Waargebeurde verhalen en biografieen met 50% korting
Ontdek inspirerende levensverhalen, bekende biografieën en meeslepende verhalen nu voor de halve prijs!
-
Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Meesterverteller Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijsen podcast De eeuw van de vrouw, schetst in De omwenteling de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.
Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.
In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk - en daarmee dat van ons allemaal. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.
In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt Suzanna Jansen in De omwenteling de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen.
'Net zo meeslepend als Het pauperparadijs '- Margriet
'Een meeslepend verhaal dat uitnodigt nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen en voor mannen. '- NRC, vier ballen
'Jansen schrijft helder en dynamisch, de vinger steeds krachtig op de zere plek drukkend' - Trouw
Een boeiend verhaal, ook voor wie het grotendeels kent. Jansen schakelt soepel tussen historische informatie en herinneringen en legt moeiteloos verbanden.' - de Volkskrant, drie sterren
'Persoonlijk en meeslepend verhaal'- Volzin
'Mooi beschreven' - Cisca Dresselhuys in Nouveau
'Dit boek zou verplichte kost op scholen moeten zijn' - Zin -
Nu aangevuld met een nieuw verhaal van Anthony Fauci, de belangrijkste adviseur van president Trump bij de strijd tegen de coronapandemie.
In Die ene patiënt vertellen zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde. Van chirurg tot psychiater en van ouderenverpleegkundige tot seksuoloog; de verhalen die in deze bundel door Ellen de Visser zijn samengebracht vormen een unieke inkijk in de ziel en de gedachtewereld van onze hulpverleners. Ze laten zien hoe leed, pijn, verdriet en vreugde bij elke verpleegkundige of arts hun sporen nalaten.
'Prachtig, hartverscheurend en wijs. Dosering eenmaal daags.' - Matthijs van Nieuwkerk
'Een prachtig boek.' - Adriaan van Dis -
- 50%
Op een feestje ter ere van het verschijnen van Finse dagen merkt geen van de aanwezigen dat Herman Koch van de pijn steeds gaat verzitten en voortdurend naar de wc moet. Terug aan tafel blijft hij glimlachen en voert hij geanimeerd gesprekken. De dag ervoor is, na de biopsie, nog een fotograaf bij hem thuis geweest. Zodra het bewuste artikel met de foto is gepubliceerd, gooit hij het weg. Het is aan zijn gezicht af te lezen, vindt Herman. Alleen zijn vrouw en zijn 25-jarige zoon zijn dan op de hoogte. Een paar weken later bespreekt dokter Francken in het OLVG de uitslag van de laatste scan. Het is 3 februari 2020. `Ik kan het helaas niet mooier maken dan het is,' begint hij het slechtnieuwsgesprek. `Het zit overal.'
In Ga je erover schrijven? beschrijft Herman Koch hoe hij omgaat met zijn diagnose en blikt hij terug op ijkmomenten in zijn leven. Het is daarmee géén boek over `zijn strijd tegen kanker', want hij besluit eigenlijk meteen al dat hij de kanker een zo beperkt mogelijke rol in zijn leven wil laten spelen. `Ja, ik zou doorleven, daar had de kanker vast niet op gerekend. Ik zou mijn eigen tegelwijsheid, "Nietsdoen is de kortste weg naar geluk", in de praktijk brengen. Ik zou niets doen.'
`Dit boek leest als een echte Koch.' 5 sterren - EW
`Een zelfportret dat, misschien wel voor het eerst, écht weet te ontroeren. Koch laat zichzelf eerlijk zien.' vier ballen - NRC
`Dit is een stem die onze literatuur eigenlijk niet kan missen.' - De Groene Amsterdammer
`In Herman Kochs onthullende memoir houdt hij de touwtjes stevig in handen, al is hij ongeneeslijk ziek.' - Trouw -
In deze spannende biografie volgt Lars Sivertsen Haalands razendsnelle opmars naar het sterrendom. De reis van Erling, geboren als zoon van voormalig Manchester Cityspeler Alf-Inge Haaland, begon in 2016 bij zijn thuisclub Bryne FK. Op zijn achttiende klom hij op tot topscorer van Molde FK. Zijn overstap naar de Oostenrijkse reuzen van Red Bull Salzburg in 2019 betekende het begin van zijn Europese avontuur. Hij was de eerste tiener in de geschiedenis die in vijf opeenvolgende Champions League-wedstrijden scoorde. Na de transfer naar Borussia Dortmund toonde hij zijn opmerkelijke vermogen om te scoren: in 89 wedstrijden scoorde hij 86 keer.
