Top 50 beste eBook-acties

Top 50 meest populaire  eBooks met een aantrekkelijke korting van deze maand! Bekijk alle acties op onze Acties & Promoties pagina

 • - 31%

  Lessen in chemie

  Bonnie Garmus

  • Boekerij
  • 5 April 2022

  De allergrappigste, slimste en origineelste roman van het jaar!`Ik heb gelachen en gehuild, alles klopt eraan.' Boek van de maand, Algemeen Dagblad Maak kennis met Elizabeth Zott. Briljant scheikundige, onophoudelijke doorzetter en - helaas voor haar dromen en ambities - een vrouw. In de jaren zestig is het hoogst ongebruikelijk dat vrouwelijke wetenschappers zelfs maar bestaan, laat staan dat ze tot de top van hun vakgebied behoren.Een verdieping - en een wereld - van haar verwijderd werkt Calvin Evans, een scheikundig genie met een sociale handicap, die al op jonge leeftijd een Nobelprijs op zijn naam heeft staan. Tot Elizabeths grote verbazing herkent uitgerekend deze man haar talent. Eindelijk neemt haar onderzoek een vlucht. Maar omdat het leven even onvoorspelbaar is als chemische reacties, is Elizabeth drie jaar later een alleenstaande moeder en lijkt haar carrière voorgoed voorbij. Gelukkig is ze niet voor één gat te vangen: Elizabeth slaat haar keuken kort en klein en transformeert hem tot een laboratorium - vastbesloten om haar onderzoek zelfstandig voort te zetten en eindelijk academische erkenning te krijgen. Want als iedereen blijft zeggen dat haar enige recht het aanrecht is, kan ze daar maar beter haar voordeel mee doen!
  Over Lessen in chemie'Wat een geweldige, schitterende, heerlijke roman is dit. Puur genieten. Een heerlijke vrouw zonder poespas, lekker nuchter en met daadkracht. Een flinke dosis humor, dus dit is een juweeltje waar veel lezers heel blij van worden.' Marianne van 't Hof, Primera Boekhandel Panningen`In één woord fantastisch. Ik zie de film of serie zo voor me. Eén grote pageturner met een heerlijke hoofdpersoon!' Ria van Halen, boekhandel Verkaaik, Gouda'Wat een geweldig boek! Elizabeth Zott is geweldig, ze ontroert, ze maakt me aan het lachen en ze maakt me trots!' Astrid Verhoeven, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Nijmegen`Wat een heerlijk ontwapenend boek!' Margot Osse, boekhandel De Omslag, Rosmalen`Alle mannen én vrouwen moeten dit boek lezen! Leuk en leerzaam!' Gerda Aukes, boekhandel Den Boer, Baarn`Wat een heerlijk boek! Ik mis de personages nu al.' Cindy Welboren, Nauta Boek, Den Burg`Het is volop genieten geblazen in deze even scherpe als verrukkelijke roman. Aanrader!' Margriet`Een verhaal waarvan elke pagina raak is. Lessen in chemie is zowel grappig als opzwepend: het ene moment had ik de slappe lach, het volgende was ik klaar om de barricade op te gaan. Garmus heeft een onvergetelijke heldin gecreëerd, maar ook alle andere personages (de hond!) sluit je direct in je hart.' Elizabeth Day, auteur van Het feest`De wereld versus Elizabeth Zott, een uitzonderlijke vrouw die vastbesloten is het leven te leven volgens haar eigen regels - het mag duidelijk zijn aan wiens kant ik sta. Een echte pageturner en een heerlijk bevredigend verhaal: zippy, zesty en Zotty!' Maggie Shipstead, auteur van Great Circle, genomineerd voor de Booker Prize 2021`Ik vond dit boek gewéldig en vind het vreselijk dat ik het al uit heb!' Nigella Lawson

 • - 64%

  Het kan ook nooit normaal

  Lieke Hester

  • Harpercollins
  • 17 Mei 2022

  De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.
   
  Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.
   
  Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.
   
