsoen' (zoals ze zei) in de Tweede Wereldoorlog
  in het verzet zat en daar belangrijk en moedig werk verrichtte.
  Vier mannen hebben haar leven bepaald. Haar dierbare vader,
  directeur van een handelshuis in Amsterdam, ging door malversaties
  failliet, waarna hij met zijn schoonmoeder uit Nederland
  en uit Jets leven verdween. Haar broer Bert werd hoogleraar
  scheikunde, was travestiet en eindigde tragisch. Jean de Nève
  werd haar eerste man, een avonturier, schrijver en onverschrokken
  verzetsheld, die volkomen gebroken uit een Duits concentratiekamp
  terugkwam. Ten slotte was er haar grote liefde, Simon
  Vestdijk, de schrijver die hopeloos verliefd op haar raakte maar
  haar uiteindelijk in de steek liet.
  Haar leven was welbeschouwd tragisch - maar Henriëtte van
  Eyk wenste op geen enkel moment de moed te laten zakken.

 • `De kaart van zout en sterren' van Jennifer Zeynab Joukhadar is een betoverend boek voor liefhebbers van `De zoon van de verhalenverteller'. Jennifer Zeynab Joukhadar vertelt het hartverscheurende verhaal van een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier, en beide verhaallijnen zijn even sterk en meeslepend.

  Wanneer Nours vader overlijdt, besluit haar moeder met haar drie dochters terug te verhuizen van New York naar Syrië. Nour probeert de herinnering aan haar vader levend te houden door zijn verhalen over Rawiya te herhalen, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden.
  Syrië blijkt veranderd en al snel bereikt het geweld Homs. De familie wordt gedwongen te vluchten, en ze nemen dezelfde route als Rawiya honderden jaren eerder. Die is niet geheel zonder gevaar en ze komen voor een keuze te staan die het gezin voorgoed uiteen kan laten vallen.


  Jennifer Zeynab Joukhadar is een Syrisch-Amerikaanse schrijver. Ze is geboren in New York, en heeft een islamitische vader en een christelijke moeder. Haar korte verhalen verschenen onder andere in Kenyon Review en The Saturday Evening Post. `De kaart van zout en sterren' is haar debuut.

 • Op 20 augustus 2018 begon de Zweedse Greta Thunberg, vijftien jaar oud, haar actie als klimaatspijbelaar. Europa beleefde op dat moment de warmste zomer in drie eeuwen; hittegolven, droogte en bosbranden teisterden het continent. Greta besloot iedere dag voor het Zweedse parlement te protesteren om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Wat begon als een actie van één jonge vrouw groeide in korte tijd uit tot een wereldwijde beweging.
  Ons huis staat in brand is het niet eerder vertelde, zeer intieme verhaal van Greta Thunberg en haar familie. Haar moeder, perazangeres Malena Ernman, beschrijft de moeilijke jaren die voorafgingen aan die dag in augustus: hoe Greta als jong meisje worstelde met depressies en een eetstoornis, hoe haar ouders zochten naar verklaringen en hoe ze omgingen met de diagnose die volgde, hoe Greta voor het eerst over klimaatverandering hoorde en niet kon stoppen erover na te denken, hoe ze haar gezin overtuigde om hun levensstijl fundamenteel
  te veranderen en te vechten - voor het klimaat en voor de toekomst.
  Dit is het uitzonderlijke en ontroerende verhaal van een gezin dat laat zien wat we zelf kunnen doen voor een betere wereld. Meer nog dan dat is dit een verhaal over de crisis die ons allemaal aangaat.

 • Een vrouw maakt één jaar na haar relatiebreuk de balans op: is
  ze ondertussen echt geheeld? Heeft ze die ene soort liefde gevonden
  waarvoor ze die andere soort liefde achterliet? Op de
  goede dagen van haar menstruatiecyclus denkt ze van wel: dan
  voelt ze zich onafhankelijk, opgewekt en wild. Maar tijdens die
  andere dagen niet. Dan is haar buik één bonk laaiende spanning,
  voelt ze zich vervreemd van zichzelf en verlangt ze driftig
  naar een kind van haar beste vriend. Komt dit verschil in gemoedstoestand
  voort uit hormonen of uit verhalen?
  Jaar van het nieuwe verhaal is een radicaal kwetsbaar doch
  krachtig boek waarin Daan Borrel de verhalen over vrouwelijkheid,
  tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.