In 2022 tekende hij voor Manchester City en in zijn eerste seizoen in de Premier League verbrijzelde Haaland het scorerecord met maar liefst 36 doelpunten in één seizoen. Daarna bereikte hij zijn ultieme droom: in zijn eerste jaar bij de club won hij de `treble' (de Premier League, FA Cup en UEFA Champions League). Deze prestatie bevestigt zijn status als een van de uitzonderlijkste talenten in de voetbalgeschiedenis, het hoogtepunt van het buitengewone verhaal van de jongen uit Bryne die de voetbalwereld heeft veroverd. -
`Trip. Mijn ouders begonnen dat woord een jaar geleden als we belden heel vaak te zeggen. "Op een dag ga je een trip maken, naar ons toe. Een soort avontuur."'
Dat avontuur blijkt een tocht van 5000 kilometer te zijn, die Javier Zamora op zijn negende maakt met een mensensmokkelaar en een paar wildvreemden. Van El Salvador via Guatemala en Mexico naar Amerika voor een hereniging met zijn vier jaar eerder gevluchte moeder en zijn vader, die hij zich amper kan herinneren.
Solito is een aangrijpend en prachtig geschreven verslag van een bijna onmogelijke reis naar het land van de Big Macs en grote dromen. Bovendien is het een verhaal over medemenselijkheid, hoop en liefde die zich op de onverwachtste momenten toont. Het is het verhaal van Javier en tegelijkertijd dat van miljoenen vluchtelingen die geen andere keus hadden dan huis en haard achter te laten.
`Solito is een belangrijk, prachtig werk.' - The New York Times
`Een van de beste boeken van het jaar' - The Washington Post
`Een geweldig verhaal over doorzettingsvermogen en hoever mensen gaan om elkaar te helpen in moeilijke tijden. Dit is een fenomenaal boek' - Dave Eggers -
Voor Mitch Albom was Morrie Schwartz iemand die hem inspireerde, raad gaf en op weg hielp in het leven. Bij Schwartzâ afscheid van de universiteit zei Albom: "We houden contact".Daar kwam weinig van, tot Albom vernam dat Schwartz niet lang meer te leven had. De volgende dag zocht hij contact. En in de maanden die volgden, de laatste maanden die Morrie nog te leven had, bezocht Mitch hem elke dinsdag in zijn studeerkamer, net als vroeger op de universiteit, voor een laatste reeks colleges: lessen in leven.
-
- 50%
Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden (Amsterdam, 1960) voetbalt in zijn jeugd met z'n vriendjes op straat én speelt thuis elke dag urenlang viool in de woonkamer. Als hij in 1977 op zestienjarige leeftijd het Nationaal Vioolconcours Oskar Back wint, gaat een droom in vervulling: met het prijzengeld kan hij studeren aan de prestigieuze Juilliard School in New York.
Drie jaar later wordt hij - als jongste ooit - benoemd tot concertmeester van het Concertgebouworkest. Op het hoogtepunt van zijn carrière als violist besluit hij in 1987, aangespoord door Leonard Bernstein, zelf te gaan dirigeren. Het brengt hem via Enschede, Den Haag, Hilversum, Dallas en Hongkong bij het chef-dirigentschap van de New York Philharmonic, ooit geleid door diezelfde Bernstein. In januari 2024 wordt hij chef-dirigent van het Seoul Philharmonic Orchestra.
Peter van Ingen voerde vele gesprekken met Jaap van Zweden en met familieleden, vrienden, collegamusici en andere ingewijden in de wereld van de klassieke muziek. Hij schrijf onder andere over Van Zwedens vader, die alles uit zijn getalenteerde zoon wilde halen, over de band tussen Jaap en zijn vrouw Aaltje, hun kinderen, van wie er één een vorm van autisme heeft, en over zijn relatie met Nederlandse en internationale orkesten.
Daarnaast voert hij de lezer mee in de techniek en de psychologie van het dirigeren. -
`Dit is een zeldzame inkijk in de wereld van haute finance in Londen, alleen al omdat Gary Stevenson daadwerkelijk voor een zakenbank werkt en de code of silence daar onverschrokken doorbreekt' - Joris Luyendijk
'Hier het verhaal van de manier waarop ik, van alle jongeren die in de schaduwen van de wolkenkrabbers voetbalden en snoep verkochten, een baan op de beursvloer van de Citibank kreeg. Hoe ik de meest winstgevende trader van de hele wereld werd, en ik vertel ook waarom ik er, na dat alles, de brui aan gaf."