  ‘Liekes verhalen laten je lachen, sidderen en huilen. Ze geeft een prachtig inkijkje in de mens achter het uniform. En los van een fijne schrijver, is ze ook nog eens een tof mens.’ Mayra Louise, auteur van Op je lijf geschreven
   
  ‘Verhalen als een knal voor je kanis. Lieke is Mokum op z’n best.’ Kluun
  ‘Je angst en je onzekerheid overwinnen om je dromen waar te maken: Lieke deed het als politieagent en nu ook als auteur. In haar verhalen komt haar kern naar boven: een betrokken, lief mens met oog voor haar omgeving. Daarmee raakt ze de lezer en leert ze ons een waardevolle les.’ Wendy van Dijk
   

 • - 42%

  Het labyrint van de ziel

  Gyuri Vergouw

  • Vergouw publishing
  • 27 November 2021

  Het labyrint van de ziel

  Een magische reis naar persoonlijke groei

  Als Jason Leonard op een verlaten strand ontwaakt beseft hij niet dat hem een uitdagende levensreis te wachten staat. In zijn zoektocht naar redding betreedt hij de betoverende wereld van een labyrint, waar hij flink op de proef wordt gesteld.

  Dankzij bezielende ontmoetingen met zeven mythische en magische personages leert hij voortdurende persoonlijke ontwikkeling als sleutel voor een gelukkig en vervuld leven te omarmen. Hij ontdekt nieuwe wegen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan zijn naasten en de wereld om hem heen. Welke keuzes maakt hij, hoe herwint hij zijn wilskracht en weerbaarheid als alles verloren lijkt?

  Auteur Gyuri Vergouw wordt in zijn werk als coach en adviseur dagelijks geconfronteerd met complexe vragen van cliënten. Hij heeft zijn ervaringen in Het labyrint van de ziel op sprankelende wijze verwerkt.

 • - 50%

  Soms sneeuwt het in april

  Janneke Siebelink

  • Ambo|anthos
  • 6 April 2022

  Soms sneeuwt het in april vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit met het gewicht van haar moeders oorlogstrauma op haar schouders. Een aangrijpende en meeslepende geschiedenis die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

  Hoe ga je om met je allesbepalende familieverleden?

  1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Na twintig jaar hadden ze niet meer op een zwangerschap gerekend en ze vragen zich af of ze dit wel samen willen. Midden in een zomerse nacht op Texel spreken ze hun twijfels uit, in de auto, langs de kant van de weg. Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.

  1944. In Amsterdam-Zuid werkt Helena op feestjes van de Duitse bezetter. Ze is voortdurend alert, want hoe later het wordt, hoe openhartiger de hoge heren praten over de toestand in de stad. Helena speelt de informatie door, maar wanneer ze in de gaten loopt moet ze de stad ontvluchten. Haar bestemming wordt het relatief vredige Waddeneiland Texel, maar ook daar ontkomt ze niet aan de oorlog.

  `Indringende roman over identiteit en afkomst. Een [...] die je in een adem uitleest.' - Woordkunst

 • - 62%

  Shuggie Bain

  Douglas Stuart

  • Nieuw amsterdam
  • 25 Januari 2021

  Winnaar van de Booker Prize 2020 - Meer dan 50.000 exx verkocht in Nederland!
  Hugh 'Shuggie' Bain brengt in de jaren tachtig zijn jeugd door in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij 'anders' is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.
  'Prachtig! Ik ga dit aan iedereen cadeau doen.' Paul de Leeuw
  'Een van de mooiste boeken die ik in mijn leven gelezen heb.' Carolien Borgers
  'Shuggie Bain toont vooral hoe armoede mensen elk perspectief op een beter leven kan ontnemen. En toch gloort altijd ergens hoop aan de horizon en is de onbaatzuchtige liefde van een kind voor zijn moeder vaak het enige dat overeind blijft. Shuggie Bain verdient alle lof. *****' Nieuwsblad
  'Hij is haar laatste splintertje hoop, zij is de stralende zon van zijn universum. Tot ze implodeert: Shuggie Bain schetst een schrijnend portret van een moeder en een zoon en van vernietigende armoede.' De Standaard
  'Het debuut dat leest als een meesterwerk.' Washington Post
  'Dit boek vervult je met verbijstering en verwondering.' The New York Times Book Review
  'Deze roman breekt je hart, en is even meedogenloos als prachtig.' The Times

