[eBook] Te voet naar Jeruzalem

Samenvatting

Als ik vraag wat ze van de Europese Unie denken, antwoordt de Servi Bojan: "We zijn een opgegeven generatie. We hebben niet alleen de oorlog gekend maar we zijn bovendien vergeten door de collectieve onwetendheid van de Europese Unie. Ze willen ons niet. Vergeet me niet daar in Jeruzalem."
Sebastien de Fooz vertrok in 2005 op weg naar Jeruzalem met een bezemsteel in de hand en amper 50 euro op zak. In zes maanden tijd liep hij zesduizend kilometer en doorkruiste hij twaalf landen: via Centraal-Europa en het Midden-Oosten naar Isra en Palestina. Of hij zijn eindbestemming ooit zou bereiken, was vanaf het begin onzeker. Hij liet zich immers leiden door het onverwachte en door de spontane hulp van mensen.
Zijn tocht bracht soms hilarische toestanden mee, soms ergernis, maar vooral ook een andere kijk op drie wereldgodsdiensten: het Christendom, het jodendom en de islam. In een tijd waarin conflicten meer en meer blijken te draaien rond religieuze tegenstellingen, zocht de auteur uit of deze drie godsdiensten ons echt tot verschillende mensen maken. Hij luisterde onderweg naar de uiteenlopende verhalen van talloze mensen. Deze spannende solotocht is echter ook een persoonlijke queeste en toont op indringende wijze hoe persoonlijke angsten overwonnen worden en hoe allerlei maatschappelijke vooroordelen stap voor stap ontkracht worden.
Journalist en documentairemaker SEBASTIEN DE FOOZ ( 1973) reisde al naar veertig landen, waar hij verschillende reportages maakte. Hij liep vroeger al van Gent naar Santiago de Compostela en van Gent naar Rome. Hij is uitermate geboeid door elke vorm van diep menselijke relaties.

  • ISBN 9789020997743
  • Beschikbaarheid Beschikbaar
  • Aantal pagina's 213 Pagina's
  • Selecteren en plakken Toegelaten voor privé-gebruik
  • Afdrukken Toegelaten voor privé-gebruik
  • Bestandsgrootte 3 127 Ko
  • Verdeler ePagine NL

:

empty