Gary Stevenson groeit op in een arme buitenwijk van Londen, doordrongen van het belang van geld en vastbesloten om zich te bewijzen. Hij mist de noodzakelijke connecties maar wint tegen alle verwachtingen in een kaartwedstrijd voor studenten en bemachtigt zo een felbegeerde stageplek bij Citibank.
Daar weet hij zich in no time op te werken. Hoe? Door te voorspellen dat het er na de crisis van 2008 alleen maar slechter op zou worden. Terwijl de economische ongelijkheid groeit en de wereld waar hij vandaan komt kapot wordt gemaakt, verdient hij miljoenen.
Stevenson schetst een onverbloemd beeld van de beursvloer, die bevolkt wordt door markante persoonlijkheden zoals de joviale JB, de glasharde Rupert en de onpeilbare Caleb, de eerste die in Gary gelooft. Zijn droom is uitgekomen, maar de lange nachten en morele dilemma's beginnen hem steeds meer op te breken. Tot hij besluit te stoppen - maar dat gaat niet zonder slag of stoot. -
Dit is niet het evangelie van een god, maar het dagboek van een man van veertig die afrekent met zijn verleden en de toekomst recht in de ogen kijkt, als de zoveelste tegenstander.
Onvoorstelbaar maar waar: in oktober 2021 is het eeuwige enfant terrible van de voetballerij, Zlatan Ibrahimovic´, veertig jaar geworden. Hij werd in 1981 geboren in Malm, waar hij op zijn dertiende begon te voetballen bij Malm FF, en groeide uit tot het boegbeeld van de belangrijkste clubs ter wereld: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw Milan. Zijn prijzenkast bevat meer dan dertig nationale en internationale trofeeën, waaronder de FIFA Puskás Award 2013 voor de mooiste goal van het jaar en de Golden Foot voor beste speler van het jaar. Overal waar Zlatan opduikt zorgt hij voor reuring en provoceert hij, iets waarvan hij in zijn megaseller Ik, Zlatan natuurlijk al op smakelijke wijze verslag deed.
In Adrenaline overziet Zlatan zijn hele carrière, hij vertelt over zijn ervaringen en geeft een nieuwe generatie de lessen door die hij in zijn leven heeft geleerd. Hij vertelt eerlijk en openhartig hoe hij is veranderd en hoe hij de toekomst tegemoet treedt: door het ouder worden en de twijfels te accepteren. Zo ontvouwt zich een verhaal vol ontboezemingen en anekdotes, waarin ook ruimte is voor Zlatans angsten en de zachte, kwetsbare kant van de sterspeler. Een verhaal over de kracht, vastberadenheid en moed die de jongen uit Rosengård naar de top van de wereld hebben gevoerd.
'Een boek vol lekkere anekdotes.' Ajax Life
Over Ik, Zlatan:
Onmogelijk mens, uitstekend boek.' Henk Spaan
Fascinerend beeld van een trotse voetballer die volstrekt autonoom denkt.' de Volkskrant
Intrigerend boek over een intrigerend mens.' Het Parool -
Na het succes van haar eerste boek is lady Anne Glenconner, hofdame van prinses Margaret, terug met nieuwe, onthullende verhalen over het Engelse koningshuis. Alles lijkt fantastisch, maar schijn bedriegt...
In De barones geeft Glenconner met schokkende, grappige en wijze anekdotes een inkijkje in haar leven en vertelt ze over de lessen die ze heeft geleerd. Hoe ze gastvrouw werd van de prachtigste feesten, hoe ze als hofdame diplomatie en etiquette onder de knie kreeg en hoe ze ook nog moeder kon zijn. Want ze leerde hoe belangrijk familie en vrienden waren, in goede én in slechte dagen. Want zware tijden waren er: zo uit Glenconner zich voor het eerst over de mishandeling en het geweld binnen haar onstuimige huwelijk.
De barones is een eerlijk verhaal over het buitengewone bestaan van lady Anne. Zij is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.