 • - 50%

  Leven in de verbeelding

  Aleid Truijens

  • Querido
  • 1 Februari 2022

  Op 29 september 2011 overleed Hella S. Haasse op 93-jarige leeftijd. Ze liet een groot, veelzijdig en indrukwekkend literair oeuvre na. In de loop van haar leven groeide zij in haar publieke rol van wijze, vriendelijke en evenwichtige beschouwer. Maar wie zat er achter het welbekende beeld dat van haar bestond? Wie was de beroemde schrijfster als dochter, echtgenote en moeder?
  Aleid Truijens werkte bijna acht jaar lang aan haar biografie, waarvoor ze de medewerking van de erfgenamen en toegang tot het gehele literaire en persoonlijke archief kreeg. De brieven, egodocumenten en gesprekken die zij voerde met mensen die Hella Haasse persoonlijk kenden, leverden opmerkelijke nieuwe informatie op. Haasse mocht dan een zondagskind lijken, zelf vond ze haar leven verre van gemakkelijk. Voor het eerst lezen we hoe ze het conventionele leven probeerde te leiden dat van haar verwacht werd, terwijl ze haar toevlucht zocht in haar verbeelding - alleen daar voelde ze zich thuis.
  Truijens' monumentale en rijkgeïllustreerde biografie toont hoe sterk Haasses leven en werk verweven zijn. We zien hoe het meisje dat werd geboren in voormalig Nederlands-Indië en op haar twintigste naar Nederland verhuisde, zich ontwikkelde tot de grootste schrijfster uit ons taalgebied.

 • De postbezorgster van Parijs

  Meg Waite Clayton

  • Harpercollins
  • 5 April 2022

  Meeslepende en op waarheid gebaseerde oorlogsroman van de bestsellerauteur van De laatste trein naar vrijheid.
  Frankrijk, 1940.
  Haar berichten redden tientallen levens.
   
  Een leven in vrijheid en vol avontuur, dat is wat pilote Nanée Gold voor zich ziet. Dus wanneer Duitse tanks haar geliefde Parijs binnendenderen, is ze vastberaden: ze gaat bij het verzet. Als schijnbaar onschuldige jonge vrouw kan ze ongezien berichten overbrengen, en algauw staat ze bekend als de Postbezorgster.
   
  Terwijl haar missies steeds gevaarlijker worden, ontmoet ze Edouard Moss, een uit Duitsland gevluchte Joodse fotograaf die zijn vrouw heeft verloren en er met zijn dochter Luki alleen voor staat. De twee sluiten vriendschap, maar worden uit elkaar gerukt als Edouard wordt opgesloten in een concentratiekamp voor kunstenaars. Langzaam maar zeker ontstaat er een plan om de kunstenaars te bevrijden…
   
  De postbezorgster van Parijs is een daverende roman over liefde, levensgevaar en overweldigende heldenmoed.
  Over De laatste trein naar vrijheid:
  ‘Ontroerend eerbetoon.’ De Telegraaf
  ‘Sommige verhalen moeten blijvend verteld worden.’ Grietje Braaksma in De Wereld Draait Door
  ‘Een roman vol compassie, hoop en liefde.’ Heather Morris, auteur van De tatoeëerder van Auschwitz
   

 • - 46%

  Truus van Lier

  Jessica van Geel

  • Thomas rap
  • 5 April 2022

  Toen Jessica van Geel een paar jaar geleden een biografie over Truus
  Schrder, de bewoonster van het Rietveld Schrderhuis, schreef, kwam ze
  in een paar brieven buurmeisje Truus van Lier tegen, het meisje met de
  vergeet-mij-niet-ogen'. Na de oorlog berichtte mevrouw Schrder verontrust:
  Weet je wat Truus tijdens de oorlog heeft gedaan? Heb je gehoord
  wat er met haar is gebeurd?' Truus van Lier. Het leven van een verzetsvrouw
  is het opzienbarende verhaal van een door de Duitsers geliquideerde
  verzetsheldin, dat verteld moet worden om de onzichtbare dappere
  vrouwen uit de oorlog nooit te vergeten.

