Nederlandstalige literatuur voor €4,99

Intrigerende literatuur met hoge korting 

 • - 58%

  Wat willen jullie dat ik zeg? vraagt Sinan Çankaya als hij wordt uitgenodigd om te spreken op het veertigjarige jubileum van zijn oude middelbare school. De uitnodiging creëert een opening waar vergeten herinneringen uit zijn jeugd en middelbareschooltijd zich doorheen wurmen. Zo denkt Çankaya terug aan zijn voormalige geschiedenisleraar Nico Konst, ooit de tweede man van de extreemrechtse Centrumpartij.

  Zonder zichzelf te sparen beschrijft Çankaya in Mijn ontelbare identiteiten hoe moeilijk hij het vindt om een eigen verhaal te vertellen tegen de achtergrond van de debatten over integratie, cultuur en racisme. Steeds laveert hij tussen wortelen en willen vluchten, tussen `wij' en `zij', tussen straat en school, tussen een erbij en er niet bij horen, tussen ongebreideld individualisme en een soms beklemmend collectivisme. Op de dag van de jubileumviering, waar hij zijn oude geschiedenisleraar Nico Konst weer onder ogen moet komen, vertelt hij zijn verhaal.

  Mijn ontelbare identiteiten is een bespiegeling op de veranderde omgang met de `de Ander' in Nederland. Het is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten. Reflecterend op loyaliteit, ontheemding en vooral de zoektocht naar een thuis keert Çankaya zich tegen vastomlijnde identiteiten en weigert hij om een verhaal binnen de grenzen van zijn eigen lichaam te vertellen.

 • - 29%

  Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.
  Tommy Wieringa schreef met Joe Speedboot een gedreven, aanstekelijke ontwikkelingsroman, met een hoofdrol voor de mateloze verbeeldingskracht van één man.
  Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft voorgoed zijn spraakvermogen verloren. Hij is de zelfbenoemde chroniqueur van het dorp Lomark. Zijn fascinatie voor de nieuweling Joe Speedboot is grenzeloos: Joe Speedboot, de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is. Nauwgezet observeert Fransje hoe nog een nieuwkomer de natuurlijke orde van het dorp komt verstoren: Joe's stiefvader Papa Afrika, een zachtaardige Nubiër met gazellenogen die een kleine scheepswerf begint op de oever van de Rijn. Dan verschijnt de geheimzinnige Picolien Jane, een beeldschone Zuid-Afrikaanse, aan wie Fransje zijn kronieken opdraagt en voor wie levenslange vriendschappen op het spel worden gezet. In haar komen alle verhalen samen, met noodlottige gevolgen.
  Op originele wijze en met speels vernuft, toont Tommy Wieringa de loop van een geschiedenis, waarin niemand aan zijn bestemming ontkomt.

 • - 58%

  Het is 2002, de zomer dat de dochter haar broek te kort afknipt
  en Louis Claus naar school komt in een clownspak, de zomer
  dat haar vader een tumor ontdekt in de borst van haar moeder
  tijdens het vrijen, haar vriendin Juicy van school wordt gestuurd
  vanwege coke-gebruik en van een meisje dat zwanger
  raakt in de schoolvakantie tussen groep acht en de brugklas
  zonder te weten wie de vader is.
  De naam van Louis heeft ze in haar arm gekrast. Hij is haar
  magische en duivelse maar evenzeer romantische held. Na de
  zomer gaan ze elk hun eigen weg, maar ze blijven elkaars leven
  op afstand bepalen. Als haar moeder sterft raakt de dochter
  geobsedeerd
  door Louis Claus, die een hoofdrol speelt in al
  haar verhalen.
  Het aanbidden van Louis Claus gaat over de dunne grens tussen
  werkelijkheid en fantasie, over zwijgen of je uitspreken. Over
  liefde en verlangen als tegengif tegen de dood. Dit romandebuut
  is doortrokken van begeerte, droefheid en seksualiteit. Een
  symfonie van gesprekken en dromen, een poëtisch en licht verhaal
  over liefde en rouw.