`Lezers op zoek naar verrassende details over het leven van de aristocratie worden niet teleurgesteld.' - The Sunday Times
`Schitterend en leest als een trein... Glenconners generatie kent uitzonderlijke, nooit vertelde details...' - iNews -
Knudde is het tragikomische portret van een grillige flierefluiter met een moeizame jeugd, drie huwelijken en zes kinderen. Zijn carrière als mormoon, voetballer, muzikant, KLM-steward, gemeentearchivaris en - uiteindelijk - striptekenaar maakte hem nu eens schatrijk, dan weer straatarm. Deze biografie schetst het leven van een man die chronisch twijfelt en altijd in de bizarste situaties belandt. Met zijn humor als enige houvast.
In 2023 viert Toon van Driel met F.C. Knudde zijn vijftigjarig jubileum als tekenaar voor het Algemeen Dagblad. Aanleiding voor De Speld-schrijvers Jaap van de Venis en Alexander Brandenburg om hem te bevragen over zijn ver leden én over de komende vijftig jaar. Al snel kwamen de auteurs erachter dat het levensverhaal van Van Driel zo mogelijk nog absurder is dan zijn strips. -
`Deze avontuurlijke wildlife-dierenarts laat ons zien dat mensen kwetsbare wezens zijn die slechts een klein schakeltje vormen in een groot geheel. Prachtig!' - André Kuipers
`Het gaat over verbinding, innerlijke kracht, bewust leven, dienstbaarheid en liefde. Lees dit boeiende boek.' - Prinses Irene van Lippe-Biesterveld
Tijdens haar spannende avonturen neemt de Nederlandse wildlife-dierenarts Martine ons mee naar de Afrikaanse wildernis. Overal schuilt gevaar en ze moet regelmatig voor haar leven rennen. Voor haar werk met gorilla's woont ze in het uitgestrekte regenwoud van Gabon en sluipt ze over olifantenpaden. En in Zuid-Afrika zijn leeuwen, buffels, giraffen, neushoorns en olifanten haar dagelijkse patiënten. Te voet, te paard of vanuit de helikopter schiet ze verdovingspijlen en ze is actief tegen de neushoornstroperij. De wilde dieren leren Martine veel, onder andere dat we deel uitmaken van één groot ecosysteem, maar ook over onze oorsprong, ons mens-zijn én onze kwetsbaarheid.
Het leven in de wildernis zit vol uitdagingen, maar door te vertrouwen op zichzelf, haar team en de wilde dieren, vindt Martine haar plek in het wild. Over leven in het wild gaat over het volgen van dromen én wat we van wilde dieren kunnen leren. Levenslessen die ook toepasbaar zijn in ons eigen leven en die ons ervan bewust maken hoe bijzonder de natuur is.
`Martine toont ons hoe een dierenarts een verschil maakt in onze relatie met de natuur.' - Frans de Waal
Martine van Zijll Langhout is wildlife- en zoo-dierenarts. Sinds 1992 reist ze de wereld over om te werken met wilde dieren en te strijden voor natuurbehoud. Naast haar huidige banen als dierenarts bij artis en Stichting AAP geeft ze les, doet ze onderzoek, publiceert ze artikelen en geeft ze lezingen om mensen te inspireren anders naar wilde dieren én zichzelf te kijken. -
In haar nieuwe boek `Rose' vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerard, een Nederlandse dominee, en samen vestigen zij zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie in de oorlog aan verschillende kanten van het front terecht.
Rosita Steenbeek, bekend van haar vele romans en boeken over Rome, schrijft met `Rose' een boek over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit. -
In zijn biografie van Keizer Wilhelm II geeft John Rhl een nieuw beeld van een van de meest intrigerende figuren in de Europese geschiedenis. De keizer had maar één doel: hij wilde het Duitse Rijk transformeren tot een supermacht. Zijn fervente nationalisme en hartstocht voor de marine vormden de belangrijkste drijfveren achter dit langetermijndoel, maar brachten uiteindelijk ook zijn eigen ondergang teweeg. Rhl onderzoekt de cruciale rol die Wilhelm speelde in het beleid dat leidde tot de catastrofale Eerste Wereldoorlog. In deze compacte uitgave biedt de auteur zijn lezers een toegankelijke versie van zijn monumentale, drie delen tellende biografie van de Kaiser en zijn rijk.