 • - 46%

  Amstel 278

  Tom Rooduijn

  • Thomas rap
  • 21 April 2022

  Als Nederland in mei 1940 door de Duitsers wordt bezet, moet Géza
  Weisz na enige tijd met zijn gezin onderduiken. Met enkele anderen
  komt hij terecht bij de Zwitserse arts Fritz Rimathé op het adres
  Amstel 278. Beide mannen houden een dagboek bij. Fritz doet
  gedetailleerd verslag van zijn leven in Amsterdam: van de razzia's in
  zijn buurt tot het kunstenaarsverzet en de invallen in zijn huis. Géza
  beschrijft de oplopende spanningen bij de onderduikers, maar ook
  het ontroerende weerzien met zijn elders ondergedoken zoon
  Fransje. Aan het beklemmende bestaan komt in augustus 1944 een
  einde, wanneer een jeugdvriend van Géza zich tot verrader ontpopt.
  Dankzij een schat aan egodocumenten is Amstel 278 een indringende
  vertelling van het verborgen en openbare leven tijdens de bezetting.

 • - 50%

  De belofte

  Damon Galgut

  • Querido
  • 1 Juni 2021

  Een meesterlijke familiegeschiedenis tegen de achtergrond van het veranderende Zuid-Afrika
  Kort voor haar overlijden dwingt Amor Swarts moeder haar man een belofte af. Het jonge meisje is daarvan een stille getuige: hun zwarte hulp, Salomé, zal haar eigen huis krijgen, als dank voor jarenlange trouwe dienst. Amors vader heeft echter zijn eigen prioriteiten en de belofte wordt niet ingelost. Na zijn dood ontstaan nieuwe kansen, maar Amors broer en zus gaan hun eigen weg en blijven zich verzetten: Anton is lafhartig en maakt geen keuzes, Astrid is gefocust op haar eigen gewin. Amor blijft achter met een sluimerend schuldgevoel. Kan zij nog iets uitrichten of is het daarvoor te laat?

 • - 40%

  Omringd door idioten

  Thomas Erikson

  • Harpercollins
  • 25 Juni 2018

  Het wereldwijde succes van bestsellerauteur Thomas Erikson, al meer dan 30.000 verkocht in Nederland en Vlaanderen.
  Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijf je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren. Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.
  ‘Je hoeft echt geen coach te zijn om Omringd door Idioten te kunnen lezen. En het werkt, probeer maar!’ Zin
  'Omringd door idioten van Thomas Erikson is een praktisch boek, dat je communicatievaardigheden kan versterken.' Chicklit
  ‘Deze praktische, onderhoudende en humoristische publicatie wordt aanbevolen voor iedereen die zijn communiceren wil verbeteren.’ NBD

 • - 62%

  Aan de randen van de dag

  Femke van der Laan

  • Nieuw amsterdam
  • 28 Januari 2022

  Openhartig verslag over de liefde tussen Femke en Eberhard van der Laan: over geluk en ruzie, geboorte en dood.
  Een unieke kijk achter de schermen in het huwelijk van iemand met een publieke topfunctie: niet eerder werd 'het gezin van' zo van binnenuit beschreven.
  Femke en Eberhard ontmoeten elkaar tijdens het werk op zijn advocatenkantoor. Ze worden verliefd, trekken van huis naar huis door de stad, tot ze een vaste plek vinden. Ze trouwen en krijgen kinderen. Zij werkt als tekstschrijver, hij wordt minister, daarna burgemeester. Ze zien elkaar aan de randen van de dag. Femke van der Laan schrijft openhartig en ontroerend over hun grote liefde en hun worsteling met de tijd.
  Aan de randen van de dag is een boek dat je laat lachen (zij is geestig, hij is charmant), dat ontroert (het verloop van zijn ziekte is ongelooflijk beklemmend), dat laat zien hoe het is om met een burgemeester getrouwd te zijn (bij vlagen behoorlijk eenzaam), maar bovenal is het een ontwapenend en zeer openhartig boek over hoe een huwelijk werkt, over royaal zijn, over wat liefde eigenlijk is.
  'Een indringend verslag van hun liefde' NRC Handelsblad
  'Wondermooi opgeschreven, ontroerde mij verschrikkelijk.' Matthijs van Nieuwkerk
  Reacties op de bestseller Stad vol ballonnen:
  'Zij heeft een ongekend scherp oog voor details, en dat maakt haar boek aangrijpend [...] Beklemmend mooi. ****' NRC Handelsblad
  'Indrukwekkend.' Linda.
  'Over de dood schrijven is moeilijk, over rouwen net zo. Het lezen erover is niet altijd even gemakkelijk, maar de columns van Femke van der Laan maken het allemaal wel wat draaglijker.' Bart Ongering (@meesterbart)
  'Femke van der Laan schrijft elke week even m'n hart aan flarden.' Rianne Meijer (@globalistaa)
  'Ze schrijft zo prachtig over rouw die mag voortduren en vele gedaantes kent.' Sander de Hosson