 • - 58%

  Het lichtschip

  Mathijs Deen

  Voor de bemanning van het lichtschip Texel is het leven voorspelbaar, het werk
  eentonig, de leefruimte beperkt en de beloning gering. De mannen lopen
  wacht, doen weermetingen, noteren de namen van passerende schepen en
  houden het licht brandende. Bij storm rukt het schip aan de ketting, in dichte
  mist loeit de misthoorn, op heldere nachten zijn de sterren ontelbaar. En na
  vier weken mogen de mannen weer naar de wal. Daar kijken ze allemaal reikhalzend
  naar uit. In het middelpunt van de kleine gemeenschap van mannen
  op zee staat de kok, die drie keer per dag op vaste tijden het ritueel van de
  maaltijd verzorgt. Het eten biedt troost en houvast in het geïsoleerde bestaan.
  Lammert, de kok op het lichtschip, is dan ook de belangrijkste man aan
  boord. Alles gaat zijn gang tot de dag dat de kok een levend geitenbokje
  meeneemt aan boord. Om te slachten voor een stoofpot.
  De komst van dit jonge, springerige beest gooit de vaste routine van het
  lichtschip in de war en zet de verhoudingen op scherp. Wat begint als een
  welkome onderbreking van het saaie bestaan, ontwikkelt zich al gauw tot
  een splijtzwam die sluimerende angsten wakker schudt en slachtoffers maakt.

 • - 58%

  Cas is opgegroeid in een samenleving waarin kunstmatige intelligentie tot
  alle facetten van het leven is doorgedrongen: als praktische gids, luisterend oor, mental coach en bemiddelaar in de liefde. Wat begon als een handige applicatie, groeide uit tot een trouwe levenspartner onder de naam Gena, die hem in al zijn beslissingen begeleidt en als geen ander zicht heeft op de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. Als Cas na een periode van vertwijfeling spoorloos verdwijnt, is het Gena die opheldering moet geven over wat er is voorgevallen. Hoe heeft ze hem, ondanks al haar aandachtige begeleiding, uit het oog kunnen verliezen? En waarom is het haar niet gelukt om zijn onbehagen te temperen?
  In De Onvolmaakten schetst Kieft een verbluffend realistisch toekomstscenario en laat hij op meeslepende wijze zien hoe innig de relatie tussen mens en machine kan worden. Is volledige versmelting mogelijk? Of zijn de verschillen onoverbrugbaar?

 • - 58%

  Andreas Jonkers zag zijn vader precies drie keer: één keer levend,
  één keer opgebaard en één keer bij de begrafenis. Zijn
  vaders lichaam vertoonde tweeënveertig messteken toen het werd gevonden
  op een talud in Amsterdam-Oost.
  Andreas groeide, zoals zoveel kinderen, zonder vader op. Nooit
  had hij de behoefte te weten wie zijn vader was, waarom hij zo
  gruwelijk aan zijn einde was gekomen en wie dat had gedaan.
  Tot hij zelf een kind kreeg.
  Toen werden de vragen prangender dan ooit. Wat was er met
  zijn vader gebeurd? Wat voegt een vader eigenlijk toe? En hoe
  word je een vader als je er nooit een hebt gehad?
  En toen vonden ze mijn vader is een onthullend en aangrijpend
  verhaal over de dood van een vader, de geboorte van een zoon
  en de vraag wat het betekent om met en zonder vader op te
  groeien.

 • - 50%

  De verhalen van Hugo Claus zijn, zoals zijn hele oeuvre, van grote rijkdom. Ze zijn groots, veelzijdig, lichtvoetig, teder, bitter, geheimzinnig, komisch en virtuoos. Voor het eerst zijn alle verhalen bijeengebracht die Hugo Claus bij leven publiceerde. Klassiekers als 'Suiker' en 'De zwarte keizer' staan zij aan zij met fantasierijke, experimentele verhalen, waarvan enkele nog niet eerder werden gebundeld.

  Hugo Claus (1929-2008), auteur van een veelomvattend oeuvre van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en filmscripts, geldt als de belangrijkste naoorlogse Vlaamse schrijver. Zijn werk is bekroond met meer dan vijftig nationale en internationale literaire prijzen, waaronder de Prijs der Nederlandse Letteren.

 • - 29%

  Liefdesverdriet is allesomvattend, het dendert onaangekondigd ons leven binnen en laat ons koud en alleen achter. Maar wat als er een uitweg is voor liefdesverdriet? Als we ons niet meer maandenlang hoeven wentelen in onze eigen pijn? Als we het verlangen naar de ander niet meer hoeven te voelen? Als we 's nachts niet meer wakker liggen van het knagende gemis, als we geen pijnsteken voelen bij het zien van een verliefd stel? Wat dan?
  Ik wil geen hond zijn is een gedurfde novelle over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde. Ze zal ongelimiteerd van hem kunnen houden, janken als hij de kamer verlaat, zich tegen hem aan vlijen op de bank en grommen naar elke indringer.

empty