John C.G. Rhl is emeritus hoogleraar Duitse geschiedenis aan de Universiteit van Sussex. Hij ontving de Wolfsom History Prize en zijn internationaal gelauwerde biografie over de Kaiser wordt wereldwijd beschouwd als hét standaardwerk over Duitslands laatste monarch. The Economist riep Keizer Wilhelm II uit tot geschiedenisboek van 2014. -
Het indrukwekkende relaas van een importbruid die acht jaar lang werd opgesloten in Nederland
Fayza geniet van een onbezorgde jeugd in een grote Berberse familie in het noorden van Marokko. Ze kan goed leren, spreekt vloeiend Frans en droomt van een toekomst als journalist. Maar in een zomervakantie, als zij net vijftien jaar is, komt daar abrupt een einde aan. Haar vader huwelijkt zijn jonge dochter uit aan een man die zij nooit eerder heeft gezien.
Een jaar later komt Fayza als importbruid in Amsterdam terecht, om tot haar verbijstering te moeten samenleven met een oerconservatieve echtgenoot en zijn familie, die haar opsluiten, als voetveeg gebruiken en mishandelen. Wanneer ze haar eerste kind krijgt besluit zij het gevecht met haar schoonfamilie aan te gaan. Stiekem kijkt ze naar soapseries om de Nederlandse taal te leren en ten slotte ontvlucht zij het huis.
In De uitverkorene laat Fayza zien welke impact vrijheidsberoving, dwang en mishandeling hebben gehad op haar psychische en fysieke gezondheid. Door haar kracht, intelligentie en de speling van het lot wist zij zich aan haar situatie te ontworstelen en kan zij nu haar verhaal vertellen.
'Een dapper en ontroerend verhaal, ik heb dit boek in één ruk uitgelezen.' Sacha de Boer
-
`Ik zal de laatste zijn' is het schokkende maar tegelijk inspirerende verhaal van mensenrechtenactiviste Nadia Murad over haar vlucht uit de handen van Islamitische Staat. Voor het eerst vertelt Nadia Murad in detail over haar levensgevaarlijke vlucht naar de vrijheid. Ondanks de verschrikkingen die ze heeft ondergaan, is ze strijdbaar. Met hulp van Yazda, een non-profit organisatie die Yezidi slachtoffers helpt, wil ze de Islamitische Staat aansprakelijk stellen voor genocide en misdaden tegen de mensheid. Ze wordt daarin vertegenwoordigd door niemand minder dan de beroemde advocaat Amal Clooney. `Ik zal de laatste zijn' is een verhaal van ongekende moed en veerkracht.
-
Geen andere filosoof heeft zoveel over het concrete, dagelijkse bestaan geschreven als de Deense filosoof Søren Kierkegaard (1813-1855). Hij heeft vele lezers eeuwenlang weten te verbazen met zijn scherpe inzichten. Tot zijn intellectuele bewonderaars behoren filosofen als Ludwig Wittgenstein en beroemde auteurs als John Updike.
Het overkoepelende thema in Kierkegaards werk én leven was `jezelf worden , een proces dat zich niet voltrekt met piekervaringen en rustmomenten, maar in de realiteit van alledag. Geloven betekent voor Kierkegaard: in vertrouwen het leven omarmen zoals dat zich aandient. Overigens was Kierkegaards eigen verhouding met het `gewone leven tamelijk moeizaam: de relatie met zijn vader was problematisch en zijn liefdesleven kende weinig vreugde -
Waar ben je thuis? van Aaltje van Zweden is een urgent en ontroerend boek dat niemand mag missen. Terwijl Aaltje van Zweden op een morgen in Amsterdam naar buiten kijkt, komt er ineens een gedachte bij haar op: wat als je in gevaar bent en niemand wat doet? Ze heeft zich dat nog nooit eerder afgevraagd. Aaltje begrijpt niet helemaal waarom dit zo scherp binnenkomt en besluit op onderzoek te gaan. Het blijkt dat er vanuit de woning waar ze tijdelijk woont tijdens de Tweede Wereldoorlog een Joodse familie is gedeporteerd en vermoord.
Als moeder van een kind met autisme en een verstandelijke beperking dringt zich al snel een volgende vraag op: wat gebeurde er eigenlijk precies met dat soort kinderen tijdens de oorlog? Terwijl Aaltje steeds meer schokkende ontdekkingen doet, komt de wereld stil te staan door de pandemie en ziet ze van heel dichtbij dat kwetsbare mensen de eersten zijn die eronder te lijden hebben wanneer een samenleving onder druk komt te staan. Nog steeds.