 • - 50%

  Geluksvogels

  Luigi Pirandello

  • Uitgeverij g.a. van oorschot b.v.
  • 19 Februari 2022

  Geluksvogels bevat een keuze uit Luigi Pirandello's Novellen voor een jaar, in een blinkend nieuwe vertaling van Yond Boeke en Patty Krone.

  Pirandello schreef deze opmerkelijk hoogwaardige verzameling verhalen tussen 1894 en 1936. Zijn dood belette hem het project - één novelle voor elke dag van het jaar - te voltooien.

  De diversiteit van zijn verhalen, die getuigen van groot psychologisch inzicht, een buitengewoon scherp gevoel voor humor en immens mededogen, is exemplarisch voor Pirandello's enorme veelzijdigheid als schrijver. Hij voert een breed scala aan markante personages ten tonele: van arme Siciliaanse boeren die tevergeefs strijden tegen de clerus tot wufte stedelingen die verstrikt raken in hun eigen overspel, van een wanhopige patiënt die in een New Yorks ziekenhuis uit het raam springt tot een geëxalteerde actrice die het moet opnemen tegen een vleermuis.

  Pirandello laveert virtuoos tussen vlotte dialogen, van weemoed doortrokken landschapsbeschrijvingen en filosofische bespiegelingen over het aardse bestaan. Sommige verhalen blijken ook nu nog verrassend actueel.

 • De drie zussen van Auschwitz

  Heather Morris

  • Harpercollins
  • 18 Januari 2022

  Het nieuwe hartverscheurende boek van de schrijver van De tatoeëerder van Auschwitz.
  Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livia op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder. Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz-Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.
  Dit op waarheid gebaseerde verhaal breekt je hart, maar sterkt het ook. De moed van deze drie zussen is ongeëvenaard, evenals de vertelkunst van bestsellerauteur Heather Morris.
   

 • - 50%

  Ze kwam uit Marioepol

  Natascha Wodin

  • Atlas contact
  • 13 Januari 2019

  In `Ze kwam uit Marioepol' doet Natascha Wodin onderzoek naar het verleden van haar moeder. Toen Natascha tien jaar oud was, pleegde haar moeder zelfmoord. De vraag naar
  haar moeders leven wordt een obsessie voor de dochter, die het pas op latere leeftijd, met behulp van internet, aandurft op zoek te gaan naar het verleden van haar moeder. Ze komt heel veel te weten, over het verleden in het Oekraïense Marioepol aan de Zwarte Zee, over voorouders en familieleden, over de ondergang van haar (aristocratische) familie door de stalinistische terreur, over de gruwelijke jaren als dwangarbeidster in het Derde Rijk. Steeds kleiner worden de cirkels om haar moeder heen - maar het middelpunt blijft een vage contour van een tragische vrouw die door de geschiedenis als afval is achtergelaten.

 • - 50%

  Beter wordt het niet

  Caroline de Gruyter

  • De geus
  • 26 Februari 2021

  Europeanen klagen graag dat de Europese Unie zo verdeeld is, zo traag en zo zwak. Maar geloof het of niet, het Habsburgse Rijk was net zo. Tijdrekken, conflicten vermijden, permanent hervormen en lelijke compromissen sluiten waren hoekstenen van het Habsburgse bestuur. Met fortwursteln, doormodderen, gaven de keizers vele volkeren, talen en culturen een dak boven het hoofd - en dat maar liefst zeshonderd jaar lang. Daar kan de EU, die al even multinationaal is, nog iets van leren. Kan het zijn dat de grootste Europese zwaktes tegelijkertijd een kracht zijn? En dat Europa per definitie alles half doet, en nooit af is?