 • Mijn leven undercover

  Amaryllis Fox

  Mijn leven undercover vertelt het waargebeurde verhaal van Amaryllis Fox - een jonge vrouw met de gevaarlijkste baan binnen de CIA - en biedt een inkijk in een wereld die we slechts kennen van tv-series. Voor de fans van series als Homeland.

  Amaryllis Fox zat in haar laatste jaar internationaal recht aan de universiteit van Oxford toen haar mentor Daniel Pearl gevangen werd genomen en werd onthoofd. Voor haar was dit de aanleiding om zich te specialiseren in terrorismebestrijding. Ze ontwikkelde een algoritme dat terroristische aanslagen met grote precisie zou kunnen voorspellen. Een jaar later klopte de CIA bij haar aan. Haar ster rees snel en op haar tweeëntwintigste werd Amaryllis gerekruteerd voor het elitekorps. Ze werd klaargestoomd op `The Farm', waar ze onder andere getraind werd in het ondergaan van martelingen, vuurwapengebruik en de beste manieren om zelfmoord te plegen in gevangenschap. Daarna werd ze uitgezonden als spion `under non-official cover' - de gewildste maar ook gevaarlijkste baan binnen de CIA. Als kunsthandelaar infiltreerde Amaryllis Fox in terroristische netwerken in het Midden-Oosten en Azië, tot die ene ontmoeting, die alles veranderde.

  NEW YORK TIMES BESTSELLER

  `Razendspanned! Mijn leven Undercover leest alsof een personage uit de boeken van John le Carré beland is in Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert.' - The New York Times

 • In Laten we er het beste van hopen van Carolina Setterwall ontvangt Carolina op een dag een vreemde mail van haar vriend, met daarin wachtwoorden en andere instructies voor het geval dat hij komt te overlijden. Hij eindigt het bericht met: laten we er het beste van hopen. Vijf maanden later is hij dood.

  In deze autobiografische roman vertelt Carolina over haar intense relatie met de aantrekkelijke Aksel en over de shock nadat ze hem op een ochtend dood in bed aantreft. Om haar gedachten te ordenen begint Carolina een dagboek. Met forensische precisie probeert ze te achterhalen of zij schuld had aan zijn dood. Aksel wilde het rustig aan doen, maar het kon Carolina niet snel genoeg gaan: samenwonen en een kind krijgen. Pushte ze hem te veel? Wanneer zich een nieuwe liefde aandient, vraagt ze zich vertwijfeld af of ze die wel mag toelaten in haar leven.

  Dapper en nietsontziend, en tegelijk menselijk en vol emotie vertelt Carolina Setterwall in Laten we er het beste van hopen over het leven zoals we ons dat voorstellen en hoe dat in een oogwenk weggerukt kan worden.

  `Een van de beste memoirs die ik ooit las. Vergelijkingen met Karl Ove Knausgård zijn onvermijdelijk, maar Setterwall heeft haar eigen, unieke stem. Overweldigend.' - Evening Standard

  `Meedogenloos eerlijk. Het indrukwekkendste boek dat ik in jaren gelezen heb.' - The Times

  `Elke sobere, overdachte zin is loepzuiver. Adembenemend.' - Daily Mail

 • Alicja Gescinska verraste met haar kandidatuur op de Europese
  lijst van de Vlaamse liberalen. Op internet volgde een stortvloed
  aan reacties: lovende en lasterlijke. Niet enkel de keuze
  van de partij en het Europese project werden druk besproken,
  vooral ook wie aan politiek behoort te doen - en wie dus aan de
  zijlijn moet blijven - bleek stof voor discussie. Wat is de plaats
  van een filosoof in de samenleving? Zijn politiek en filosofie
  onverenigbare disciplines? En wat doe je wanneer uit het hart
  van de Europese politiek het verzoek komt om uit je pen te
  kruipen?
  Politiek is meer dan dat wat politici doen. Politiek is alles en
  iedereen. In het gebrek van de wereld weerklinkt volgens
  Gescinska een moreel appel dat op ons allen wordt gedaan.
  Intussen komen mensen om is een glashelder essay over de
  persoonlijke worsteling met politieke betrokkenheid en intellectuele verantwoordelijkheid.

empty