Aaltje van Zweden legt een pijnlijke link tussen heden en verleden. Mensen met een beperking werden en worden vaak buiten de maatschappij geplaatst, terwijl ze ons veel te bieden hebben - als je er maar voor openstaat. Ze neemt ons mee op haar persoonlijke zoektocht en schrijft een hartstochtelijk pamflet over de zorg voor vergeten groepen. Waar ben je thuis? van Aaltje van Zweden is haar persoonlijke zoektocht naar een plek voor kwetsbare mensen, toen en nu.
`Een even persoonlijke als historische ontdekkingstocht, spannend en gepassioneerd. Aaltje van Zweden schrijft als geen ander over levens die haar uit het hart gegrepen zijn.' - Arthur Japin
Over Om wie je bent:
`Ik ben onder de indruk van Aaltjes zeer heftige geschiedenis en van het verhaal van Benjamin. Dit zal veel mensen troost bieden, inspireren en kracht geven.' - Jet Bussemaker -
Het aangrijpende en inspirerende verhaal van een oorlogscorrespondente over haar gijzeling in Somalië
Amanda droomt er als klein meisje in Canada al van om over de wereld te reizen. Vanaf haar twintigste trekt ze als backpacker door Latijns-Amerika en Azië, en een paar jaar later begint ze in het door oorlog verscheurde Afghanistan en Irak een carrière als verslaggeefster. In 2008 vertrekt ze naar Somalië, `het gevaarlijkste land ter wereld en daarmee voor een jonge, gedreven correspondente de uitgelezen plek om naam te maken. Maar vier dagen na aankomst wordt ze op een zanderige weg gegijzeld door een groep gemaskerde mannen.
Amanda wordt 460 dagen gegijzeld, verplaatst van het ene naar het andere verlaten huis en ze weet te overleven door de kracht van haar herinneringen, vastberadenheid en hoop. En door zichzelf op de gruwelijkste momenten in `een huis in de hemel voor te stellen, hoog boven de vrouw die geketend in het donker wordt gemarteld.
Een huis in de hemel is het ongelooflijke, rauwe en intieme verhaal van een jonge, onverschrokken vrouw en haar zoektocht naar compassie in tijden van onvoorstelbare rampspoed.
`Een huis in de hemel is een van de indrukwekkendste boeken die ik ooit gelezen heb. Aangrijpend, rauw, hoopvol, subtiel en echt. Een verhaal over menselijkheid en onmenselijkheid. Prachtig, afschuwelijk en heldhaftig tegelijk. Elizabeth Gilbert, schrijfster van Eten, bidden, beminnen
`Een aangrijpend boek dat Lindhouts innerlijke kracht en de moed om te vergeven toont. Eckhart Tolle
Amanda Lindhout (1981) is oprichtster van de non-profitorganisatie Global Enrichment Foundation, die zich inzet voor de ontwikkeling van Somalië en Kenia. Coauteur Sara Corbett is schrijfster voor The New York Times Magazine. Haar werk verschijnt ook in National Geographic, ELLE, Outside, Esquire en O:The Oprah Magazine. -
Virus van Roy Ferwerda is een reconstructie van de coronacrisis vanuit het oog van de storm: een persoonlijk verhaal van arts-microbioloog Jan Kluytmans, dat leest als een beklemmende medische en maatschappelijke thriller.
In het vroege voorjaar van 2020 doet arts-microbioloog Jan Kluytmans een onthutsende ontdekking. Het coronavirus is in Nederland gearriveerd en rukt snel op. Hij slaat alarm. Hij belandt in de frontlinies van het gevecht tegen de pandemie. Door zijn positie in het omt wordt hij op slag een bekende Nederlander.
Wat betekent het voor een wetenschapper om in tijden van polarisatie adviseur te zijn van de regering? Nooit had Kluytmans het voor mogelijk gehouden dat hij vanwege zijn kennis en expertise voor ` -
Mijn leven undercover vertelt het waargebeurde verhaal van Amaryllis Fox - een jonge vrouw met de gevaarlijkste baan binnen de CIA - en biedt een inkijk in een wereld die we slechts kennen van tv-series. Voor de fans van series als Homeland.