 • - 62%

  Het eiland van de verdwenen bomen

  Elif Shafak

  • Nieuw amsterdam
  • 19 Oktober 2021

  'Hartverscheurende roman over onfortuinlijke geliefden op Cyprus.' Margaret Atwood
  'Van het prachtige proza tot het verbluffende verhaal.. Alles aan deze roman is betoverend.' Reese Witherspoon
  Cyprus, 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijke taverne, onder de vijgenboom die door een holte in het dak omhoog groeit. Dat is de enige plek waar zij, een Turkse, en hij, een Griek, elkaar ongezien kunnen treffen. Dan breekt de oorlog uit. Kostas wordt naar een oom in Londen gestuurd, Defne blijft achter.
  Tientallen jaren later probeert hun dochter Ada, na de dood van haar moeder, de geheimen van haar familie te ontwarren. Het enige aanknopingspunt dat Ada heeft, is een vijgenboom die in de achtertuin groeit.
  In de pers:
  'Balsem voor de ziel in beklemmede tijden.' David Mitchell
  'Elif Shafak is een unieke en krachtige stem in de wereldliteratuur.' Ian McEwan
  De pers over 10 minuten en 38 seconden in deze vreemde wereld:
  'Een schitterende, troostrijke roman. *****' de Volkskrant
  'Hartverscheurende, maar ook troostrijke roman. *****' De Limburger
  'Shafak schildert in woeste streken een levendig en hoopvol portret van een clubje kleurrijke overlevers in de steegjes van Istanbul.' VPRO

 • Pieces Of Her

  Karin Slaughter

  • Harpercollins
  • 12 Maart 2022

  Gespleten nu als Pieces of Her te zien op Netflix, met Toni Collette en Bella Heathcote in de hoofdrol! Sterke personages, bloedstollende spanning, met verve en vakmanschap geschreven: Pieces of Her (Gespleten) is Karin Slaughter op haar best.
  Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.
  Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?
   
  ‘Gruwelijk knap opgeschreven.’ de Volkskrant ****
  ‘Vakwerk.’ De Standaard
   

 • - 50%

  De Nachtdienst

  Esther Verhoef

  • Prometheus
  • 12 Juli 2021

  De nieuwe Esther Verhoef - spannender dan ooit


  Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.

  Nu ben je nooit meer veilig.
  Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.
  Esther Verhoef is een van de succesvolste en veelzijdigste schrijvers van Nederland. Zij is onze meest bekroonde en genomineerde thrillerauteur. Van haar psychologische thrillers en romans zijn in eigen land ruim 2,8 miljoen exemplaren verkocht.
  'De schrijfster doet haar langjarige reputatie als 'koningin van de Nederlandse thriller' opnieuw eer aan.'
  Telegraaf  'Verhoef bewijst keer op keer dat zij in Nederland de koningin van het genre genoemd mag worden.'
  Vrij Nederland
  'De kracht van Verhoefs actiethrillers is zonder twijfel de stijl, die al even hoekig is als de personages. Je snakt naar adem.'
  NRC Handelsblad

  'Als je de adrenaline van de recensent nog tot diep in de nacht laat stromen, is dat vakwerk.'
  de Volkskrant  'Nagelbijtend spannend!'
  Margriet  'Verhoef op haar best.'
  Nouveau


  Over Façade:

  'Goed geschreven, mooie karakters en een prachtige plot.'
  AD *****
  'Vlot geschreven en een puike plot, met een mooi opgebouwde spanning.'
  VN Thrillergids ****
  'In één adem uit.'
  Margriet

 • - 50%

  Een koffer vol citroenen

  Hassnae Bouazza

  • Ambo|anthos
  • 3 Mei 2022

  Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een liefdevol portret over de kracht van moederliefde. Het is in een koekjeswinkel op het vliegveld van Casablanca dat Hassnae Bouazza zich realiseert dat ze met het plotse overlijden van haar moeder meer is kwijtgeraakt dan alleen een ouder. In Een koffer vol citroenen beschrijft ze hun liefdevolle relatie, de rauwe pijn van het verlies, de wonderlijke begrafenisondernemer met wie de familie opgezadeld wordt en de zoektocht naar een gelukkig leven zonder een onmiskenbaar thuis.

  Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een intiem portret van een moeder en dochter. Over het verwarrende gevoel van ontheemding, de paradox van `de ander' zijn, de kracht van onzichtbare moeders en de blijvende troost van smaken en geuren.

  `Als je opgroeit in een wit dorpje, waar je nooit het gevoel hebt gekregen dat je geaccepteerd wordt, dan nestelt zich dat in je DNA. Het gevoel van minachting, van racisme. Mijn moeder was mijn baken in mijn leven, zij zorgde voor troost en geborgenheid en gaf me het gevoel erbij te horen. Bij haar, bij de wereld, al was zij zelf ook een buitenstaander.'

  Over Arabieren kijken:

  `Een prachtig boek.' - Frénk van der Linden

  `Arabieren kijken is als twee zachte, warme, gastvrije handen die me over de drempel trekken om kennis te maken met de Arabische cultuur.' - Marion Bloem

  `Arabieren kijken biedt meer inzicht in de Arabische wereld dan honderd keer op vakantie gaan in Sharm-el-Sheikh.' - Abdelkader Benali

 • - 20%

  De boekwinkel vol liefde

  Susan Wiggs

  • Harpercollins
  • 20 April 2022

  De doorbraak van wereldwijde bestsellerauteur Susan Wiggs in Nederland en België: warm, romantisch en levensecht.
   
  Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Daar zit ze dan, opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel in San Francisco en de zorg voor haar dementerende opa. Maar net wanneer het haar allemaal te veel dreigt te worden, staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.
   
  Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En is er voor haar misschien ook een happy end weggelegd?
  ‘Een zacht en warm liefdesverhaal. Perfect voor iedereen die op zoek is naar liefde in moeilijke tijden.’ Kirkus Reviews
  ‘Een feelgood familiesaga. Een charmant verhaal over de zilveren randjes van ongewenste omwegen.’ People
  'Echt een boek voor boekenliefhebbers. Je kunt het gewoon niet wegleggen.’ Library Journal

 • Hoogzomer

  ,

  • Harpercollins
  • 26 Mei 2021

  De nieuwe superspannende thriller van de auteurs van de bestseller Winterland. Scandinavische topspanning voor de lezers van Jussi Adler-Olsen en Lars Kepler.
  De waarheid achterhalen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben...
   
  Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en híj het onderzoek moet leiden.
   
  In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…
  Over Winterland:
  'Deze loeispannende thriller is de misdaadroman van het jaar.' - **** NRC Handelsblad
  ‘Fantastisch debuut uit Denemarken: goed uitgewerkte personages, fijne sfeer, goedgeschreven en een prima plot.’ - Monique Eskens, boekhandel De Drvkkery
  ‘Een explosieve thriller om eens ouderwets in één ruk uit te lezen.’ - **** Knack Focus
  ‘Komt nu al in aanmerking voor beste Scandi-thriller van het jaar.’ - ***** De Telegraaf
   

 • - 62%

  Sophia's hoop

  Corina Bomann

  • Boekerij
  • 8 Juni 2021

  Het eerste deel van een meeslepende nieuwe trilogie met een sterke vrouw in de hoofdrolBerlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot cosmetica-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.In de pers`Er is een nieuwe Lucinda Riley opgestaan, en ze heet Corina Bomann.' de Volkskrant`Ideaal recept voor een bestseller.' NRC Handelsblad`Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.' Nederlands Dagblad

 • Goed zoals je bent

  Frederike Mewe

  • Ten have
  • 22 Maart 2022

  `Frederike Mewe begrijpt precies waarom juist vrouwen zich vaak onzeker voelen, ook als dat nergens voor nodig is - en wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden.' - Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine

  Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In `Goed zoals je bent' toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

  `Een must read voor iedereen die af wil van dat kritische stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent.' - Nienke Wijnants, psycholoog en auteur van 'Twintigerstwijfels & dertigersdilemma's'.

empty