Amaryllis Fox zat in haar laatste jaar internationaal recht aan de universiteit van Oxford toen haar mentor Daniel Pearl gevangen werd genomen en werd onthoofd. Voor haar was dit de aanleiding om zich te specialiseren in terrorismebestrijding. Ze ontwikkelde een algoritme dat terroristische aanslagen met grote precisie zou kunnen voorspellen. Een jaar later klopte de CIA bij haar aan. Haar ster rees snel en op haar tweeëntwintigste werd Amaryllis gerekruteerd voor het elitekorps. Ze werd klaargestoomd op `The Farm', waar ze onder andere getraind werd in het ondergaan van martelingen, vuurwapengebruik en de beste manieren om zelfmoord te plegen in gevangenschap. Daarna werd ze uitgezonden als spion `under non-official cover' - de gewildste maar ook gevaarlijkste baan binnen de CIA. Als kunsthandelaar infiltreerde Amaryllis Fox in terroristische netwerken in het Midden-Oosten en Azië, tot die ene ontmoeting, die alles veranderde.
NEW YORK TIMES BESTSELLER
`Razendspanned! Mijn leven Undercover leest alsof een personage uit de boeken van John le Carré beland is in Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert.' - The New York Times -
Tot op de dag van Mardjan Seighali is het verhaal van een vrouw op zoek naar vrijheid in een onbekend land.
Als Mardjan Seighali op haar zesentwintigste in Nederland aankomt besluit ze alles op alles te zetten om haar leven zin en betekenis te geven. Ook al zijn de herinneringen aan de Iraanse gevangenis en het regime van ayatollah Khomeini nog vers, ze laat zich door niets en niemand meer tegenhouden.
Dertig jaar later vertelt Seighali haar verhaal, dat ze tot nu toe zorgvuldig voor zichzelf en de buitenwereld weggestopt had. Samen met schrijver en journalist Job Hulsman schreef ze een intiem en hoopgevend boek over volwassenwording, identiteit en een grensoverstijgende liefde.
Tot op de dag van Mardjan Seighali is een aangrijpend verhaal dat aanzet tot nadenken over een samenleving waarin mensen oog en oor hebben voor het verhaal van de ander - ook al komt die ander van ver.
'Een indrukwekkend verhaal over moed, veerkracht en de onstilbare honger naar vrijheid.' - Murat Isik
'Het verhaal van Mardjan daagt je uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Wat zou ik hebben gedaan? Had ik zoveel moed getoond, zoveel doorzettingsvermogen? Lees dit boek.'- Gerdi Verbeet
'Het levensverhaal van Mardjan Seighali is zowel indrukwekkend als inspirerend. Een getuigenis van veerkracht en liefde.' - Fokke Obbema -
In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.
Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega's daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen. -
In Clanlands dompelen Sam Heughan en Graham McTavish, hoofdrolspelers van de Netflix-serie Outlander, zich met een epische trip door hun thuisland onder in de pracht van de Schotse Hooglanden.
Clanlands is het verslag van deze reis. Met niet veel meer dan een roestige camper gaan de twee Schotse vrienden op avontuur en ontdekken ze de grootsheid van Schotland. De ervaring blijkt life changing te zijn. Per camper, boot, kajak en fiets reizen ze van kust naar meer en van vallei naar piek, terwijl ze zich laven aan de Schotse cultuur en geschiedenis: van bloedige oorlogen tot hemelse poëzie. De vele weken samen opeengepakt, een bijna-doodervaring en ontmoetingen met een scala aan bijzondere mensen doen de vriendschap tussen Sam en Graham rijpen als een goede single malt. Ze overdenken hun film- en theatercarrières, herontdekken hun geboorteland in al zijn grootsheid en bovenal vinden ze zichzelf.
Clanlands van Sam Heughan en Graham McTavish heeft een voorwoord van de auteur van Outlander, Diana Gabaldon.
`Zo verfrissend als de Schotse lucht in tijden van lockdown. De ideale bron voor je eerstvolgende trip door de Schotse Hooglanden. Aanrader!' - The Scotman Magazine
`Een briljante mix van anekdotes, geschiedenis en hilarische interacties.' - Express
`Deze odyssee is door de auteurs vol zelfspot bestempeld als "het verhaal van twee mannen die niets weten". Maar in feite zijn beide heren bijzonder goed onderlegd in de Schotse geschiedenis.' - Scotland on Sunday
`Armchair travelling op z'n best, geschreven vanuit het unieke perspectief van dit humoristische Schotse duo.' - BBC Scotland